Last news in Fakti

14 Декември, 2023 11:23 1 973 4

Стрелба в Червено море! Американски боен кораб свали още един дрон

  • хуси-
  • червено море-
  • йемен-
  • палестина

Това е поредният подобен инцидент, в който са замесени хусите, които се зарекоха да атакуват кораби, свързани с Израел или плаващи към еврейската държава, припомня Ройтерс

Стрелба в Червено море! Американски боен кораб свали още един дрон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американски боен кораб вчера е свалил дрон, изстрелян от контролиран от хусите район в Йемен, в отговор на сигнал, подаден от танкер в Червено море, плаващ под флага на Маршаловите острови, съобщи тази сутрин Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ), цитирано от Ройтерс, пише БТА.

Американският ескадрен миноносец "Мейсън" е свалил дрон, изстрелян от контролиран от хусите район, след като групировката атакувала търговския кораб "Ардмор Енкаунтър" с малки лодки, написа СЕНТКОМ в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Туитър").

Двойка ракети са били изстреляни от контролирани от хусите райони в Йемен, но не са улучили кораба и той е продължил плаването си, допълни СЕНТКОМ.

Няма информация за щети върху кораба или пострадали сред неговия екипаж, посочи СЕНТКОМ.

Това е поредният подобен инцидент, в който са замесени хусите, които се зарекоха да атакуват кораби, свързани с Израел или плаващи към еврейската държава, припомня Ройтерс. Групировката пречи на преминаването на търговски кораби през пролива Баб ел Мандеб.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БГ светлина

    7 15 Отговор
    Определено Йеменските хуси си го търсят. Когато получат ответен удар за тероризма си, после да не плачат както сега палестинците в ивицата Газа

    Коментиран от #4

  • 3 Българин

    8 3 Отговор
    Браво
  • 4 Добро мнение.

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "БГ светлина":

    Въпросните хути вече атакуват безразборно всякакви кораби, не само тези, които са свързани с Израел. А това си прилича точно на тероризъм. Тях явно не ги интересуват каргото и екипажите за откуп или постигане на политически цели, а просто гледат да нанесат щети, без значение дали ще убият някого от моряците. А това се описва само по един начин - тероризъм.