Last news in Fakti

20 Декември, 2023 19:30 1 230 5

Прищина: Очакваме абсолютно всичко от Сърбия

  • косово-
  • сърбия-
  • кейфор-
  • александър вучич-
  • вьоса османи

Държавният глава на Косово съобщи, че е в ежедневна координация и контакт с международните партньори относно евентуални атаки от Белград

Прищина: Очакваме абсолютно всичко от Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че страната е готова за всякакъв сценарий на Сърбия и че тя е в ежедневен контакт с институциите за сигурност и международните партньори за защита на Косово, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Изказването на Османи беше в отговор на въпрос за евентуални нападения.

Държавният глава на Косово беше попитана от журналистите също за срещата с лидерите на опозицията, като каза, че няма отмяна на срещата с ръководителя на Алианса за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай.

„Нямаше отмяна, както съобщиха и от кабинета ми, беше въпрос на няколко минути, чисто протоколно. Разбира се, вратата на президентството като институция е винаги отворена, както е било и досега, за да можем да разговаряме с представителите на опозиционните партии. Но не само да разговаряме, а да вземем предвид техните позиции и доколкото е възможно да ги включим в институционалните позиции на Република Косово. Но това е тяхното решение. Разбира се, когато искат да се срещнем, за да обединим позициите по тези теми, които са важни за всички наши граждани, за нашето бъдеще, аз като президент на страната съм готова да се срещна с тях”, заяви Османи.

Държавният глава на Косово съобщи, че е в ежедневна координация и контакт с международните партньори относно евентуални атаки от Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпросче

    5 3 Отговор
    А сърбите да очакват ли да им върнете земята , която англосаксонците и турците (натото) заграбиха от православните ни сръбски братя за да създадат измислената ви държава "Косово" ? Че и най-голямата краварска военна база в нея ?

    Коментиран от #2

  • 2 ТАНЮГ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпросче":

    За Димътровград нещо ще кажеш ли на твоите братияубийци?

    Коментиран от #3

  • 3 Неграмотен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТАНЮГ":

    Чудя се с граматиката ли трябва да започнеш или с историята...
  • 4 Милорад

    0 0 Отговор
    Ще ви дойдат на гости някоя нощ и ще ви изядат и извъртят на фишек, без даже да се замислят. Така им е заложено и ще си го изиграят! Нямат друг ход.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.