Last news in Fakti

20 Март, 2024 16:54 899 4

Министър-председателят на Ирландия подава оставка

  • ирландия-
  • министър-председател-
  • подава-
  • оставка-
  • лео варадкар

Той не посочи ясни причини за напускането си

Министър-председателят на Ирландия подава оставка  - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Ирландия, Лео Варадкар, подаде оставка от длъжността си като ръководител на правителството и от центристката консервативна партия "Фине Гейл", съобщава телевизионният канал RTE и Фокус.

"Когато станах партиен лидер и министър-председател през юни 2017 година, знаех, че една от чертите на лидера е способността да разпознава момента, в който властта трябва да бъде предадена на друг, и да има смелостта да го направи. Това време дойде. Ще подам оставка като лидер на "Фине Гейл“ и ще се оттегля като министър-председател, веднага щом моят наследник може да поеме длъжността“, заяви Варадкар по време на обръщение към нацията.

Той не посочи ясни причини за напускането си.

"След седем години на този пост, не мисля, че съм най-добрият човек за него“, коментира Варадкар.

Според политически анализатори от Ирландия, неговото решение е напълно неочаквано. Няма информация, която да разкрива причините за неговото оттегляне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 двапати ромлянин

    8 0 Отговор
    жендър
  • 2 Анонимен

    13 1 Отговор
    Причината е референдума от 9.03 в който ирландците гласуваха с огромно мнозинство за традиционното семейство.

    Коментиран от #4

  • 3 хххх

    3 0 Отговор
    Без римлянина по-добре!
  • 4 Ами всъщност

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Не е само това, той съвсем наскоро ходи в краварника по случай деня на свети патрик, имаше срещи с някои от главните кравари и със сигурност там нещо са го "съветвали".............човека се е върнал от америката и малко след това подава оставка без да посочва ясни причини!
Новини по държави: