Last news in Fakti

12 Декември, 2023 13:48 5 029 53

Говори Москва: Наблюдаваме внимателно тази среща

  • русия-
  • украйна-
  • дмитрий песков-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски

Очаква се на срещата между Байдън и Зеленски да се обсъжда военната помощ на САЩ за Украйна, която е блокирана в американския Конгрес

Говори Москва: Наблюдаваме внимателно тази среща - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл ще следи внимателно предстоящата след няколко часа среща между президентите на САЩ и Украйна Джо Байдън и Володимир Зеленски, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и Ройтерс, цитирана от БТА.

Очаква се на срещата да се обсъжда военната помощ на САЩ за Украйна, която е блокирана в американския Конгрес.

Песков заяви, че всякаква нова американска помощ за Киев би била "фиаско". "Десетките милиарди долари, инжектирани в Украйна, не ѝ помогнаха да успее на бойното поле. И допълнителните десетки милиарди долари, които Украйна иска да ѝ се инжектират, ще бъдат обречени на същото фиаско", подчерта говорителят на Кремъл.

Песков добави, че всякаква намеса на чужди страни в случая с Алексей Навални е неприемлива. По-рано Вашингтон изрази загриженост от факта, че близките на хвърления в затвора опозиционен лидер от една седмица не са получавали новини от него. "Става дума за затворник, признат за виновен и излежаващ наложеното му наказание", подчерта говорителят.

Някои по света подкрепят действията на Путин, някои – не, но това не е най-важното. Най-важното е, че той се ползва с подкрепата на голямото мнозинство от хората в Русия, това е важно за президента и на това се опира силата му, заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Москва иска да развива отношенията си с Буенос Айрес на основа на общите им интереси и не вижда проблем във връзките на Аржентина и други страни, докалкото това не вреди на руските интереси, подчерта още говорителят, коментирайки изявленията на новия президент на Аржентина Хавиер Милей. Още преди изборите "се чуваха противоречиви изявления от Буенос Айрес", сега те се коригират, смята Песков. "Смятаме, че Аржентина може да развива своите отношения с други, трети страни, това е суверенна страна, това е нейно суверенно право – дотогава, докато това не вреди непосредствено на нашите интереси", подчерта говорителят на Кремъл.

Докато бойните действия продължават в зоната на конфликта между Израел и "Хамас", е на практика невъзможно да се оказва помощ на мирното население, за да се окаже помощ на палестинците са необходими сериозни стъпки, добави Песков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДРЕМЕ МУ НА ДЖО

    21 39 Отговор
    Кво мисли...Москва.

    Коментиран от #3, #8, #15, #19, #30

  • 2 Вашето Мнение

    48 25 Отговор
    Простичкият факт, който нашия жълтопаветен шибек не може да схване е, че с пари не може да се спечели всичко. Русия се изправи срещу сащ и колониите им от 50 и косур държави и всички роби в колониите наливаха парите си в украйна. Резултата е разрушена и съсипана държава и разбито натю от Русия.

    Коментиран от #5, #7, #12, #34

  • 3 Вашето Мнение

    31 17 Отговор

    До коментар #1 от "ДРЕМЕ МУ НА ДЖО":

    Жълтопаветния шибек не може да проумее още как така е слугувал на запада, който беше разбит икономически, военнно и морално от Русия. Нищо жинжи, болката отминава, но Срама е голям.
  • 4 един

    13 37 Отговор
    Наблюдаваме внимателно тази среща и ще активираме подлогите на путин начело с рижавия полезен идиот!

    Коментиран от #9

  • 5 Да ти кажа..

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Не можело..ка па да не можело..Я глей братошките- маат кокоши крака на закуска, обед и вечеря, ама Пу сваля по три подводника месечно...а ейчицата станаа по евро и половина..
  • 6 Ма сериозно ли

    12 39 Отговор
    Десетките милярди долари не ви позволиха да завършите тридневната специална военна операция за денафицирването на Киев и ви направиха втората от зад напред в света 🤭🫢😂😉 резултата е ясен на последното военно изложение нямаше нито една сделка за закупуване на руско оръжие, света видя че всичко е пребоядисани стари сесесер боклуци

    Коментиран от #49

  • 7 Че те още в древността са

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    го разбрали и казали. Война не се печели с пари, а с ресурси и ХОРА.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да ти кажа..

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Че те още в древността са":

    Един велик генерал- Пършинг, е казал- пехотата печели войните...логистиката ги губи.. а без пари нЕма логистика.

    Коментиран от #17, #18

  • 11 Р.К.И.

    5 22 Отговор
    Наблюдавали? Не го пускат в селото ,то за къщата на попа пита. "Наблюдава".
  • 12 Мнение

    18 29 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    А НАТО знае ли че е разбито, жертви руслямска федерация 400 хиляди жертви НАТО НУЛА 0 НАТО по голямо бившият СССР и настояща Русия още по малки и в развалини иначе печелят нали муахахаха ахахахаха смеха е здраве

    Коментиран от #21

  • 13 българин 777

    24 5 Отговор
    не са напроси гадния крадец
  • 14 Р.К.И.

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Че те още в древността са":

    Войната се печели на поточната линия в завода.

    Коментиран от #20

  • 15 Така е

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДРЕМЕ МУ НА ДЖО":

    Човекът си е гушнал некролога, а там, където се доближава, на никой не му дреме за нищо. Не така стоят нещата с теб и мен, обаче. Затова, не бързай да последваш дяда си Джо.

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    21 4 Отговор

    До коментар #10 от "Да ти кажа..":

    С печатани, кухи пари? Ресурса е важен.

    Коментиран от #32

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не само на Джо

    8 22 Отговор

    До коментар #1 от "ДРЕМЕ МУ НА ДЖО":

    Въобще кой му дреме какво мисли Москва, диктатори които имат нужда от охрана като сирийския главорез и тук таме някой рублар като обран
  • 20 Да де, дойде на моя

    24 5 Отговор

    До коментар #14 от "Р.К.И.":

    Заводите в Русия са на поточна линия. А на запада са по плашадите с гАйпарадите.
  • 21 127

    20 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мнение":

    ти гледай путин да не пусни посейдоните че тогава натото ще види кон боб яде ли

    Коментиран от #24

  • 22 ГОВОРИ ДЖО

    3 14 Отговор
    Дреме ми за Москва.
  • 23 Да ти кажа..

    8 8 Отговор

    До коментар #18 от "Вашето Мнение":

    Да, за това тоя генералисимус си трепеше кадрите на кубици.. Пък като ми говориш за кадри... първите пет аса на Луфтвафе имат сумарно 1458 победи във въздушни боеве.. а победите на първите пет съветски аса/ т.нар./ - зорлем покриват бройката на първия - Ерих Хартман.. та баш за кадри не ми говори..Та тези кадри пуснаха Манщайн и Гудериан да стигнат до Москва и Ленинград.. и за три месеца взеха в плен 2 000 000 салдата.. , прегазиха Беларус и Украйна като луда крава- телето си..ти смешки за кадрите на Сталин ми разпрааш.

    Коментиран от #25, #28

  • 24 И ДЖО ДА НЕ ПУСНЕ МИНИТМЪН...

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "127":

    Че лошо за Путин....
  • 25 Българка

    14 8 Отговор

    До коментар #23 от "Да ти кажа..":

    А ти мило си припомни кой развя червеното знаме над райхстага. И къде свърши като краставо псе твоя идол. Ако не знаеш да ти припомня, продукта на запада хитлер се самоуби като последния страхливец.

    Коментиран от #29, #31

  • 26 ТО ЗА ГУШКАНЕ НА НИКРОЛОГА

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    РЕД НЕМА......
  • 27 Хи Хи Хи

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Вашето Мнение":

    Хахахаха..велик, велик..колко да е бил велик.. ти за оня,дето като разбра че Хитлер е нападнал СССР, така се покри на дачата, че десет дена после никой не го виждал.. Ма сигурно за друг говориш, че те у матушката сичките са се генералисимуси.. или за оня пабедитель, дето изкарали два вагона плячка от вилата му- кожуси , картини на стари майстори, тенджери и паници, че и над 20 акордеона.. ма не е и за него май.
  • 28 ОлеМале

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Да ти кажа..":

    Този е някакъв верабу. След три поста ще почне да обяснява колко величествени и доблестни са били войниците от вермахта и как смело са се бранили от озверелите съветски орди. Сталин е разкарал сума ти офицери и генерали, защото са били закостенели ветерани от първата световна война. Опитът им вече не е бил релевантен и затова са били заменени с нови, обучени съгласно актуални тактики и технологии.

    Коментиран от #33, #41

  • 29 СТИГА БЕ

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    След студената война, победените станаха....победители
  • 30 Българин

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "ДРЕМЕ МУ НА ДЖО":

    Хахахаха това им остана на нещастните извергнати москали - да гледат жално от страни и да си записват ! Никой в цивилизования свят вече не ги бръсне за слива 😂😂😂

    Коментиран от #35, #50

  • 31 Да питам..

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Знам, знам..само че още от първия ден на Пабедата, пабедителите искаха да живеят като пабедените..от тогава, та до сега все така.. знаеш ли сколко пабедителя живеят при пабедените, и сколко пабедени живеят при пабедителите...? ( само питам ма, ти па да си не помислиш нещо““)
  • 32 дгдбб

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Тия "кухи" пари осигуриха цялата логистика на червената армия през ВСВ. Локомотиви, вагони, камиони, джипове, барут, взривни вещества, стомана, алуминий бяха американски. Войниците бяха облечени с американски платове, объти с американски ботуши и хранени с американски консерви. Без "кухите" американски пари расийката беше в киреча
  • 33 Да ти кажа..

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "ОлеМале":

    Каквото и да си говорим, истината е в статистиката.. като видиш какви са общите загуби на Германия, воювали на два фронта+ трети в Африка, и видиш загубите на СССР то, воювало само на един- Източния фронт.. що-годе мислещия човек ще си направи изводите за качеството на кадрите... Иначе ако не са били доставките на суровини( най-вече) и храни, онкъл Джо сЕ бе заапал черчевето на джама.( доставените стомана, мед , алуминии и други необходими метали, са били 4 пъти повече от общо произведените такива в Съветските заводи за целия период на войната..ФАКТ НЕОСПОРИМ)..Пък кой -колко бил доблестен, това във войната не е фактор..

    Коментиран от #36, #42

  • 34 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Хахаха ама от НАТю знаят ли ? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 35 Р.К.И.

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Аз наблюдавам Уолстрийт от разстояние; цигането наблюдава Никол Кидман по ТВ; клошарът наблюдава "Риц" през витрината. Наблюдатели.
  • 36 Р.К.И.

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Да ти кажа..":

    За нещо много важно почти не се говори. Без антибиотик на фронта ,90% от ранените умират! В СССР изобщо произвеждали ли са антибиотици по това време?

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Да ти кажа..

    5 6 Отговор

    До коментар #36 от "Р.К.И.":

    Ти па ко питаш..те и сега не произвеждат даже за кокошките, а 80 % от вноса на консумираните картошки? тради ционна земеделска култура/ за 2021 година са от Нидерландия и Мароко.. ти чак за това питаш. Между другото.. всички стоки по ленд-лииза са доставени с транспорт за сметка на Америка, щото асвабадителите и кораби не са могли да строят. Интересен факт- за да транспортират стоките до руски пристанища са произведни над 2700 товарни кораба клас Либърти, водоизместимост 14 500 тона и дължина 135 метра. Рекордът за най-бързо построен такъв кораб - от залагането на килът до спускането на вода е - 4 дена , 14 часа и 30 минути.. и това е рекорд , ненадминат и досега ...а някакъв тук ми тегли локумите за някакви кухи пари..

    Коментиран от #39

  • 38 Хи Хи Хи

    7 7 Отговор

    До коментар #36 от "Р.К.И.":

    Антибиотици, питаш. Вчера по един руски канал имаше интервю с производител на яйца. На въпроса - На какво се дължи това шоково поскъпване, Тя/ беше някаква жена/ отговори- на резкия скок на токът и горивата и най-вече на липсата на медикаменти, които били от внос от ЕС . Имало внос на китайски, но били на тройни и петорни цени. Иначе братошките били самодостатъчни а санкциите не работели..а китайският брат им помагал..абе ша падна от смех..
  • 39 Р.К.И.

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Да ти кажа..":

    Войната за Атлантика я изнася британският флот. Там руски кораби изобщо не е имало. В Балтика руските подводници се крият по ръкавите на Нева. Конвоите с доставки дори не са посрещани от руски съдове! Охраната е била до Мурманск. Москва изобщо имала ли е някакъв флот?

    Коментиран от #40

  • 40 Да ти кажа..

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "Р.К.И.":

    Аз това го знам.. кАжи го на капейките, дето си мислят че без тях няма да съмне
  • 41 Някой си...

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "ОлеМале":

    Не знам дали знаеш, но Гермния е воювала на фронт от Сахара та чак до Шпицберген ( отвори една карта и се опитай да Асимилираш за какво говорим) а рашите две Години бягаха на Изток и едвам се освестиха на фронт от 2500км..вие тук за съветски кадри ми говорите. Ако имаха кадри, СССР нямаше да приключи по такъв начин скоропостижно..наред е РСФСР..
  • 42 ОлеМале

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Да ти кажа..":

    Загубите на съветските народи са били високи, защото германците не са се отнасяли с техни военнопленници и цивилни като с хора. Щом се интересуваш от статистика, върви провери смъртността в лагерите където са държали французи и англосаксонци и сравни с тази от лагерите пълни с "източни народи". Неслучайно са различни, отношението към "нисшите" раси е било коренно различно. Близо 3 милиона съветски военнопленници са си заминали от глад, студ и зарази в германските лагери, не от сражения на бойното поле. Това че нацистите са се отнасяли по абсолютно нехуманен начин с врага си и че са натрупали големи числа в някаква таблица не ги прави достойни за уважение или подражание. Напротив, именно това е причината да се считат за едни от най-отвратителните идеолози живели някога!

    Коментиран от #43, #44, #51

  • 43 Да ти кажа..

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "ОлеМале":

    Виж сега, 20 млна. срещу 8 млна- айде не ми говори глупости.. Нали знаеш Жуков какво числено превъзходство трябва да е имал , за да почне офанзивни действия. ..стигали са до 10: 1 .. а такова огромно количество жива сила, струпана на малък участък неизменно води до огромни загуби. Така че не ми разправяй приказки от шипковия храст.. Да, безспорно фашистите са вършели зверства, никой не го отрича, но защо се опитваш да принизиш немския военен гений..Пък като говорим за военнопленници, искаш да ми кажеш че в Сибирските лагери са ги хранели с прясно мляко, печени пилета и са опъвали къча по цял ден ли..я провери колко са се прибрали живи от съветски плен. Айде по-сериозно молим..
  • 44 Да ти кажа..

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "ОлеМале":

    Почти 30 % от освободените съветски военнопленници са ликвидирани от своите..май само ти не знаеш за отношението на Сталин към всеки съветски войник, взет в плен. Ако не знаеш, поинтересувай се , а недей говори глупости. Най-големите престъпления са вършели SS дивизиите, не толкова Вермахта.. или за теб двете са едно и също..?

    Коментиран от #47

  • 45 вятъра на промяната

    3 4 Отговор
    Кремъл ще наблюдава внимателно, защото ако САЩ подострят пишлока на Зеленски, яко клатене ще има.
  • 46 дядо поп

    5 0 Отговор
    Да не се окаже накрая , че зеления пътешественик и просяк няма къде да се завърне!
  • 47 ОлеМале

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Да ти кажа..":

    "Най-големите престъпления са вършели SS дивизиите, не толкова Вермахта"

    Намери книгата "The Myth of the Eastern Front: The Nazi-Soviet War in American Popular Culture" автори Ronald Smelser и Edward J. Davies

    Точно за такива като теб е писана.
  • 48 Бакалина

    0 0 Отговор
    Само Путин и Тръмп ще управят бъдещият Свят!
  • 49 Бакалина

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ма сериозно ли":

    Хем си кьорав, хем природно ограничен!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Р.К.И.

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "ОлеМале":

    СССР е била единствената страна от воюващите НЕПОДПИСАЛА конвенциите за военопленници!
  • 52 Росс

    0 0 Отговор
    ията много внимателно наблюдава картинката на саморазпада си. Ще бъде още повече зрелищен и исторически от този на СеСеСеРе.
  • 53 СЛАВА НА РУСИЯ

    0 0 Отговор
    Да са в краката на САЩ е гордост за българските политици.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания