Last news in Fakti

26 Март, 2024 11:01 1 762 101

Терорът в Москва - голям провал на руското разузнаване

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • москва-
  • ислямска държава

ISW продължава да счита, че самата атака е в пълно съответствие с начина, по който групировката "Ислямска държава" ги провежда и след това поема отговорност за тях

Терорът в Москва - голям провал на руското разузнаване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Атаката на "Ислямска държава - Хорасан" от 22 март срещу Crocus City Hall в Москва е голям провал на руското разузнаване. Обяснението на наличните в момента доказателства от отворен източник не изисква по-широка и по-сложна теория на конспирацията в рамките на, или срещу руската държава. Руският президент Владимир Путин заяви на 25 март, че "радикални ислямисти" са извършили атаката, но веднага и неоснователно обвини Съединените щати, че се опитват да прикрият "украинската следа" на атаката. Той директно обвини Украйна, че е замесена в атаката.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW), като тази тема продължава да е сред водещите за него за пореден ден.

ISW продължава да счита, че самата атака е в пълно съответствие с начина, по който групировката "Ислямска държава" ги провежда и след това поема отговорност за тях. Не е забелязал доказателства, че Украйна е замесена в атаката.

Руското разследващо опозиционно издание Dossier Center съобщи на 24 март, че разузнавателните служби са наблюдавали отблизо дейността на групировката преди атаката на 22 март. Руският Съвет за сигурност е получил предупреждение няколко дни по-рано, че може да бъдат използвани таджикски граждани за нападение в Русия.

Руски опозиционни издания също така отбелязаха, че руските органи на реда са реагирали много бавно на атаката - пристигнали са в Crocus City Hall час след началото, въпреки че московското звено на ОМОН е на по-малко от три километра от залата.

Източници по-рано отбелязаха, че Съединените щати са предупредили Русия, а посолството на САЩ в Русия издаде предупреждение на 7 март, че следи екстремистки планове за големи събирания в Москва, включително концерти, през следващите 24 часа.

Путин отхвърли предупрежденията като "провокативни изявления" на 19 март, три дни преди атаката.

Признанието от страна на Кремъл на предупрежденията на американското разузнаване преди атаката показва, че руското правителство е знаело за предупрежденията на САЩ, но вероятно ги е пренебрегнало. Съединените щати също предупредиха Иран за атака на групировката преди атаката в Керман на 3 януари 2024 г., което Иран също очевидно пренебрегна.

Говорителят на руското министерство на външните работи (МВнР) Мария Захарова обвини Съединените щати, че намират "извинения" за Украйна, като съобщават, че ислямистката групировка вероятно е извършила атаката.

Твърденията на Русия за участие на Украйна подкрепят дългогодишните усилия на Кремъл да оправдае продължаващата война в дългосрочен план, като лъжливо представя съществуването на независима и суверенна Украйна като екзистенциална заплаха за Русия. Кремъл и неговите ултранационалистически говорители очевидно пренебрегват ясната заплаха, която операциите на "Ислямска държава" на територията на Русия представляват за вътрешната сигурност. Кремъл вероятно е решил, че информационната стойност на обвиняването на Украйна си струва, каквито и да са вътрешните рискове за сигурността и цивилните жертви, които Русия може да понесе, защото не успя да се справи адекватно с радикална салафитско-джихадистка заплаха в границите си.

Руското министерство на отбраната (МО) потвърди, че генерал-лейтенант Еседула Абачев е станал заместник-командващ Ленинградския военен окръг (ЛВО), тъй като руската армия продължава официалното разформироване на Западния военен окръг (ЗВО) и възстановяването на ЛВО и Московския военен окръг (МВО). Руското министерство на отбраната публикува кадри на 25 март, показващи как Абачев награждава персонала на групата за покриване на руската държавна граница, която арестува нападателите на Crocus City Hall в Брянска област и посочва Абачев като заместник-командир на ЛВО, потвърждавайки спекулациите от вътрешни източници за новото назначение на Абачев в началото на март.

Руски източници приписаха заслугите на персонала на ЛВО, граничната охрана на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) и персонала на чеченския "Ахмат" за арестуването на нападателите на Crocus City Hall на 23 март.

Не е ясно защо персоналът е действал в Брянска област на първо място, поради процесите на разформироване и прехвърляне, което причинява известно временно объркване и несъответствия.

Украински официални лица заявиха, че украинският удар срещу окупирания Севастопол, Крим през нощта на 23 март е насочен към повече кораби на Черноморския флот (ЧФ) и е причинил повече щети, отколкото първоначално беше съобщено. Главното управление на военното разузнаване на Украйна (ГУР) заяви на 25 март, че украинските сили са ударили кораборемонтния завод на ЧФ в Севастопол, където е акостирал десантният кораб от клас "Ямал" на 23 март.

Говорителят на ВМС на Украйна капитан трети ранг Дмитро Плетенчук заяви, че украинският удар на 23 март по комуникационния център на ЧФ е причинил значителни щети, които могат значително да възпрепятстват функционирането. Тъй като комуникационният център поддържа може също да е отговарял за провизиите на флота, текущите ремонти и други важни функции.

Плетенчук съобщи, че украинските сили също са ударили разузнавателния кораб от клас "Иван Хурс" "Юрий Иванов" на 23 март и че украинските служители проверяват щетите на кораба.

Заместник-началникът на ГУР генерал-майор Вадим Скибицкий заяви, че украинските сили са използвали военноморски дронове V5 на Украинската морска автономна охрана безпилотни роботизирани апарати (Magura) за нанасяне на удари по корабите "Иван Хурс" и "Ямал" и че тези украински военноморски дронове стават все по-мощни и точни.

Скибицки заяви, че украинските сили също са използвали безпилотните самолети Magura V5, за да ударят корабите от клас "Акула" и "Серна" на ЧФ през ноември 2023 г., корветата от клас "Ивановец Тарантул" и десантния кораб от клас "Цезар Куников Ропуча" през февруари 2024 г. и Сергей Котов голям патрулен кораб през март 2024 г.

Плетенчук и говорителят на украинското Южно оперативно командване полковник Наталия Хуменюк заявиха, че руските сили рядко са използвали ракети "Калибър" през последните месеци, тъй като военноморската база в Севастопол е единствената база, която разполага с необходимата инфраструктура.

ISW продължава да оценява, че украинските удари срещу кораби и инфраструктура на ЧФ вероятно ще продължат да възпират руските сили от пренасочване на кораби към Севастопол и западното Черно море и ще усложнят способността на ЧФ да увеличи максимално своите бойни способности.

Кремъл продължава да разчита на отдавна развенчани наративи като част от своите по-широки информационни операции, насочени към дискредитиране и подкопаване на западната подкрепа за Украйна. Руският посланик в Хага Владимир Тарабин повтори твърдението на Кремъл, че Украйна разработва биологични оръжия във финансирани от САЩ и НАТО биолаборатории в Украйна по време на интервю, публикувано на 25 март.

Тарабин също така твърди, че украинските сили "систематично" използват "широк набор от токсични химикали" срещу руски военен персонал в неопределени зони на фронтовата линия, включително химически вещества, забранени от Конвенцията за химическите оръжия.

Разчитането на Тарабин на вече отречените твърдения поставя под съмнение другите му твърдения. Неназовано командване на руска рота също твърди, че украинските сили използват снаряди с фосфорни боеприпаси в неуточнени райони на запорожкото направление. Те не са забранени в конвенционалната война, но са забранени за използване срещу цивилни.

Руските сили са използвали бял фосфор срещу градските райони в Украйна, рискувайки да пострадат цивилни на няколко пъти.

Представители на Кремъл, включително руския президент Владимир Путин, обвиняват Запада, че продължава да финансира биолаборатории в Украйна отпреди войната.

Западни публикации, официални лица и международни организации обаче отдавна опровергаха тези твърдения. Те не са сравними с украинските и руските доклади за руските сили, използващи газ хлорбензилиденмалонитрил или хлорпикрин. Няколко руски и украински източника предоставиха доказателства за използването на такива забранени химически агенти срещу украински позиции на бойното поле.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 16 Отговор
    Никой не е застрахован от тероризъм.

    Коментиран от #10, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kирил

    25 20 Отговор
    Първо, охраната услужливо ги е пропуснала, второ, руските служби пристигат час и половина след започване на стрелбата. Ясно кой е ораганизаторът

    Коментиран от #8, #90

  • 4 Реалист

    30 21 Отговор
    ЦРУ пак се провали мислеха са терористите от САЩ, че ще направят етническо непрежение в Русия, но се провалиха. Руснаците ще отговорят на терориста САЩ съвесен скоро.

    Коментиран от #88, #91

  • 5 ами краварките "велики"служби ?

    26 18 Отговор
    напишете два реда за провала на краварските служби дето проспаха самолетите на 11 септември ха ха ха...

    Коментиран от #29

  • 6 Ето виждаме

    14 12 Отговор
    Че и най голямата страна Не струва нищо
    Без Мозък!!!
  • 7 ЕВРОНЮЗ

    15 8 Отговор
    😂 😂 😂 😂 Някъде четох че Ислямска държава е поела отговорност за взривяването на Северен поток......

    Коментиран от #49

  • 8 Българин

    9 15 Отговор

    До коментар #3 от "Kирил":

    що бе за къде да бързат? 140 милионна държава, народ има !
    пък ти не реви на жужд гроб че не знаеш де са му краката де му е главата

    слава на русия

    Коментиран от #78

  • 9 Тоталният Провал на Русия

    14 12 Отговор
    Е навсякъде
    Всеки един сектор Е Провал
    Никоя страна със ТОЛКОВА МНОГО НЕ ЕПОСТИГАЛА ТОШКОВА МАЛКО!!!
  • 10 Последния бохем

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Само дето някой са по-подговени от други..

    Коментиран от #15

  • 11 пиночет

    12 17 Отговор
    Повечето атентати в Русия,са организирани от Кремъл!
  • 12 Ухото на таджика

    14 8 Отговор
    Радвате ли се сороси?

    Коментиран от #66

  • 13 Христо

    15 6 Отговор
    Факти, засрамете се!

    Коментиран от #53, #89

  • 14 Адекватен човек

    23 7 Отговор
    Човека който е писал статията явно е с болен и циничен мозък и иска хора да умират, това не е журналистика- това е низко и долно поведение! И Ислямска държава няма нищо общо с атентата, тази измислена от САЩ терористична организация вече не съществува, в момента представят съвсем други хора за членове на организацията и това е начина по който САЩ тероризира света, включително и собствените си граждане. Ако мислите, че сте написали статия шедьовър жестоко се лъжите!
  • 15 ГОЛЯМ СМЯХ

    14 11 Отговор

    До коментар #10 от "Последния бохем":

    да бе видяхме колко са подготвенни, как падаха кулите видяхме, яка подготовка беше целия свят видя

    Коментиран от #31, #33

  • 16 ГГУР не може

    4 4 Отговор
    Да "заяви" нищо защото от сградата му остана само чакъл.
  • 17 Гробището Русия

    10 16 Отговор
    Русия се старае да унищожи собственият си народ
    По малко алкаши повече пари за Путин
    Елементарно

    Коментиран от #30

  • 18 ДааНо когато си предопреден 108 пъти

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Значи си НЕКАДЪРНИК
  • 19 всичко ще се разбере

    10 4 Отговор
    Сега разпитват роднините . А нашите соросчета да си знаят че може и да не си похарчат паричките .
  • 20 1234

    8 6 Отговор
    Таксиметров шофьор, коафьор,общ работник , безработен,всички необразовани,физически хипофизи, организират един от най мащабните теракт,дето много спецназ немогат,на такъв абсурд ще повярват само Лукашенко и ким чен
  • 21 Гал

    8 3 Отговор
    Скоро ще изпитате провалът.
  • 22 ТрампЛин

    7 7 Отговор
    Един от многото провали! Следващия ще е скоро!
  • 23 Ксаниба

    12 7 Отговор
    на път е да стане обаче голям провал на организтоеите му: - куев, ландън и фащ!!!
  • 24 Може нарочно

    9 2 Отговор
    да са го допуснали, за да имат повод да превърнат столицата на врага в картофена нива?
  • 25 Само питам

    11 4 Отговор
    А потника що толкова подпухнал ? Дали е от дрогата или не спи от страх .

    Коментиран от #97

  • 26 касата

    8 9 Отговор
    Пазете се защото Копейкин, Плюнчо и палячовците от Възраждане, могат да направят някой атентат, били си получили парите от Кремъл!

    Коментиран от #36, #37, #51

  • 27 Порой

    3 2 Отговор
    От крокодилски сълзи.
  • 28 Размишляващ

    10 4 Отговор
    Голяма пропаганда и голямо убеждаване на плебеите че видиш ли не е замесена Украйна а ИД което говори тъкмо за обратното.

    Та от къде ISW са толкова сигурни като нямат даже и достъп до разследването - или трябва да се обработва общественото мнение в "правилната" посока - атентатите на ИД винаги са били самоубийствени а тук не е така.

    Второ никой не се мъчи да обясни от къде САЩ са знаели за атаката на руска територия - как така знаят за атаката в руската столица но пропуснаха събарянето на кулите си, пропуснаха всички атаки в Европа и пропуснаха нападението на Хамас в Израел обаче за Русия знаят и даже предупредили руснаците.

    Ама жълтопаветниците не си задават такива въпроси и пропагандата е предназначена за тях.
  • 29 аре да си държиш на опорната точка

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "ами краварките "велики"служби ?":

    нали ЦРУ сами са си свалили кулите. коя точка избираш сега - че са се провалили или че са го инсцинирали.
    не може хем те боли, хем те сърби.
  • 30 Дом на покойника

    9 7 Отговор

    До коментар #17 от "Гробището Русия":

    Соросите миришете всички на почва обаче още не го осъзнавате.

    Коментиран от #40, #50

  • 31 Хахахаха

    7 7 Отговор

    До коментар #15 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Американците поне си признаха провал! А рашагите кога? Пак Байдън американците и Украйна са виновни!
  • 32 коолс

    8 4 Отговор
    Тия от Кремъл,освен да поръчват убийства,за друго не стават!
  • 33 ТАКА СТАНА

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Щото ФСБ не предупреди ЦРУ.
  • 34 БЪЛГАРИН

    7 6 Отговор
    ЗА ТИЯ ФАШИСТИ КОИТО ПОДДЪРЖАТ УБИЙСТВАТА НА УКРАИНСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА - НЯМА ДА СЕ НАТЪЖА
    Кармата всеки си я гради сам.
  • 35 Еее ми вие

    7 2 Отговор
    Си го избрахте
  • 36 Успех

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "касата":

    Ако все пак , не дай боже, нещо се случи, Путин ще "изрази съболезнования".
  • 37 Последния софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "касата":

    Аз,полковникът,Барека и Сводката всяка вечер кроим планове в кръчмата!Костя ни отказва да се включи, засега.
  • 38 Вярно е

    10 7 Отговор
    Не само Терорът в Москва е голям провал на руското разузнаване, А и русия под престъпното управление на Путин се провали като държава и събуди омразата към русия на целия цивилизован свят...!!!

    До преди нападението с нахлуването на Русия в Украйна, всички си мислеха че руската "безаналогова" армия е сила и мощ, а всъщност се оказа една парадна и по слаба от сомалийската армия, която в реални бойни действия вече 3 години не може да превземе няколко градчета и села...така както се носеше и разпространяваше славата и на КГБ / ФСБ че са най добрите , а то се оказа че са пълна руска пропаганда и като всичко руско, са действали крайно непрофесионално, забавено, и незнаещи какво да правят при един такъв атентат...!!!

    Коментиран от #46

  • 39 Всъщност

    5 4 Отговор
    Дали ИД ( съюзници на краварите в Сирия , и още са , защото янките не са се оттеглили от Сирия ) или пронатовската украинска хунта - все тая ! Мирише на англосаксонци !
  • 40 Погребално дружеството

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "Дом на покойника":

    Копейките ви копаме.Плитко!
  • 41 ЦРУ

    5 2 Отговор
    Новото ФСБ на....Путин.
  • 42 Абсурдистан

    9 4 Отговор
    На Сталин от няколко посоки са му докладвали, че Германия ще нападне СССР, но бащицата на народите ги отхвърлил. Това е струвало милиони жертви. Путлер е последовател на Сталин.
  • 43 Гаглей

    10 3 Отговор
    Погледнете през призмата на една руска подлога. До вчера си мислеха, че Русия е някаква свръх държава, ама сега осъзнават, че е най голямата кочина и провал. Не им е лесно

    Коментиран от #96

  • 44 Колко голям провал?

    8 7 Отговор
    Като да ти отвлекат четири самолета, да блъснат два в Световния търговски център и да го разрушат върху 3000 човека, третият да удари Пентагона!!! а четвъртият самите пътници да го свалят, за да не удари още нещо на земята!

    Коментиран от #70, #76

  • 45 Фарса се повтаря

    5 3 Отговор
    Ортака на Путин,петрушев беше шеф на ФСБ,когато управляващите руски терористи взривиха блокове с руснаци,за да обвинят чеченците
  • 46 Преди войната си мислехме,че

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "Вярно е":

    Русия е сила.

    Коментиран от #54

  • 47 Да, бе да....

    8 7 Отговор
    Спомнете си 11 септември 2001 година!
    Нали някакви абсолютни аматьори удариха с пътнически самолети търговският център, близнаците кули в Ню Йорк? И тогава изглежадеше СЪЩОТО: Целият Пентагон е СПАЛ? Двете системи за наблюдение на небето, цивилната и военната, НЕ РЕАГИРАХА на изменението на курса на самолетите??? Военните НЕ изпратиха изтребители "горе", да видят, какво става и да принудят самолетите да кацнат... Ако НЕ, да ги свалят или повредят, за да не могат да ударят кулите...
    Наскоро и ударът върху Израел, пак от аматьори (терористи)? Е, последва жестока война с изтребване на палестинците... Какво ще последва с Русия сега?
    Кой още вярва, че тайните служби на тези страни: САЩ, Израел, Британия, Русия ... може така дълбоко да са заспали??? Приказки за детската градина!
  • 48 Копеѝкин

    5 4 Отговор
    Не е вярно,че съм си получил парите ,от един месец са ги спряли от Кремъл!

    Коментиран от #55

  • 49 Да бе

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВРОНЮЗ":

    И снабдява Зеленски със кока.
  • 50 На мен ми мирише…

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Дом на покойника":

    …на бира Скара.
  • 51 Запознат

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "касата":

    Те атентатите са запазена марка на господарите ти - даже и кулите си събориха сами - сграда номер седем си падна ей така сама от страх - нито е удряна нито отломки паднаха върху нея.

    Второ Ал Кайда е творение на господарите ти и Осама бин Ладен е обучаван при тях в ЦРУ - има и една много хубава снимка с Хилърито прегърнати. Да не забравяме и че талибаните бяха "братята ни талибаните" и тогава не бяха терористи.

    Трето ИД е продължение на Ал Кайда и е финансирана и въоръжавана от господарите ти - една журналистка намери български оръжия в складовете им но беше бързо уволнена.

    Коментиран от #56

  • 52 ФСБ ЗАНУЛЕН

    5 4 Отговор
    Путин елиминиран...150 руски трупа на съвестта на кремълския сатрап....
  • 53 Абе

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Христо":

    Адаш как да се засрамят те парите не миришат,особенно тия от посолството.
  • 54 Антитрол

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Преди войната си мислехме,че":

    То и преди и след войната мисленето не ви се отдава.

    Коментиран от #74

  • 55 безкопейкин безплатен

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Копеѝкин":

    толкова съм почистил, подлизал, подгъзил, само и само да ми обърнат ффнимание от посолството!! Някоя гриин кард поне нещо??/?
  • 56 ОЩЕ ПО ЗАПОЗНАТ

    7 2 Отговор

    До коментар #51 от "Запознат":

    Путин гледаше като пребозал, как некакви неграмотни джагали трепат руснаците.....що ли ФСБ не предупреди ЦРУ за кулите в Ню Йорк.
  • 57 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    По скоро е голям успех.успяха да накарат идил да атакува и изтрепа маса руснаци в москва.това е била целта на путлер.за това и са направили коридор на убииците да влязат безнаказано в залата и да си тръгнат пак безнаказано.
  • 58 Дедо ви...

    6 6 Отговор
    И така...! Басманният съд на Москва арестува задочно ръководителя на СБУ Василий Малюк по обвинение в извършване на терористична атака.
    „Искането на следствените органи за избиране на мярка за неотклонение спрямо В. В. Малюк, обвиняем по параграф „б“ на част 3 на чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация (терористичен акт)“, казаха на журналисти в съда. Шефът на СБУ е обявен за федерално и междудържавно издирване.
    Също така, грузинският гражданин Александър Инасаридзе беше арестуван задочно по обвинение в извършване на терористична атака на Кримския мост.
    Да припомним, че в скорошно интервю Малюк потвърди участието на киевския режим в терористичната атака на Кримския мост, в убийствата на военния кореспондент Владлен Татарски, в експлозията на колата на писателя Захар Прилепин и други престъпления.
    Същите мерки ще бъдат приложени и към зеленски чийто вандат изтича на 1 .05 .23

    Коментиран от #69

  • 59 Сто процента

    8 3 Отговор
    "Руски опозиционни издания също така отбелязаха, че руските органи на реда са реагирали много бавно на атаката - пристигнали са в Crocus City Hall час след началото, въпреки че московското звено на ОМОН е на по-малко от три километра от залата"

    Този атентат е скалъпен. Ако има загинали не са нито толкова, колкото Кремъл твърди, нито са случайни. Сега чета, че бил загинал някакъв от някакво министерство на финансите. И други такива "зайци" ще изскочат.

    Коментиран от #99

  • 60 арабите 1980 правиха

    2 2 Отговор
    атентат с 200 умрели в подлеза на НДК . малка бомба с много пирони . евтино и много ефективно . После павлов осинови терориста баба, дето не го разкриха като терорист и каналджия на каптагон . умреха от неестествена и от естествена смърт-ковид . малко е 30 на боец . като се гледа се виждат празни фоаета . значи са избягали мишените. хахаха единия дето си признал, сам си извадил окото за да умре бързо . другия си скъсал нарочно ухото . ама са ги лекували та са живи .
  • 61 Запознат

    4 6 Отговор
    Ислямска Държава е ударила моста в Балтимор до тук 200 жертви дядо Джо се провали.

    Коментиран от #71

  • 62 ....

    11 2 Отговор
    Появиха се клипове в тикток, в които множество мъже (вероятно агенти на фсб) облечени по един и същ начин за да се отличават (сини дънки и сини блузки), не позволяват на посетителите да напуснат залата и го правят координирано. Да напомним и защо бяха убити Летвиненко и Политковская - точно за разкрития на атентати срещу руснаци, организирани от Кремъл...
  • 63 Наблюдател

    9 2 Отговор
    Не само терора е провал да Русия и Путин. Провал са и анексията на Крим и войната в Украйна, хибридната война срещу ЕС и НАТО и напънити на Русия са стане велика сила, която всички да уважават. Самата путинова Русия е един огромен провал!
  • 64 Жив е

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И отиде при ма.ка ти
  • 65 Дон Корлеоне

    6 2 Отговор
    Путин, е масов поръчител на убийства!
  • 66 Да да да да да

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ухото на таджика":

    Да да да да да да да
  • 67 ПУТИН СА ИЗДЪНИ

    7 2 Отговор
    Бившият Кагебеец са помисли за всесилен и некакви миризливи джагалчета му разказаха играта...жалко за невинните жертви...
  • 68 СЕГА В ДЖОБА

    3 3 Отговор
    На един от терористите ша намерят послание на Зеленски към.....Путин.
  • 69 Баба ти. .

    1 2 Отговор

    До коментар #58 от "Дедо ви...":

    Това е законна самоотбрана.Къфе видя тук терор?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ехехех

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Запознат":

    Как си копейка...

    Коментиран от #83

  • 72 ФСБ СА ОЯДОХА И ОЛЕЖАХА

    8 2 Отговор
    На три километра разстояние са били и не могат да го изминат за.....един час....да не верваш

    Коментиран от #75

  • 73 КОЙ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТТА

    3 2 Отговор
    За клането в Москве......трупове има, виновни нема....
  • 74 Проблемът е един !

    5 2 Отговор

    До коментар #54 от "Антитрол":

    Кой ще храни встите с пилешки бутчета след войната.
    Долар на черно =250 рубли.м?
  • 75 аааа

    10 1 Отговор

    До коментар #72 от "ФСБ СА ОЯДОХА И ОЛЕЖАХА":

    Всъщност са били в залата и са помагали с организацията.
  • 76 ТАКА Е

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Колко голям провал?":

    ЩОТО ФСБ НЕ ПРЕДУПРЕДИХА.... ЦРУ
  • 77 ПИТАНЕ

    4 1 Отговор
    Може ли терористи изклали 150 руснаци в Москве да немат ясни планове за укриване и бягство след атентата....

    Коментиран от #79

  • 78 А??

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Целуваш ли портрета на плешивия гном.
  • 79 ДРУГО ПИТАНЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "ПИТАНЕ":

    Руските разузнавачи с истински документи за самоличност ли се разхождат из чужбина?
  • 80 хаха

    2 4 Отговор
    Само кравари могат да считат че ударите са на ИД, при тов без доказателства, само че тая песен вече свърши..

    Коментиран от #81, #84

  • 81 СМЕШКО ЛИ СИ ИЛИ ФЕЙСА ТИ Е ТАКЪВ

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "хаха":

    Само безмАзочни копойки могад да ходят на задгранична мисия с истенски документи за самоличнос. Нормално е да имаш такива разсъждения, като си безнадежно пропагандиран.
  • 82 Един

    4 3 Отговор
    Как провал! Че то си е мегауспех, все пак КГБ го планираха и изпълниха перфектно.

    Коментиран от #85

  • 83 Само да питам

    4 3 Отговор

    До коментар #71 от "Ехехех":

    Има ли шекели или вече сме на борсата, че Кирчо е сбогом завинаги?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Антитрол

    3 4 Отговор

    До коментар #82 от "Един":

    "КГБ го планираха и изпълниха перфектно"

    Да бе и уведомиха господарите ти че те после да предупредят руснаците - сигурно според козяшката пропаганда КГБ каквото намислят първо го съобщават на краварите.

    От къде ви намират такива .....

    Коментиран от #87

  • 86 хоросан

    0 0 Отговор
    отторвался тръмп
  • 87 тролетарят

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Антитрол":

    при май ка ти
  • 88 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    НАЙ НАПРЕД ЩЕ ОТГОВОРЯТ НА МАРИОНЕТКИТЕ ОТ ЕС И БЪЛГАРИЯ ..ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПЛИСКА ОКЕАНА НА МЯСТОТО НА СЕВЕРНА АМЕРИКА
  • 89 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Христо":

    ТЕ ОТ ФРЕНСКИЯ ШАРИ ЕВДО СЕ МИСЛЕХА ЗА НЕДОСЕГАЕМИ ..АМА ПУКНАХА НАЛИ ...
  • 90 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kирил":

    Русия няма никакво разузнаване.Да не говорим пък полицията ин и спец службите каква жалка и неадекватна картинка са.Тея са имали време да избият 150 човека и да ранят още 200 а подобието на полиция в тая държава дори не са разбрали какво се случва...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ПУТИНЕ,,,,,,

    2 0 Отговор
    Група джагали та направиха за смях.......
  • 93 КЛАНЕТО В КРОКУС

    1 1 Отговор
    Награда за Путин....
  • 94 Аз съм веган

    0 0 Отговор
    То това да им беше голям проблем. Те разузнаха че ще вземат Киев за три дни. Пълна некомпетентност в мордор. Но кой е изненадан?
  • 95 Скок подскок

    0 0 Отговор
    Кулите близнаци, голям провал на. ,, Елцин ,,
    5000 скачаха без парашут , топло им било.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Казвам

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    От първото е .
  • 98 максим

    0 0 Отговор
    севастопол е град в република крим. и има особен статут.и всички по- горе описани подвизи на всу,не са верни.кораба си е кораб,не гумена лодка с весла.давай да пораснем!!!
  • 99 максим

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Сто процента":

    ти, срам имаш ли? засрами се от господа,поне.не ръси празнодумици.
  • 100 максим

    0 0 Отговор
    до сега не знаех,че ракетите калибър, могат само от севастопол, да бъдат изстрелвани!!!!не, не.това е страшна дезинформация.голям резил.то, бива бива,ама това си е голям гаф.тоя плетенчук и тая наталия,явно не са на ти, за какво говорят.смешно,ама много!!!запазвам статията,за историята.и за конструкторите на оръжейна техника и системи!!!!! голям смях,ще пада!!!
  • 101 Българин

    0 0 Отговор
    Всичко руско е боклук
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания