Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2024 14:35 2 892 121

Русия трябва да плаща за нанесените щети в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • нато

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлага учредяването на фонд в размер на 100 милиарда евро за подкрепа на Украйна

Русия трябва да плаща за нанесените щети в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО поиска да се създаде фонд за Украйна от 100 милиарда евро. В същото време на конференция в Хага се обсъждаха вариантите Москва да понесе отговорност за агресията.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлага учредяването на фонд в размер на 100 милиарда евро за подкрепа на Украйна. Той би трябвало да е на разположение за период от пет години. Преди да се вземе решението за създаването му обаче предстои министрите на 32-те страни членки да проведат разговори, включително по финансирането на фонда. Идеята е приносът на отделните държави да е в съответствие с брутния им вътрешен продукт.

Конференция за щетите, нанесени на Украйна

В същото време в Хага се проведе конференцията "Възстановяване на справедливостта за Украйна", на която се обсъдиха варианти за подпомагане на възстановяването на Украйна и подвеждането на Русия под отговорност за агресията. "Около 155 милиарда долара – на толкова възлизат щетите, които са нанесени на инфраструктурата на Украйна до януари тази година." Това заяви нидерландската външна министърка Ханке Бройнс Слот при откриването на конференцията. Над 200 000 сгради, близо 4000 училища и около 400 болници са напълно или частично разрушени.

По данни на ЕС, през следващите десет години Украйна ще има нужда от 450 милиарда евро за възстановителни работи. По-сложният въпрос, разискван на конференцията в Хага, обаче е как Русия би могла да бъде привлечена под отговорност. Въпросът бе повдигнат точно в деня на втората годишнина от освобождаването на Буча, където след оттеглянето на руските войски бяха намерени над 400 трупа, някои от които със завързани на гърба ръце.

"Преди два дни бях в Буча - град, станал символ на руските жестокости по време на войната. Всички си спомняте как изглеждаха улиците на Буча след прогонването на руските окупатори оттам", заяви във видеопослание до участниците в конференцията украинският президент Володимир Зеленски. Той призова присъстващите да не се спират да настояват за справедливост за Украйна.

Украинският главен прокурор Андрий Костин заяви, че в момента се знае за над 125 000 предполагаеми военни престъпления, включително онези в Буча. Русия отрича обвиненията и твърди, че разпространените кадри на жестокостите са инсценирани.

Украинци посещават гробовете на загинали защитници на Украйна в град Буча.Снимка: Gleb Garanich/REUTERS

Конференцията в Хага, в която участваха близо 60 представители на държавите от ЕС, както и Япония, САЩ и Канада, завърши с политическа декларация, съгласно която Русия трябва да плати за своите действия и да ѝ бъде потърсена отговорност за войната срещу Украйна. "Наша обща задача е да сложим край на ерата на руската безнаказаност", подчерта украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Щетите по сградите могат да бъдат регистрирани отсега

Участниците в конференцията приветстваха новата възможност украинците да могат да съобщават от смартфоните си за нанесените щети на сгради в специално приложение. Създаването на регистър за щетите, нанесени на Украйна, стана факт още миналата година по време на среща на върха на Европейския съвет. Очаква се да бъдат внесени между 300 000 и 600 000 искания за отстраняване на щети. Възможността да се съобщава и за допълнителни щети ще бъде създадена в бъдеще.

По отношение на въпроса как да бъдат компенсирани щетите обаче няма яснота - компенсационният механизъм трябва тепърва да бъде изграден. Парите за обезщетенията - съгласно международното право, трябва да дойдат от Русия, каза за ДВ Маркиян Ключковски - изпълнителен директор на регистъра на щетите, претърпяни от Украйна. Но въпросът как точно да стане това още е без отговор.

Специализиран трибунал за престъпленията на агресията

Друг открит въпрос е създаването на т.нар. специализиран трибунал за Украйна, който да се занимае с престъпленията на агресията - т.е. започването на агресивната война. В заключителната декларация от конференцията в Хага се заявява, че работата по създаването на такъв трибунал продължава.

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рендерс изрази пред ДВ увереността си, че такъв трибунал ще има до края на годината. Но пътят е дълъг. По думите на Дмитро Кулеба, в момента все още има различни виждания по въпроса дали и как може да бъде отменен имунитетът на руските власти.

Украинският главен прокурор Костин съобщи, че 551 души, заподозрени във военни престъпления, вече са идентифицирани. От тях 374 са обвинени и 104 са осъдени от украински съдилища. Международният наказателен съд в Хага вече е издал международни заповеди за издирване срещу представители на Русия, включително срещу президента Владимир Путин заради предполагаеми военни престъпления.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    104 18 Отговор
    Пуделите на краварите Пак имат Бесни Халюцинации клекнали! Z

    Коментиран от #17

  • 2 Българин

    70 9 Отговор
    Военният експерт, политически консултант на Държавния департамент на САЩ и Министерството на отбраната на САЩ Едуард Лутвак каза, че страните от НАТО скоро ще трябва да изпратят войски в Украйна , в противен случай алиансът ще трябва да приеме „катастрофално поражение“. За това той написа в материал за портала UnHerd .
  • 3 Тя ще плати!

    11 22 Отговор
    Все пак трябва да се оправи инфраструктурата в новите технологии...
  • 4 Пич

    96 15 Отговор
    Путин:
    - Идвам с чувалите пари ! Само дайте GPS координати на банките , украински , европейски и американски , и ще получите плащанията толкова бързо , че направо ще е хиперзвуково !!!
  • 5 интересна логика ,

    36 8 Отговор
    ами да си плаща . не си дават замразените активи и подкрепят тръмп . от българия дадохме толкова много , та всичко се ремонтира добре . не потъва в нечии джоб или канал . хахахахаха
  • 6 Сатана Z

    78 12 Отговор
    А НАТО не иска ли и ключът от квартирата където Путин си държи парите?
  • 7 Бла бла бла бла блабла бла

    76 8 Отговор
    Бла бла бла загубихте войната бла блабла
    Бла победителите не ги съдят блалала
    Блабла ЕС е пред фалит блаблабла
  • 8 КОТарАК

    13 35 Отговор
    мчи тя вече плаща-с лихвите!! що не си е вкарала парите в китайски банки , незнам/ сигурно е многоходовка някаква/Кресна да обясни)))))
  • 9 Основното което трябва да се знае

    73 7 Отговор
    е че от този фонд за Украйна от 100 милиарда евро кеш , 1% или 1 милиард евро трябва да бъдат платени от нас а никой не ни е питал дали искаме и дали сме съгласни. Много сме богати нали, всичко в България ни е 6 и до там я докарахме .....пу да ви и......
  • 10 Христо

    59 4 Отговор
    Всичко е за едни пари - и борбата срещу Русия, и ликвидирането на украинския суверенитет, и "зелената сделка", и всички идиотии в историята на САЩ и Европа

    Коментиран от #51

  • 11 Генерал Искандер

    55 5 Отговор
    Дайте координати да ви ги преведа!
  • 12 Атина Палада

    48 5 Отговор
    Русия трябва да плаща, но страните от НатЮто да съберат 100 млрд ха ха ха
    И баба знае така да плаща:))))
  • 13 Мда

    4 41 Отговор
    И Ще плаща!
  • 14 СССР

    53 2 Отговор
    Мечти говежди,но виж,България може да плати за наглоста си да предоставя въоръжение на нацисткия режим в Куев

    Коментиран от #56

  • 15 Историк

    12 58 Отговор
    Разбира се, че ще плаща, при това с лихвите.

    Путлер обрече поколения руснаци на мизерия.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Искайте от България

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тя дава на всеки , който си поиска.
  • 18 Ами да

    39 2 Отговор
    Всичко е за сметка на Русия... това Укрия нали вече ще бъде руска територия.... и те ще си берат сметката...
  • 19 Икономист

    43 3 Отговор
    "По отношение на въпроса как да бъдат компенсирани щетите обаче няма яснота"

    Ами краварите и евроджендитата да плащат - те предизвикаха тази война. Ама първо краварите трябва да платят за щетите в Ирак, Либия и Сирия а евреите за щетите в Газа. Както и да платят откраднатия петрол и да върнат златото на законните им собственици.
  • 20 Просто е

    3 22 Отговор
    Путин и Кремъл обичат НАТО, както и НАТО обича Кремъл. То държи пролетариата и от двете страни в страх и подчинение, а тях на власт.
  • 21 Какво точно

    38 2 Отговор
    Русия "трябва" да плаща не е Йенс Столтенберг човека който ще го казва.
  • 22 Неразбрал

    53 2 Отговор
    Чакай ся - я ми припомни Обора колко плати за възстановяването на Виетнам, Лаос, Камбоджа, Ирак, Сирия и т.н. - че нещо инфото ми се губи?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    36 4 Отговор
    И напредничавия европеец се е оставил такива откровени кретени да го управляват ??? Испания става пустиня, следват Южна Франция, Италия, Гърция и ние. Освен бедна на полезни изкопаеми, Европа ще закъса страшно и с храните. Ще дойде момент, когато ще се молят на руснаците. Другия вариант е да предизвикат ядрен апокалипсис
  • 25 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    41 2 Отговор
    Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлага учредяването на фонд в размер на 100 милиарда евро за подкрепа на Украйна


    НОВИ 100 МИЛИАРДЕРИ В УКРАЙНА
  • 26 Познат

    40 4 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    "След войната руския нефт и газ години наред ще изтича в украйна"

    Права си Сиси само че Украйна ще е част от РФ.

    Коментиран от #84

  • 27 Атина Палада

    28 2 Отговор
    НатЮто да събере 100 млрд.. Страните в НатЮто са 30 или 32 ли... .. Значи по 3 млрд от всяка страна.. Така:) нашите шо.роши да вадят 3 млрд за Украйна...
  • 28 Ха ха ха!!

    23 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Пич , ти получавал ли си от умрел писмо
  • 29 Русия плаща

    24 2 Отговор
    Всеки ден репарациите летят. Бързо. НАТО иска ли и то репарации ?
  • 30 Смех в блатото

    5 25 Отговор
    Не само, че ще плаща, ами вече е направила първата вноска от 300 милиарда :)))))
  • 31 Кремък

    26 2 Отговор
    Конференцията в Хага стигна до извода,че парите Русия ще ги прати по въздуха чрез ,,Сармат Пост-Пар Авион"

    Коментиран от #33, #53

  • 32 Не бери грижа

    28 4 Отговор

    До коментар #23 от "Алкаш с калаш":

    Знаят си работата. Мариупол вече е като чисто нов.

    Коментиран от #37

  • 33 Смех в блатото

    3 14 Отговор

    До коментар #31 от "Кремък":

    Плащания само в брой, никакви обещания и фантасмагории :)))

    Коментиран от #39, #42, #116

  • 34 Тома

    25 2 Отговор
    Нали вие им плащате.Няма ли укронацистите да повърнат от две сметки някой да им плаща
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Запознат

    25 6 Отговор

    До коментар #23 от "Алкаш с калаш":

    "ако спечели ще трябва да застрои всичко унищожено"

    Не ако, а тя ще спечели и тя даже застроява вече - може да разгледаш кадри от Мариопул. Въпроса е къде ще потънат тези 100 милиарда евро които ще съберат от нас. Много нови милиардери ще се пръкнат в "демократичния запад".

    Коментиран от #38, #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Смех в блатото

    8 12 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    Не се бъзикай така, че някой рублофил ще тръгне за там :))))

    Коментиран от #46

  • 39 Икономист

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "Смех в блатото":

    Не става - никой от запада не иска да отиде в Русия да му платят в брой и по банков път не става защото я изключиха от SWIFT така че остава само със Сармат да пратят парите.

    Коментиран от #43

  • 40 Ъхъъъъъъ мозъци

    23 3 Отговор
    А на толкова възлизат щетите, които са нанесени на инфраструктурата на Югославия, Ирак, Сирия, Либия .... Конференции в Хага имаше ли че не си спомням ? А Газа колко струва
  • 41 шааа

    15 2 Отговор
    верен на господарите си, фракти безропотно разпространява пропаганда. от касацията на медии, зависимите медии са на най-ниЗкото стъпало. дори някои твърдят, че изобщо не трябва да са в класацията. и с право.
  • 42 Кремък

    18 3 Отговор

    До коментар #33 от "Смех в блатото":

    Влез в тубето и напиши Мариуполь сегодня и ще разбереш,че Русия плаща,а всички други само джавкат.

    Коментиран от #44

  • 43 Смех в блатото

    2 7 Отговор

    До коментар #39 от "Икономист":

    Пост 33 :))))

    Коментиран от #50

  • 44 Смех в блатото

    4 9 Отговор

    До коментар #42 от "Кремък":

    Не ме занимавай с глупости :)))
  • 45 Атина Палада

    13 3 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    За мен даже въпросът е, не колко милиардери ще се пръкнат на Запад, а новата инфлация... Защото отпечатването на тези 100 млрд води до това... И отделно от това, тези млрд ще ги разпределят на държавите като заем.. България ще Осъм е с нови три млрд заем.
  • 46 Запознат

    12 4 Отговор

    До коментар #38 от "Смех в блатото":

    Мен по ме е страх някой центофил да не получи шок като види Мариопул сега - все едно не са се водили бойни действия там - те за това не им го показват от Козяк.

    Коментиран от #47, #73, #85

  • 47 Смех в блатото

    8 11 Отговор

    До коментар #46 от "Запознат":

    Даже и рублофилите не вярват на руската бутафория. :))))

    Затова и не ходят в Русия :))))

    Коментиран от #58

  • 48 Спокойно

    9 2 Отговор
    Няма война, няма репарации.
  • 49 Чочо

    11 6 Отговор
    Американците,колко трябва да платят на Сърбия,на Афганистан,на Виетнам,на Либия......колко?

    Коментиран от #100

  • 50 Икономист

    13 2 Отговор

    До коментар #43 от "Смех в блатото":

    Освен някое навито козяче да пратят при Путин да ме плати в "брой" - ти не си ли навит. Те руснаците ще го посрещнат с "почести".
  • 51 Механик

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Христо":

    Не е за пари войната. Вече нищо не е за пари.
    Тия дето ръчкат укрите да се бият, те имат толкова много пари в сметките си (корпоративните), че са като тополова шума есенно време.
    Но парите вършат работа само когато МАГАЗИНЪТ има какво да ви продаде.
    В тоя ред на мисли си представи Земята като един магазин, а ресурсите и си ги представи като стоките по рафтовете. Е, точно ука е гадното. Рафтовете са полупразни. И са полупразни, защото западните рафтове са напълно празни, а руските са почти пълни.
    Войната е за да се плячкосат и руските рафтове, ама Путин се опъва и не дава.
    Без тия ресурси запада ще запдне страшно много. народа ще огладнее и ще има огромни размирици. Тогава парите на богатите няма да струват абсолютно нищо, а те искат да остнат на върха на пирамидата.
    Е за това е всичко до сега, а и това което ще последва.

    Коментиран от #66, #71

  • 52 Смех, бате

    11 3 Отговор
    Русия не трябва нищо да плаща, още повече че някакъв дженд отвъд океана искал...ха ха ха ха ха ха
  • 53 хе хе

    2 12 Отговор

    До коментар #31 от "Кремък":

    Те руските пари са си блокирани в западни банки. Около 360 милиарда. Не случайно разблокираха поне лихвите върху тези пари да ги дават на Украйна. Така че сърмите си ги запази за бъдни вечер.

    Коментиран от #60, #65

  • 54 БгТопИдиот🇧🇬

    10 2 Отговор
    Русия трябва да плаща за нанесените щети в Украйна.

    А кръчмаря тов. Друмев питахте ли го ?!?!?
  • 55 Лоялен

    13 1 Отговор
    По тъпа статия скоро не бях чел
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Морски

    14 2 Отговор
    Тези уникални иди@ти в Европарламента трябва задължително да бъдат сменени,че всички берем срам заради тях
  • 58 Запознат

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Смех в блатото":

    "Затова и не ходят в Русия :))))"

    Козячетата не ги пускат в краварника макар че са навити - даже и господарите им не обичат предателите пък останалите си ходим на всякъде даже и в Русия и в САЩ и в Европа и навсякъде по света и виждаме с очите си.
  • 59 Бля-бля

    14 1 Отговор
    и на края: По отношение на въпроса как да бъдат компенсирани щетите обаче няма яснота... Ясно е единствено че едни атлантически недоразумения една екскурзия с държавни пари са си направили....
  • 60 Атина Палада

    18 2 Отговор

    До коментар #53 от "хе хе":

    Ти не си в час:) Предложението за вземане на лихвите беше от скушеркста... Но белгийците, там където са 290 млрд от активите, се опънаха, защото това означава срив в банковата система и зануляване на ЕС .. Банкстерите казаха на скушеркста, че не става.
  • 61 Роко

    12 1 Отговор
    НАТО кога ще плаща?
  • 62 А Кретинел

    12 1 Отговор
    Кво е казала на срещата ? Че не 1 милиард евро а 2 ще дадем ?....
  • 63 Украйна си е на

    14 1 Отговор
    Русия и тя така или иначе си е поддържа. До скоро домакинствата не плащаха нито ток, нито газ за бита. Всичко им се даваше от Русия безплатно.
  • 64 Чеги Набара

    3 17 Отговор
    Много защитници тук/в коментарите/ на русията.Абе,вие собствено мнение нямате/поддържате руските опорки/,тръгнали сте света да оправяте,айде бегом за лични приятелки на джуджи,оня много му трябват войници,че неговите яко се "хоризонтират"...ха-ха

    Коментиран от #67, #69, #70

  • 65 Банкер

    8 4 Отговор

    До коментар #53 от "хе хе":

    "Те руските пари са си блокирани в западни банки. Около 360 милиарда"

    Е така де то единствено тези блокирани пари действат като щит за банките срещу сърмите - иначе координатите са известни.
  • 66 Фактите

    2 18 Отговор

    До коментар #51 от "Механик":

    1.Ресурди има навсякъде.По много от всичко.
    2.Западът е свръхбогат и може да си купи всичко, което му трябва.
    Аре сега разкажи как Мерцедес щял(уж) да се изнася от Германия да се посмеем заедно.

    Тая руска опорка с ресурсите незаменими ресурси умрие.Върви сам пред 140 милиона крепостни.И някой и друг глупаак извън Мордор.
    Пък и втора година Западът не измръзна.Мръзнаха милиони руснаци.

    Коментиран от #74, #75, #77, #79, #81

  • 67 Ъхъъъъъъ мозък

    20 3 Отговор

    До коментар #64 от "Чеги Набара":

    Всички българи с много малки изключения сме за Русия !
  • 68 Най-много

    5 1 Отговор
    на босия цървулите…
  • 69 ТролКопейка

    4 9 Отговор

    До коментар #64 от "Чеги Набара":

    Пишем,бате,квото ни плащат.Иначе глад майка.Никъде другаде не ни вземат на работа.
  • 70 Украинец

    16 2 Отговор

    До коментар #64 от "Чеги Набара":

    "оня много му трябват войници,че неговите яко се "хоризонтират"...ха-ха"

    Ами ти защо още не си на фронта в Украйна че нещо се губят на Сирски някъде към милион войници но и едни 500 000 ще му свършат работа.
  • 71 Гледам и виждам

    19 1 Отговор

    До коментар #51 от "Механик":

    Точен анализ. Затова е цялата провокация от запада, насочена към Русия от години. За ресурси които Русия има в изобилие. Същия пост направих преди две години, когато Русия влезе в Окрайна. Живота не е важен за висше стоящите а благата. Факт.
  • 72 България

    15 2 Отговор
    Българите няма да плащаме за войната на САЩ в Окрайна
  • 73 Анонимен

    2 10 Отговор

    До коментар #46 от "Запознат":

    Валинще има смелчаги да заживеят в Мариопул?Като знаят,че всеки момент могат да бъдат вдигнати във въздуха.

    Коментиран от #78

  • 74 Икономист

    19 1 Отговор

    До коментар #66 от "Фактите":

    "Западът е свръхбогат и може да си купи всичко"

    Да бе свръх богатите САЩ имат 34 трилиона дълг който се увеличава с по 3 трилиона всяка година, всички държави в ЕС пък са задлъжнели със 150-200% от БВП - значи някой който живее като бохем ама е потънал в заеми е "свръх богат" за теб ли. Пък и като нямаш ресурси не можеш си купи ако този който ги има реши да не ти ги продава.
  • 75 Ами

    14 1 Отговор

    До коментар #66 от "Фактите":

    Прав си.Ресурси има навсякъде,ама вече са разпределени и ограбени.Западът за това има пари.Справка златните ни концесии.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Но не

    10 1 Отговор

    До коментар #66 от "Фактите":

    всичките са под контрола на наднационалните компании и банки.За това става дума.
  • 78 Запознат

    12 1 Отговор

    До коментар #73 от "Анонимен":

    Ами явно има "смелчаци" които да живеят в Мариопул защото първо няма кой да ги вдигне във въздуха или е много по-малко вероятно това да се случи отколкото в Киев например или пък да не говорим за Херсон, Запорожие или Харков. Градът е почти възстановен и е пълен а вашите опорки какви са нямам си и на идея.
  • 79 Да питам, бе

    14 1 Отговор

    До коментар #66 от "Фактите":

    1. Какви и колко богатства има "навсякъде"?
    2. Колко е богат запада в обезпечени златни облигации?
    3. За какви опорки става въпрос и от кой?
    4. Факт, ли?

    Коментиран от #83

  • 80 не знам

    14 1 Отговор
    Ама все повече се убеждавам,че доста хора имат нужда от лекарска помощ.Кво плащане бе?След няколко месеца няма да има и помен от тази държава усрайна.
  • 81 Атина Палада

    10 2 Отговор

    До коментар #66 от "Фактите":

    Ами няма природни ресурси навсякъде..
    А световно водещи икономисти твърдят, че сега Европа е в много по голяма криза от кризата през 30-те години на миналия век.. Т. н. "голямата депресия"!
  • 82 Е па нема лабаво

    8 1 Отговор
    Укрия става нейна руска територия и ще си бере гайлето... укрите народа ша берат ядове и ще работят за нея!!!
  • 83 Атина Палада

    10 3 Отговор

    До коментар #79 от "Да питам, бе":

    Запада няма никакви природни ресурси.. Не само, че не е богат, ами си е направо беден...

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ТиКво

    3 10 Отговор

    До коментар #46 от "Запознат":

    Важното е да се показват мультики по руските новини и сайтове та да ги гледат холопите и да си мислят , че са много велики.

    Коментиран от #93

  • 86 стоян георгиев

    5 12 Отговор

    До коментар #83 от "Атина Палада":

    Канада и сащ са по големи от русия по територия и не по малко богати,като сложим европа и австралия както и съюзниците на запада се оказва че си пропускал часовете по география!

    Коментиран от #106, #113

  • 87 Познат

    7 1 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Не Сиси, ти си по тази дейност - просто аз съм учтив а ти изпадаш в истерия че някой знае коя си.

    Коментиран от #94

  • 88 ЕВРОНЮЗ

    10 1 Отговор
    😂 😂 😂 😂 ГЬОБЕЛС ВЕЛЕ, а на вас кой ще ви възстанови ГЪЗОпровода..???? А Белград, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия кой ще ги възстановява..?????
  • 89 наблюдател

    13 1 Отговор
    В западноевропейската преса от онзи ден има новини за имотни придобивки на зеления сопол във Великобритания - тук нищо.

    Коментиран от #90

  • 90 Ами

    12 1 Отговор

    До коментар #89 от "наблюдател":

    Тука веднага правоверните евроатлантици ще го обявят за хибридна пропаганда,каквото и да означава това.
  • 91 Гост

    12 1 Отговор
    Пак двоен стандарт.САЩ кога ще плати за нанесените щети в демократичните войни и цветни революции?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #87 от "Познат":

    Ти си духач и е известно.учтив духач!бил учтив...хахахах

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Познат

    5 1 Отговор

    До коментар #94 от "стоян георгиев":

    Сиси не се нервирай толкова - това че някой те знае коя си не чак такава болка за умиране. Все пак си доста известна.
  • 97 АМИ МОЖЕ

    7 1 Отговор
    АМА ПЪРВО ТРЯБВА ДА Я ПОБЕДИТЕ
  • 98 ТиКво

    2 4 Отговор

    До коментар #93 от "Запознат":

    С коментара си доказваш, че не просто си гледал мультики, ами и си сигурен, че са истина!
    Кога си бил в Россия че си видял с очите си? И въобще бил ли си там за да видиш как се живее в Москва и да я сравниш с живота в някое градче поне от Подмосковието? И какво било с Кинджалите и Цирконите? Верно ли са толкова безаналогови колкото ги описваха и защо тогава конструктора на "Кинжал" е в затвора?
  • 99 Хи-хи

    6 1 Отговор
    Тези милиарди за нищо ги нямат....
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Смотан стар циганин

    6 2 Отговор
    И кои ще ги принуждава да платят
  • 102 Тити

    3 6 Отговор
    Рашистките примати ще има да плащат още дълги години.
  • 103 Нанесените щети

    7 2 Отговор
    Ще си ги възстанови Руската федерация заедно с руските украинци, тъй като отново ще се съберат заедно. Така е било векове наред, така ще бъде и в бъдеще.
  • 104 Пенчо

    3 2 Отговор
    Това ще стане веднага щом нато плати на сърбите!
  • 105 Настрадин Ходжа

    5 1 Отговор
    Тоя измисления щом му се дава нека си дава, ама мен да занимава ония наглите да храня не ща!!! Като иска да си дари всичките собствености на укрите, ама да се разполага със скромните ми парички не става, ще му пригриза гръцнуля!!!
  • 106 СТОЕНЕЕЕЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "стоян георгиев":

    СКУМРИЯТА ИЗГОРЯ
    УСМЪРДЯ КВАРТАЛААААА
  • 107 СПОКОЙНО

    3 3 Отговор
    ВЕЧЕ ГИ ВЪЗСТАНОВЯВАТ В МАРИОПУЛ
    А И ПРАЯТ ЕДНА НОВА ЖП ЛИНИЯ ПРЕЗ ДОМБАС
  • 108 Нанесени щети има

    4 3 Отговор
    при всеки военен конфликт.Нека Столтенберг да изброи изплатените щети на пострадали от война държави поне от края на XX- ти век с участието на НАТО.
  • 109 изкуфелият джо

    6 1 Отговор
    Те Западните окупатори които разрушиха толкова много страни кога ще плащат репе рации. Америка от 80 години вечно воюва някъде само близките 25-30 години разрушиха Югославия, Либия, Сирия, Ирак списъка е дълъг и безкраен . Кога те ще плащат ?
  • 110 Иван

    2 0 Отговор
    Юдео-масонските Билдерберги трябва да плащат за нанесените щети срещу Палестина.
  • 111 Иван

    2 0 Отговор
    НАТО-ОТАН нареди на Венецуела да даде още злато на Великобритания.
  • 112 Анонимен

    2 0 Отговор
    Само тъпотии в БГ пресата. Не руснаците, а ЕС и САЩ плащат досега. Разбира се, американците говоря за народа не за правителството, не понасят войната в Украйна и Зеленски и няма да плащат повече. Даже искат са спрат да плащат данъци заради малоумния Бидон.
  • 113 Зрящото око

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "стоян георгиев":

    САЩ, ако не е КАНАДА ще мръзнат през зимата. Канада , ако нямахме дебили в НС и МС нямаше да има злато.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Израел

    1 0 Отговор
    Трябва да плаща за нанесените щети на Палестина , сащ трябва да плаща за нанесените щети на Виетнам, Сирия, Ирак, Либия, Сърбия .Великобритания трябва да плаща за нанесените щети на българия, Аржентина, Индия. Франция трябва да плаща щети на африканските народи. Германия трябва да плаща щети на Русия, Полша, Словакия, Украйна , Китай .
  • 116 Смех в кочината

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Смех в блатото":

    И тоя се наредил за шамари.
  • 117 ,у,уеиш

    1 0 Отговор
    Победителите не ги съдят!
  • 118 золи

    1 0 Отговор
    Какво да плаща?Да плаща за това ,че ще направи чисто нови завзетите и вече влизащи в състава на Рф нови попълнения.Киев да въстановява шкарта.
  • 119 Дий Марко

    1 0 Отговор
    Капут,Капут.Ще плаща,ама друг път.
  • 120 ВСЕКИ ДЕН УДАР СЛЕД УДАР СЛЕД УДАР

    1 0 Отговор
    веднага щом украинските служби за спешна помощ започнат да неутрализират последствията от предишния удар. Тоест енергетиците се опитват да ги възстановят, а на следващия ден се нанася втори удар по същите съоръжения“
  • 121 РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТА

    0 0 Отговор
    РЕУМОНТ НА РЕМОНТА
Новини по държави: