Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2024 17:41, обновена 29 Март, 2024 19:42 4 733 136

Новият главнокомандващ на украинската армия: Нуждаем се от по-малко войници, отколкото се предполагаше

  • украйна-
  • русия-
  • войници-
  • володимир зеленски

Сирски добави, че проверката на небойните части е позволила военните плановици да изпратят "хиляди" служители на фронта и че длъжностите за оказване на подкрепа на бойни действия са „еднакво важни“ в усилията на Киев за отбрана

Новият главнокомандващ на украинската армия: Нуждаем се от по-малко войници, отколкото се предполагаше - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия ще има нужда да мобилизира по-малко хора, отколкото първоначално се очакваше, за да се противопостави на двугодишната инвазия на Русия, каза висш генерал от Киев, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Президентът Володимир Зеленски съобщи през декември, че армията е предложила мобилизиране на още до 500 000 украинци във въоръжените сили, след като Русия засили атаките по протежение на 1000-километровата фронтова линия.

Главнокомандващият въоръжените сили Олександър Сирски, който беше назначен на поста миналия месец, каза в интервю за украински медии, публикувано днес, че след преглед на ресурсите това число е било „значително намалено“. Той не посочи нова бройка.

„Очакваме, че ще имаме достатъчно способни хора, за да защитим родината си", каза Сирски пред украинската новинарска агенция Укринформ. "Говоря не само за мобилизираните, но и за доброволците", допълни той.

Усилията на Украйна за мобилизация бяха затруднени от отслабващия ентусиазъм и от информации за корупция и злоупотреби в наборните служби.

Законопроект, който ще позволи на служителите на въоръжените сили да набират повече войници, в момента се разглежда от парламента.

Сирски добави, че проверката на небойните части е позволила военните плановици да изпратят "хиляди" служители на фронта и че длъжностите за оказване на подкрепа на бойни действия са „еднакво важни“ в усилията на Киев за отбрана.

„Войната, която сме принудени да водим срещу руските нашественици е война на изтощение, война на логистика“, каза той. „Следователно значението на ефективността на тиловите части не може да се подценява", добави главнокомандващият въоръжените сили.

Бившият началник на сухопътните сили също каза, че се подготвят "мощни" отбранителни линии „в почти всички застрашени райони“, докато Русия продължава своите атаки.

Източният град Авдеевка падна под контрола на силите на Москва в средата на февруари след продължили месеци наред атаки, в които украинската отбрана беше превъзхождана по въоръжение и численост.

В интервю за Укринформ Сирски каза, че неговите сили „определено“ са щели да запазят позициите си, ако Киев беше получил повече боеприпаси и способности за противовъздушна отбрана от своите западни партньори.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е да де да...

    162 7 Отговор
    Хич не се нуждаете. Сигур затова нета е пълен с клипове как ги ловите като бездомни кучета по улиците..
  • 2 Хахах

    20 130 Отговор
    Скоро мобилизацията в русия ще обхване и носковчани и войната приключва. От провинцията се по изчерпиха... наториха Украйна руснаците

    Коментиран от #58, #134

  • 3 Хвърляйте кърпата

    103 8 Отговор
    Терористи окраински хероi
  • 4 😆😆😆

    113 9 Отговор
    Имате голяма нужда да дигнете белия байряк, само това ще ви помогне 🤫
    😆😆😆

    Коментиран от #14

  • 5 Да, бе

    106 6 Отговор
    Колко войници им трябват за носенето на белият байряк.. Двамата със зеленясалият смъркач ще го носят, като вторият ще си е нсврвл носа в бялото..
  • 6 НА СРАННИкЪТ МАРТЕн ЦИОНИСТ УБИЕЦ

    9 67 Отговор
    АМЕРИКАНСКИТЕ б оКЛУЦИ да дават ве4е неонходимите Оръгиа АН УКРАИНЕ да приклу4ат ГАЛКИТЕ О Р Ки за 6 дни... и да слогат УКРАИНСКИА ФЛАГ НА ВЪРХА НА КРЕМ9Ан)АЛ СТИГА циркове... Света виде КОИ е по силниат....

    Коментиран от #113, #114

  • 7 Кресна

    100 6 Отговор
    Единствено от което се нуждае Украйна е бяло знаме .В противен случай ще остане само земя без народ по тази територия .
  • 8 име

    97 6 Отговор
    Я кажи защо правите поредна мобилизация? Защо не обявяате мъртвите за такива, а ги водите изчезнали? Я кажи какво става с парите за заплатите на "изчезналите"?
  • 9 ГРУЗЗ 200

    5 67 Отговор
    А ГРУЗЗ 200 свърсхи и само двоината игра мегдъ ФАЩ и ПРо СИА спасиава ГАЛКИТЕ О Р КИ от пълен разгром КРАх и УНИсхтогение... ЗА сега.. СЛААВ УКРАИНЕ..
  • 10 Яне Сандански

    67 6 Отговор
    Секретен документ изтекъл от Сащ .В тази война трябва да загинат около милион руснаци дори в Европа да загинат 20 милиона .
  • 11 няма лошо

    89 3 Отговор
    Тледам репортажи, все още в украйна се намират фашизоиди, напъващи да защитават хунтата и се записват доброволци. Не са много, но ги има, така че деацификацията ще продължи още малко.
  • 12 Дълго_Име

    82 2 Отговор
    Верваме му този "главнокомандващ", нуждае се от по-малко войичета, просто защото свършиха и няма откъде да ги взвме! Всичко друго е бош-лаф и еквилибристика!
  • 13 еми ПРо СИА умре

    5 62 Отговор
    като стигне да мобилизира от дестката градина..д а в ПРо СИА от детската ГРАДИНА ги оБУ4ават д аубиват ешропеиците.. КАБАЕв сха развее БЕЛИА ФЛАг или ниакои от многоброините му двоиници.. СЛААВ УКРАИНЕ.. ГЕРОИАМ СЛАВА
  • 14 Хахах

    6 73 Отговор

    До коментар #4 от "😆😆😆":

    Те не са руснаци. Да се предават , както русия в първата световна и руско-японската. И още други вийни ( 2 трети от войните които е водила русия " великата" е губила) . Украинците имат достойнство

    Коментиран от #19, #20, #59

  • 15 Хахаха

    60 4 Отговор
    Нуждаете се от главата на ПродажнатаКозякМастияСтайков да си я носите в гроба. БолниУркоФашисти!!!
  • 16 Хахаха

    76 2 Отговор
    Украинците взеха да убиват военните комисари. Вече ВУЗ със закон, приет наскоро са длъжни да предоставят данни за студентите. Решени е тези със слаб успех - на фронта. Натискат се преподавателите да късат студентите. Четете украински медии и коментарите под тях. Хората са настръхнали срещу мобилизацията. Така ще каже ген 200 касапина, друго какво да каже

    Коментиран от #61, #72

  • 17 Тити

    10 71 Отговор
    Да бяха им пратили по мощни ракети и самолети и до сега Рашистите да са два метра под метра под земята.

    Коментиран от #94, #111

  • 18 еми ПРо СИА умре

    3 54 Отговор
    АККА да с енугдае като 1 УКРАИНСКи ВОИН е за 100 бЛИАДТА.. демек 1 украинец тепа 100 бЛИАДТА преди д абъде УБИТ след ниаколко МЕсеца По4ва МАСКВА ГРУЗЗ 300 и воината свърсхва с Предизвестениа победител.. УКРАИНЕ.“ СЛАВА
  • 19 Хахахаха

    66 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хахах":

    Днес се предадоха 28 украинеца.
  • 20 Ама не 2\3 как!

    61 5 Отговор

    До коментар #14 от "Хахах":

    Всички войни е губила! Затова е толкова малка на картата.

    Коментиран от #25, #33

  • 21 Дълго_Име

    56 2 Отговор
    Не му трябват, защото няма откъде да ги вземе! Пушечното "месо" е на привършване! Всичко друго е бош=лаф приказка.
  • 22 Сирски

    48 0 Отговор
    Трябват ни реактивни раници

    Коментиран от #24

  • 23 Зеленски

    53 3 Отговор
    Не ми трябват войници и Украйна не ми трябва заминавам за имението в Маями
  • 24 Трябват им...

    46 2 Отговор

    До коментар #22 от "Сирски":

    ... на Зеленски и Сирски,като на Карлсон,по една перка на задника и дим да ги няма,вдън горите лелейски...!
  • 25 Хахах

    7 33 Отговор

    До коментар #20 от "Ама не 2\3 как!":

    Прочети . И после коментирай . Чукарите с номади лесно се завладяват. Но тръгнат ли към сериозни противници клякат

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чети ти!

    50 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хахах":

    Щото според теб излиза, че шведите, Османската Империя, Полша, Наполеон, НАТО, Хитлер, Златната Орда, Япония, Прусия са все някакви номади, а не сериозни противници.
    Спри да се излагаш.

    Коментиран от #35, #41, #42, #56

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 хлопотко

    46 3 Отговор
    Укрите мрат като мухи за тоя дето духа
  • 30 Тодор

    55 2 Отговор
    Това онзи Сирски ли е, който се беше клел във вярност към Русия във град Владимир? Че чак и Олександр станал мужика с мужик.
  • 31 ТаУмВзе

    32 3 Отговор
    ГРУЗ 200 бре окраинче на краварите! Z
  • 32 Бамзе

    43 1 Отговор
    И какво да кажат като няма кого да мобилизират !

    Коментиран от #38

  • 33 В централен Сибир

    8 30 Отговор

    До коментар #20 от "Ама не 2\3 как!":

    никой не живее. През зимата е -60 градуса, а през лятото блата, комари и вечна замръзналост на 30см. Нито земеделие, нито промишленост става, на няколко хиляди километра от пътища, реки и океани. Има много суровини, но на 1км. под земята, на 1000км от най-близкия път и на 5000км от Москва.

    Коментиран от #37

  • 34 az #СВО

    42 1 Отговор
    Извънредно!

    Украински източници съобщават за подобрена точност на руските ракетни удари.

    Ако през 2022г. и 2023г. ракетите на руснаците удряха целите с КВО няколко десетки метра, то през 2024г. руските ракети удрят с КВО равно на един метър от целта!

    Коментиран от #39

  • 35 Хахах

    6 49 Отговор

    До коментар #27 от "Чети ти!":

    Кога русия е воювала с Н.А.Т.О???? Каква история четеш .хахахах срещу Н.А.Т.О. хахахахах И половината от които изреди русия е яла пердах от тях. От османската империя повече са загубите от победите. Прочети малко история. Руско-японската руснаците развяват бялото знаме. От Хитлер ги спаси САЩ иначе си бяха пушечен месо. Каква история четете създадена на някое бюро в КГБ хаххаах дори с Германия е точен пример как 4 години русия ненможе да я пребори докато не се намесват САЩ
  • 36 Иван

    48 1 Отговор
    Колкото по-малка става Украйна, толкова по-малко войници ще й трябват.
  • 37 Тодор

    42 2 Отговор

    До коментар #33 от "В централен Сибир":

    Или циркът е свършил, или лудницата е затворена, заради липса на евросубсидии.
  • 38 За една

    3 52 Отговор

    До коментар #32 от "Бамзе":

    армия от 1000 танка и 300 самолета са достатъчни 4 000 танкиста и 300 пилота. Още 10 пъти по толкова да е тиловата част са 43 000 души или кръгло 50 000. Толкова хора ще намерят, западът има достатъчно оръжия да им даде.

    Коментиран от #62, #74

  • 39 Иван

    39 1 Отговор

    До коментар #34 от "az #СВО":

    Значи някои франсета са оцелели 2023та година, но не са оцелели 2024-та година.

    Коментиран от #44

  • 40 Факти

    6 51 Отговор
    Украинците ценят живота на своите хора и дават в пъти по-малко жертви от прииждащите зомбита. За тях се бият и много доброволци от цял свят. Трябват им само муниции и ще победят империята на злото. Бог е на тяхна страна.

    Коментиран от #47, #54, #60

  • 41 стоян

    5 48 Отговор

    До коментар #27 от "Чети ти!":

    До 27 ком - русия води 7 войни с османската империя и печели само две - последната с помоща на нас Българите - поляците 1921 гд ги смачкаха - Наполеон цял месец е бил в кремъл след като в две битки е разбил руските армии

    Коментиран от #46, #96

  • 42 Ако англо-американците

    6 42 Отговор

    До коментар #27 от "Чети ти!":

    не воюваха срещу Тройната ос, СССР нямаше да спечели войната. Победиха Италия( там също воюваха с германците), победиха Япония, воюваха с Германия в Африка, надводния и подводен флот на Вермахта в Атлантика, помагаха с конвои СССР и накрая - Втори фронт. Така, че СССР е победил половин Германия с англоамериканска помощ. Каузата им беше правилна, бяха вероломно нападнати и морално ги подкрепяше целия свят. Сега далеч не е така.

    Коментиран от #133

  • 43 честито на печелившите

    30 0 Отговор
    От каквото се нуждаете Русия ви го дава.
  • 44 az #СВО

    38 0 Отговор

    До коментар #39 от "Иван":

    Когато калибърът е голям стотин килограма високоексплозивно вещество детонира на няколко десетки метра надали някой ще оцелее....

    Но сега ракетите удрят така да се каже в десятката! И това го констатират украинците..

    Коментиран от #45, #55

  • 45 az #СВО

    21 1 Отговор

    До коментар #44 от "az #СВО":

    Да се чете: "няколко стотин"
  • 46 Наполеон не е воювал с Русия,

    5 34 Отговор

    До коментар #41 от "стоян":

    това е било СВО. Не е присъединил никакви територии към Франция, не е свалил нито пленил руския цар, превзел е Москва, но после доброволно я е напуснал нея и самата Русия. Така, че правилното име на романа на Толстой е "Специална военна операция и мир".
  • 47 Иван

    24 2 Отговор

    До коментар #40 от "Факти":

    Не Богохулствай, чалгаджиьо!
  • 48 Чакам си реда !

    3 23 Отговор
    Ще се включа в превземането на Кремъл !
    Подготвен съм много добре !
    Славомир Милчев Асенов, София.

    Коментиран от #71, #135

  • 49 Реалист

    25 0 Отговор
    Като са мобилизарали всички на слънчака ко да каже главния:)))
  • 50 Един украинец се бие, като десет мужици!

    3 33 Отговор
    Капрал Хаймерсченко, АЗОВ

    Коментиран от #115, #136

  • 51 Перо

    39 2 Отговор
    Руснаците показаха изложба на пленено украинско оръжие в парка на патриотите. Безброй танкове, БТР-и, оръдия, гаубици всякакво леко стрелково оръжие от много страни, дронове, мини,бомби и ракети. Могат да въоръжат една дивизия! Отделно показаха едно засегнато от боевете огромно заводско хале, и едно ракообразно, пълни до тавана със сандъци с натовски и БГ снаряди и патрони на заводите ВМЗ и Арсенал, вкл. за реактивна артилерия БМ 21! Имам чувството, че всички пари за помощи са хвърлени за плененото въоръжение и муниции! Пълна лудост е да се финансира тоя режим!
  • 52 Ами прав е

    28 0 Отговор
    Пушечното месо свършва и не е нужно... нужни са само бели байряци, може е гащи...
  • 53 С ракети

    5 23 Отговор
    които носят по 200-500кг експлозив и струват по няколко милиона$ война не се печели. Дори само с авиация не става, англо-американците не сломиха Германия въпреки бомбандировките. Над Дрезден са изсипали 8000 тона бомби и пак не са го разрушили целия, нито са убили повече от 20% от населението. Колко 500кг-мови ракети са това? 16 000 само над един град. За цялата СВО са изстреляли не-повече от 7-8000 ракети. Докато кашишкия крак не стъпи - победа няма. Най-глупавото което руснаците правят е да стрелят по цяла Украйна, за сметка на фронта.

    Коментиран от #63

  • 54 така е ...

    30 0 Отговор

    До коментар #40 от "Факти":

    7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????
    Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват на фронта ей така за идеята да защитават родину... на всякъде се пише, че масово се бяга от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... донаборници се събират насила по улици, гари, пазари, гори и паланки и се пращат на фронта от където пък бягат при руснаците или при такива опити са убити от спец отряди на Азов....
  • 55 Иван

    17 0 Отговор

    До коментар #44 от "az #СВО":

    Ред е на Тел Авив да го констатира.
  • 56 Самият Сталин

    5 29 Отговор

    До коментар #27 от "Чети ти!":

    е казвал на Хрушчов, че и без американската помощ са щели да победят, но след още 2 години война. От сегашна гледна точка през юли 1945г. САЩ детонират първата си атомна бомба и ако руснаците без помощ от Запада воюваха още на руска територия щеше да има атомна бомба над Берлин със заплаха втората да е над Москва и САЩ щяха да станат абсолютни победители. Нямаше да има СССР, Варшавски договор, СИВ и други щуротии.

    Коментиран от #64, #66, #67, #108, #131

  • 57 Шегобиец

    18 0 Отговор
    Ееее, щом няма нужда...
  • 58 Бъркаш

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Украйна с Русия.Спри там каквото вземаш и се лекувай.
  • 59 Както избягаха в

    22 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахах":

    Паника от Авдеевка ли?

    Коментиран от #70

  • 60 Спри там

    16 0 Отговор

    До коментар #40 от "Факти":

    Каквото вземаш и ще се оправиш.
  • 61 Иван

    26 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Психопатите Бен Ходжис и Линдзи Греъм са заповядали на укро преподавателите да пишат двойки на всички ( с изключение на евреите и татарите).
  • 62 Много

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "За една":

    Фантазираш, пич
  • 63 Тъпак безказармен

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "С ракети":

    100%
  • 64 Дрън - дрън

    14 2 Отговор

    До коментар #56 от "Самият Сталин":

    Лекувай се, пич
  • 65 Пацифист

    24 0 Отговор
    Нали се стремят към демокрация, как така ще те мобилизират против волята тогава, който иска отива да го убият, който иска да си живее живота си го продължава, така е най-демократично все пак. Да ви пикая на военните глупости, изтрепаха си народа, станахте роби на американския капитал. Касапи долни.
  • 66 Иван

    14 0 Отговор

    До коментар #56 от "Самият Сталин":

    И София---картофено поле.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 az #СВО

    20 2 Отговор
    Извънредно!

    В Боровая, Харковска област след ракетен удар са демилитаризирани 300 души личен състав на ВСУ.
    Близо една трета са "Груз 200"
  • 69 Що не се гръмнеш

    17 2 Отговор
    Къде прочете бе цървул какво е казал Сталин на Хрушчов.
    Сталин не е признавал за нищо
    Хрушчоф
  • 70 Да отстъпиш

    3 21 Отговор

    До коментар #59 от "Както избягаха в":

    след 10 години съпротива едно градче на 8км.от центъра на Донецк и на 4км от фронтовата линия не е паническо бягство, а по-скоро героична съпротива. Те руснаците само летище Донецк го превземаха 2 години.

    Коментиран от #75

  • 71 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Чакам си реда !":

    През Дунав мост--на север.
  • 72 Веско

    23 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Консерви , буркани и да се крият до края. Слава на всеки избягал, укрил се, дезертирал или предал се в плен украинец, слава. Слава и на смелите мъже застрелващи всеки призовкар в десетката, слава.
  • 73 az #СВО

    20 0 Отговор
    Извънредно!

    Удари в момента по:

    1.Виницка область
    2.Днепропетровска област
    3.Кировоградска област
    4.Николаевска област
    5.Одеска област
    6.Полтавска област
    7.Сумска област
    8.Харковска област

    Коментиран от #90

  • 74 Ти сигурен ли си

    20 0 Отговор

    До коментар #38 от "За една":

    че фронтова линия 1 000 километра можеш да поддържаш с 50 хил човека ?
  • 75 така е

    13 0 Отговор

    До коментар #70 от "Да отстъпиш":

    Ама не разбирам как туй градче е с територия колкото две Българии ?
  • 76 Механик

    20 0 Отговор
    "Законопроект, който ще позволи на служителите на въоръжените сили да набират повече войници, в момента се разглежда от парламента."
    Забележете, но законът ще ПОЗВОЛИ ДА СЕ НАБИРАТ ППООВВЕЕЧЧЕЕ войници! А пък уж не им трябвали чак толкова много.
    Умрели сте бе укри! Приемете го и е успокойте!
  • 77 РЕАЛИСТ

    17 0 Отговор
    Скоро няма да ви трябва никаква армия.
  • 78 az #СВО

    21 0 Отговор
    Извънредно!

    Тази нощ руснаците са ударили Бильче-Волицко-Угерского подземно газово хранилище в бивша Украйна!

    Това е най-голямото газово хранилище в бивша Украйна и в Европа - 17 млрд. м3.
    То е четири пъти по-голямо от най-голямото газово хранилище в Германия и е разглеждано от Брюксел като резервно за газовите доставки за Европа....
  • 79 Брендо

    13 0 Отговор
    Имате нужда единствено и само от моята стока и вашия президент, най-добрият ми клиент!
  • 80 Горките

    13 0 Отговор
    Продадоха се за долари. По-голямо падение няма. Господ да им прости.
  • 81 ТаУмВзе

    4 21 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #109

  • 82 Отец Дионисий

    1 20 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 83 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    2 21 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #97, #104

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Атина Палада

    2 18 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 86 Урюрвкос

    8 0 Отговор
    въпрос ----колко жива сила могат да ударят 2млн арт снаряди ?
  • 87 Руснаците са ударили

    13 0 Отговор
    Две ТЕЦ с много трудни имена. Украинският губернатор посочва, че са били два удара по 87 ракети като разгона, растоянието от ударите е не повече от 1 метър. Местностите представляват лунна долина. Там просто не е останало нищо.
    Днрес руската армия е използувала роботи с монтирани гранатомети, които удрят и под прав ъгъл траншеите с укритите бойци от ВСУ

    Коментиран от #88

  • 88 грешка

    11 0 Отговор

    До коментар #87 от "Руснаците са ударили":

    два удара по 8 ракети
  • 89 Нямат

    17 0 Отговор
    Хора... Украинците започна да им идва ума в главата. Разбраха, че ги използват.
  • 90 Мишел

    19 1 Отговор

    До коментар #73 от "az #СВО":

    Преди седмица Русия унищожи със 170 ракети и дронове 150 обекта в Украйна, основно от енергийната система. Днес унищожава още толкова. След третата такава атака Украйна остава без енергийна система.
  • 91 Правоверен Евроатлантик

    13 0 Отговор
    Война до последния украинец. Само дето се свършват все по-бързо, а хванатите насила нито искат да воюват, нито го правят добре. Язък за напразно похабените животи. Изядоха солта, изядоха боя и накрая ще дадат повече на Путин, отколкото той искаше първоначално в Минск.
    САЩ и Европа дадоха за курбан най-голямата европейска държава Украйна. Това сега е failed state със затихващи функции. Хора няма, демографската катастрофа е факт, няма икономика, няма промишленост, няма енергетика, няма инфраструктура. Има дългове, има замърсяване, има корупция, има разруха. Русия ще си възстанови нейното, другото ще остане изгорена земя за назидание и за буферна зона.
  • 92 Хахаха

    17 0 Отговор
    ПродажнатаКозякМастияСтайкоФ се нужда да му отделим главата от раменете! Още тъгува по покойния си любовник Денди!!!

    Коментиран от #98

  • 93 МИТ

    14 0 Отговор
    Няма нужда от НАТО, ЕС, САЩ, Британия, ООН или Запада, Украйна с шепа войници може да победи БРИКС , ШОС, Ориента, Юга, тоест ЕВразия Африка Арабия Латиносите Русия Китай ИНдия ИРан Северна Корея и кой ли още не
  • 94 ЩЩД Стайков

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тити":

    Иде ФАБ 9000.. Сега го учат да лети....Достатъчно ли ще ти е?
  • 95 Българка

    11 0 Отговор
    Слава на Русия! Русия е Сила и Мощ!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ЩЩД Стайков

    7 0 Отговор

    До коментар #83 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Като дойдат в София 1000, ул. Карнеги 11А възпитаните хора - първи ще разбереш...
  • 98 Анатолий Стайков

    5 1 Отговор

    До коментар #92 от "Хахаха":

    Е защо така грубо бе муци?Знаеш ли колко съм любвеобвилен,бе коте?

    Коментиран от #99, #102

  • 99 ЩЩД Стайков

    5 1 Отговор

    До коментар #98 от "Анатолий Стайков":

    Мислят си че интернета е анонимен...Аматьори...

    Коментиран от #101

  • 100 Фактчек

    11 0 Отговор
    Тези всички умират за това да има Нова Хазария. Е, няма да има! Бадева умират.
  • 101 Анатолий Стайков

    8 0 Отговор

    До коментар #99 от "ЩЩД Стайков":

    Не се страхувай жребецо,истината ще те освободи.

    Коментиран от #103

  • 102 Ким Чен Ун

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "Анатолий Стайков":

    Доле си добре, ама горе си зле!

    Коментиран от #106

  • 103 ЩЩД Стайков

    6 0 Отговор

    До коментар #101 от "Анатолий Стайков":

    Защо са те кръстили АналДоли? На инглиш е смешно и притеснително име... Доли = кукла...

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Анатолий Стайков

    6 0 Отговор

    До коментар #103 от "ЩЩД Стайков":

    Бъркаш,английски не знам но дядо ми е от Анадола със всичките им традиции ,Анатолия е по гръцки.
  • 106 Анатолий Стайков

    1 4 Отговор

    До коментар #102 от "Ким Чен Ун":

    За корейците съм чювал,че сте с малки чушлета,с какво ще ме заинтригуваш?За работливи китайци вече съм чувал.
  • 107 Реклама на фашисти от Укрия

    16 0 Отговор
    Поредната куха новина
  • 108 Торбалан

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "Самият Сталин":

    Това Маман Галя на ушенце ли ти го прошепна?
  • 109 Ами прав си нема спор

    18 0 Отговор

    До коментар #81 от "ТаУмВзе":

    Руснаците са взели 20% от все още Укрия...
    А колкото до загубите укрите привършва пушечното месо... 7 могилизации правят, годните за фронта са напълнили курортите в Европа, а тия дето остават ги гонят по пазари, улици и паланки да ги закарам на фронта... а там пък бягат при руснаците или азовци ги стрелят....
    Та така е прав си, но трябва да си свериш часовника и посоката на ...
  • 110 Титаник

    14 0 Отговор
    Вода има за всички!
  • 111 Булава

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тити":

    Мечтите са безплатни
  • 112 ЕХАА!

    8 0 Отговор
    ЩЕ!...АМА АКО...! ЕВАЛА СИРСКИ! ЕВАЛА ЗЕЛКЕ ДРОГИРАНА!
  • 113 ХИ-ХИ..

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "НА СРАННИкЪТ МАРТЕн ЦИОНИСТ УБИЕЦ":

    😇😇👼👼
  • 114 По Малко Войници

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "НА СРАННИкЪТ МАРТЕн ЦИОНИСТ УБИЕЦ":

    Сирски е руски агент - не го слушайте!
  • 115 ХО--ХО- ХО!!!

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Един украинец се бие, като десет мужици!":

    ..МДАА..С 5 ИЛИ 6 ЛИНИИ БЕЛО... СТАВАШ. .... .... БЕЛОТО ДАВА КРИЛА!!! ХА-ХА-ХА...😆😅🤣🤣🤣
  • 116 Хахах

    5 0 Отговор
    Нуждаят се те, от ковчези и един за ПродажнатаКозякМастияСтайкоФ.
  • 117 Ристе кьоравото

    1 7 Отговор
    Как връви ТРИДНЕВНАТА на пусик? Почна ли парадо на безказармените шайгу и пундя в Киев?
    За ени отчаяни и гладни копейки на Гагаузина,...питам

    Коментиран от #119

  • 118 УМ'РЕМ ОТ СРАМ

    1 5 Отговор
    И днес..още 2 маскаляк таралясника СУ- 27 дадоха ФИРА!
  • 119 МисирСки!

    5 1 Отговор

    До коментар #117 от "Ристе кьоравото":

    Ко стана с Пролетният КонтраНаступ...?!
    За един приятел питам,щото той разбрал,че преминал в ...Пролетен КонтраОтступ...?!
    Ама мисля,че не е добре информиран...,пък знам ли...?!

    Коментиран от #121

  • 120 ейч

    4 1 Отговор
    мутра ви Райна на всички европейци

    Коментиран от #122

  • 121 кремля ТВ

    2 5 Отговор

    До коментар #119 от "МисирСки!":

    3 дня и все!
    Полтара дня!
    За 7 часа ще задържим Зеленски и 16 бандери от правителството!
    Харков, Херсон, Одеса --- рушлямски Навсегда! А парад в Киев....когда?
    Хахахаха

    Коментиран от #129

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 мутин и педвежонката днес бомбардираха

    1 4 Отговор
    Ли Берлин, Париж и Лондон или па се мл-яскаха у бункеро?
  • 124 Ъхъъъъъъ мозък

    3 0 Отговор
    от по-малко войници, отколкото се предполагаше..... Направо от нула
  • 125 Пука ми на шлифера

    4 0 Отговор
    От кво Зеленият наркоман се нуждаел
  • 126 Там телефона за жалби на ЕК

    2 0 Отговор
    Не отговаря ли ? За какво милиарди евро дадохме а ? Там да звъни зеленият психар
  • 127 Чики-Рики

    5 0 Отговор
    Пълни глупости! Работата е на ,,издуй гащи,, и изобщо нямате нужните бройки, защото не можете ги съберете от цяла Европа и Америка, затова ги съобщавате тези безумия!Тия данни са абсолютно невярни и само се запълва медийно пространство по сайтовете,,!
  • 128 Редник

    8 0 Отговор
    Каква ирония, етническият руснак Александър Сирски, роден в РСФСР, чиито родители и брат са си в Русия, говори за руски нашественици
    и агресори. Жалка работа...

    Коментиран от #130

  • 129 УкринФорм

    5 0 Отговор

    До коментар #121 от "кремля ТВ":

    Наш Зеленски каза тържествено пред медията ни ,че ще си кара лятната почивка в Крим...!
    Ама не каза обаче...коя година...😧🙄🥺!
    Та се чудим и маем,кое лето ще да е усраинският парад в Крим...😖🤭🤔?!
  • 130 ВЪЗМУТЕН !

    5 0 Отговор

    До коментар #128 от "Редник":

    И освен това Сирски...,се е клел военна клетва във вярност към...Русия...?!?!
  • 131 Алабализми

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Самият Сталин":

    ,,Щяха"...,,Не щяха"...,,Нямаше"...!
  • 132 И правилно

    3 0 Отговор
    Нуждаете се само от бял байряк или евентуално бели гащи да развеете...
  • 133 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ако англо-американците":

    В добавка цифрите говорят коя армия е по-боеспособна:
    Германия губи 5 533 000 военен състав , Съветския съюз 10 700 000.
  • 134 БЕЛЯТА

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Еѝ ОТВОРКО, кажи ми, коя държава или съюз може да направи 1,3 милиона редовна воѝска, без да включва, до набори, доброволни и така на ТАТЪК формирования, ти нещо даваш на заето, ама много на заето. МУШМУРОК.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 БЕЛЯТА

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Един украинец се бие, като десет мужици!":

    Като са толкова яки, защо си купуват срещите срещу БЪЛГАРИТЕ, КАТО БИВШ Борец, мога да ти кажа, от БЪЛГАРИН, ПО СИЛЕН, НЯМА. ТОВА Е ИСТИНАТА, ЗНАМ КАКВО ПИША, НЕ СИ ИЗ ИСЛЯМ.
Новини по държави: