Last news in Fakti

12 Април, 2024 05:10 1 299 11

Взеха имунитета на германски евродепутат, крал от магазин

  • гунар бек-
  • евродепутат-
  • имунитет

Гунар Бек е част от "Алтернатива за Германия"

Взеха имунитета на германски евродепутат, крал от магазин - 1
Снимка: YouTube

Европейският парламент сне имунитета на германския евродепутат Гунар Бек от крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ във връзка с обвинения за кражба от магазин и оказване на съпротива срещу полицейски служители, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Искането на прокуратурата в Дюселдорф, Германия, беше прието с нужното мнозинство в ЕП, което позволява на последващото разследване срещу Бек да започне.

В доклад на парламентарната правна комисия се казва, че германският политик е разследван за умишлена телесна повреда, съпротива срещу полицията и кражба на предмети с ниска стойност.

Според доклада Бек е опитал да открадне мостри от универсален магазин в Нойс, в Германия, през октомври 2022 г. Впоследствие се е стигнало до наказателно обвинение.

Твърди се, че Бек се е опитал да напусне магазина, при което е бил задържан от охраната. Полицията се е намесила впоследствие. Докладът на ЕП твърди, цитирайки разследващите в Германия, че Бек е оказал съпротива на охраната на магазина.

Прокуратурата в Дюселдорд не е дала допълнителна информация при запитване от ДПА, а Бек е заявил, че обвиненията са безпочвени. Германският политик казва пред германската агенция, че делото е било приключило, но след това е било подновено по политически причини.

ДПА припомня, че през 2022 г. Бек е бил глобен 9200 евро за злоупотреба с официална академична длъжност, след като се е представял за „професор“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    20 0 Отговор
    /... Бек е бил глобен 9200 евро за злоупотреба с официална академична длъжност, след като се е представял за „професор“./

    Е-е, колко професори по табла има, ако започнат да ги глобяват, ще се напълни хазната... 😉
  • 2 Ха-ха-ха

    42 4 Отговор
    Ей този фашизъм, взе да ми писва. За какошка няма прошка . Урсула задигна милиони евра, цял двят знае. Подписа договори, половината от които закрито с черно, да НЕ знаем далаверите с нашите пари и НИЩО. Този откраднал от глупост нещо за 1 евро, а може и да не е? НО Е НЕУДОБЕН на фашата, понеже е от неправилната партия. И за това сега пред цял свят ще го линчуват. А Урсула, КОГА?
    Фашата набира скорост в съюза. Кой ще я спре? Пак русите ли?

    Коментиран от #4

  • 3 И пак лъжи

    29 5 Отговор
    "крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“
    Тази е единствената НАРОДНА партия в момента в Германия. Всичките други са фашистки. И фашизма се проявява, както през тъмната епоха 1930-1945 гв Германия. Просто не е за вярване, как историята се повтаря.
  • 4 Твой пари няма🤣🤣

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха-ха-ха":

    Всички пари са техни твоя живот също им принадлежи

    Коментиран от #7

  • 5 Много,

    14 3 Отговор
    Са го закъсали германците. До къде се докараха. Депутат за краде мостри. До скоро мострите се раздаваха. Глад майка.
  • 6 И защо му е

    21 1 Отговор
    да краде ,,предмети с ниска стойност"?Не е ли по-лесно да бъде обвинен в сексуален тормоз или в изнасилване от преди 20 години?
  • 7 Нашият живот

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Твой пари няма🤣🤣":

    Принадлежи само на Бог. Само с едно щракване на пръстите и може даже и цялата планета да изчезне. Тези, уж "богатите" само си въобразяват, че те са някакви шефове. Ама достатъчно е само една "грешка " на клетките на някого от тях и много бързо умира от рак. Напълно и всичко зависи само от Бог.
  • 8 Демократ

    3 4 Отговор
    Нашето крадливо Ленче Поптодоров е най-големия специалист по НАТО и международното положение и цял свят ни се смее, ама нали е личната преводачка на Живков, отърване няма. Партията израждане на фюрера копейкин се хвали ,че е последовател на Алтернатива за Германия и фюрера е специалист по присвояване на средства и е вносител на закони. Големи авторитети!
  • 9 Гост

    1 4 Отговор
    Немско келеме, евродепутат! Смехуран...
  • 10 лиз ач евроатлантик

    3 0 Отговор
    Ний в БГ такива ги правим шефове на атлантиците.Ела при нас,доволен ще останеш.
  • 11 АРГОН

    0 0 Отговор
    Тоз не е крал достатъчно, иначе щеше да му се размине.
    Да вземат пример от брадатия евреин Крал Мас, който създаде комунизма.