Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 13:41 3 769 29

Гласът на народа! Британците силно подкрепят завръщането към единния пазар на ЕС

  • великобритания-
  • брекзит-
  • киър стармър-
  • риши сунак-
  • европейски съюз

Като цяло проучването показва, че 72% от британците искат страната да има по-тесни връзки с Европейския съюз, включително мнозинството от гласувалите за оставане и напускане

Гласът на народа! Британците силно подкрепят завръщането към единния пазар на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от половината жители на Великобритания подкрепят повторното присъединяване към единния пазар на Европейския съюз, въпреки че това би означавало възстановяване на свободното движение на работници от блока. Това става ясно според проучване, публикувано в сряда, съобщава "Ройтерс".

Ограничаването на имиграцията беше основна причина британците да гласуват за напускане на Европейския съюз през 2016 г.

Анкети през последните месеци показват, че значително количество хора в страната смятат, че Брекзит е грешка. Проучването от сряда идва по-малко от седмица след като бе установено, че годишната нетна миграция към Обединеното кралство е достигнала рекордно високо ниво миналата година - повече от два пъти повече записани през годината спрямо цифрите от преди вота за Брекзит.

Според проучването на британската международна интернет базирана фирма за пазарни проучвания и анализ на данни YouGov, 57% от британците сега биха подкрепили присъединяването към единния пазар, дори ако това означава възобновяване на свободното движение на хора. Тази политика доведе до преместването на милиони семейства и работници във Великобритания по време на членството на страната.

Всеки пети анкетиран обаче беше против.

Подкрепата за присъединяване към единния пазар, който също така гарантира свободното движение на стоки и услуги, беше разделена по политически линии.

Сред анкетираните, които са гласували за напускане на ЕС и които биха подкрепили опозиционната Лейбъристка партия на изборите в страната, 53% подкрепят членството в единния пазар, а 31% са против. От гласувалите за Брекзит, които възнамеряват да гласуват за управляващите консерватори, само 29% биха подкрепили връщане към единния пазар, а 54% са против.

Лейбъристите са обещали да подобрят търговските отношения на страната с блока, но лидерът Кийр Стармър заяви, че не иска връщане към единния пазар.

Като цяло проучването показва, че 72% от британците искат страната да има по-тесни връзки с Европейския съюз, включително мнозинството от гласувалите за оставане и напускане.

Според YouGov анкетата е имала извадка от 2138 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не лисвате

    32 5 Отговор
    На никого. Гнийте си на мухлясалото от дъжд островче, гледайте слънцето по телевизията и се оправяйте с амерските си господари.

    Коментиран от #4, #17

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 4 Отговор
    А ще приемат ли еврото и дясното движение ‼️❓❓

    Коментиран от #6

  • 3 Малката Индия

    28 1 Отговор
    ВРЪЩАНЕ НА ЗАД НЯЯЯЯ МААА
  • 4 гост

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Не лисвате":

    Великобритания ще се върне в ЕС със подвита опашка и дори ще приеме еврото !! И това до 6-7 години максимум !! Времето на " независимите " икономики свърши и то преди години !! До 10-15 години в света ще има три големи икономически блока и те ще държат 90% от икономиката в света ! Това да Северноамериканския ( САЩ , Канада , Мексико ) плюс Япония и Австралия , ЕС плюс Турция ( след Ердоган) и Азиатския в който обаче ще има голям разнобой между Китай и Индия , което ще му пречи да настигне другите два !

    Коментиран от #15, #29

  • 5 Хахахаха

    9 15 Отговор
    Взимайте британците и изхвърляйте българските русороби. Те не заслужават.
  • 6 гост

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За еврото да , за дясното движение едва ли , но и Япония и Австралия са с ляво движение и ме им пречи !

    Коментиран от #23

  • 7 Даа!

    15 9 Отговор
    Бяха големият " донор" със ежегодна вноска в ЕС.Много далновидно се отцепиха,без да им налагат дължина на краставиците, квоти за производство , включително импорт- експорт. Ако някой си внушава,че Брекзит се случи само по волята на народа, абсолютно греши.Без благословията на Бъкингам,стиковано с Даунинг стрийт,никога нямаше да се получи! Рискуваха в по далечно бъдеще ,да преминат изцяло под диктат на ЕК,включително да се откажат от паунда. Британия няма приятели! Има само интереси! Ако имаха превес в интересите,никога нямаше да допуснат Референдум.В момента,ЕС се съобразява с тях,а не - те със ЕС,ЕК,ЕП и разните им директиви,квоти,зелени сделки, и още купчина дивотии.
  • 8 така е

    14 0 Отговор
    Нима мислите, че случайно върнаха Камерън за външен министър? До сега два пъти ОК пита Брюксел как да се върне в ЕС.
  • 9 12343211

    13 0 Отговор
    Трябва първо да плащат.
  • 10 АХА

    12 8 Отговор
    Британците излязоха от ЕС, когато куклите поставени да ръководят "обединена Европа" започнаха да лансират разни малоумни идеи и да задължават правителствата да ги спазват. Освен това на британците не им трябват френските и германски мигранти. Имат си техни достатъчно.
  • 11 Пловдив

    14 0 Отговор
    Това беше ясно,от самото начало...!!! Онзи ,рунтавия тъп грозник ги лъга доста време и голяма част от народа му повярва,но сега явно осъзнаха ,каква въпиюща глупост направиха!!!
  • 12 Цъцъ

    10 2 Отговор
    С две думи искат да си продават британщините на европейците и да ги ползват за робска работна ръка по стар колониален обичай, но да не носят никаква отговорност финансова и законова, към Европа! Хитро, а? Британците са го измислили! Както казва Батков "Дис ис бритиш хо...."!
  • 13 как го подкрепят

    6 3 Отговор
    Като сами пишете че само 29% го подкрепят а 54% не, как си ги намествате тия заглавия незнам.

    Коментиран от #16

  • 14 сащисан кравар

    13 2 Отговор
    Явно не им хареса с големия кух брат САЩ, предпочитат с Европата, че от там иде папането и с Русията, че от там иде топлото и лъскавите камъчета за свраките!
  • 15 тъй де

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ще има да чааакаш да се върне.
  • 16 ами

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "как го подкрепят":

    29% от гласувалите за Брекзит
  • 17 май им завиждаш

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не лисвате":

    Че се отърваха от ЕС.
  • 18 хе хе

    14 1 Отговор
    Найджъл Фарадж, политика който целенасочено изкара ОК от ЕС заедно с Борис Джонсън, сега си харчи парите във ... Франция.
  • 19 Утре

    3 0 Отговор
    Започва от днес.
    Иебетисимайкъта.
  • 20 Кооооо Англияа ЕС

    4 0 Отговор
    Категорично не от Бг
  • 21 Мито

    10 0 Отговор
    Искат обратно в Евро съюза, няма проблем. Да се наредят на опашката и да почакат. Преди това са Македония, Албания и Молдова
  • 22 Туск

    5 0 Отговор
    Хайде оправете си контактите и се откажете от десните волани и може да заповядате за преговори. А , да не забравим , да не ловите на Франция рибата.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Япония и Австралия в ЕС ли са ❓
    Кои страни в ЕС са с десни волани ❓

    Коментиран от #25, #26, #28

  • 24 Болният мозък

    4 3 Отговор
    На индиеца!
    Никакъв ЕС не искат британците!
    Сунак е коленичил на САЩ!
  • 25 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И защо в ЕС трябва да има само леви волани и кой доказа , че лявото движение е по-добро от дясното ?? И още повече след 10 години няма да има никакви волани , щото автомобилите ще са роботи и хората ще са пътници ! Тогава какво значение ще има какво е движението ?
  • 26 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В любимата ви Индия също са с десен волан , а вече е с най-голямото население в света !! И нея ли ще караш да минава на ляво движение ??
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Всъщност сега като си дадох зор да проверя , в света дори в момента има 59 (!!!!!!!!) държави на всички континенти са с "десен волан" !!!! Включително цялата Океания със 17 държави и 16 държави от Северна и Централна Америка !! В Азия са също 16 , като повечето от останалите са били също с такова и са го сменили след Втората световна , включително Китай !!!!!!!!!! Направо почвам да се чудя как Щатите са се отказали от него , явно щото през 19 век не са били много "приятели" с англичаните !!
  • 29 анатома

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Тази държава гдето я слагаш до ЕС ще я сцепят най малко на 2 или на 3 Сирия няма да търпи безобразия занапред....
Новини по държави: