Last news in Fakti

20 Декември, 2023 10:23 1 543 3

По-късно днес Еманюел Макрон ще защити законопроекта си за миграцията в телевизионно обръщение

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • законопроект-
  • миграция-
  • телевизионно обръщение

Министърът на здравеопазването Орелиен Русо е подал оставка поради съдържанието на предложения законопроект

По-късно днес Еманюел Макрон ще защити законопроекта си за миграцията в телевизионно обръщение - 1
Снимка: Shutterstock

Френският президент Еманюел Макрон ще изнесе телевизионно обръщение по-късно днес относно новия закон за миграция, представен от неговото правителство. Това се случва само няколко часа след като депутатите окончателно одобриха спорния законопроект, придружен от напрежение в президентския лагер, което стана ясно по време на интензивните дебати, предава Ройтерс.

Въведените със закона по-строги правила за да получаване на право на глас, предизвикаха безпокойство сред някои от по-левите депутати на Макрон, цитирана от БТА.

Вестник "Фигаро" вече докладва, че министърът на здравеопазването Орелиен Русо е предал оставка на министър-председателката Елизабет Борн поради съдържанието на предложения законопроект. В момента няма потвърждение или отговор от страна на Борн.

Франсоа Байру, ръководител на центристката партия „Демократично движение“ (Mouvement démocrate/ Modem) една от ключовите партии в коалицията на Макрон, каза, че неговата политическа сила ще продължи да подкрепя правителството.

„Модем“ все още е част от управляващата коалиция“, каза Байру по телевизия Франс 2.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Ще пращат мигрантите в Африка на лъвовете и канибалите.Много демократично.Като англичаните.

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Интригата е друга мигранта получава 10 г хубави социални някой няма документи и не може да работи има и такива желаещи.Проблема е такъв да им се разреши да има достъп до работа и да плаща данъци на държавата разбираш ли интригата?и проблема с здравеопазването е голям плащаш здр.осигуровки а няма доктори умишлена липса , принуден си да плащаш на частен при който не важи платена здр.осигуровка
Новини по държави: