Last news in Fakti

19 Декември, 2023 18:35 1 703 16

Джо Байдън притиска Израел! Пентагонът настоява за сериозна промяна в бойната тактика срещу Газа

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • джо байдън

На фона на ожесточените наземни боеве, които се разшириха този месец в цялата ивица, хуманитарните организации предупреждават за хуманитарна катастрофа

Джо Байдън притиска Израел! Пентагонът настоява за сериозна промяна в бойната тактика срещу Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните дни президентът на САЩ Джо Байдън и неговите помощници участват във "все по-неудобен танц", притискайки Израел да промени тактиката си във войната в Газа, като същевременно публично изразяват подкрепата си действията на израелската страна, пише The New York Times.

По-рано Вашингтон призова Израел да премине от бойни операции с "висока интензивност" към "прецизни операции". Времето за тези промени не е публично обсъдено, но американски официални лица твърдят, че Байдън се надява Израел да премине към новата тактика след около три седмици, пише NYT.

Миналата седмица Байдън каза, че Израел губи международна подкрепа поради своите "безразборни бомбардировки" на ивицата Газа, което е много по-критична оценка на действията на израелските военни, отколкото беше изразена преди това от Вашингтон.

Според NYT в понеделник на среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху и други висши израелски служители шефът на Пентагона Лойд Остин обсъди подробно как точно израелските сили ще преминат към следващата фаза на войната, която според американски служители , ще намали рисковете за цивилните.

Попитан в понеделник за времето на израелската кампания - предмет на интензивен дебат сред американски официални лица през последните дни - Остин отговори: "Това е израелска операция и аз не съм тук, за да диктувам правила или условия."

На фона на ожесточените наземни боеве, които се разшириха този месец в цялата ивица Газа, хуманитарните организации предупреждават за хуманитарна катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имитации

    12 0 Отговор
    Ако пишеше обратно, щях да повярвам, но Деменци, не може да управлява господарите си!
  • 2 Сатана Z

    9 0 Отговор
    Да бе,доброто и лошото ченге.
    Тия филми сме ги гледали.
  • 3 КОТарАК

    9 0 Отговор
    кво ще настояваш бе , Джо...евреите държат 70% от финансите в света..докато ние си играхме на кой по-по-най / те взеха властта
  • 4 сиско

    6 0 Отговор
    Още един автогол след Урайна
  • 5 Хасковски каунь

    8 0 Отговор
    Абоче увеличава доставките на джапане .
    САЩ мерзавци и лицемери!
  • 6 Да бе да...?!

    8 0 Отговор
    ,,Притискали били"...ама на думи-за успокояване на общественото мнение...прах в очите...!
    А на практика-САЩ яко подкрепя Израел...!
  • 7 Гост

    5 0 Отговор
    Хората в Газзе, са "загубили" този свят, НО да му мислят исраел, ЗАЩОТО тези, които останат и се възстановят след 10,15 години ще бъдат като"стена" срещу исраел!
  • 8 Бай Дън "притиска Израел"

    13 0 Отговор
    А същевременно ги снабдява с оръжия да бомбят поголовно?!
    И ги варди със самолетоносачи .
  • 9 Всичко извършено се помни

    7 0 Отговор
    Един ден може би след 30 години петрола ще свърши тогава Сащ ще загуби интерес към арабския полуостров. Тогава Израел какво ще прави, на къде ще бяга
  • 10 Бай Иван

    15 0 Отговор
    Защо пак пишете глупости, че САЩ притискали Израел? САЩ охраняват Израел от арабските страни с огромна морска ескадра плюс два самолетоносача докато Израел избива палестинсите с всички възможни средства, които също са доставени от САЩ! Това е истината! Израел извършва безжалостен геноцид над арабите, който се наблюдава от целия свят, а "международната общност" (разбирай наглосаксонската пасмина в която сме включени и ние, като "съюзници") си трае и тайно и явно подкрепя този геноцид! Вие разбирате ли, че евреите избиват всичко което мърда бе идиоти! Дори избиха техните си заложници, коити били голи до кръста за да е видно, че нямат пояси с бомби и вдигали бял флаг! обяснението било, че израелския войник, който ги застрелял се почувствал "застрашен" от голите до кръста с вдигнато бяло знаме заложници! По-тъпо и нелепо обяснение едва ли може да се измисли!
  • 11 изкуфелият джо

    6 0 Отговор
    Пресъпниците искат от колегите си убийци да бъдат по " хуманни" за да не предизвикат по света протестите на хората и на Арабските страни защото Световната сг..ан както се знае той е виновен за конфликта без негово одобрение Израел не би започнал тая война.
  • 12 ха ха

    4 0 Отговор
    и как ги притиска ? с потупване по рамото и още ракети и касетъчни снаряди
  • 13 Бай Хюсеин

    3 0 Отговор
    Дж@ защо не посещава Москва,Да пият по една водка с Бай Вова ако има т@пки.
  • 14 Историята ще помни

    3 0 Отговор
    Продажниците и терористите докато съществува светът!
    Лошото е че ние като държава сме на грешната страна благодарение на продажниците!
    Хубавото в случая е че смърта винаги улучва целта ...
    Да живее ада!
  • 15 дядото

    1 0 Отговор
    докато има живи от палестинския народ,краварите все ще натискат израел
  • 16 гумата

    0 0 Отговор
    Добре, че евреите са си на мястото и с ума си, за да не слушат чужди съвети относно собственото си оцеляване! И слава Богу, е са толкова умни, защото всеки компромис с Хамас ще води до нови безчинства и убийства. Просто евреите нямат ход назад. Само ще припомня, че евреите съвсем миролюбиво повярваха, че палестинците ще работят и ги пускаха в Израел наравно с другите евреи , за да работят. И дойде онази ужасна сутрин, когато всякаква вярва в палестинците вече е само сън. Кой може да излъже повече евреите, че палестинците няма отново да празнуват след поредното ужасно клане?