Last news in Fakti

29 Декември, 2023 18:25 2 133 47

Разузнавач номер 1 на Кремъл: Има опит за чужда намеса в президентските избори в Русия

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • сергей наришкин

Владимир Путин, който наследи Борис Елцин в последния ден на 1999 г., вече има повече години начело на Кремъл от който и да е ръководител преди него от Йосиф Сталин насам, като междувременно надмина 18-те години на Леонид Брежнев

Разузнавач номер 1 на Кремъл: Има опит за чужда намеса в президентските избори в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин обяви във видеообръщение, излъчено днес, че руските разузнавателни агенти трябва да положат всички усилия за предотвратяването на каквато и да е чуждестранна намеса в президентските избори в страната през март, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Президентът на Русия Владимир Путин каза този месец пред военнослужещи, че ще се кандидатира за поста. По всичко личи, че това решение ще го задържи като президент поне още шест години, посочва Ройтерс.

Путин, който наследи Борис Елцин в последния ден на 1999 г., вече има повече години начело на Кремъл от който и да е ръководител преди него от Йосиф Сталин насам, като междувременно надмина 18-те години на Леонид Брежнев.

"През новата година ще има значимо политическо събитие - избори за президент на Руската федерация", казва във видеото Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР). "Ние трябва да положим всички усилия, за да предотвратим евентуална външна намеса", добавя той.

Опозиционни политици заявяват, че изборите представляват образно казано "смокиново листо", което прикрива корумпираната диктатура в Русия при управлението на Путин, отбелязва Ройтерс.

Поддръжници на настоящия президент отхвърлят тази гледна точка, посочвайки независими агенции за социологическо проучване, според които Путин се радва на одобрение от висок процент от избирателите - над 80%. Според тях държавният глава е възстановил реда и част от влиянието, което Русия е загубила по време на хаоса, съпроводил разпадането на Съветския съюз през 1991 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнглосЪксонските паразити

    24 16 Отговор
    Отлично знаят, че Русия не може да бъде превзета със сила...

    Коментиран от #26

  • 2 Ще направят Навални

    7 19 Отговор
    президент? След Путин ще стане!
  • 3 💠🔆♻️

    35 17 Отговор
    Безпрецедентните санкции на САЩ и ЕС срещу Русия не се отразиха нито на износа на петрол, нито на приходите на Русия. Кой е бенефициентът?
    Русия изнася почти целия си петрол за Китай и Индия
    Почти целият износ на руски петрол тази година е бил доставен за Китай и Индия, заяви вицепремиерът Александър Новак, след като Москва отговори на западните икономически санкции, като бързо пренасочи доставките от Европа.
    Русия успешно заобиколи санкциите върху петрола си и пренасочи потоците от Европа към Китай и Индия, които заедно съставляват около 90% от износа на суров петрол, заяви Новак, който отговаря за енергийния сектор на страната, пред държавната телевизия Россия-24.
    Той каза, че Русия вече е започнала да изгражда връзки със страните от Азиатско-тихоокеанския регион, преди Западът да въведе санкции срещу Москва след началото на конфликта в Украйна през февруари 2022 г.
    “Що се отнася до тези ограничения и ембарго върху доставките за Европа и САЩ, които бяха въведени... това само ускори процеса на преориентиране на нашите енергийни потоци", каза Новак.
    По думите му делът на Европа в руския износ на суров петрол е спаднал до едва 4-5% от около 40-45%.
    “Основните партньори в настоящата ситуация са Китай, чийто дял нарасна до приблизително 45-50%, и, разбира се, Индия...по-рано нямаше доставки за Индия; за две години общият дял на доставките за Индия достигна 40%", каза Новак.
    Търсенето На Петрол Не Се Е Променило
    Цифрите са правдоподобни. Търсенето на

    Коментиран от #12, #27, #35

  • 4 Реалист

    21 14 Отговор
    По повод колко години президента Владимир Путин е начело на Русия еми хората го харесват и никой не пуска хубавото да си ходи.

    Коментиран от #9, #15, #29

  • 5 💠🔆♻️

    24 8 Отговор
    Търсенето На Петрол Не Се Е Променило
    Цифрите са правдоподобни. Търсенето на петрол със сигурност не е спаднало. Всички санкции доведоха до промяна в глобалните вериги за доставки.
    За Русия смяната на веригите за доставки имаше цена, но имаше и цена за Европа и САЩ.
    Увеличените разходи означават по-висока цена на петрола за всички.
    Глупостта на картела на купувача
    Броят на икономистите, насърчаващи картела на купувача да потисне цената на руския петрол (и само руския петрол), беше зашеметяващ.
    Смях се на идеята, когато беше предложена на 28 юни 2022 г. в Смешно обяснение на картела на купувачите на петрол от Г-7
    Споразумението, постигнато в ранните часове на третия ден от срещата на върха на Г-7 в замъка Елмау в Баварските Алпи, следва нарастващото недоволство сред западните страни, че ембаргото им върху руския петрол е имало контрапродуктивен ефект от повишаване на световните цени на суровия петрол. Това доведе до ситуация, в която Москва в крайна сметка печели повече пари за военните си запаси и където реакциите на петролните пазари помагат за ускоряването на инфлацията.
    Изявлението на лидерите в крайна сметка определи това конкретно като предпочитан избор. "Ще разгледаме редица подходи, включително варианти за евентуална цялостна забрана на всички услуги, които позволяват транспортирането на руски суров петрол и петролни продукти по море в световен мащаб, освен ако петролът не е закупен на или под цена, която да бъде договорена в консултации с м
  • 6 кнаус 4856

    17 12 Отговор
    Глупости.....намеса е имало и ще има....НО ПУТИН ПАК СИ ПЕЧЕЛИ......

    Коментиран от #28

  • 7 Професора

    19 13 Отговор
    Прзидента Владимир Путин преди 24 години изгони Ротшилдите от Русия и върна държава на руснаците.
  • 8 💠🔆♻️

    22 8 Отговор
    освен ако петролът не е закупен на или под цена, която да бъде договорена в консултации с международните партньори", се казва в изявлението.
    Коренът на глупостта
    Г-7 не иска Русия да продава петрол, но ако успеят, цената трябва да се повиши, освен ако производството не се повиши другаде или търсенето не спадне.
    Вместо да признаят икономическите фундаменти, лидерите на Г-7, особено Байдън и Макрон, продължават да залагат на все по-глупави идеи.
    Въпреки очевидната глупост на схемата, някои видни икономисти подкрепиха идеята.
    Изкупуване От Централна Банка
    Министърът на финансите и бивш председател на Фед Джанет Йелън се подписа под идеята за картела.
    Бившият президент на ЕЦБ Марио Драги също лансира идеята.
    Застрахователна Схема
    Следващата не толкова брилянтна Западна схема за санкции беше да се откаже застраховка на кораби, превозващи руски петрол.
    Русия отговори, като купи гръцки кораби и след това транспортира петрол без застраховка на собствените си кораби, вместо да плаща на другите. Той разтоварва петрол посред нощ на големи китайски петролни танкери.
    Да не се налага да плаща за застраховка, съчетана с използването на собствените си кораби, помогна на печалбите на Русия, дори ако цената, която Русия получи, беше малко по-малка.
    Санкциите не работят, защото създават нови пазари
  • 9 пиксел

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Чувализираните и те много го харесваха до скоро.
  • 10 Софийски

    6 12 Отговор
    2136 година.
    Президентът лилипутин в прекрасно здраве се кандидатира за предстоящите избори ;)
  • 11 Не думай,бе!

    5 2 Отговор
    Този върши идеална работа на Запада.
  • 12 Ей тоя е руски трол!

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "💠🔆♻️":

    Вижте какво слово си е написал, лично под диктовката на Валентин Вацев, да не кажем Митрофаноглу!
  • 13 💠🔆♻️

    18 8 Отговор
    Тук искам да отбележа един факт.

    Германия закупува през “прекупвача” Индия Руски Петрол като плаща съответната надценка (тоест Германия закупува Руски Петрол но по висока цена) и същевременно се обявява за ЕС и Германски санкции на закупуването на Руски Петрол.
  • 14 В мозъчетата

    10 5 Отговор
    на ченгетата винаги има опити за намеса!
  • 15 изкукуФела

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    копейка си ! Потърси помощ!
  • 16 Запознат

    8 11 Отговор
    Проблема на Ротшилдите с президента Владимир Путин е, че Владимир не им дава да крадът от Русия като Елцин им позволяваше да крадът 10 години.
  • 17 Пак кремълски смешки

    16 7 Отговор
    Баламосват простите вати. Какво външна намеса? Техния ЦИК ще стъкми правилните резултати. Намесата би имала смисъл, ако имаш реални и независими избори. А не такива контролирани от властта.
  • 18 Перо

    8 12 Отговор
    Никой в Русия не смее да рискува с нов Горбачов или Елцин, защото тази държава повече няма да съществува, при нов предател! Последният патрон за риск е изгърмян с Елцин и последното оцеляване! Трети шанс няма да има!

    Коментиран от #24

  • 19 Каква

    10 6 Отговор
    Намеса? В тези избори участват само идиоти.
  • 20 💠🔆♻️

    6 6 Отговор
    Точно както администрацията на Байдън обяви нов оръжеен пакет на стойност 250 милиона долара за Украйна, който ще бъде последният, ако Конгресът не одобри нови разходи за следващата година, Украйна предупреждава за забавяне на заплатите и пенсиите на милиони хора в опустошената от войната страна. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби потвърди миналата седмица, че след този последен пакет от помощи "Няма да имаме повече правомощия за попълване и ще се нуждаем от Конгреса да действа незабавно."

    За почти две години от войната Украйна налива милиардите си, получени в чуждестранна помощ, предимно в отбраната, но също така разчита на външна помощ, за да плаща на украинските държавни работници и дори социални плащания. Тя се нуждае от постоянен поток от помощ, само за да поддържа светлините и страната да функционира под руските бомби. През цялото време не е тайна, че корупцията продължава да се шири, което Зеленски отново и отново обещава да се справи.

    Не само, че пакетът на Байдън за Украйна на стойност 60 млрд.долара за 2024 г. беше блокиран от републиканците в Конгреса, но и предложеният от Европейския съюз пакет за около 55 млрд. долара беше блокиран от Унгария. Вицепремиерът на Украйна Юлия Свириденко заяви: "подкрепата на партньорите е изключително важна, спешно се нуждаем от нея."

    Свириденко предупреди, че икономиката на Украйна е на път да бъде принудена да влезе в режим на "оцеляване" без критичната помощ, което в
  • 21 Сори сороси

    9 11 Отговор
    В Русия посолството на САЩ не назначава президен и правителството това може да се случи само в България.
  • 22 💠🔆♻️

    4 9 Отговор
    Свириденко предупреди, че икономиката на Украйна е на път да бъде принудена да влезе в режим на "оцеляване" без критичната помощ, което вероятно ще доведе до спиране на заплатите на 500 000 държавни служители и 1,4 милиона учители. Освен това ще бъдат отпуснати помощи за около 10 милиона пенсионери.

    “Файнешъл Таймс” пише, че за да избегне този злокобен сценарий, както и мразовитата зима, "украинското правителство се надпреварва да събира пари, за да плати за обществени услуги и облаги, след като обещаното финансиране от най-близките му съюзници не успя да дойде. Тя се нуждае от 37 млрд. долара външна подкрепа през следващата година."

    Схемата на ЕС за заобикаляне на Унгария и прокарване на 20 милиарда долара за Украйна не се очаква да бъде на разположение поне до март, ако приемем, че всичко върви гладко с плана, който подробно описахме по-рано.

    Правителството на Зеленски казва, че може да запази нещата стабилни за може би още няколко месеца чрез заеми в страната, което също представлява определени рискове. ФТ подробности повече:

    Киев се опитва да спести пари и да преориентира разходите от септември, когато подкрепата на Запада започна да намалява. Той увеличи неочаквания данък върху банките до 50% и прехвърли приходите от 1,5% допълнителен данък върху доходите от местното към централното правителство. Но вече има недостиг, каза министърът. Около 5 млрд. долара плащания от международни донори и кредитори през декември "няма да бъдат достатъчни"
  • 23 💠🔆♻️

    3 7 Отговор
    Около 5 млрд. долара плащания от международни донори и кредитори през декември "няма да бъдат достатъчни" за покриване на нуждите от разходи.

    Свириденко заяви, че Украйна ще даде приоритет на отбраната и обслужването на дълга, което означава, че "има огромен риск от недостатъчно финансиране на определени социални сектори".
  • 24 путлер

    0 14 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    ще анихилира успешно варварите, за разлика от предшествениците си.
  • 25 Иван

    16 7 Отговор
    Има намеса само в главата на Путин че още не може да разбере че води война
  • 26 Хи Хи Хи

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "АнглосЪксонските паразити":

    Ам чи що да са абат бе?? Нашто момче ПУ СИН върши прекрасна работа , да ни е живо и здраво, господ да му дава толкова жизнь, че да успее да саморазпадне сибирския свинарник. Амин!!
  • 27 Хи Хи Хи

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "💠🔆♻️":

    Верно оратиш.. за Индия. За това вчера Лавров биеше къчове и риеше с копита, че са се набамбулили с рупии за 40млрд$ и не знаят ко да ги праат..
  • 28 Някой си...

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "кнаус 4856":

    Незнам дали разбра, че не е важно дали Пу Син ще спечели изборите. След това трябва и да го признаят.. че не го ли признаят, все едно е като Кентърбърийския призрак.Никой няма да говори с него.
  • 29 Бог да ги пази от

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Путлар,преди ме кефеше ама като взе да трепи не е ок!

    Коментиран от #31

  • 30 Тити

    6 3 Отговор
    Явно коката в Кремъл не спира шайката на белите нослета
  • 31 Хаха!

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "Бог да ги пази от":

    Да ама на Русия никой не може да заповяда да приема бежанци. А теб те задължиха кирливите австрийци наследници на Хитлер без да посмееш и гък да кажеш.

    Коментиран от #33

  • 32 Ред Нек

    7 7 Отговор
    Има опит за чужда намеса в президентските избори в Русия

    Хаха

    Верно ли ?

    Тия пак изтрещяха .

    Със един Ботокс за Президент
    Каква намеса ще има .

    Хахаха

    Ама как ги измислят тия Дебили тези простотии., направо не е за вярване.


    Че то имаше един сериозен противник Немцов , и го застреляха .

    След това Навални. В Затвора.

    Има намеса в изборите , има но от Кремъл .
  • 33 Че те бежанците

    10 4 Отговор

    До коментар #31 от "Хаха!":

    Не искат в Блатото , бре Русопутяк.

    Даже и вие Копейки Продажни не искате
    Да тръгнете за Майка си Русия .

    Защо ?

    Коментиран от #38, #40

  • 34 Ааамъън от Щирлиц и неговите кремълски п

    9 4 Отговор
    Тоя чвор Пууткиин, вече му е време да си ходи в хагския мавзолей!
    Омръзна на всички с простотийте си и уби милиони!!! Няма смисъл да го съдят! Време е да го убрат!!
  • 35 Хаха

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "💠🔆♻️":

    Не не се отразило .

    Само че навсякъде клипове

    Владимир Владимирович
    Нас Кинули.

    Хахаха

    Все идет по плану
    Денги нет ,въi держитесъ
  • 36 !!!?

    10 2 Отговор
    Кремълската хунта все някой я заплашва...запади кървищата които пролива и се привиждат таласъми и вампири, сънища не я хващат ! Проклятие тегне над фашисткото котило в бункера
    !!!?
  • 37 Демократ

    8 3 Отговор
    За каква намеса говори този, в Русия избори няма. Няма никакво значение как се гласува, резултатът е ясен.
  • 38 Трай и изпълнявай

    4 8 Отговор

    До коментар #33 от "Че те бежанците":

    австрийците ти заповядаха, налягай си парцалите и козирувай скъсаняк.
  • 39 пешо

    0 4 Отговор
    пращайте ги при навални
  • 40 Гробар

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Че те бежанците":

    Никъде няма да ходим докато не приключим с фашагите като теб червено турско комуненце.
  • 41 няма що

    4 0 Отговор
    " голям разузнавач" - тъпи галоши!
  • 42 Решение

    2 3 Отговор
    Капитализма позволява това чуждестранно влияние
    Правилния строй е комунизъм не е задължително да е като преди но върши перфектна работа като възпира явни и потенциални чужди агенти.
  • 43 Констатираща

    1 4 Отговор
    Какво толкова чудно има, че Путин се радва на висок рейтинг сред нацията си, за разлика от Байдън, на когото рейтингът спада, толкова повече, колкото се опитва да го вдига, залагайки поддържането на конфликта с Украйна, както и останалите конфликти по света? Трябва да се замислим, че щом един държавен глава се е задържал толкова време, значи има нещо, с което превъзхожда останалите. Естествено, че това вбесява враговете му, но това всъщност, е смисълът на победата. Естествено, че до изборите в Русия, напрежението на Запад все повече ще ескалира и се очакват много и различни непредсказуеми инциденти, които не изключват и опасността за живота му, защото недостойните хора са способни на всичко, в името на некоректните си цели, но да вярваме, че страната ще се справи с всичко и че е предвидила всяка една вражеска ситуация и как може да бъде парирана.
  • 44 Анджо

    5 1 Отговор
    Това е оправдание, така си измиват ръсете, после ще кажат, че запада манипулира изборите в русия и путинката пак ще е на власт. Абе тия блатници наистина мислят, че хората са толкова прости.
  • 45 Никой

    2 2 Отговор
    Това, което не осъзнава "овехтелият" каубой Байдън, е факта , че динамиката на процесите в 21 в., се равняват на десетилетия през 20 в.
    Нито Руската федерация , още по-малко руснаците, са онези обезверени и отчаяни от управлението на държавата си хора, на 80те.
    Вл.Путин успя в най-важното.
    Върна доверието на масовият руснак , в държавността и бъдещето.
    Вярата, която загубиха на Запад, намериха на Изток.
  • 46 Гост

    1 2 Отговор
    Харесват го българи млади завършили в Русия. Омъжиха се укаинец и живеят в Украйна, бабата гледа на село с мъжа си овце и много се хвали за внучката. Все пак българите при Живков имаха сигурност за работа, теглиха кредити, купуваха си жилища, а сега едрите риби печелят, а за народа трохите, нищо общо нямат с Англия, САЩ. Те затова българите се мъчат днес за децата си. От Бг по лошо няма в провинции, а и в София живеят зле от провинцията бедните.
  • 47 МНОГО СЕ РАДВАМ !

    3 1 Отговор
    Дано да е истина !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания