Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 16:31 4 233 21

Уличен протест! Пенсионерите искат по-високи пенсии и добавки

  • гърция-
  • пенсионери-
  • атина-
  • кириакос мицотакис

Пенсионерите в южната ни съседка претендират за пълна държавна гаранция за всички основни и допълнителни пенсии, увеличаване на пенсиите спрямо инфлацията, минимална пенсия в размер на 80 процента от минималната работна заплата

Уличен протест! Пенсионерите искат по-високи пенсии и добавки - 1
Снимка: Shutterstock

Пенсионерските организации в цяла Гърция протестират за повишаване и по-качествено законодателно уреждане на пенсиите, предаде националната гръцка телевизия ЕРТ, цитирана от БТА.

В столицата Атина възрастни хора се събраха на площад „Кавтмонас“ от 12:00 часа днес, за да проведат протестен митинг.

Заради събитието властите затвориха улиците в центъра.

Пенсионерите в южната ни съседка претендират за пълна държавна гаранция за всички основни и допълнителни пенсии, увеличаване на пенсиите спрямо инфлацията, минимална пенсия в размер на 80 процента от минималната работна заплата.

Организациите, представляващи гръцките пенсионери, протестират и с искането вдовишката пенсия да е 70 процента от пенсията на починалия без последващи съкращения, да се регламентира и изплати 13-та и 14-та пенсия, да се предоставят пълни обезщетения на засегнатите от природни бедствия и др.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    28 7 Отговор
    Най-накрая пенсионерите трябва да се вдигнат на протест и без това нямат какво да губят - нисти пенсии, мършаво съществуване и само те могат да оправят младите. Да се организират в социалните мрежи и да се вдигнат на протести срещу всичко и всички. Като спечелят да турнат най-големия пенсионер в световен мащаб Байдъна на кормилото на държавата

    Коментиран от #3

  • 2 за пенционерите йок

    17 5 Отговор
    Малко над заплата и половина ще получат магистратите и служителите като коледна премия.

    Това реши Висшият съдебен съвет (ВСС).

    Предложението на бюджетната комисия, одобрено от Пленума на съвета, е всички в съдебната система да получат по 1,6 основни заплати плюс ранг.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сигурно":

    в Бг Политиците Грабят Народът

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Илия

    8 11 Отговор
    Само маргинали и лумпен пролетариат могат да искат увеличение на заплати и пенсии! Искайте увеличение на покупателната способност, глупаци, а не спирала на инфлацията!
  • 5 Тия толкова много хотели имат

    7 5 Отговор
    И не могат да ги назначат на работа пенсионерите за да станат работещи пенсионери хем да са полезни хем да изкарват по някое евро повече
  • 6 юряяя!

    13 3 Отговор
    Българския пенсионер,умира от глад и студ,но не протетстира за повишение на пенсията си.Виж,ако е за защита на паметника на СА-всички които са на крак ще са там.

    Коментиран от #19

  • 7 Хайде стига

    9 1 Отговор
    С тези езуитски трикове,в заглавията.Винаги без конкретика.Съзнателно! Да има клик- 20 стотинки.Какво ви пречи,да напишете ясно... Пенсионерите в южната ни съседка -Гърция протестират.Който прояви интерес, ще отвори.
  • 8 ГЕРБЕР

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БАЦЕ ПРАЩАЙ МВРТО ДА МАЧКА ПЕНСИОНЕРСКИ КРАТУНИ
  • 9 Пенсионер

    8 2 Отговор
    Да дойдат в България да живеят. Да видят как е. Коледни добавки яма в България В Гърция дават по
    250 евро на калпак.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Пенсионер

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер":

    Братя гърци, нищо не знаете. Трайте си, добре сте! В България е ужас! Дори няма Коледна добавка.
  • 11 ВайВай

    9 0 Отговор
    Мрете бе драги български пенсионери че да направите кеф на Кирчо и Кокорчо. Или хванете камъни и дърве и им честитете светите празници на тия поразници. Иначе ще гладувате, студувате и мрете под грижите на сбърканите доктория дето не различават настинка от чума!

    Коментиран от #17

  • 12 Шано

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Цял живот смучеш телкове калъфф
  • 13 ако в бг..

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер":

    Последват примера на румъния,за намаляване на ченгетата със1/3,а не тук да държим твърдо първото место за милиционер на глава от населението/включително бебета и старци/пенсите ще се вдигнат поне с 20%тук и на толко ще се радват,у влашко ги дигнаа с 40%.
  • 14 А нашите пенсионери

    6 1 Отговор
    Нищо не искат. Значи са си добре.

    Коментиран от #16

  • 15 ххммм

    1 3 Отговор
    Улични мърльвци... за 2 стотинки работа не искат да свършат.. чакат на държавата!
  • 16 Пенсионер

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "А нашите пенсионери":

    Напротив, искаме, ама няма кой да ни чуе. Глас в пустиня.

    Коментиран от #18

  • 17 Пенсионер

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "ВайВай":

    Споко, умирането при нас е в кърпа вързано. То не е престанало и тепърва ще се умира.Ей го идва зимата и хиляди братя и сестри, зимните месеци ще хванат пътя към небето. Няма да дочака 11% увеличение на пенсиите през м.юли 2024г.
  • 18 То....

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пенсионер":

    .....има кой да ви чуе
    ..няма вече кой да ви ги изработи .В Гърция е друга бира ....много народ снася в хазната им ....и от туризма,...и много бачкатори от Бг,албанци и др.
  • 19 Ами как няма .....

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "юряяя!":

    ....нали СА докара мързела в Бг ,нали кадърни ,и некадърни ,мързеливи и работливи ги караха ,,уж,,да работят в държ.предпр.Сега казват ,че много млади били мързеливи ,и не се хващали на работа .Според мен ,може би са факторите за това 1Или родителите са на тънка служба ,и децата им ,като почнат някъде при часник ,и като споделят с мама ,и тати ,как се бачка ,и родителите им викат :А не напускай .2Като сравнят възнаграждението си с цените в маг.и казват : АБСУРД да бачкам .3В малките градове няма кой знае какъв избор ,пък да иде у Софето ще му искат наем повече от полов.му заплата .А като са малко работещ.,а много от работещите като зем.произв,отСоф. филхармония ,културн.дейци,Здр.каса ,НОИ мой полицаи ,библиотекари .....ей затова май и няма добавки за пенсии ,плюс Изтеглени кредити с високи лихви
    дет тряя се връщат ,и съм съгласен с Асен Василев поне за едно ,което каза :Аз да не съм магьосник ,нали трябва да взема от едни за да дам на други....пък от тези дето се взема са малко ,а чакащите за даване ,и повиш.на заплати са МНОГО.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: