Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Ноември, 2023 20:50 2 085 29

Роднини на мобилизирани руснаци: "Върнете близките ни"

  • русия-
  • украйна-
  • войници-
  • война-
  • владимир путин

Хората припомнят, че руският президент е обещал да не призовава резервисти, но тези обещания се оказаха нищожни

Роднини на мобилизирани руснаци: "Върнете близките ни" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Пред вашите очи се разиграва нашата трагедия, която не можем да понесем сами": роднини на мобилизирани руснаци призовават за връщането на близките им у дома. "Излъгаха ни, ще измамят и вас", пишат те в своя петиция.

Близките на мобилизирани руснаци се обръщат за помощ към "многонационалния народ на Русия". Текстът на техния призив беше публикуван в Телеграм, в канала "Пътят към дома", който обединява роднини на мобилизирани хора от цялата страна.

Още новини от Украйна

"Надежда почти не ни остана"

"Това е призив към всички или по-скоро молба за помощ. Точно пред очите ви се разиграва нашата трагедия, която не можем да понесем сами! Почукахме на всички врати. Държавата обърна гръб на тези, които първи се отзоваха на призива ѝ за помощ – на мобилизираните и техните близки", гласи началото на обръщението. „Надежда почти не ни остана", пишат неговите автори.

"Никой вече не може да бъде сигурен. Мнозина вече нямат бъдеще. Не сме вече нито избиратели, нито граждани, а може би дори не сме вече и хора. Предават ни. Вече избиват и своите", се казва още в петицията.

Празни обещания и опити за купуване на мълчание

След неуспешните опити да организират митинги в няколко региона близките на мобилизираните признават, че са били измамени. "Излъгаха ни, ще измамят и вас", пишат отчаяно авторите на призива.

Те припомнят, че руският президент е обещал да не призовава резервисти, но тези обещания се оказаха нищожни. "Много от тях никога няма да се върнат. Мобилизацията се оказа ужасна грешка. Бяхме наказани за това, че спазихме закона. Зад паравана на стабилността повечето наши мъже плащат с кръв, а ние - със здраве и сълзи", се казва в призива.

"Опит да ни затворят устата"

Авторите му наричат предложените от държавата плащания и обезщетения за убитите и ранените „опит за затваряне на устата ни". Те припомнят и това, че руският президент е обявил 2024-а за година на семейството. „Каква ирония на съдбата само, след като жени остават без съпрузи, децата - без бащи, а много от тях вече са сираци", посочват още близките на мобилизирани руснаци.

В заключение авторите призовават за подписване на петиция за връщане на призованите на фронта и за определяне на краен срок за тяхната служба. "Нямаме интерес да клатим лодката и да дестабилизираме политическата ситуация. Ние сме „Пътят към дома". Решени сме да върнем нашите мъже с всички средства", се казва още в документа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойче Зеле

    23 27 Отговор
    Да каже, как издирват украинци из Германия и как им връчват призовките 😉
  • 2 Бесен-_ Язовец

    23 37 Отговор
    Руснаците са патриоти и не се плашат от битки това са руснаци на са третополовите от ФАЩ и ЕС.
  • 3 ТаУмВзе

    21 21 Отговор
    Овче Зле, помни ли оня Австриец у бункера! Z
  • 4 ТрампЛин

    38 19 Отговор
    Вече и труповете им не връщат. Дайте на хората поне тленните останки на загиналите бащи, синове, съпрузи, затворници….
  • 5 ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ

    27 24 Отговор
    СЪПРУГИ на УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ към ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ: ВЪРНИ МЪЖЕТЕ НИ У ДОМА
    В Киев, Лвов, Одеса, Виница, Суми, Кривой Рог, Тернопол, Запорожие и други градове на Украйна се проведоха митинги с искане за демобилизация на войници, служили на фронта повече от 18 месеца. Активисти, предимно жени, излязоха по улиците с плакати и лозунги: „Не можете да спечелите война само на раменете ни“ и „Военните също имат семейства“.
    Близките на украинските военнослужещи дойдоха с плакати, на които изписаха призиви за бързо демобилизиране и посочиха броя на дните, прекарани в служба. Според протестиращите войниците не са били на ротация от февруари миналата година и са физически и психически изтощени, подобни митинги има и в други градове.

    Това съобщи в петък, 27 октомври, украинското издание Telegraph.
  • 6 1944

    23 30 Отговор
    Затова ви спирха руските ТВ канали за да се пробват да ви пробутват пропагандата на Сорос.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой си...

    23 18 Отговор
    Като свърши келепира- няма вече бели Лади, нито китайски Масквичи, нито кожухчета, а спряха и гробовие..и ей го на ефекта, ревнаха да си прибират мъжете, че то и осеменителите кът.. а бабите трябва да раждат за следващата война..
  • 9 Иисус

    18 25 Отговор
    Руснаците са викингите обаче от истинските суровите не се плашат от смърта от смърта се плашат само мек.ите китки!
  • 10 Сорос съм

    13 14 Отговор
    Браво! Преписвайте я тази статия всеки ден.

    Че бая се охарчих за създаването на тази организацийка- „Пътят към дома".
    Бая се озорих, че трудно се намират вече в Русия д...давци
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    16 15 Отговор
    Пак ли я пуснахте тая пропаганда, бе мисирки 😅
  • 13 О-крайнец

    16 16 Отговор
    В покрайна безследно изчезнаха 1 млн укита, ама на мисирките им се привежда победа,хахаххах
  • 14 Гориил

    15 13 Отговор
    Днес Съединените щати и техните европейски съюзници са изправени пред избор. Те могат да продължат сегашната си политика на нашествие, което ще влоши трагедията и ще превърне Украйна в бедна страна. Сценарий, при който всички губят. Или САЩ биха могли да променят тактиката и да работят за създаването на просперираща, но необвързана Украйна, която не заплашва Русия и позволява на Запада да възстанови отношенията с Москва. При втория подход печелят всички страни.
  • 15 Истината

    17 11 Отговор
    Чудесна снимка ! Тази ли майка се оплаква ? Жалка пропаганда !
  • 16 Минаващ

    14 12 Отговор
    Пропаганда на улично ниво !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Прогноза

    13 14 Отговор
    Ако някой ден бъде въведен закон за фалшиви или манипулирани статии този всички от този жълт вестник ще свършат в ЦСЗ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Въпрос

    11 17 Отговор
    Истина ли е че 1.000.000 урки са изчезнали безследно от началото на войната ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 касата

    11 9 Отговор
    Много му пука на Путин,да не би да ходи да се бие той!
  • 23 !!!?

    13 8 Отговор
    "За Родину ! За Путина !" !!!?

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ред Нек

    0 1 Отговор
    Дават им по 3 кубика дърва .

    Обезщетение за Могилизираните.

    В Тува родното място на Кужугетович

    Дават агнета и риба .

    Каква кремълска щедрост.

    Хаха
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Червена зора

    2 0 Отговор
    Абе тия глупости, как аджеба ги пишете бе??? От година западни медии не са стъпвали в Русия камо ли да знаят, какво са искали жените на войниците, които се сражават в Осрайна...
    Щом пишете Факти, защо не напишете за призовките, които Осрайна връчва на гражданите си извън своята територията и ги заплашва с разстрел ако не се явят на фронта след като бързаше да ги евакуира, защото Вова ги натисна в началото?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания