Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 04:17 872 6

Стрелба с убит в метрото на Ню Йорк ВИДЕО

  • ню йорк-
  • метро-
  • стрелба-
  • убит

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс

Стрелба с убит в метрото на Ню Йорк ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба в метрото на Ню Йорк след кавга между две групи тийнейджъри. Стрелецът засега не е задържан, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на полицията в най-многолюдния град в САЩ.

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс вчера малко след 16:30 ч. (23:30 ч. българско време) - в началото на вечерния час пик, когато много деца се връщат от училище и хората започват да се прибират от работа. Щом вратите на метрото се отворили, стрелецът открил огън навън, а на платформата отпред имало много хора.

До стрелбата се стигнало след кавга между две групи тийнейджъри вътре във влака.

"Не вярваме това да е случайна стрелба. Не смятаме, че този човек е стрелял безразборно във влак или на гара", каза на пресконференция високопоставен представител на нюйоркската полиция.

Тя издирва стрелеца, като не изключва възможността повече от един човек да е открил огън.

Убитият мъж е на 34 години. Четирима от петимата пострадали са със сериозни наранявания, но няма опасност за живота им.

Сред ранените са 14-годишно момиче и 15-годишно момче, за които се смята, че са били замесени в конфликта. Останалите пострадали съответно са на 28, 29 и 71 години и вероятно са били простреляни случайно.

Престъпленията в метрото на Ню Йорк са рядкост, отбелязва Ройтерс. През април 2022 г. мъж стреля с пистолет по влак, преминаващ през Бруклин, ранявайки 10 души - първата масова стрелба в метрото на Голямата ябълка от 1984 г.

На следващия месец 48-годишният Даниъл Енрикес бе убит, без според полицията да е провокирал стрелеца.

Престъпността и по-конкретно убийствата с огнестрелно оръжие в Ню Йорк се увеличиха по време на пандемията от новия коронавирус, но след нейния край намаляха. Носенето на оръжие на обществени места е строго регулирано в Голямата ябълка в сравнение с други градове и щати в САЩ, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 американската свобода

    10 0 Отговор
    US демократите превърнали града в обетована земя за организираните банди
    Държавата им плаща по $500 за хотел

    Демократическата партия в САЩ превръща Ню Йорк в обетовена земя за нелегалните мигранти, които тероризират гражданите и се занимават с грабежи и взломни кражби.

    Това пише “Ню Йорк пост”, като добавя, че поради многото случаи на насилие, местните власти са решили да въведат вечерен час в част от приютите за бежанци.

    Общо в града има над 200 съоръжения, предвидени за настаняване на новопристигналите 66 000 мигранти. Властите сега налагат вечерен час от 23:00 до 6:00 часа в 20 приюта - мярката идва след като вълна от насилие и престъпления, свързани с мигранти, предизвика втвърдяване на реториката от страна на полицейските служители.

    Непълнолетен бежанец от Венецуела беше арестуван в петък - открил огън на “Таймс скуеър”, докато бягал от полицията, след като ограбил магазин. Видеозапис, показващ как група мигранти се бият с полицаи, също стана популярен и доведе до няколко ареста.

    1300 бежанци, много от които осъдени за различни престъпления в САЩ, сега са настанени прочутия хотел “Row NYC”, на площад Таймс Скуеър в Манхатън - район, който сега гъмжи от наркотици и насилие. Всяка нощувка там струва на данъкоплатците 500 долара на нощ.

    Освен сметката за хотелското настаняване и три хранения на ден, държавата плаща и цял куп други привилегии, дори безплатни автобусни билети, пише “Ню Йорк пост”. Вестникът допълва, че бандите се възпол
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путин

    5 0 Отговор
    е виновен!
  • 5 Веселяци…

    4 0 Отговор
    Забавляват се…
  • 6 127

    3 0 Отговор
    трябваше обратното 5 към 1