Last news in Fakti

24 Януари, 2024 14:55 3 347 32

"И в този момент изнасилват някого": ужасът на заложниците

  • ивицата газа-
  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • заложници-
  • ужас-
  • изнасилени

Освободените заложници разказват за ужаса, който се преживели, докато са били в плен на Хамас

"И в този момент изнасилват някого": ужасът на заложниците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Те все пак извадиха късмет и се завърнаха в Израел през ноември, когато за седем дни огънят беше прекратен: Авива Зигел и Чен Голдщайн-Алмог бяха сред 80-те освободени заложници на Хамас, припомня германската обществено-правна медия АРД. Сега двете жени разказаха за преживения ужас пред специална парламентарна комисия. Ужас, който включва и сексуално насилие.

Израелският вестник "Хаарец" цитира Авива Зигел с думите, че всяка минута от на 51-дневното пленничество била съпроводена от насилие. Авива беше сред хората, които терористите от "Хамас" отвлякоха на 7 октомври миналата година от кибуца Кфар Аза в южен Израел. 62-годишната жена разказва, че терористите третирали отвлечените момичета като някакви кукли, "с които могат да си правят каквото си искат".

"Защо светът мълчи?"

"Още не мога да дишам, не мога да се справя с преживяното, много е тежко. Минаха цели четири месеца, а сякаш те още са наоколо", така описва състоянието си Авива Зигел пред израелски медии. Отвлечените момичета ѝ били като дъщери, казва още тя. Госпожа Зигел споделя и други шокиращи неща. По думите ѝ от същата съдба не били опазени и отвлечените мъже: "Те не могат да забременеят, но изпитваха същото."

Медиите съобщават, че съпругът на Авива Зигел все още е в ръцете на терористите в ивицата Газа. "Не разбирам защо светът мълчи", с огорчение споделя жената. А дъщеря ѝ, цитирана от вестник "Таймс ъф Израел", заявява пред парламентарната комисия: "И в този момент изнасилват някого в тунелите".

Над 100 души още се държат от Хамас

Чен Голдщайн-Алмог, другата цитирана жена от Израел, която бе освободена от плен в Газа, добавя, че няколко от нейните сестри по съдба вече нямали менструация. 48-годишната Чен се надява, че това се дължи на "тежките условия по време на пленничеството", а не че жените не са забременели. Госпожа Голдщайн-Алмог разказва и за огромния страх на заложниците, че израелските власти могат да ги изоставят на произвола на съдбата.

АРД припомня, че на 7 октомври миналата година терористи от Хамас и от други екстремистки групировки предприеха терористично нападение срещу Израел, при което убиха около 1200 души и отвлякоха други 253. Израелските власти смятат, че 105 души от отвлечените все още са живи и че терористите навярно крият повечето заложници в мрежата от подземни тунели на Хамас.

Някои от освободените заложници вече представиха пред израелската общественост ужасяващата картина на случващото се. През изминалите седмици те разказаха за обстоятелствата, в които са поставени заложниците. Сред тях имаше и жени, които описаха претърпеняното сексуално насилие. Вече се появиха и множество сведения за сексуални посегателства, извършени от терористите срещу жени от Израел още при нападението на 7 октомври 2023 година, припомня АРД.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    69 31 Отговор
    И в този момент евреите убиват деца в Газа

    Коментиран от #12

  • 2 разказват

    53 23 Отговор
    същите съчинения като онези старите за холокоста.
  • 3 да де

    44 21 Отговор
    Отново тъЪпа пропаганда.
  • 4 сега следват

    52 17 Отговор
    напоителни измислици и тъй като медиите всички са техни има да ни пресушават главите.
  • 5 Алфа вълкът

    2 15 Отговор
    Аз съм доброволец в там

    Коментиран от #31

  • 6 Сетиен

    49 20 Отговор
    Значи драмата е, че на една 48 годишна лека и в спрял цикъла, а не че бива унищажавана една цяла държава и 2 милиона население. По-голяма наглост не бях чувал

    Коментиран от #25

  • 7 Гост

    54 17 Отговор
    евреите УБИХА ХИЛЯДИ ДЕЦА, А света МЪЛЧИ, ЗАЩО?
  • 8 Ние верваме

    38 10 Отговор
    Д.В. не е германска,а американска медия.Отдавна.Че човек се лъже.Който я финансира,той поръчва хорото.
  • 9 Механик

    52 14 Отговор
    А как стои въпроса с ужаса на палестинцките дечица, когато бомбите падат край тях и когато виждат майките си разкъсани в локви кръв????
    А дойчезели? По тоя въпрос има ли нещо?
  • 10 Пантагрюел

    26 37 Отговор
    Терористите от Хамас трябва да се унищожават като туморни клетки от здраво тяло. За жалост страхливците се крият сред цивилни и затова има толкова много жертви. Израел няма друг избор, въпрос на оцеляване, или цивилизация или примитивни пълчища от изнасилвачи ще разорят земята им.

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПЕНДО

    28 20 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    ДА прав си! По добре 5 минути удоволствие от колкото сърт.Тия хем им направили удоволствието хем са и живи .А палистинските деца които ги убиха евреите те никога вече няма да видят света.Евреите никой не ги наказва никакви санкции.Рашките гладят с перце Украинците за тях не знам някъде 15000 вида санкции.
  • 13 ХАХАХА

    34 16 Отговор
    Защо светът мълчи за хуманитарната криза в ивицата Газа ,защо мълчи за избитите палестински деца ? А тези сърцераздирателни истории си ги разказвайте на други ,ние не вярваме . Стига с тая пропаганда!
  • 14 Кажи честно!

    31 15 Отговор
    Интересно какво ще кажат палистинците чийто живот всяка една минута е бил изпълнен с насилие? Ако еврейте не си бяха направили държава в чужда територия може би нямаше да ги изнасилват.

    Коментиран от #16

  • 15 Макс

    22 33 Отговор
    Хамас и Кремъл са едно и също зло , което трябва да бъде унищожено .

    Коментиран от #20

  • 16 Ангел

    19 35 Отговор

    До коментар #14 от "Кажи честно!":

    Айде стига с тия палетински деца, всички там са терористи.

    Коментиран от #22

  • 17 Бен Гурион

    10 14 Отговор
    Има само един начин за справяне с това зло.

    Коментиран от #24

  • 18 Стилиян

    9 20 Отговор
    Да бъде разрушена газа,а палестинците да бъдат наказани със смърт-всичките

    Коментиран от #26

  • 19 исдетс

    18 12 Отговор
    Колко палестински животи прекратиха вашият народ и войски?Колко детска кръв проляхте по улиците на Газа?Идва видов ден.Прокудихте хората от собствените им земи,издевателствахте над тях,смеехте им се в очите им,защото сте богати.Пренебрегнахте това,че те ви посрещнаха и нахраниха,когато Хитлер ви гореше.Това е вашата благодарност към подадената към вас ръка,отхапахте я с усмивка.Затова ви презира цял свят.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ъхъ!!!

    20 7 Отговор
    Ного ви верваме! Първите заложници говориха ТОЧНО обратното, а тези искат да го изкарат втори холокост. Защо ли?!!! Най - вероятно са им подшушнали, за да оправдаят палестинския холокост и дано някой, друг д и b и i им се върже на сълзливата драма. Така беше и след ВСВ. С всяка изминала година броят на жертвите расте с геометрична прогресия. Започват да ми се образуват газове и не мога да спра от съчуЗдвие.
  • 22 Смея ти се много

    17 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ангел":

    айде стига с тоя холокост. Никога не се е състоял.
  • 23 Гаргантюа

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пантагрюел":

    Добре ще бъде като си такъв космополит, у дома ти да се настанят от беднити бижънци, да те тепат и семейството ти. Да те изхвърлат от стаите и те настанят в мазето и ката ден лобут. Пък други да приказват, че абсолютно сте си го заслужили. Аман от димУкратични гЕвроХатлантици!
  • 24 Прав си

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бен Гурион":

    Да разкарат мошетата от заграбената територия и ги изселят във фащ, при съплеменниците им - ционистките банкерчета.
  • 25 Реал

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сетиен":

    Каква държава , те са били област , да си чувал за палестински цар , крал султан ,шейх или нещо подобно ?

    Коментиран от #27

  • 26 Ха ха ха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Стилиян":

    Много си кръвожаден бре!!! Ама от дивана. Даваш ли си сметка какво е да отнемеш човешки живот?!!! А кат си такъз унак, мож ли сам да го направиш?!!! Ами ако тебе те хванат, да те накажат със смърт, какви ли чудеса от храброст ще проявиш?!!! На 100% и кашон памперси няма да ти стигнат. Ще бълваш като митичният рог на изобилието, само че други неща.
  • 27 Не се прави на остроумен

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Реал":

    Земите обитавани от дадена общност, нямат нужда да са управлявани от някакъв вид монархия. Много племенни общности са живели и живеят така. Но това не значи, че трябва тези земи да им бъдат отнети и някой има право да направи това. Отделно моше са пришълци в тези земи. Те също са били племена, наричани колена.

    Коментиран от #30

  • 28 да бе

    5 1 Отговор
    еми така ще е ... когато имахте възможност да дадете на украйна оръжие, вие предпочетохте да мълчите. сега марионетките на москва ви изнасилват. някак справедливо ми звучи
  • 29 дядо Поп

    6 0 Отговор
    и за холокоста същите съчинения.....
  • 30 Рреал

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "Не се прави на остроумен":

    Тези колена са завзели с битки тази земя , колената се разделят , но тези , които остават създават държава и сега пак си я връщат с битки , а палестинците как се озоваха в еврейските земи след като римляните гонят евреите и в Ерусалим и даже си построиха свещенната джамия на мястото на разрушения храм на Бога , като че ли друго място не е имало и сега даже не им дават на евреите да стъпят на храмовия хълм, като че ли им е бащиния . . За повече от 2000 години , те не създадоха държава с владетел и армия ....винаги са ги управлявали други народи . Да бяха приели предложението на ООН преди годиниза създаване на държава . , евреите им даваха половината Ерусалим за столица на палестинска държава ....но те не са съгласни с нищо . Евреите са г@дове , но същите са и палестинците .
  • 31 Паралели

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа вълкът":

    Тъжно е да четем за изнасилване на заложници. А какво да кажем за 200 цивилни палестинци загинали за едно денонощие?
  • 32 Гад Заяви

    4 0 Отговор
    Фантазиите за някакви си изнасилвания няма как да се потвърдят. Но убийствата на стотици палестинци всяка минута и час се потвърждават и на видео. Сатанинската държава Израел с нейният фюрер Натан трябва да бъдат изправени пред международен наказателен съд за извършен геноцид.