Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2024 16:50 2 936 93

Киев: Доналд Тръмп да си спомни за Роналд Рейгън, той не би изоставил Украйна

  • украйна-
  • андрий ермак-
  • володимир зеленски-
  • сащ-
  • русия-
  • ръжие-
  • оръжие-
  • война-
  • джо байдън

Сътрудниците на Байдън работят зад кулисите, за да гарантират, че председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън ще постави пакета за помощ за Украйна за гласуване още следващата седмица

Киев: Доналд Тръмп да си спомни за Роналд Рейгън, той не би изоставил Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските републиканци и техният кандидат за Белия дом Доналд Тръмп трябва да помнят, че са партията на Роналд Рейгън и да подкрепят Украйна, докато руските сили се натрупват за голяма офанзива от май или юни.

Това беше посланието на Андрий Ермак, началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, в интервю за "Политико" в Киев в четвъртък вечерта.

Запитан дали се опасява, че Тръмп ще бъде преизбран, или че пакетът за помощ на президента Джо Байдън от 60 милиарда долара за Украйна няма в крайна сметка да бъде приет от контролираната от републиканците Камара на представителите, където е задържан от месеци от лоялни привърженици на Тръмп, Ермак каза: "Не вярвам, че републиканците биха забравили президентството на Рейгън от 1981-1989 г. и неговия кръстоносен поход от Студената война срещу "империята на злото" в Москва.

"Не вярвам, че някой, който представлява партията на Роналд Рейгън, ще изостави Украйна. Рейгън разбра Съветския съюз и Русия и всеки, който го направи, ще продължи да подкрепя нашите бойци, защото разбира, че диктаторите никога не се отказват доброволно и затова трябва да бъдат спрени", каза той.

Ермак, който минути по-рано току-що беше разговарял по телефона със съветника по националната сигурност на Байдън, Джейк Съливан, остана уверен, че помощта в крайна сметка ще бъде одобрена.

Той не е сигурен кога ще стане това, но настоя, че трябва да стане скоро. "Междувременно това ни коства животи и много се надявам да премине този месец, защото Украйна наближава критичен момент", каза той.

Сътрудниците на Байдън работят зад кулисите, за да гарантират, че председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън ще постави пакета за помощ за Украйна за гласуване още следващата седмица.

Байдън публично оказа натиск върху републиканците в Камарата на представителите да приемат пакета, но избегна да атакува оратора, като предпочете да му даде пространство да убеди своята фракция на Републиканската партия.

Зеленски и неговите висши служители също тихо лобират пред републиканците. Украинският президент разкри миналата седмица, че е провел телефонен разговор с Джонсън, в който той очерта колко важен е пакетът от помощ за Украйна и подробно описа скока на ударите с ракети и безпилотни самолети и опустошението, което причиняват, особено на енергийната инфраструктура на страната.

Ударите на Украйна през последните три седмици са част от кампания за нейното смекчаване в подготовка за голяма руска офанзива, каза Ермак.

Той вижда североизточния град Харков, вторият по големина в Украйна, като най-вероятната цел за основния удар при евентуално нападение. Харков беше подложен на особено свирепо нападение и широкомащабни руски атаки разрушиха неговите електроцентрали.

"Ние знаем, че Путин подготвя нова вълна от мобилизация и смятаме, че новите контранастъпателни операции на руснаците могат да започнат в края на май или началото на юни. Разбира се, трябва да сме готови за това", каза Йермак. "Все още критично се нуждаем от допълнителни системи за противовъздушна отбрана, защото без тях е невъзможно да защитим нашите градове", добави той.

Ермак каза, че повече ракети земя-въздух Patriot също са необходими за защита на фронтовите линии, където руснаците причиняват огромни щети и някои се страхуват че военния баланс се накланя.

Русия използва 1,5-тонни бомби, които представляват преработка на старо оръжие от съветската епоха и се доставят от бойни самолети на около 70 километра от целта, след което използват система за насочване, от разгъващи се крила, чрез които планират към целта. Те бяха използвани в неотдавнашната руска офанзива в района на Донецк и предизвикаха хаос в защитата на Авдеевка, град в Източна Украйна, който падна в ръцете на Русия миналия месец.

"Но отново, проблемът за нас е във времето", казва Ермак. "Бих искал да подчертая, че сега е критичен момент. Много е важно пакетът да бъде одобрен този месец", добави той.

Запитан дали Украйна ще се вслуша в молбите на САЩ да избегне нанасянето на удари по руски петролни съоръжения, Ермак избегна директен коментар. Миналата седмица Зеленски каза в интервю за Washington Post, че насочването към руската енергийна инфраструктура е легитимна военна стратегия.

Йермак разшири това, като каза, че "трябва да има отплата за това, което руснаците ни причиняват. Трябва да разрушим критичната им инфраструктура - ​​тъй като единственият език, който разбират, е силата."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    9 60 Отговор
    Тръмп ще полежи на топло

    Коментиран от #77

  • 3 Българин

    14 54 Отговор
    Хаяско се надява вече на Тръмп да го спаси
  • 4 Българин

    11 68 Отговор
    Украйна ще пребъде и ще даде хубав урок на блатната империйка

    Коментиран от #21, #61

  • 5 Русофил

    8 52 Отговор
    Леко самолетче местно производство за 80 000 долара разби крепостните

    Коментиран от #88

  • 6 Ксаниба

    43 3 Отговор
    а за кацането на луната няма ли да си спомнят, прилъстените и изоставените!!
  • 7 Император Владимир - Влад Мира

    55 6 Отговор
    Нещастник, само че Путин не е белязания Горби, да пуска гювеч на индианците !!!
  • 8 чикатило

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    максудич, оди бакър събирай , недей тука големи политики нищиш, че чааветата риват на пътя, преди малко ги видях на кръговото на Девня край вас
  • 9 КОТарАК

    33 6 Отговор
    РЕЙГЪН не би направил точно така! първо нямаше да ви даде оръжие , докато капитулирате , после щеше да ви засипе с такова , в партизанска война-докато и самите руснаци в Украина разберат , къде е пътят..и си ги прибирайте укр. руснаци , че ни писна да ги хрантутим
  • 10 ХаХа

    44 5 Отговор
    Едно е да биеш Русия с лъжи, съвем друго е с войни
  • 11 име

    47 4 Отговор
    А Киев да си спомни как бай дън су изнесе с 200 от Афганистан!
  • 12 Банкята

    24 4 Отговор
    Булгаро много крадеш бе, то не бяха магистрали ,еврофондове,банки ,частни бизнеси, кюлчета ,печки с евро, ВИЕ не се насищате
  • 13 Тома

    27 2 Отговор
    А пък вие сте партията на бандера
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахахаха😅😅😅

    32 2 Отговор
    А пък за Йосиф Висарионович, да не говорим! Той и ГДР нямаше да изостави!
    Нацитата съвсем изпростяха!😂😂😂
  • 16 Света иска преговори и мир

    41 2 Отговор
    И до кога ще ги навиват за капитулация и мир тия укри....
    Путин иска, папата иска, Китай иска, Илън Мъск иска, Орбан иска, Радев иска... абе целия разумен свят иска мир и преговори, тия наистина ще продължават до последния 0краинец и до ТСВойна!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Марин

    30 3 Отговор
    Зеленски да не се притеснява, ще има още 20 милиона за него за още един замък във Великобритания, да му мислят войничетата 0 украинчета.....!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пейтриът

    8 1 Отговор
    Ами и на Адолф Х.да отдели някоя минута като мисли.Но той мисли,ти не мислиш.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахахахаха

    23 1 Отговор
    Смешници

    Капут укр
    Капут укр
    Капут укр
  • 23 Варненец

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро Илиев ти БРАТКО МИЛИ":

    Заповядай,добре си ми дошъл.Предпочитам турци щото нямат сирене.
  • 24 Путин

    6 24 Отговор
    Българската Русофилска ИЗМЕТ са НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОРЕДАТЕЛИ
    Вижте Рамазан Кадиров Вижте Чечня 35000 чеченци Умряха за Путин
    Колко Български Русофили Умряха за Путин???

    Коментиран от #33, #52

  • 25 Атина Палада

    26 3 Отговор
    Сащ и пуделите им изсипаха 200 млрд долара в Украйна като помощ, а Русия владее 1/5 от Украйна... Сега с тези 60 млрд. каква промяна би настъпила в Украйна?
    Да не говорим, че демократите ги искат тези пари за предизборната си кампания с претекст, че са за Украйна! Съвсем хипотетично, ако Републиканците ги пуснат, колко млрд от тях ще стигнат до Украйна? Не е трудно човек да се сети...
    Но Републиканците не са глупаци, знаят къде ще отидат тези 60 млрд и за какво, затова няма да ги пуснат..
    САЩ изоставиха Украйна и се прибраха в о.бора си... Още една загубена от тях война.... Поне се изнизаха тихомълком, а не като от Афганистан да висят по колесниците:))))

    Коментиран от #30

  • 26 Българин

    3 16 Отговор

    До коментар #21 от "Жоро Илиев ти БРАТКО МИЛИ":

    от сутринта пиете в Мордор-за това ви спори работата-догодина може и телевизор да измислите.....

    Коментиран от #32

  • 27 гласът на съдбата

    21 1 Отговор
    киев да си спомни 2014г. затова сега и шокат канчето....ама от глупоста на зеления наркоман и пасмината около него страдат всички укри....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Жоро Илиев ти БРАТКО МИЛИ":

    Нямаш никакви проблеми,а иначе съм алергичен към латексови продукти,та не е нужно да носиш шлифер.
  • 30 Българин

    3 22 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    мечтай си-Путин ще бъде закопан,заедно с империйката му

    Коментиран от #53

  • 31 БАРС

    10 3 Отговор
    АМИИИ ТО РОНАЛД РЕЙГАН ОБЕЩА ,ЧЕ НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗРАСТВА НА ИЗТОК ,ТО НЕ ЧЕ СЕ РАЗРАСТНО И ЗЕЛЕНИЯТ ИСКА ДА ВЛИЗАТ В НАТО.ТАКА ,ЧЕ ТИЯ 60 МЛД.НИЩО НЯМА ДА ПОМОГНАТ,ПРЕДИ НАСТЬПЛЕНИЕТО СЪЩО ЗЕЛЕНИЯТ РЕВЕШЕ ,ЧЕ АКО НЕ ИМ ДАДЪТ ПАРИ ТО ГУБЯТ ТАВЕЧЕ 3 ГОДИНА РЕВЕ ВСЕМУ ДАВАТ И ТАКА НЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ РАША.ТА СЕГА С ТИЯ 60 ПАК ИСКА ДА ИЗЛЪЖЕ ЧЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ ВОЙНАТА.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Геобразен СороСоиД

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "Путин":

    Кво си се превъзбудил.Я суссс бе козяшки Вувузел.

    Коментиран от #36

  • 34 Човек

    3 20 Отговор
    Висшата администрация на бившия кабинет на Тръмп, заедно с вицепрезидента Майк Пенс, се отрече от него и публично заяви, че той не се интересува от бъдещето на Америка, а работи само за себе си и приятелите си милиардери. Става въпрос не за един или двама, а за цели 24 души на най-високите постове около президента. Някои дори казват, че той е опасен не само за Америка, а за демокрацията по света като цяло. Доживяхме да видим американски президент, който откровено работи в интерес на руската диктатура и иска да разруши НАТО, без което можем да сложим край на 250 години демокрация и да се върнем към тоталитаризма. Когато гледам интервюта с фенове на Тръмп се сещам за филма Идиокрация.

    Коментиран от #37, #45

  • 35 На този ЕРМАК майка му живее

    13 1 Отговор
    В Санкт Петербург а леля му или сетрата на на майка му живее в Киев и този не много добър човек прави пари на тази война Не разбирасе като зеления да купува дворци от кралете но също не е пък толкова беден !!! Или се вижда че всички в усраина имат войната само работа за да забогатеят а народа не ка си и умира
  • 36 ТъпчиРусофилов

    5 11 Отговор

    До коментар #33 от "Геобразен СороСоиД":

    К У Рв@ си ти долна що не си на фронта да браниш твойте идеологий ами се криеш зад компа и чакаш майкати да те хране
    Затова Путин вика че сте Измет

    Коментиран от #39

  • 37 реру

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Човек":

    Май страх тресе кочината.
  • 38 Уса

    21 2 Отговор
    Първо сащ никога не са имали толкова загубен президент дементирал,злобен и психичноболен,който не се занимава с проблемите на своята страна а тръгнал дрогиран по света да представлява групата от ненормалници,които стоят зад него,все едно той решава.Второ Рейгън никога не си е помислял да предизвиква Русия.По онова време Украйна не е съществувала,защото не е била призната от повечето свят до ден днешен била е 100% под контрола на Русия,като руска територия.Трето между украинския народ и украинските фашисти бандеровци има огромна разлика и пропаст в разбиранията за живота.Затова всички украинци в сащ мразят Зеленски до дъното на душата си и ако можеха биха го разкъсали.Затова Зеленски идвайки в сащ не се среща с никой от неговата нация или народ,защото е лицето на укрофашизма
  • 39 Геобразен СороСоиД

    13 0 Отговор

    До коментар #36 от "ТъпчиРусофилов":

    Кажи бе Царр Вулл,нещо имаш да ми кажеш ли бе,гейzeрче недокла тено.
  • 40 Вас

    17 0 Отговор
    Вие от Украйна си въобразявате , че сте много специални и всички трябва да ви харесват . Истината е че сте една бивша съветска република , наследници сте на болшевики комисари и комунисти . Имате манталитет на съветски хора със самочувствие без покритие .Не сте били никога демократично общество !

    Коментиран от #42

  • 41 Българин

    13 2 Отговор
    Хохоли Рейган от давна Умря
  • 42 Диди

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "Вас":

    На 100% вярно.
  • 43 Уса

    15 2 Отговор
    И да ме лаете тук двама-трима соросоида това са фактите.Тук в сащ е пълно с украинци с двойно гражданство и само 2-3ма на 1000 подкрепят зеленото недоразумение и нечовек,който залавя техните близки и насилствено ги праща на фронта.После хората тук реват и търсят начин да пращат пари на фашагите за откуп.Е така се правят милиарди от война а вие си мислите,че на някой му пука за Украйна с изключение на украинския народ наплашен и умиращ по горите
  • 44 КЪСО НАПРЕЖЕНИЕ

    14 0 Отговор
    Трябва да си доста БАВЕН, за да си помислиш че англосаксите ще те приемат за равен. Урките не разбраха, че на тях всички гледат с насмешка и презрение.
  • 45 Сатана

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "Човек":

    Тръмп излезе от релсите, защото от Израел му плащат глобите и му финансират отново изборите за президент а момента е много неудобен но за него е важно да влезе отново в Белият дом. Излагация и разочарование дори Путин каза че предпочита Байдън. Но ще наблюдаваме, ако успее да стане отново президент, може да се вкара в правия път.

    Коментиран от #79

  • 46 Ами да

    11 3 Отговор
    Донълт Тръмп знае каква велика държава беше Америка по времето на Рейгън и как живееха тогава американците и каква е сега и как американците изнемогват и работят на по няколко работи... Мислите ли, че такива хора искат да плащат за войни?!

    Коментиран от #49, #56

  • 47 Иван Крумов

    13 2 Отговор
    Но Роналд Рейгън имаше други цели - да се махне ленинизма, ма дали е правилно или не - не се знае.

    Сега - Русия е капитализъм, излиза, че в момента се борим с гнилия капитализъм в Русия.

    Не знам - ще стане някаква история.

    Гледах репортаж от магазините в Русия - имат храна - аз не ги разбирам нещата - тук гладуваме в Европа, гледаме витрините - руснаците - опашки от хора, месо - в изобилие.

    Не знам защо ние закъсахме така трагично, особено България - то - какъв ще е нашият Великден бедност.
  • 48 Хаха

    17 0 Отговор
    Най-корумпираната нация, Украйна.
  • 49 Стамат

    2 10 Отговор

    До коментар #46 от "Ами да":

    Тръмп направи данъчни облекчения само за най-богатите и данъчното бреме беше поето от бедните и средната класа. Трябва да си адски глупав за да вярваш, че един мошеник милиардер мисли за народа. Той мисли само за себе си. Невероятно е, как бедните овце събираха дарения за да платят глобите на един хипер богат измамник. Америка стана за смях с този клоун, но те сами си го направиха. Разрушиха обществената образователна система и това е резултатът.
  • 50 Яне Сандански

    12 1 Отговор
    Който вярва в сатаната (Сащ ) се превръща в държава 404
  • 51 да де

    8 1 Отговор
    за украйна само ракети на самоход , а и за всички фашизирани режими защото света не се ли отърве от клептократите ще свърши и живота
  • 52 Смотльо,

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Путин":

    Колко български подлоги на умряха за Украйна???
  • 53 Атина Палада

    18 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Можеш ли да обясниш, как една държава чиито природни ресурси от които си зависим и ти се намира на територията й, може да бъде закопана?
    Има един вариант-военно!
    Обаче руснаците са предвидили това, затова правят ракети, а не перални! Затова са и най-голямата ядрена държава в света! Айде, идете и закопайте Русия... Да ви видя как ще го направите!
  • 54 Украинец

    14 1 Отговор
    "Не вярвам, че някой, който представлява партията на Роналд Рейгън, ще изостави Украйна"

    Скоро много неща ще повярвате даже и че сте полезните ид.иоти които жертваха цяло поколение от своя народ за интересите на господарите си - само че господарите са ви бизнесмени и не влагат пари в губещ бизнес и тотално ще ви изоставят - нищо лично и просто бизнес. Те пари влагат ако има възвръщаемост а целта беше да се дестабилизира Русия - е не се получи и като всеки губещ проект се закрива. Ама явно на някои много бавно ви светва - ще гледаме гледки с вас като във Виетнам или Афганистан как се мъчите да се закрепите на някой вертолет или самолет който ви напуска.
  • 55 въх малее

    13 2 Отговор
    а киев да си спомни от кога съществува Окрайна..!
  • 56 наблюдател

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ами да":

    По времето на Рейгън печатницата започна да работи на две смени.Времената обаче бяха други.
  • 57 Аспарух

    2 17 Отговор
    На САЩ трябва нов Роналд Рейгън , който смаза империята на злото СССР

    Коментиран от #58, #64, #68

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 граф Монте Кристо

    12 1 Отговор
    Като дойде на власт Тръмп ,просто ще трябва да подпише акта за капитулация на колективния запад.До кра на годината нещата ще са толкова назрели,че те ще трябва да признаят пълния си провал и да се оттеглят от Европа.Това ще бъде повратен момент,след разпадането на нато и ес,всяка страна ще се заеме с изриване на авгиевите обори,депортация на милиони емигранти и икономическо възстановяване след американските погроми.
  • 60 Сатана

    13 2 Отговор
    Пострадали деца в Киев! Лекарите установяват че всички натровени деца са консумирали шоколад ,в който е открит псилоцибин . Оказва се че шоколада е бил изпратен като помощ за войниците но някой е решил да го продаде на магазините за хранителни стоки. Псилоцибин предизвиква халюцинации, може да се чувства много сила, щастие , еуфория.... Сега разбираме от къде извира силата на украинците .
  • 61 Цензура

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Не можеш ли да избълваш всичките си идиoтства в един пост? На пост ли ти плащат по един цент или просто си слабoyмeн?
  • 62 Компетентен

    11 1 Отговор
    Още малко ще се разреве укpoпът. И - нали е укpoп,няма мозък, за да разбере, че сегашната ситуация няма нищо общо с онази от 80-те. Сега Русия е силна, богата, без дългове, консолидирана и всички други силни държави с реална икономика са на нейно страна. САЩ са затънали в дългове,разкъсани от вътрешни противоречия, с ескалиращи процеси на маймyнизация, разпадаща се инфраструктура, презрени от 80% от света, с президент-узурпатор,който е и очевиден дeбилчик. Нещата се обърнаха на 180 градуса само за едни 30-35 години....
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Атина Палада

    12 3 Отговор

    До коментар #57 от "Аспарух":

    Рейгън смаза САЩ! За сегашното си незавидното състояние на САЩ, вината е изцяло на Рейгън! Не е нито на Обама, Буш, Байдън, Клинтън....

    Коментиран от #67, #69, #71, #72

  • 65 Мишел

    13 1 Отговор
    Всеки президент на САЩ ще изостави Украйна в момента, когато му докладват, че Украйна не само няма никакви шансове да отслаби Русия, но и няма никакви шансове да върне кредитите на САЩ.
  • 66 Ясно

    11 1 Отговор
    Когато американците си изберат читав президент, ще настъпи мит на земята. Дотогава ще се мре.
  • 67 Мишел

    13 1 Отговор

    До коментар #64 от "Атина Палада":

    👍👍👍
    По точно, Рейгъномиката унищожи икономиката и бъдещето на САЩ .
    Защото тя е безконтролно печатане на пари без покритие, за да се осигурят евтини кредити. Тези кредитен отидоха за поддържане на висок стандарт при. Резултатът досега е 34 000 000 000 000 (34 трилиона долара!) лавинообразно растящ дълг, който няма как, кой и с какво да бъде върнат.
  • 68 И КАТО ГО СМАЗА

    14 1 Отговор

    До коментар #57 от "Аспарух":

    СЕГА С КОГО ВОЮВА УКРАЙНА
    ЩОТО ПО ТАНКОВЕТЕ СЕ ВЕЕ ЧЕРВЕНИЯТ БАЙРАК НА СССР АКО СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ С АСПИРИНЕСТИЯ СИ МОЗЪК
    ЗА 15 ГОДИНИ ГЕРМАНИЯ ВЪЗКРЪСНА ОТ ЧЕПЕЛИЩАТА С ПОМОЩА НА САЩ
    Е РУСИЯ ГО НАПРАВИ ЗА 25 НО САМА И ТО ЗА ВТОРИ ПЪТ
    ТА ВИЕ ЗА КВИ СЕ ИМАТЕ МИЛИ МОИ ИБРИКЧИИЧЕТА

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Иван Георгиев

    1 0 Отговор
    Айде стига сте ревали
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Кореняк софиянец

    2 11 Отговор

    До коментар #68 от "И КАТО ГО СМАЗА":

    И как живеят днес мизерниците в руското блато с какви доходи и как живеят американците и с какви доходи.Разлика от Земята до Небето в полза на американците.
    Огромна част мечтае там да мигрира или да получи Зелена карта, а в блатото никой или някой таджик с автомат.

    Коментиран от #75

  • 75 Атина Палада

    12 1 Отговор

    До коментар #74 от "Кореняк софиянец":

    Руснаците бяха на път да заприличат на американците - да спят по тротоарите в кашони, под мостове и по приюти, но се намери един Путин, който спаси руснаците от западните корпорации! Затова можем да кажем, че е най - великият ръководител на нашето време...

    Коментиран от #80

  • 76 иво

    9 0 Отговор
    Наивният предател Горби който само дето не си свали гащите да се предложи на Запада , остави Източна Европа без един изстрел като изтегли 450 хилядната Съветска армия. Мислейки наивно ,че повече няма да има конфликти , войни между Запада и ще живеем в мир и спокойствие. Това което искаше Запада получи даже повече това което не е искал и то срещу нищо , и всичко това те го сметнаха като победа. С наивни мисли и вярвайки унищожи хиляди МБР , около 15 .000 хилядната Танкова армия ( повечето бяха за тях години Т-80 и Т-80Б новите газообразни ) беше изтеглена от Източна Европа бяха или унищожени или оставени на произвола на съдбата . Военните кораби се продаваха на цена на луксозен автомобил 70.000- 80.000 долара и страната беше разрушена а Западната медия я показваше като най- демократична .( може да проверит медията им за тях години) И до ден днешен Запада вярва това като победа а не доброто намерение на наивният Горби който така и не разбра истинското , лицемерното лице на Запада напусна тоя свят.
  • 77 Така де

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Абе каква е тази мафиотска работа в САЩ! Явно са обърнали палачинката в полза на Русия! Оказа се, че бъдещето на света зависи от капризите на един републиканец Майк Джонсън. Айде бре!
  • 78 Никой

    7 0 Отговор
    Дълга статия, в която се върти и превърта все същия наратив.
    Ще ми се да ги питам онези в Киев: Кво стана бе юнаци? Какво направихте с Украйна, с хората? Защо след вашите действия светът е едно по-лошо място?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Аспарух

    1 9 Отговор

    До коментар #75 от "Атина Палада":

    Другарко ходила ли си в Русия ,Москва?Едва ли .Живял съм в Москва даже през 97г.купих в престижен район апартамент и Слава Богу го продадох в пик цените точно преди Ковида.
    Москва е пълно с бомжове, просяци по улиците в метрото.Даже там си има строга йерархия, кой на коя улица в центъра, около входовете на метрото.Минава чове, който контролира и след това се отчита на полицията.
    Особено отвратително место е около Курск вокзал в широкия център където е пълно с бомжи, синяки.
    Отвратителни са гледките като си показват крака, ръце...с язви по тялото, а за миризми по добре да не пиша.И това е Москва, отиди в провинцията там положението е в пъти по зле.
    Защо мислиш, че уж доброволно отиват на фронта.Гладни са ,а и там могат да крадат на воля.
    С парите от апарт.в Москва плюс добавка си купих апартамент в Лугано с гледка към езерото.Е там е стандарта другарго, но не е за теб щом се стремиш към руския мизерен, крепостен свят.

    Коментиран от #81, #82, #86, #89

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Аспарух":

    Шнорхел, що ми изтри коментара. Знам че бачкаш у факти ама в коментара нямаше нищо нередно щом не беше блокиран при публикуването. Или цензура нещо...
  • 83 ПРИ РЕЙГАН РЕЙГЪН

    1 0 Отговор
    НИКОЙ НАВЪН НЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ НЯМАТ РАКЕТИ, БОМБИ, ТАНКОВЕ И СА ФАЛИРАЛИ :) СЕГА ЗНАЯТ И ПОДЧОВЕЦИТЕ НЕ ИСКАТ РЕМИК ОТ МЕЧКА :)
  • 84 НЕ ИСКАТ И 10 000 СРЕДНИ ТАНКА

    1 0 Отговор
    ДА ГИ ГОНЯТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ И ДА ГИ МАЧКАТ С ВЕРИГИТЕ :)
  • 85 Рейгън

    3 1 Отговор
    и Буш дадоха джентълменско , устно обещание че Нато няма да се разширява на изток .
    Апзащо Байдън да следва Рейгън а не Кенеди , който оттегли ракети от Турция
    за да предотврати война .
  • 86 Дъ Бронкс

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "Аспарух":

    живял ли сте там ? Или в Комптон , LA ? В сравнение с тях Курск
    вокзал е като градините на Семирамида . ОК , живееш в Лугано и
    плащаш x 3 моите такси в Кавала на 100 м от морето . Е и ?

    Какво значение има това за България и българите които се опитват да вкарат
    във войната ? Защо не сме неутрални като Швейцария или Австрия за да
    живеем тук ?
  • 87 младен иванов

    3 0 Отговор
    А бе,Ермак,че нали и вие бяхте неделима част от империята на злото,бе, забравлив украинецо.
  • 88 Джанго

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    А какво ще кажеш по въпроса дрон 300долара унищожава пейтрът за милиарди. Ахмак си си и такъв ще си останеш
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ЕДИН ПАКЕТ АТОМИ

    0 0 Отговор
    ЩЕ СВЪРШАТ РАБОТА !
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хихи

    0 0 Отговор
    Като бити .едали от Афганистан....
Новини по държави: