Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2024 11:05 6 474 92

Украйна разделена на две: НАТО обсъжда този сценарий, но без знанието на Киев

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • киев-
  • война-
  • путин-
  • зеленски-
  • володимир огризко-
  • игор долгов-
  • ссср

Украинците са изненадани, че подобни "неприемливи" разговори се водят в Брюксел, докато Русия продължава да унищожава украинската държава

Украйна разделена на две: НАТО обсъжда този сценарий, но без знанието на Киев - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

В Киев са меко казано изненадани, че в НАТО вече се обсъжда Украйна да бъде разделена на две части в опит войната да спре, пише OBOZ.ua.

В Европа и САЩ вече се провеждат „мирни инициативи“ в навечерието на срещата в Швейцария, като те са по-скоро сондажи за евентуалните отстъпки, които Украйна може да направи. Италианският в. La Repubblica съобщи, че в кулоарите на НАТО вече се говори Украйна да се откаже от Крим и Донбас в замяна на членство в Алианса. Според американски издания Доналд Тръмп също е на мнение, че тези територии трябва да станат руски. Според този сценарий Украйна ще бъде разделена като Германия след Втората световна война.

Идеята за „НАТО в замяна на територия“ не е нова. Още миналата година бившият генерален секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен каза, че Украйна трябва да се присъединява към блока, но член 5 от споразумението да не се прилага за окупираните територии. И тук идва логичният въпрос – какво мисли Киев за тази идея?

Украинците многократно са посочвали, че няма да се откажат от своите територии. В момента руският агресор е окупирал близо 1/5 от Украйна. Бившият министър на външните работи на Украйна (2007-2009 г.) Володимир Огризко заяви, че този вариант е „абсурден и неприемлив“. Още повече, че подобен сценарий няма да доведе до края на войната, а до евентуална пауза преди нова мащабна агресия от страна на Русия. Огризко призна, че е объркан от тази идея на западните страни.

На първо място, дори Украйна да се съгласи на отстъпки, кога ще влезе в НАТО? Страни като САЩ и Германия са против присъединяването на Киев към военния блок, защото според тях това ще увеличи риска от пряк сблъсък с Путин и Трета световна война. На второ място, ако Украйна се откаже от земята си, това на практика ще е пример как в 21 век една държава може да окупира своя съседна без реакция от международната общност. Генералният секретар на НАТО Столтенберг също говори за определени компромиси, които Украйна трябва да е готова да направи. И се създава впечатлението, че Киев трябва да се откаже от свои земи сега. А членството в НАТО... не се знае кога.

Украинският дипломат Игор Долгов е разочарован от западните страни, които според него обсъждат подобни варианти без знанието на Киев. „Украйна сама ще реши как да осигури своята следвоенна сигурност и как да градим бъдещето си“, посочи той.

Основен въпрос е как ще бъде организирана сигурността в Европа. Украинците имат отговор на този въпрос - възстановяване на териториалната цялост в рамките на международно признатите граници. Буди недоумение и друг въпрос: как НАТО ще се съгласи да приеме Украйна, която е във война с Русия, когато в същото време не смее да й предостави определен тип оръжия като ракети с далечен обсег. Няма единна позиция на НАТО по отношение на Киев, а е изключително притеснително, че се водят дискусии, в които не се взима под внимание позицията на нападнатата държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    102 26 Отговор
    Половината в Полша а другата половина в Русия.

    Коментиран от #26, #55

  • 2 az #СВО

    151 24 Отговор
    Преди 80г. на днешния ден Червената армия освобождава град Одеса!

    След 80г. градът отново трябва да се освобождава от ръцете на последователите на нацистите!

    Коментиран от #70, #72

  • 3 Правоверен Евроатлантик

    130 18 Отговор
    Украйна няма да влезе в НАТО. А влязлото вече НАТО ще бъде изкарано с краката напред. Проумейте го или войната ще отиде на запад от Украйна.

    Коментиран от #6

  • 4 Реалност

    72 9 Отговор
    Очаквани решения ,няма безплатна демокрация ,и ние се затрива ме но вас ви подхлъзнаха доста по добре и сега избираите по малкото зло.
  • 5 ХАХАХА

    79 11 Отговор
    Още колко ще го обсъждат ,ЗАЕЦ предупреждава какво може да се случи ако дзеления пигмей продължава да се инати.
  • 6 Последния Софиянец

    58 18 Отговор

    До коментар #3 от "Правоверен Евроатлантик":

    Половината Украйна ще влезе в НАТО като полска територия.
  • 7 Механик

    118 15 Отговор
    Украйна ще бъде разделена не на 2 а на 4.
    -По-голямата част ще е РОССИА.
    -Останалото ще бъде:
    а- Полша
    б- Румъния
    в- Унгария
    г- Украйна (Кийф и няколко селца наоколо)
    О-крайна вече никога няма да е огромната и богата страна, която руснаците посториха и подариха на неблагодарните украинци. Там ще живеят 1-2 футболни агитки и семействата им.
    Просто трябва да се примирите с тая мисъл.

    Коментиран от #17, #65

  • 8 az #СВО

    88 13 Отговор
    Украйна няма да има!
    Някой пак си прави сметки без кръчмаря!

    А в ролята на кръчмаря е В.В.Путин...
  • 9 Объркано Атлантиче

    81 4 Отговор
    Какво става всъщност: Вече се знае, а и плебса се проектира за след победата на Русия, така ще представят нещата, че ще се окаже, че всъщност САЩ и Европа са победили. Точно като в изборна нощ в България - няма и един загубил.

    Ето че подготовката за "украинската победа" вече започва в САЩ:

    "Примирие със загуба на територии може да бъде изгодно за Украйна от икономическа гледна точка.

    „Украйна ще спечели две ползи от тези варианти за прекратяване на огъня. Първо, Украйна е по-добре икономически без териториите, завзети от руснаците“, каза професорът от университета в Охайо (САЩ) Джон Мълър в статията си за Responsible Statecraft.

    Мюлер добави, че по време на мирните преговори може да се обсъди юридическо или формално признаване на Крим, както и да се обсъди статутът на новите руски региони.

    Според експерта Донбас и Крим „са били бреме“ за Украйна от икономическа гледна точка и прекратяване на огъня със загуба на територии би дало на Киев възможност „да се справи с проблемите на корупцията и икономическата стагнация..“
  • 10 След изборите Във САЩ

    13 81 Отговор
    Случайно ще бъдат пратени 100 милиарда помощ за Украйна и ще има поредица от Победоносни отстъпления на Руската Армия

    Коментиран от #16, #34, #85

  • 11 Ъхххх

    47 3 Отговор
    Че то това се знае поне от една година. Голямата тайна, ха
  • 12 От страни

    62 8 Отговор
    Аре мани Киев - тия никой не ги бръсне за слива, ама питали ли са Путин кво мисли или пак сметки без кръчмар?
  • 13 сметки без кръчмаря

    57 6 Отговор
    Каквото реши императора, това ще е.
  • 14 Мишел

    79 9 Отговор
    САЩ и НатО може да обсъждат всякакви варианти, но нямат възможности и сили да реализират нито един. Мир в Украйна ще има, когато победителят Русия реши.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Овчарчето Калитко

    47 7 Отговор

    До коментар #10 от "След изборите Във САЩ":

    Ще,ще
    Надай се утко за сирене.
  • 17 От страни

    45 5 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Съмнява ме - най много Унгария да получи малко, то и това дето го искат е незаконо. Нито Полша ще получи нещо нито Румъния. И двете ще са сред победените.
  • 18 Тото

    77 5 Отговор
    Киев много добре знае !!!!! Още от началото престъпната дружина на Зеленски знаеше че не може да спечели военен конфликт със Русия но просто решиха да заработят малко пари за сметка на животът на своите сънародници!!!!!!!!
  • 19 Вили

    56 5 Отговор
    Украйна няма международни признати граници и двустранни договори по този въпрос с всички съседни държави.
  • 20 вседрфтгъхуи

    71 4 Отговор
    Записвайте си:

    Юридически, според всяко едно право на света което решите да ползвате такова нещо като "държава украйна" НЕ СЪЩЕСТВУВА. Харесва ви или не- това е положението...

    1- След като се разпада СССР куп републики, включително и УССР се сдобиват с независимост
    2- Като част от тази независимост следва да се урегулира въпроса с реалните граници спрямо съседите
    3- Като се реши къде е границата се отива в ООН с 20 тона хартия и документи с много печати и се декларира "Разбрахме се със съседите- тук са границите на новата държава"
    3.1- Тази част с представянето на документите в ООН не просто не е свършена- дори фиктивни преговори със съседите за границите НИКОГА НЕ СА ВОДЕНИ

    И не това е големият проблем- при създаването на "новата държава" са подписани купища документи сред които и условието украйна да спазва неутралитет и НИКОГА ДА НЕ ВСТЪПВА в какъвто и да е военен съюз. По същество в момента в който в осраинската конституция беше записано "ще станем членове на нато" АВТОМАТИЧНО ОТПАДА основно условие за създаване на държавата...
    Което АВТОМАТИЧНО означава, че на онези земи все още съществува само и единствено УССР... А тъй като Русия е призната за правоприемник на СССР юридическото заключение е, че УССР е част от РФ...
  • 21 az #СВО

    58 5 Отговор
    За Киев и запада гр. Харков е обречен!
    Руснаците използват западна тактика по освобождението на града срещу самия запад!

    Както се казва с техните камъни по техните глави! Пълна гавра! :)))
  • 22 Ха-ха-ха

    64 5 Отговор
    Клоунът вече гледа както гледаше бай Тошо на пленума като разбра,че го пенсионират))) Нали клоунът искаше преговори за спиране на войната без участието на Русия,а сега се оказа точно обратното!))) Победените никой не ги пита!А победените са Окраина и колективния запад!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Срам!

    52 5 Отговор
    Турция окупира Северна Сирия, Израел окупира западна Сирия, а "международната общност" патки пасе. Ама за Украина ще вдигнат олелия.
  • 25 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    44 6 Отговор
    Украйна трябва да бъде разделена на лвовска област и всичко останало за Русия.
  • 26 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    33 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И половина Полша да се върне в Германия където е била.
  • 27 Укрофашагите

    31 8 Отговор
    Нямат право на глас. Не са ли чували за "разделяй и владей".
  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    26 8 Отговор
    ХА-ХА-ХА, И В МОСКВА СА ИЗНЕНАДАНИ
    ОТ ТОЯ СЦЕНАРИЙ НА НАТО
    .....
    АКО НЕЩО ТРЯБВА ПСК ДА СЕ ДЕЛИ , ТОВА Е ГЕРМАНИЯ:)
  • 29 Войната я започна Русия.

    11 38 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.
  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    16 8 Отговор
    ВСЪЩНОСТ ПОЛША МОЖЕ ДА СЕ РСЗДЕЛИ НА ДВЕ ДЪРЖАВИ
    .... ПОЛСКА РЕПУБЛИКА И УКРАИНСКА ГАЛИЦИЯ СЪС СТОЛИЦА КРАКОВ + ЛВОВСКА ОБЛАСТ:))
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Всичко което нормалните

    27 5 Отговор
    виждащи нещата хора го пишехме от началото се случва, само дето троловете и продажните мисирки се драха напразно.😃
  • 33 ЕтоЗащо

    36 7 Отговор
    Петлето Макрон се ежеше да праща войски като последен опит да сплаши мечката, а се оказва подготовка за капитулация. Фон дер Акушерката нещо загуби глас и вече е ненужна личност.
  • 34 На никой

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "След изборите Във САЩ":

    Ме му дреме за психичните ти разстройства и шизофрениите ти бълнувания.😃
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 САТЪРА НА ХАНА

    18 6 Отговор
    ОЩЕ ПРЕДИ НАТО ,
    ГЕРМАНЦИ ,ФРАНСЕТА , АВСТРОУНГАРЦИ И РУССКИЕ
    ВИНАГИ СА МИСЛИЛИ ЧЕ ПОЛША Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА ЗА ДА БЪДЕ ЕДНА ДЪРЖАВА :)
    .....
    И СЕ ОЧЕРТАВА МАЧ В НАТО - ЕВРОПА САЩ :))
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иван

    22 12 Отговор

    До коментар #31 от "Депутинизирай и съхрани":

    Никога не е имало Санстефанска България. Има Санстефански мирен договор мержду Русия и Турция, където никъде не се споменава думата България.
    Така че да си ядеш ушите. Берлинския договор дава началото на съществуеането на държавата България, колкото и орязана да е за нас.

    Коментиран от #40

  • 39 САТЪРА НА ХАНА

    24 4 Отговор
    ТОЙ НАТО ИСКА ДА ДЕЛИ И ТАЙВАН ОТ ТАТКО КИТАЙ ПО КОРЕЙСКИ СЦЕНАРИЙ:))
  • 40 Не му обръщай внимание,

    17 3 Отговор

    До коментар #38 от "Иван":

    Той е нещо каро кварталния луд и не го вземаме сериозно.Не го слуша главата момчето, всички го знаят.
  • 41 Мумурандум

    25 5 Отговор
    Пак сметки без кръчмаря.
    А кръчмаря е Путин.

    Коментиран от #44

  • 42 хм...

    2 15 Отговор
    Имаше някакво пророчество, което описваше нещо подобно. Бъдещето обаче е мултивариантно. Дори нещо подобно да се случи, може някой ден и двете части да бъдат пак заедно. В ЕС.
  • 43 Путин

    16 6 Отговор
    Аз решавам.Кога ще го разберете?
    2933

    Коментиран от #46, #78

  • 44 Кръчмар

    8 10 Отговор

    До коментар #41 от "Мумурандум":

    Само,че кръчмата фалира Нема пари,нема персонал.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бай Тошо

    6 12 Отговор

    До коментар #43 от "Путин":

    Ти немаш пари,бе.Кво ще решаваш,ти,бе?Решава този,който има пари.
  • 47 Хахаха

    16 4 Отговор
    Факти признават официално, че "двете превзети села" са 1/5 от Украйна или 20%.Добри "селца", хахахах

    Коментиран от #50

  • 48 2024

    20 2 Отговор
    Украйна ще бъде "разделена" по река Днестър. Всичко на изток от нея, вкл. и Приднестровието отива към РФ.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Рюрик

    2 9 Отговор

    До коментар #47 от "Хахаха":

    Преди две години къде беше линията на фронта?

    Коментиран от #51

  • 51 При Мариупол,

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "Рюрик":

    Тъкмо го превземаха, това селце.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Путин

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Съгласен, но тогава искам половината Полша и Прибалтийските републики. За Румъния ще говорим по-късно, след като си вземем азиатските републики.
  • 56 Ферхунде

    16 0 Отговор
    Отиде коня в ряката заедно с каруцата.Гюле Гюле 00крайна ,мичка ви пайна,не ви остана фандък даже и за Уайнаа.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Сабри

    12 1 Отговор

    До коментар #57 от "Депутинизирай и съхрани":

    Братчед,откога толкова побеля и побългаря?

    Коментиран от #62

  • 61 Димитров

    15 1 Отговор
    Нападната страна няма думата, защото или се съгласява или изчезва! И без това я карат на командно дишане и подаяния.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    17 0 Отговор
    Жалко. Много жалко. Ще им вземат на укрите държавата заради шепа слабоумни бандери. Имам чувството, че великите сили само чакат и потриват ръце да се появи някой олигофрен като този със зелената фланелка. Наистина жалко.
  • 64 Тонката

    12 1 Отговор
    ".....а е изключително притеснително, че се водят дискусии, в които не се взима под внимание позицията на нападнатата държава."

    Притеснително за украинците, или за автора?🤔
    За страничния наблюдател няма нищо притеснително и нищо изненадващо....Съдбата на държави като Украйна, винаги се е решавала на "седенки" в нечия щаб квартира....Не е като да е нещо ново и в този ред на мисли, не разбрах кое е притеснителното?
  • 65 23999

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Мисля, че с този вариант ще се съгласят
    и Русия, и ЕС.

    Коментиран от #79

  • 66 Иван

    4 1 Отговор
    Ще бъде крайно глупаво да се дразнят руснаците вповече - те се изтеглят - ГДР го напуснаха, все пак.

    Впрочем - имаше някаква ползи от ГДР, но минимално - доколкото - се наложи на ФРГ да се развие в социален аспект.

    Ето сега - навремето ГЕРБ даваше пенсии по 100 лева, когато Асен Василев даде високи пенсии, вече не може да се върне старото време и т.н.
  • 67 нннн

    12 0 Отговор
    Глупости! Русия никога няма да се съгласи Украйна да влезе в НАТО. А пъринячаното.й предложение, в Истанбул, бе по- добро от сегашното на Запада.
  • 68 Инж1

    4 9 Отговор
    Защо всички вкупом са се хвърлили да прикрият провала на "тридневната СВО"???

    Коментиран от #69

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Да ти пи

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "az #СВО":

    Кая на червената армия
  • 71 Путлерино

    1 11 Отговор
    не трябва да получи и метър украинска земя.
  • 72 Ма ти

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "az #СВО":

    нещо изтрещя!!!! Че и сума плюсове си си нашаткал жалкарскитрол.
  • 73 Пародия

    9 0 Отговор
    Бившият министър на външните работи Владимир Огризко,сам по себе си говори за действителното състояние и бъдеще на тази така наречена Територия.
    Надяваме се,че укрите ще оценят приноса му за състоянието на страната си и ще я преименуват в негова чест, след края на Специалната Военна Операция.

    Коментиран от #80

  • 74 А решението е ...

    9 1 Отговор
    Да пречукват зеленчука и да си остане цялата Укрия прикрепена и върната към РФ...
  • 75 Ванга

    2 7 Отговор
    Русия ке падне
  • 76 Цели дели

    4 2 Отговор
    Справедливото и разпадане да е на 4,а защо не и на 6.Полша,Румъния,Унгария и Русия.Имаме 160000 българи,поне 1 град за нас.И Израел, същото иска за местните евреи.
  • 77 Симо

    8 2 Отговор
    Тази статийка я препечатвате вече няколко дена! С леки изменения, разбира се. Нито Кулеба, нито зеления са Украйна! Както просто Кирчо и Н. Смешненков не са България. Какво плампат те, няма значение нито в страната, нито извън нея. Говоря за Украйна, като същото важи и за местната васална територия. Няма как да се сравнява разделена Германия със тази ситуация. Анексираните територии не са разделени, а изцяло приобщени към територията на Русия. Останалата територия ще бъде поделена на сектори на влияние между Полша, Унгария, Румъния ( тоест под американско) и пак под руско влияние. Няма да има НАТО за нито една територия. Нито сега, нито по-нататък. Украинките ще продължат да печелят "световните" първенства по Кекс. Ще прославят родината, ще се завиват с вече позабравеното синьо -жълти знаме. Живота ще си продължи и само спомените в главите на старците ще останат.
  • 78 Забързай се

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "Путин":

    Че докато решиш няма да ви остане ни руснак ни украинец!
  • 79 Атина Палада

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "23999":

    Русия може да се съгласи на този вариант, но САЩ няма да се съгласят, а ЕС на какво е съгласен или не, това САЩ изобщо не ги вълнува!
    Ако приемем, че остане държава Украйна само от Киев и няколко селца, как тогава тази държавици ще е в състояние да върне огромните заеми към САЩ? Едва ли САЩ биха склонни да загубят 200 млрд долара, които са налели в Украйна... (200 млрд по техните думи)
    През есента на миналата година излезе инфо в щатските медии, че САЩ били предложили на Полша да вземе Лвов и околностите, като се задължава да върне на САЩ 150 млрд (тогава щатските медии споменаваха тази сума) а останалото от Украйна влиза в РФ..
    Такъв вариант на мен ми се струва малко по реалистичен... САЩ ще си върнат кинтите.. Ще им остане само авантюрата..
    Освен ако при посоченият вариант от по горе коментиращият, дълговете към САЩ да се поемат от Унгария, Полша и Румъния, а останалата държавичкаУкрайна, която ще е Киев и няколко селца да бъдат освободени от задължения към САЩ..

    Коментиран от #87

  • 80 Укра

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Пародия":

    А кой ще ми построи къщата отново и ще събере бомбите от нивата ми?

    Коментиран от #84

  • 81 Така е

    6 1 Отговор
    Страните от НАТО вече открито се подиграват с Украйна.
  • 82 В. В. Путин

    7 1 Отговор
    Верно, ще се раздели!
    Но на колко автономни области от РФ, ще реша аз!
    Да не го мислят разни там, дето не им е работа!
  • 83 Това НАТО искало било в СССР да влиза

    4 1 Отговор
    Да ама никой не го пита!!!!
    Да се върне в границите 91г. я то чак в СССР искало
  • 84 Калоян

    8 1 Отговор

    До коментар #80 от "Укра":

    Укрите са уникални!
    Преди имаха всичко (подарък от Русия) и не дължаха нищо.
    Днес нямат нищо (изключваме елита от деветдесет и пети квартал на Кiиф),
    но пък дължат на всички всичко.
  • 85 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "След изборите Във САЩ":

    Неграмотник!
    Първо се научи да пишеш, после да ръсиш ценни мисли.
  • 86 Ленче кремче

    4 1 Отговор
    Ще си ви делнат, кат стой та гледай...
  • 87 Русия

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Атина Палада":

    Няма да се съгласи с натовски бази в Укр .
    Това е само отлагане на войната .
  • 88 Коста

    0 0 Отговор
    Накрая Росия и САЩ ще си стиснат ръцете Зельонски ще гледа като нЪсран новата карта на Окраина

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Българин

    1 2 Отговор
    Украйна в най-лошия случай ще последва съдбата на Германия след ВСВ, ще има територии, които ще останат под руска окупация, чието население ще тъне в мизерия, а по-голямата част от Украйна ще стане член на ЕС и НАТО и хората там ще живеят със стандарт няколко десетки пъти по-висок отколкото в окупираните от русия територии. Няма какво друго да се случи. Историята се повтаря точно както в Германия, от съветската страна на стената се произвеждаха някакви жалки подобия на автомобили - трабант и вартбург, а от западната се произвеждаха Мерцедес и БМВ. Където е минал руски кален ботуш следва само мизерия, режим на тока и купони за хляб.
  • 91 Голем смех

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Коста":

    Само кръгъл идиот може да си стисне ръката с рашистите :) хахахаха
  • 92 Девелопър

    1 1 Отговор
    А какво ще постигне русия след войната ? Освен Швеция и Финландия, Украйна също ще влезе в НАТО и ЕС. Армения също гледа към ЕС. Това ще постигне малоумниия бункерен диктатор. Така и не разбра, че света не му е длъжен за нищо. Още по-малко ние българите, дори обратното, русия(умишлено с малка буква) трябва да изплаща репарации както на България, така и на цяла източна Европа, която беше под съветска окупация почти половин век !
Новини по държави: