Last news in Fakti

31 Декември, 2023 16:16 3 552 2

Скандал в Лондон! Стратегът на Брекзит се срещал тайно с премиера Риши Сунак

  • доминик къмингс-
  • риши сунак-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Връзката на Доминик Къмингс с бившия премиер Борис Джонсън приключи с голяма вражда, но според статия в „Сънди таймс“ Къмингс се е срещнал със Сунак миналия декември и след това отново през юли

Скандал в Лондон! Стратегът на Брекзит се срещал тайно с премиера Риши Сунак - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания бившият главен съветник на Даунинг стрийт 10 Доминик Къмингс твърди, че се е срещнал със сегашния премиер Риши Сунак два пъти през изминалата година, за да обсъдят политическата стратегия и как да победят лейбъристите на общите избори.

Пишейки в блога си, бившата дясна ръка на Борис Джонсън, превърнал се впоследствие в негов голям критик, посочва, че настоящият премиер го е помолил "тайно" да работи върху стратегията.

Къмингс обаче казва, че условията му за сключване на сделка не са били изпълнени. Той посочва, че е искал по-спешни действия по критични въпроси - от преразглеждане на обществените поръчки за отбрана до защита срещу бъдещи пандемии - и вярва, че самото правителство трябва да бъде реформирано.

Според Къмингс Сунак смята, че "откритото му участие в правителството ще подлуди депутатите и медиите и ще му създаде сериозни политически проблеми". От Даунинг стрийт заявиха, че е имало широко обсъждане на политиката и кампаниите, но не е предложена работа за стратегия на някого.

Връзката на Къмингс с бившия премиер Джонсън приключи с голяма вражда, но според статия в „Сънди таймс“ Къмингс се е срещнал със Сунак миналия декември и след това отново през юли. Изданието също пише, че бившият стратег на кампанията за напускане на ЕС казва, че Сунак е искал той да работи върху политиката и комуникациите зад кулисите преди общите избори, с обещание да се върне на №10, ако консерваторите, които изостават от лейбъристите в анкетите, спечелят.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 1 Отговор
    Оправихме нашите скандали, че отидохме в Англия!
  • 2 хммм

    4 1 Отговор
    Време е Борката да му покаже изходът на пакито...
Новини по държави: