Last news in Fakti

8 Март, 2024 04:47 906 3

Заради насилието на бандите: Удължиха извънредното положение в Хаити ВИДЕО

  • хаити-
  • бандити-
  • насилие-
  • извънредно положение

Напрежението в провинцията, където е разположена столицата на страната, ескалира

Заради насилието на бандите: Удължиха извънредното положение в Хаити ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Правителството на Хаити вчера заяви, че ще удължи срока на действието на извънредното положение в провинцията, в която се намира столицата на страната, с още един месец заради ескалация на насилието от страна на банди, опитващи се да свалят от власт премиера, докато той е в чужбина, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В декларация в официалния вестник на карибската страна се казва, че срокът на действието на извънредното положение ще бъде продължен до 3 април и всяка нощ до 11 март ще бъде в сила комендантски час.

Правителството каза, че прави това, за да "възстанови реда" и да предприеме "мерки за възстановяване на контрола върху обстановката".

Властите обявиха въвеждането на извънредното положение миналата неделя вечерта, след като сблъсъците ескалираха, хиляди затворници бяха освободени от затворите и по някои оценки десетки хиляди хора бяха разселени, докато премиерът Ариел Анри бе на посещение в Кения, за да се опита да убеди страната да поеме ръководството на международни сили за борба с бандите.

Анри все още е в Пуерто Рико и изглежда, че не желае или не може да се върне в столицата, в която избухнаха престрелки около ключови транспортни възли, включително на международното летище, посочва Ройтерс. САЩ настояват той да "ускори" политическия преход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Лисан

    5 1 Отговор
    Кажи ми кой ти е бил американския посланник, да ти кажа кво ще стане.

    Стара поговорка
  • 2 да де

    1 0 Отговор
    видими резултати
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор
    Така става във всички колонии на говедата !