Last news in Fakti

16 Януари, 2024 12:33, обновена 16 Януари, 2024 11:26 1 330 10

Официално: Доналд Тръмп печели в Айова с 51% от гласовете

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • рон десантис-
  • вивек рамасуами-
  • джо байдън

Бизнесменът Вивек Рамасуами получи 7,7 процента от гласовете и обяви, че се оттегля от надпреварата, но ще подкрепя кандидатурата на Тръмп на предстоящите президентски избори

Официално: Доналд Тръмп печели в Айова с 51% от гласовете - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият американски президент Доналд Тръмп спечели убедително първичните избори на републиканците в щата Айова. Това показват резултатите от преброяването на 100 процента от гласовете, които бяха публикувани на сайта на Републиканската партия в Айова, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Според резултатите от вота Тръмп получава 51 процента от гласовете на привържениците на Републиканската партия. На второ място се класира губернаторът на щата Флорида Рон Десантис с 21,2 процента от гласовете, а след него се нарежда бившият постоянен представител на САЩ в ООН и бивш губернатор на щата Южна Каролина - Ники Хейли, която печели 19,1 процента от гласовете. Хейли изпреварва Тръмп само в един окръг от щата - Джонсън. В останалите 98 окръга начело е бившият президент.

Бизнесменът Вивек Рамасуами получи 7,7 процента от гласовете и обяви, че се оттегля от надпреварата. Той каза, че подкрепя кандидатурата на Тръмп на предстоящите президентски избори.

Според Си Ен Ен и "Ню Йорк таймс" резултатите от гласуването на партийните събрания в щата Айова означава, че Тръмп получава подкрепата на 20 делегати, Де Сантис - на 8, а Хейли - на 7. Въпреки оттеглянето си от надпреварата, Рамасуами получава подкрепата на 3 делегати.

Делегатите после потвърждават изразената по време на цикъла на първичните избори и партийни събрания подкрепа за даден кандидат при гласуването на националната партийна конференция през лятото. На националната партийна конференция се излъчва в крайна сметка кандидатът за президент на партията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още

    14 1 Отговор
    новини от Украйна.?
  • 2 Жмръц

    18 1 Отговор
    Скоро и в други щати.
  • 3 Евроатлантически анализатор

    11 10 Отговор
    Тези 51% , които са гласували за него са явно русофили . И най- вероятно Путин им плаща да гласуват за Тръмп.

    Коментиран от #6

  • 4 Бравоооо

    21 0 Отговор
    Чакаме подобни резултати и в останалите щати!
  • 5 Абе

    19 1 Отговор
    УДРИ ЧИЧО ДОНИ!
  • 6 Аха верно

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Евроатлантически анализатор":

    Путин седи в центъра на Де Мойн раздава рубли
    До сега всеки жител на главния град на Айова е получил по една рубла. Досега общо 214133 рубли и 0 копейки.

    Затова Тръмп е спечелил там.

    А беее отде ви намират такива?

    Още новини от Украйна?
  • 7 007 лиценз ту кил

    11 1 Отговор
    Темата на дълбоката държава в Давос е Болестта Х, вирус 20 пъти по смъртоносен от ковид 19. Много вероятно е соросоидите да ударят есента преди изборите за президент. Гответе се.
  • 8 Тръмп печели

    4 1 Отговор
    и във Факултета със 151%
  • 9 И накъде вървят нещата.... бате

    5 1 Отговор
    Дони ще спечели изборите в САЩ и горкото малко братче Украйна вече опънало петалата няма да има кой да го реанимира. Колко жалко за излъганите мишлета.
  • 10 Зеленият потник!

    7 1 Отговор
    Свят ми се вие ,лошо мие!След като предадох народа си,обречем на геноцид, загубих 20 процента от богата на минерали и ресурси част на страната си!С милиони и имигрирали украинци!Мразен от голяма част от собствения си народ!Който ще мобилизирам до последният украинец!И за какво!За кинти и власт!Този Тръмп бе!Скоро след като избягам ,къде ще си харча парите?В Америка не може?Ами сега ?Къде да отида?Някакви идеи!Направо замериса на зелено лай@о!