Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Декември, 2023 21:21 5 572 204

Говори Москва: Мир ще има само при неутрална Украйна с орязана територия

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • мария захарова

Русия смята Китай за съмишленик, с когото може да изгради глобално партньорство и стратегическо взаимодействие, добави Мария Захарова

Говори Москва: Мир ще има само при неутрална Украйна с орязана територия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия смята повече от всякога, че мирът с Украйна минава през отрязване на южните и източните ѝ украински региони, заяви в писмено интервю за Франс прес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, пише БТА.

В интервюто си тя уверява, че Москва разчита също на "неутрален статут" на Украйна - нещо, което би я отдалечило от съюзниците ѝ от НАТО, които руското правителство разглежда като екзистенциална заплаха. Освен това тя повтори отново официалната позиция на Кремъл, че на 24 февруари 2022 г. Русия е започнала войната, за да се защити от Запада и да помогне на рускоговорещите украинци.

Още новини от Украйна

"Ние няма да позволим съществуването на нацистка държава до нашите граници, чиято територия би представлявала източник на опасност за Русия и за съседните страни", увери говорителката. Според нея Русия, макар и воюваща страна, не е отговорна за липсата на мирен процес, защото "няма никаква политическа воля в полза на мира, било в Киев или на Запад".

Захарова отхвърли категорично мирния план, предложен миналата година от украинския президент Володимир Зеленски, който предвижда пълно изтегляне на руските войски от неговата страна. Силите на Москва окупират близо 18 % от украинската територия.

Според говорителката на руската дипломация искането на Украйна за защита на нейния суверенитет и териториална цялост "реално няма никакво отношение към мира". "Става дума за серия от ултиматуми, отправени към Русия, за да оправдаят продължаването на бойните действия", заяви тя. "Киев не иска да се съобразява със сегашните реалности и следва целта да накара, с помощта на Запада, нашата страна да капитулира", добави тя.

Захарова увери също, че западната политика на санкции се е "провалила" и се е обърнала срещу авторите си. Москва не е изолирана, геополитическото ѝ влияние не е намаляло, а международният ѝ авторитет дори "се е засилил", смята говорителката. Тя посочи, че 80% от световното население живее в страни, които не са въвели санкции срещу Русия.

Лишена от западните си клиенти, Москва пренасочи голяма част от износа си на петрол и газ към Китай и Индия, отбелязва АФП. Според руската дипломация това е по-важно от решението на Общото събрание на ООН да призове, година след началото на офанзивата, за пълно изтегляне на руските войски.

Необвързващият текст, приет от Общото събрание, получи подкрепата на 141 страни членки. Индия и Китай са сред 32-те въздържали се, а 7 държави, включително Северна Корея, гласуваха "против".

В интервюто си Захарова приветства "нарастващото сътрудничество" с много страни в Азия, Африка, Близкия изток и Латинска Америка. Москва смята Пекин за "съмишленик", с когото може да изгради "глобално партньорство и стратегическо взаимодействие", добави тя.

Говорителката също така заяви, че Русия развива отношенията си със Северна Корея и обвини САЩ, че се стремят към "ескалация на Корейския полуостров, като увеличават военната си активност в подрегиона". "Подобна политика от страна на САЩ е опасна и води до сериозни последици", прецени тя.

През ноември държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди, че военните връзки между Северна Корея и Русия се засилват и представляват заплаха, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    94 77 Отговор
    Маша пак не е сама ...

    Коментиран от #196

  • 2 Русофил

    88 84 Отговор
    Абе Захи омекнала нещо. Говори несвързано за някакъв мир. СВО-то изтече май.

    Коментиран от #10, #30

  • 3 ха ха

    66 74 Отговор
    Ясно. Китай е готов да се бие до последния руснак в Украйна. Лошу...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мдаа

    78 86 Отговор
    Мир ще има когато въшлясалата вата бъде натикана обратно в блатото и бъде оградена с дебела и висока железобетонна стена.

    Коментиран от #181, #187

  • 6 реру

    83 40 Отговор
    "Захарова отхвърли категорично мирния план..."


    Естествено всички трябва да се съобразяват само с техните планове...

  • 7 И така…

    43 54 Отговор
    докато всички покраинци се сберат под една круша.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Oт една,две седмици

    44 20 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Говорят за преговори,оплакват се,вайкане.
  • 11 Пич

    79 56 Отговор
    Мислите ли , че има някой , който да не е съгласен !!! НАТО трепери в ъгъла , като малко кутре , което лае от страх !!! Само нашите паветници лаят от тъпотия !!!

    Коментиран от #183

  • 12 УжАсен

    38 77 Отговор
    Излязоха зловещи подробности с източник "Комсомолская правда"!!! Преди около седмица бе ликвидирана с ракета HIMARS от ВСУ руската актриса и певица Полина Менших заедно с музикантите си и 79 руски агресори докато изнасяше концерт във временно окупирания Донецк по повод празника на ракетните войски на Русия! Концерта се предаваше по руската телевизия и смърта й бе гледана на живо от милиони! В един момента се чува трясък ,осветлението изгасва, виковете на руските агресори и жалния плач на Менших която по късно почива в болницата! Няколко дни преди концерта певицата е отказвала участие поради притеснение за живота си ,но от ръководството на Кремъл са я уверили че е в безопасност и противоракетната руска отбрана на 100 процента гарантира нейната сигурност! Менших все пак се е чувствала притеснена но руското ръководство я заплашили с "необратими последствия". Близките й още ридаят неутешима и проклинат жестоко и зловещо жужака Путя за отнетия живот на тяхната дъщеря и сестра!

    Коментиран от #14, #16, #28, #177

  • 13 А как позволихте Финландия

    47 21 Отговор
    И сега само една ограда ви дели 1380 хиляди кв.км.с НАТО?

    Коментиран от #39

  • 14 реру

    46 17 Отговор

    До коментар #12 от "УжАсен":

    "Излязоха зловещи подробности с източник "Комсомолская правда"!!!..."


    Пак ли... То Copy/Paste може да се упражнява и с различни текстове... Искай да ти напишат...
  • 15 Блогър от Москва

    28 48 Отговор
    Досега въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ликвидираха над милион руски наши бойци! Вчера по ОРТ( Обществената руска телевизия) имаше анкета поръчана от Кремъл с въпрос -" Кой от двата варианта предпочитате- Да направим пета и шеста мобилизация и да дадем жертви колкото половин Русия или да се изтеглим от Украйна и да се разпадне страната" ...76 процента са отговорили първото и че ще се бият за Путин до летален изход и ще отидат в рая! Велики са руските хора

    Коментиран от #43, #99, #185

  • 16 Русофил

    35 16 Отговор

    До коментар #12 от "УжАсен":

    На празника на ракетните войски да те изпепели ракета - съдба. Какво ли ще стане
    на 7 ноември?

    Коментиран от #102

  • 17 Виждаме

    28 21 Отговор
    Наблюденията ми са, че на злободневни важни теми, най-активни и пускат коментарите си преди още да е излязла статията проамериканските атлантчета, захранвани безрезервно със зелено......
  • 18 Санкт-Петербург 🌞

    28 34 Отговор
    Никога не вярвайте на блатниците! Според тях ВСУ имали 70 хиляди убити! Истината е че от Украинската армия жертвите са 17 хиляди и 800 души а загубите на агресорите са 743 хиляди убити и 956 хиляди осакатени -
    ТАСС се позовава на оценки на експерти, че миналата година в състава на украинските сили е имало един милион мъже и жени, включително териториалната отбрана, специалните служби и граничната охрана, а загубите са около 70 хиляди убити и до 120 хиляди ранени.

    Коментиран от #42, #55

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Захарова...Здрасти че бързам...

    29 31 Отговор
    Пекин се гаври с Кремъл: Силата на Сибир-2 ще го платите вие, но ще ни дадете още отстъпки
    Китайските власти не пропускат нито една възможност да рекетират изолираната от световните пазарни отношения Москва, която е притисната отвсякъде от международни санкции заради агресията срещу Украйна.
    Китай не желае да инвестира средства в газопровода "Силата на Сибир-2", който трябва да замести европейския пазар на Русия. Вместо това китайските власти са предложили на Кремъл руснаците да платят изцяло многомилиардната сметка за строителството, а също така настояват за допълнителни отстъпки от цената на руския газ, съобщава The South China Morning Post, позовавайки се на източник в Москва.
    Според публикацията отстъпката за Китай ще се увеличи до 46% през следващата година. Газът от "Силата на Сибир" ще струва 271,6 долара за хиляда кубически метра, а за Турция и Европа - 481,7 долара. Но това не е достатъчно за Китай, Поднебесната империя иска още по-големи отстъпки от Кремъл.Все още не е ясно дали Газпром ще намери пари за изграждането на газопровода. След спирането на газа за европейските страни компанията е реализирала нетна загуба от трилион рубли за годината, твърдят източниците на The South China Morning Post. От "паричната възглавница" от 2 трилиона рубли, с която Газпром разполагаше преди войната, към юли 2023 г. са останали около 700 милиарда.
    Изданието отбелязва, че в тази ситуация Путин едва ли има избор. Руският президент е "подложен на огромен натис

    Коментиран от #65

  • 23 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    26 29 Отговор
    Най важното е грузя 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред! А копейките да си стенат в тинята цял живот, както най си обичат!
  • 24 някой помни ли

    31 40 Отговор
    исканията на Русия есента 2021 г на които Украйна и Западът отговориха с „не“ високомерно?!? Същите като сега, само че вместо автономия на Донбас и Луганск съгласно минските, ще има Украйна без Донбас и Луганск! май Бисмарк беше казал, че най-доброто предложение на руснаците е първото.

    Коментиран от #44, #202

  • 25 Мишел

    35 38 Отговор
    Няма да се повтори ситуацията през 2014. Специалната операция приключва с фактическото изчезване на Украйна.
    За да има траен мир в Европа, Русия ще си вземе Малорусия и Новорусия и ще остави Галиция на ЕС, та те да си я денацифицират.
  • 26 Писмо писала до Франс прес

    25 11 Отговор
    Тц,тц, тц.Мислех,че е ходила до Париж да дава интервю.А тя писмо писала...
  • 27 Мишел

    35 31 Отговор
    Бункерният страхливец от кремъл ще се бие до последния руснак.Праща пушечното месо на сигурна смърт в украйнската месомелачка,Над един милион руски торяци са дали фира до момента.С това темпо ще настигнат бройката от ВСВ и дай боже !
  • 28 Терористи, сър

    31 33 Отговор

    До коментар #12 от "УжАсен":

    И за пореден път свободния свят, този който не е подлога на Кравария се убеди, че Украйна са терористи......
    убивайки мирни хора, певци и артисти.
  • 29 Свободен

    34 28 Отговор
    Би било добре Русия да развие още повече отношенията си с Африка и Северна Корея и да сложи бодлива тел към Европа!
    На никой цивилизован човек не му трябва контакт с руснаци!

    Коментиран от #203

  • 30 мдаааа

    29 21 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Утре е третият , най-важен ден от Случайната Военна Операция ... Съкратено - Опять обосрались ..

    Коментиран от #52

  • 31 Механик

    32 33 Отговор
    Путин излезе абсолютен психопат, глупак и престъпник. Съсипа авторитета на Русия, изтрепа над 300 хиляди православни руснаци негови сънародници без капка жал. Нанесе вреда повече от западна ядрена бомба.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 1944

    16 21 Отговор
    Абсолютно без съмнение така ще е както казва Мария Захарова
  • 36 1944

    13 21 Отговор
    Абсолютно със сигурност без съмнение така ще е както казва Мария Захарова
  • 37 ХА -ХА-ХАААА

    28 27 Отговор
    Какви ответни мерки от ватите?Преди няколко месеца когато Финландия предложи членство в НАТО смазаните руснаци заплашиха Финландците с " необратими последици", викингите им показаха среден пръст и сега Путлер има 1400 хиляди кв.км граница с НАТО,дели ги една преграда! Ватниците се снишиха и затраяха! А уж започнаха война за да не влезе Украйна в НАТО и да имат граница с алианса а заради агресията имат още по голяма и обширна! Защо не нападнаха и скандинавците преди приемането им! Аааа мухахха
  • 38 1944

    16 18 Отговор
    Абсолютно със сигурност без съмнение на 100% така ще е както казва Мария Захарова
  • 39 Има разлика

    26 25 Отговор

    До коментар #13 от "А как позволихте Финландия":

    Финландия не са терористи, не убиват мирни рускоговорящи. Не схващаш ли.
  • 40 1944

    29 19 Отговор
    Само от млатене разбира блатния алкохолик и копейката продажна!
  • 41 отегчен

    27 16 Отговор
    Мир ще има когато Маша изтрезнее, което май се очертава да е никога.
  • 42 Амиии

    17 11 Отговор

    До коментар #18 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Не бе , ние само на укроканал1 1+1 вярваме 1126 652 укро жертви.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 реру

    31 3 Отговор

    До коментар #24 от "някой помни ли":

    Някои помнят...

  • 45 ИСТИНАТА

    34 20 Отговор
    За 2 години агресия рашистите са още там откъдето започнаха...Донецка област! Е опитаха да сменят "режима в Киев с про руски " както се изразяваха, 67 километровата руска колона тръгна към Киев ,Путя джуджака призова Украинските войници да сложат оръжие и приберат по домовете, рашистката колона стигна до предградията на Киев Буча и Ирпин и там бяха изгорени ...унищожената рашистка военна техника бе километрична
  • 46 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    25 16 Отговор
    Няма в мире по продажно, пропаднало и пошло от ватника и бегераба му гладен!
  • 47 Позиция

    25 14 Отговор
    Това не зависи от яхналата метлата. Крадецът на територии най-накрая ще остане без територии. Не е убиецът и крадецът този от когото зависи.. Няма случай в който диктатор и агресор да е завършил добре за диктаторът.
  • 48 Това е повече от ясно

    25 29 Отговор
    Мир ще има, в момента, когато оставят продажника зеленски или украинският народ се отърси от лъжите и пропагандата и види какво им причини този продажник! Това което ще се случи, Украйна ще си остане суверенна без източната и части, които ще са автономни републики към Русия, а НАТО вън от Украйна! Най вероятно ще се иска и да се изхвърлят и вредните НПО-та на САЩ, които докараха Украйна до това положение!
  • 49 НАБЛЮДАТЕЛ

    19 14 Отговор
    Войната струва пари. Много пари и то от истинските. Наличните се броят 100:1. За снаряди и заплати на овенните - 30% от ресурса на държавата. За наука - 3% от ресурса на държавата. Снаряди хладилник не пълнят. 300 000 по грамотни избягали последните години. Огромна престъпност и полицейщина. Време за разчистване на сметки между групировки. И на върха - Султана. За 100 млн с руски паспорти - мизерия, другите съществуват ден за ден. Махни 3-5 по големи града и ще се насладиш на соц аборигенщината. Та войната е с предизвестен край, въпреки тоталния терор.
  • 50 Позиция

    13 11 Отговор
    Това не зависи от яхналата метлата. Крадецът на територии най-накрая ще остане без територии. Не е убиецът и крадецът този от когото зависи.. Няма случай в който диктатор и агресор да е завършил добре за диктаторът.
  • 51 В.В.П.

    12 24 Отговор
    Окропите ги закопаха ..НАТО гледа имига в храста...Пали друг пожар по света ..Путин е бог .!!
  • 52 И да плещите и да не плещите

    23 24 Отговор

    До коментар #30 от "мдаааа":

    Украйна оттича в канала.
    Щото послушаха Борис Джонсън.
    "Айде да се биеме с руснаците ама айде вие".
  • 53 1944

    20 21 Отговор
    Е след това млатене дето получиха окраинските фашисти и НАТО е абс нормално Руската армия да вземе това което и се полага от Окрайнината
  • 54 Иван

    24 18 Отговор
    Не е целта на запада и САЩ да има бърза победа за Украйна , целта е рублата да е 400 за долар. Целта е Русия да я върнат като 1990. А когато се върнат тези от фронта какви групировки ще формират ,бедна ви е фантазията колко ще затъне Русия. Ресурси има по цял свят между другото.

    Коментиран от #58

  • 55 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    21 15 Отговор

    До коментар #18 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Соросоидите да вземе да сё разберете колко са руските жертви ,че всеки пише според омразата си към Русия количество то им.Ама народа тука не е прост и През едното ухо влязло През другого излязло.Всички гледат какво пишат по сериозните западняци ,а те пишат за катастрофа лни жертви за украйна.Така че лайте си ,не ни пречите
  • 56 Хааа

    20 12 Отговор
    Ами Финландия как е .И тя ли е неутрална.Маи руснаците и ония малкия ги тресе лакомията и величието.Ама то си требва и акъл.

    Коментиран от #62

  • 57 В.В.П

    22 14 Отговор
    Страхливото с ботокса от бункело да стяга бохчата за Хаага
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    13 9 Отговор
    Днеска оная пияната ще дава ли денги, гладни сме!

    Коментиран от #67

  • 60 Бесен-_ Язовец

    7 22 Отговор
    С извинения и со.поли от страна на Киев няма да стане, трябва и земя за Москва като обезщетение

    Коментиран от #199

  • 61 Наказател

    21 10 Отговор
    Мир няма да има при подобни, йезуитски условия от кремълските бандити...
  • 62 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    11 20 Отговор

    До коментар #56 от "Хааа":

    Акъл в Русия Има поне 15 пъти повече от БГ
  • 63 В.В.П.

    19 15 Отговор
    Имате ли представа какъв психопат и безумен човек е жужето! Да не се интересува от живота на своите сънародници все едно са безполезни твари! Дори и психопат е меко казано -
    Сергей Наришкин, ръководител на руската служба за външно разузнаване, е заявил на среща с Уилям Бърнс, директор на Централното разузнавателно управление на САЩ, че руският президент Владимир Путин не се интересува от броя на жертвите в армията си.
    Това съобщава изданието The New York Times, позовавайки се на служители във Вашингтон. 
    Изданието съобщава, че по време на срещата си в Турция през ноември Бърнс и Наришкин са се опитали да подновят пряката лична комуникация между Вашингтон и Москва, но тонът ѝ не е бил помирителен. 

    Коментиран от #66, #71

  • 64 КОТарАК

    18 18 Отговор
    Руснаците нищо не взимат от Окрайна, а си връщат техното нещо сте се объркали.

    Коментиран от #143

  • 65 Мишел

    10 17 Отговор

    До коментар #22 от "Захарова...Здрасти че бързам...":

    Фантазии. Не се налага заместване на Западния пазар с Китай. Западна Европа практически купува същите количества руски газ като по рано, само че го плаща по скъпо, защото той е втечнен и се продава чрез посредници. И това ще продължи дълго, защото само Русия има доказани източници на газ за 200 г.
    Русия продава на Китай газ по дългосрочен договор, на средномесечната цена на азиатската газова борса от преди 2 месеца.
    Отстъпката в цената за Китай е двадесетина цента на 1 МВтЧас.и зависи от конюнктурата на газовия пазар в Източна Азия
  • 66 Механик

    16 14 Отговор

    До коментар #63 от "В.В.П.":

    Уйлям Бърнс директора на ЦРУ е заявил на Наришкин че според данни на службата убитите и осакатени за цял живот руски бойци не са 450 хиляди а 487 хиляди убити и 573 хиляди осакатени и Наришкин е предал посланието от Путин че това за него няма значение и хора имат предостатъчно! Това е най огромното човекоподобно което е било начело на държава! Потрес
  • 67 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    9 6 Отговор

    До коментар #59 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    А така ,Като напишеш 100 пъти че Крим е Руски за винаги, все при някой ще фане декиш
  • 68 В.В.П.

    13 20 Отговор
    Путин е бог..!!.Великото НАТО ,не нападна Рф..Защото не може ..Путя ,смазва полека окропите ..Меката сила ..Ахахаха...
  • 69 Като не щеш мира, на ти секира!

    15 17 Отговор
    Много точно казано от Захарова : "Казвам ти дъще, сещаи се снахо"! т.е.времето на нашите национални предатели изтича;)))
  • 70 1944

    18 15 Отговор
    Мария Захарова както винаги е права и откровена
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хехеее

    16 13 Отговор
    Според родните гладни путяроби войната била НАТО -Русия...Само че не е денацифициран нито един НАТО-вец а 912 хилядарки орки танцуват казачок на концерта на Кобзон в един много по добър свят ....🤣😅😆

    Коментиран от #74

  • 73 Архимандрит Григорий

    20 13 Отговор
    Русофилските биоотпадъци газ пикаят, че ВСУ вече година и половина унижава "втората в света". Зеленски знае какво говори. Вчерашният ден беше особено "урожаен". Украинците изпратиха при Кобзон около 1300 руски дегенерата и унищожиха над 220 единици бойна техника. Алилуя!

    Коментиран от #77

  • 74 КОТарАК

    17 18 Отговор

    До коментар #72 от "Хехеее":

    Затова ти спряха руските канали за да не видиш как натовците плачат и товарят в чували колегите си.
  • 75 Зеленски

    23 15 Отговор
    РФ заминава при СССР, Жириновски и крайцера Москва... Честито на русофилите!

    Коментиран от #81

  • 76 Равносметка

    21 14 Отговор
    Да направим една груба сметка какво постигна cлабoyмното, късо джyдже с войната срещу Украйна! Тотална, международна изолация, безпрецедентни санкции, ежедневни загуби на пари от порядъка на 1 милиард долара, повече от 980 хиляди убити и ранени руснаци,разбито бъдеще на поколения руски граждани, разруха в икономиката, обезценена рубла и денонощна параноя в бункера... Може би пропускам нещо, но и това не е малко.

    Коментиран от #80, #87, #90

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ИСТИНАТА

    18 11 Отговор
    Пропутински медии у нас лъжат за успехи на Кремъл, докато за всеки 48 сантиметра умира войник! Хиляди руснаци гният по полетата

    Лъжи за руски военни успехи бълват български прокремълски медиии, а през това време загиват стотици войници на Москва. През последните 24 часа масирано пропутински медии в България съобщават бодро за настъпателни действия на руската армия, за грандиозни успехи и унищожаване на десетки танкове Леопард и бойни машини на пехотата на украинската армия.

    Цитират руското военно министерство и руски медии като източници на достоверна информация.
     
    Оказва се за пореден път, че всичко това е нагла пропаганда. Според дипломатически източници от руската столица на съвещание в Кремъл президентът Путин е поискал жестоки наказания за висши командири, които не са изпълнили неговата заповед да не се отстъпва нито метър превзета територия. Наказания ще има и за онези, които не изпълнили голямата цел – превземането на цялата територия на Донецка област. Той припомнил, че това е трябвало да стане първо до септември 2022 г., а след това до 1 март 2023 г. Не само това, но руските войски в тези райони от дни отстъпват при пълен хаос. Статистиката показва, че руската армия в момента губи по един войник на всеки отстъпени 48 сантиметра завоювана преди това територия. До момента за изминалото денонощие са унищожени зенитна батарея, а от 46-и полк на специалните сили са се спасили около 30 души.
     
    Загубите в жива сила и военна техника на Москва с

    Коментиран от #84

  • 79 1944

    13 11 Отговор
    Мария Захарова знае, че и Одеса минава в състава на Руската Федерация
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Професора

    15 12 Отговор

    До коментар #75 от "Зеленски":

    НАТО замина при Хенри Кисинджър и Мадлин Олбрайт

    Коментиран от #89

  • 82 В.В.П.

    10 12 Отговор
    Фибите не вярват на очите си ..и на ушите си също...НАТО ,сащ дават заден...Рф ще контролира 3/4 от Окрайна ,Без ГАЛИЧИНА ...Там са вън от контрола ...Ахаха ..НАТО е смазано ..Картонен тигър .Не му се мре заради хахлю...Ахаха ..МЕКАТА СИЛА ..В ДЕЙСТВИЕ ...Путин е бог .!
  • 83 100

    14 8 Отговор
    А може да има мир и при разгромен Рашистан и падане на режима на Путлер.

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Всичко може

    8 1 Отговор

    До коментар #83 от "100":

    Ама говорим за реалности, а не фантастика!
  • 86 Убиха готвача защото казваше истината

    14 7 Отговор
    Ръководителят  на частната военна компания „Вагнер” Евгений Пригожин критикува руското военно ръководство навръх 9 май.

    „Днес едно от подразделенията на Министерството на отбраната избяга от нашия фланг, изоставяйки позициите си. Всички просто избягаха и оставиха фронт с ширина близо два километра и  дълбочина 500 метра. Украинската артилерия засипва позициите ни със снаряди и даваме огромни жертви. Това което ни обеща МО на Русия бе изпълнено само на 10 процента ”, каза Пригожин.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 В.В.П

    7 5 Отговор
    И днеска оная оповръщаната ни забрави, пак гладни ще лягаме, хеееееелп!

    Коментиран от #92

  • 89 Историк

    6 7 Отговор

    До коментар #81 от "Професора":

    Защо така пренебрегна Джон Маккейн?И той им прави компания в казана.

    Коментиран от #93

  • 90 оня с коня

    6 5 Отговор

    До коментар #76 от "Равносметка":

    Не си прав защото си насмукал с много евтина пропаганда за гал.фони
  • 91 РУСКА 👊🐻👊®

    16 10 Отговор
    За съжаление Владимир Путин успя да унижи собствения си руски народ! За година и 10 месеца война, загинаха стотици хиляди руски мъже! Не умират Американци или граждани от страните от ЕС и НАТО а руски войничета! При положение че братска Русия е с най огромните природни богатства в света като нефт и газ и на 2-ро място по питейна вода след Бразилия и на 3-то по добив на дървесина и руда , стандарта да е в пъти по нисък от Европейския е просто ужасно. А и Зеленски с тази проточила се война с всеки ден унижава Русия! Жертви дават Руси и Украинци а не Американци! Положението в Русия не отива на добре!

    Коментиран от #100

  • 92 Тити

    5 6 Отговор

    До коментар #88 от "В.В.П":

    За Галя Събева от посоля ли говориш?
  • 93 Професора

    6 4 Отговор

    До коментар #89 от "Историк":

    И Елизабет как се събраха в Ада.
  • 94 Гориил

    9 7 Отговор
    Бил Клинтън: Oще през 2011 г. разбрах, че Путин ще удари Киев

    Клинтън посочи, че по време на тази среща Путин е отхвърлил споразумение с посредничеството на САЩ, договорено от неговия предшественик Борис Елцин, за зачитане на територията на Украйна в замяна на това Киев да се откаже от ядрения си арсенал от съветско време.

    "Владимир Путин ми каза през 2011 г. - три години преди да превземе Крим - че не е съгласен със споразумението, което сключих с Борис Елцин", спомня си бившият американски президент. "Той каза: "Не съм съгласен с това. Не го подкрепям. И не съм обвързан с това". И от този ден нататък знаех, че е само въпрос на време", обясни Клинтън в съвместна изява със съпругата си Хилъри - бивш държавен секретар и кандидат за президент

    Коментиран от #101

  • 95 В.В.П.

    7 11 Отговор
    Окропитекът не вярва ,че яде побоя ..Щото НЕе в периметъра на боя...Москвае контролира 3/4от Ззрайна ,както преди ..Сега показват на НАТО и Джо цървула КОЙ КОЙ Е !!!.За Окропитекс не му пука на никой ..Скрап..
  • 96 Пропадналата пияна вата...

    13 7 Отговор
    Почна да омеква. И още доста ще има да омекват. Накрая и Крим ще върнат доброволно.
  • 97 ХА -ХА-ХАААА

    12 8 Отговор
    Русия изгуби тази война, и не само това един комедиен артист направи за смях и опозори "могучая-парадная", да не говорим за ботексното жуже обосрался и криещ се в бункера.
    Един път не отиде до линията на фронта да види карикатурата моГилизиран солдат с гумени ботуши и дамски тампони за юнашки рани.
    Смех и позор.
  • 98 В.В.П.

    6 5 Отговор
    Окропа е скрап ,както винаги през вековете ..Странична жертва.Ахахаха .. Началниците са големи измекяри...Нещо като кобургите ..
  • 99 ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Блогър от Москва":

    Може ли само мъжката половина да загине? Аз, таковата, значи... падам си по рускините... така да се каже... Да не ходят зян...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Русофил":

    Ленин накроет!
  • 103 Баба Ванга

    8 5 Отговор
    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Механик

    15 7 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб.

    Коментиран от #111

  • 106 Мишел

    13 10 Отговор
    Русия може да бъде единствено суровинен придатък и презрян васал на Поднебесната империя.
  • 107 Франсис Фукуяма

    13 7 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.

    Коментиран от #113, #114

  • 108 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    6 6 Отговор

    До коментар #101 от "Смар-длив трол":

    Майка ти рускиня рихе?

    Коментиран от #110

  • 109 Джохар Дудаев

    15 8 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!

    Коментиран от #119

  • 110 Смар-длив трол

    4 4 Отговор

    До коментар #108 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Смар-диш на въш-лясалата мин-джа на си-ганката дето те е изс-рала в ке-нефа.

    Коментиран от #115

  • 111 Мишел

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "Механик":

    Абсолютно си прав!
  • 112 Госあ

    13 10 Отговор
    Русия под ръководството на психопата Путин отново се превърна в империята на злото и като такава е заплаха за цялото човечество. Ако човечеството иска да оцелее трябва да премахне тази заплаха.

    Коментиран от #118

  • 113 Хммм

    7 5 Отговор

    До коментар #107 от "Франсис Фукуяма":

    Същото не се ли отнася за ЕС. Брюксел налага на всички своята си политика дори да е в разрез с конституцията и интересите на отделните членки.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Смар-длив трол

    4 4 Отговор

    До коментар #115 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Смар-диш на въш-лясалата мин-джа на си-ганката дето те е изс-рала в ке-нефа.
  • 117 Дмитрий Лихачов

    10 9 Отговор

    До коментар #114 от "Демократ":

    “ Русия никога не имала и няма има никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.
    Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.

    Коментиран от #123

  • 118 Хммм

    6 5 Отговор

    До коментар #112 от "Госあ":

    Стига с тази империя на злото. Да не се намираме в "Междузвездни войни"
  • 119 Ветеран от протеста

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "Джохар Дудаев":

    Ти да не си с връзки при Сти Пешко,че оттам говориш.Май девици няма,само нато пор чени маннаффи.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Гориил

    11 9 Отговор
    Войната между Русия и Украйна отдавна не е война за съдбата на Украйна, украинската демокрация или границите на Източна Европа. Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии и след това ги принуждават да се подчинят под заплахата от ядрено унищожение. Нормалният свят трябваше да избира между два варианта: или да направи всичко възможно да осигури триумфа на Украйна, или да приеме последствията от поражението, при което Русия ще налага със сила своите разбирания за морал и човешки ценности. Нормалният свят избра да помага на Украйна!

    Коментиран от #126, #134

  • 122 В. В. П.

    9 8 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб.
  • 123 Демократ

    3 8 Отговор

    До коментар #117 от "Дмитрий Лихачов":

    Тоа утре пак па кой е,някъв сдуу хан руски жълтопаветник-предател.Абе с една дума,поредния Бок Лукк.

    Коментиран от #127

  • 124 Перо

    10 8 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!

    Коментиран от #128

  • 125 Констатираща

    9 6 Отговор
    Много правилно и точно изказване на Захарова. Точно така го преценяват и всички, които са безпристрастни и справедливи в оценката си на политическите събития.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Валерия Новодворская

    6 8 Отговор

    До коментар #123 от "Демократ":

    В нашия север има само бели мечки, в нашия юг сме обкръжени от плътна пустиня от ненавист, защото на всички – и на Кавказ, и на Средна Азия, и на Тибет, на който ние даже не съчувствахме – ние причинихме някакво зло.
    На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна, и тази война завинаги ни лиши от доверието и уважението на цивилизованите народи – от Швеция до Австралия и от Канада до Чили.
    А на изток ние се заплетохме в китайската главоблъсканица. Главоблъсканица в буквален смисъл, защото там ще си счупи врата.

    Коментиран от #132

  • 128 А бре

    2 1 Отговор

    До коментар #124 от "Перо":

    Перо,Перо,тии го от Перем от заадд.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Камелия

    6 5 Отговор
    Самите руснаци наричат Захарова "Еще одна сильно выпивающая шмара".
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Кресна

    8 8 Отговор
    Векове наред руснаците компенсират икономическата си немощ с военна сила. А когато се разбере, че и военна сила нямат – компенсират нейната липса с лъжа и заплахи.
  • 134 да бе

    8 5 Отговор

    До коментар #121 от "Гориил":

    нормалния свят приема само военните действия на САЩ.

    Е колко да е нормален тогава?
  • 135 Радио Ереван

    7 6 Отговор
    Попитали радио Ереван :"Къде мога да видя кои държави се водят враждебни на днешна Русия?“.
    Рдио Ереван отговорило: „Купете си атлас на света“.
  • 136 Мишел

    7 8 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.
  • 137 Леонсио Парчето

    1 3 Отговор

    До коментар #120 от "Доротея":

    Муци,нещо против безплатен неангажиращ анален сеххх?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Наблюдател

    8 7 Отговор
    Американската мечта означава да живееш свободно и равноправно с всички останали хора в САЩ, означава възможност да станеш богат и/или известен, ако работиш усърдно и се стараеш максимално. Руската мечта е затънал до шия в лайната да завлечеш там всички останали!

    Коментиран от #145

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Московлията

    10 6 Отговор
    Мир по целия свят ще има, като ви върнем в московските блата, от където съе дошли и ви съкратим до към 8-10 макс, милиона колкото сте в московските блата!

    Коментиран от #147

  • 143 Котьооо ,

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "КОТарАК":

    Доста унитазы са остайли там , бе ....🤭😬 Холодильники - тоже ..
  • 144 Истината

    7 6 Отговор
    Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия.
    Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.

    Коментиран от #151

  • 145 Електра

    4 1 Отговор

    До коментар #140 от "Наблюдател":

    Не винаги този който те вади от лай ната ти мисли доброто.
  • 146 Генерал Де Гол

    8 5 Отговор
    Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние.

    Коментиран от #149

  • 147 Рамзан ага

    2 5 Отговор

    До коментар #142 от "Московлията":

    Не знам кой ще съкратиш,но лично аз мога да те скъся с една глава.

    Коментиран от #152, #157

  • 148 Наблюдател

    8 5 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Само питам

    9 7 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #153

  • 151 Истината

    2 2 Отговор

    До коментар #144 от "Истината":

    Е че си някъфф тъппп изтръп нал Педалл.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Живко

    9 6 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и русофил! Ако е интелигентен и почтен, никога няма да е русофил! Ако е почтен, но симпатизира на Русия, то интелигентността му е под въпрос. А ако е интелигентен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почтен!

    Коментиран от #175

  • 156 Рамзан ага

    1 4 Отговор

    До коментар #152 от "🤣🤣🤣🤣":

    Знам ,че ги мачкаш с гъъ33аа си,по точно с пръсната си халка ,пее дерр 3тополов.

    Коментиран от #161

  • 157 🤣🤣🤣

    6 5 Отговор

    До коментар #147 от "Рамзан ага":

    Ще изтръпнеш много , продажен болшевик !

    Коментиран от #167

  • 158 Живoтнoвъд

    6 7 Отговор
    Bакcиниpaм pycoфили за бяc c yкpaинска вakcина. Гарантирани резултати.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 реру

    2 4 Отговор

    До коментар #154 от "Морския":

    Ла пай шнорхела и се потапяй под вода.Шом си морски ,вода има.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Митака

    7 6 Отговор
    В русофилията няма логика и не може да има. Тя е някакво перверзно чувство на религиозна вечна признателност и инстинкт на подчинение и слугинаж към Русия.

    Коментиран от #172

  • 165 Истината

    7 7 Отговор
    Светът няма да бъде унищожен от тези, които вършат злини, а от тези, които ги наблюдават безучастно. За съжаление, част от българското население, смятащи се за "русофили" не само гледа безучастно, но и подкрепя руските мародери, садисти и убийци. Но трябва да знаят, че стават съучастници в техните престъпления срещу човечеството.
  • 166 Кочо

    5 5 Отговор
    Архимед е казал:"Дайте ми опорна точка и ще повдигна Земята"! А на русофилите като ви дадат опорна точка осирате форума!

    Коментиран от #169

  • 167 Рамзан ага

    4 3 Отговор

    До коментар #157 от "🤣🤣🤣":

    Поне си,честен и достоен за разлика от другите козяшкоукрофилташки подлоги и си призна,че си педер,3тополов.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Йогато Путин и Захарова

    3 3 Отговор
    доброволни се съгласят да им ампутират крайниците, тогава ще.получат подобен мир!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Българин

    8 6 Отговор
    Ще стане Машка, ще стане, когато прелетиш над България тогаз.
  • 179 ХА ХА

    6 5 Отговор
    И какво точно ша управлявате с китай, най много сибир. Ама то там и самагон нема от кво да съ напрай.
  • 180 Алексбг

    9 9 Отговор
    Русия си въобразява ,че може да диктува от позиция на силата ,своите условия ,на чужда държава пък била и съседна.В Москва си правят грешки сметки.Никой НЯМА ,да им разреши ,да налагат волята си.

    Коментиран от #193

  • 181 Строител

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "мдаа":

    Ми тя се строи отдавна тази стена между Мексико и щатите.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Алексбг

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Блогър от Москва":

    Не руснаците са си шантави и почти винаги...пияни.

    Коментиран от #186

  • 186 Е че кой

    4 1 Отговор

    До коментар #185 от "Алексбг":

    нормален ще тръгне на война
  • 187 ганев

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "мдаа":

    АБЕ...МНОГО СИ ЗИМОРНИЧАВ....ВСЕ ЗА ВАТЕНКИ..МЕЧТАЕШ.....АЛООО ЗАПАДНИЯТ КОМУНИСТ...АКО НЕ БЕШЕ РУС....ТИ ЩЕШЕ ВЕЧЕ ДА СИ УМРЯЛ ОТ СТУД...БЕЗ А Т О М Н А ЦЕНТРАЛА
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Алексбг

    10 8 Отговор
    Руската империя е пред разпад и войната с Украйна го ускорява.Това е очев/а/идна истина.

    Коментиран от #194

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Щото

    12 5 Отговор

    До коментар #188 от "Алексбг":

    всеки е свободен да си ходи където иска! Това не променя факта, че САЩ е империя на злото, правещо интриги и войни по света, съсипали милиони човешки животи и съдби и сега и Украйна!
  • 192 Тити

    1 1 Отговор

    До коментар #182 от "Алексбг":

    Доротейче,ти ли си?Ко ша каиш да тии го от перем в гъ33оо.Докато си жив ,за пек няма да те хване.
  • 193 Ха-ха-ха

    2 0 Отговор

    До коментар #180 от "Алексбг":

    Това звучи толкова смешно. Хихихииии. Ами май никой не пита за разрешение.
  • 194 Хммм

    3 2 Отговор

    До коментар #189 от "Алексбг":

    Очевидна истина е че имаш халюцинации.
  • 195 Кирил

    7 9 Отговор
    Мир ще има само след разпада и демилитаризацията на русия
  • 196 Просто И Ясно

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Никакво НАТО, Донецк, Луганск и Крим (+ Одеса) с Русия. И така ще бъде - за тези които им е трудно да го повярват.
  • 197 стоян георгиев

    10 9 Отговор
    Тва кво ще каже пияната руска бля..а е без никакво значение вече.слава на украйна и героите и.те.ще свършат каквото трябва.
  • 198 Развийш ли

    8 5 Отговор
    Да внимават НАТО да не кажат като тях Никакви диктатури и Болшевишки режими до нашите граници че тогава ще им се стъжни животица
  • 199 Абе Тесен Язовец

    10 2 Отговор

    До коментар #60 от "Бесен-_ Язовец":

    За година или две ще станеш разширен язовец.
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Павел пенев

    0 9 Отговор
    Украйна ще е неутрална,колкото Австрия и Швейцария. Жалко за загиналите руснаци ако Русия допусне съществуването на Украйна с орязана територия. Цялата държава трябва да е в РФ за да има гаранции в бъдеще от възраждане на неонацизма.
  • 202 Загрижен

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "някой помни ли":

    Също някой каза , че договореностите с раЗЗия не струват и хартията на която са написани!!!!
    И така до ден днешен - няма да забравя как всички се кълняха, че няма да нападат, това било шизофрения!!!
  • 203 Загрижен

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Свободен":

    Да, те това и правят! Не забравяйте, че телта и картечниците ще са насочени навътре, за да не избяга някой от този рай на земята!
    Даже още сега да ни спират петрола и газа - немедлено - европафили такива!!!
  • 204 Рангел Башмайстора

    0 0 Отговор
    Крокодила Гена пак е прекалила с водката. Наздраве наша Маша!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания