Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Април, 2024 18:01 2 227 93

"Докато Путин е на власт, ще има репресии и война"

  • владимир путин-
  • владимир кара-мурза-
  • путин-
  • русия-
  • война-
  • репресии-
  • украйна-
  • кремъл

Режимът на Путин е върнал целия арсенал от репресивни методи в съветски стил, казва Евгения Кара-Мурза, съпругата на руския опозиционер Владимир Кара-Мурза, осъден на 25 години затвор

"Докато Путин е на власт, ще има репресии и война" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

ДВ: Какво знаете за състоянието на съпруга си и за условията, при които го държат в затвора?

Евгения Кара-Мурза: През последните шест месеца съпругът ми е в карцер в т.нар. "колония със специален режим" в Западен Сибир, най-тежката в руската пенитенциарна система, на около 3000 километра от Москва. Леглото му се вдига и остава прикрепено към стената всеки ден от 5,00 до 21,00 часа. Единствената друга мебел в килията му е табуретка без облегалка.

Още новини от Украйна

Вещите, с които му е разрешено да разполага, са чаша, четка за зъби, сапун, две кърпи и две книги. Позволено му е да прекарва час и половина на ден в четене или писане на писма, ако му дадат писалка и хартия. Разрешават му и разходки в малък вътрешен двор - със същата продължителност. С изключение на адвоката си, с когото се вижда няколко пъти в седмицата, затворникът няма абсолютно никакъв контакт с други хора.

ДВ: Безпокоите ли се повече за здравето и сигурността на съпруга си след смъртта на Алексей Навални по-рано тази година?

Евгения Кара-Мурза: Страхувам се, че бруталното нагло убийство на Алексей Навални не увеличи опасенията ми, тъй като от години се страхувам за живота на съпруга си, който е против Путин още от идването му на власт преди повече от 20 години. Срещу съпруга ми имаше два опита за покушение и благодарение на разкритията на "Белингкат", "Инсайдър" и "Шпигел" знаем имената на онези служители от ФСБ, които са го следили и при двата опита за убийство. Първият от тях беше през 2015-а година, само три месеца след убийството на Борис Немцов в Москва. Оттогава всеки ден си давам сметка, че моят живот и този на съпруга ми са в сериозна опасност.

ДВ: Вие продължавате неговото дело, говорите в негова защита и в защита на други политически затворници в Русия. Вие живеете в САЩ, но е известно, че Кремъл има дълга ръка. Чувствате ли се в безопасност?

Евгения Кара-Мурза: Имам колеги, които са изключителни бойци. През последните няколко години някои от тях вече са били нападани извън Русия, което не означава, че това ще ни спре. Ние разбираме добре срещу какво сме се изправили, а аз съм убедена, че най-добрият начин да помогна на съпруга си е да продължа работата му. Той от много години се застъпва за политическите затворници в Русия, а от 2010-а насам се бори за приемането в световен мащаб на закона "Магнитски", който налага санкции на всекиго, който нарушава човешките права. И аз вярвам, че тази работа трябва да продължи, особено сега.

Докато на Путин му е позволено да властва, той ще продължи да разпалва войни, а репресиите в страната няма да спрат. Само една демократична Русия може да бъде гаранция за мир и стабилност на континента. А за да се случи това, режимът в Кремъл трябва да падне. Но междувременно трябва да се уверим, че тези, които днес се противопоставят на режима, както в страната, така и извън нея, тези стотици и стотици политически затворници и стотици хиляди руснаци, които напуснаха страната, защото не искаха да бъдат съучастници във войната и продължиха да работят извън пределите ѝ, всички тези хора ще оцелеят. За да бъдат там (в Русия - б. ред.), когато режимът рухне, за да могат да построят демокрация в страната.

ДВ: Споменахте стотиците политически затворници в Русия. До каква степен Владимир Путин е успял в това отношение - да спре инакомислещите и да вкара в затвора всички, които му се противопоставят?

Евгения Кара-Мурза: Точно както в Съветския съюз навремето, сега режимът обявява всички, които се противопоставят на официалния курс, за шпиони, престъпници, предатели, чуждестранни агенти, екстремисти, терористи или просто луди. Поради това режимът е върнал целия арсенал от репресивни методи в съветски стил, включително наказателната психиатрия, физическото и сексуално насилие. Върнала се е сталинската епоха с присъди от по 10, 15, 20 години затвор. Пет години за инакомислие, за казване на истината, за отхвърляне на официалния наратив, наложен на народа. Мащабите на този гнет наистина са плашещи.

По данни на "Мемориал", най-уважаваната руска правозащитна организация, която беше отличена и с Нобелова награда за мир, броят на политическите затворници в Русия вече наближава 700 - по-най-консервативни оценки. Не е изключено реалният брой на политическите затворници в страната да е два или три пъти по-голям, уточняват от "Мемориал". А според неотдавнашно журналистическо разследване (на изданието "Project" - б. ред.) само през четвъртия мандат на Владимир Путин са водени повече политически съдебни процеси, отколкото при Никита Хрушчов и Леонид Брежнев, взети заедно.

Автор: Никол Фрьолих


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681

    83 69 Отговор
    Путин погребва Русия и я затрива...

    Коментиран от #2, #20

  • 2 ЛЕОН

    85 70 Отговор

    До коментар #1 от "681":

    Путин убива руския народ и обикновения руснак тъне в мизерия

    Коментиран от #54

  • 3 Читател

    62 60 Отговор
    Войни и репресии ще има докато са живи сатанистите и техните слуги вие знаете кои са проклети на веки.Анатема.

    Коментиран от #9, #30, #62

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    34 51 Отговор
    Русия при Путин от 161 милиона при Елцин сега е 142 милиона... Имат по голям отрицателен прираст и от България

    Коментиран от #32, #90

  • 6 име

    53 23 Отговор
    Като стана въпрос за войни, САЩ официално са записани в книгата на рекордите Гинес, като страната, предизвикала най-много военни конфликти. Но пък бащите им от наглосаксония също са първенци, макар и в друга класация по тероризъм.

    д-р Золтан Гросман - професор по география в държавния колеж Evergreen State College в Олимпия, щата Вашингтон описва 150 военни операции, извършени от армията на САЩ, както срещу чужди държави, така и вътре в самата страна, дори и във Вашингтон.

    Според китайски дипломати САЩ също са заплаха номер едно за мира. Пресметнали са че в периона от 1945 до 2001г САЩ за започнали 201 военни конфликта в 153 региона на Земята от общо 248 военни конфликта.

    Но проучване на английския историк Стюърт Лейкок показва, че от 193-те страни-членки на Организацията на обединените нации, само 22 държави не са били подложени на британската въоръжена агресия.

    Ако в общия брой на военните намеси, окупации и интервенции първенството безусловно се държи от Съединените щати, то Обединеното кралство е на първо място по отношение на броя на страните, подложени от него на военни атаки.
  • 7 Ай стига бе,

    48 15 Отговор
    и войната на мириканцете ли той е организирал? Вероятно той и провел геноцида над индианците в Америка и местното население на Австралия и Нова Зеландия,провел е опиумните войни и подържал кланетата на османлиите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СатанаX

    20 37 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Така е.Руска работа.Имперска работа.
  • 10 Хохо Бохо

    24 39 Отговор
    Рускините останаха без мъже и ще си търсят такива от чужбина.. Ще имаме право на богат избор благодарение на Путин който за три мъжете им...

    Коментиран от #83

  • 11 Като дойде Медведев

    38 24 Отговор
    войни и репресуи ще има до зануляване на сатанисти, шайтани и бесогони. Путин ще ви се види като мехлем..., дойчово кисело зеле :))) Пожелайте си го.
  • 12 име

    37 17 Отговор
    Както винаги, родната соpoсня е всичкото мара втасала и е много загрижена за руснаците. Но странно защо не се бяха загрижили за бъдещето на ООкрайна?
  • 13 хахахаха

    25 35 Отговор
    Забавно е че рашките се борят да си запазят свободата уж. А те никога не са били свободни хора.

    Коментиран от #35

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Курд Околянов

    30 21 Отговор
    Руският народ иска силна империя начело с император и Путин осигури това.
  • 16 Хахаха

    43 20 Отговор
    Най добрия лидер на света. Да е жив и здрав още дълги години.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дебил

    35 14 Отговор

    До коментар #1 от "681":

    Напротив.Пази я от "ценностите"на Запада.България за това сега е кочина.Рай за престъпници,наркомани и кви се сетиш отпадъци.

    Коментиран от #29

  • 21 Мутата

    22 13 Отговор
    Какво друго очаквате да каже тая коза
  • 22 Мнение

    33 15 Отговор
    Постоянно репресии и войни ще има, докато САЩ иска да бъде хегемон, уважаеми! За щастие времето му изтича и това е за добро на човечеството!

    Коментиран от #36, #47

  • 23 Ами затвор бе господа...

    19 9 Отговор
    Басейни, сауни и ВИП хотели има на друго място...
    А народа умно казва ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!!!

    Коментиран от #86

  • 24 Либерал

    10 10 Отговор
    Само когато Навални дойде на власт ще настъпи мир и любов, братя и сестри...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Курд Околянов

    25 11 Отговор
    Колективният Запад успя да качи Русия на военни релси. Сега военно-промишления комплекс на Русия работи на пълни обороти. Дано Путин да остане ръководител на Русия още дълго време, защото е разумен и не се знае кой хардлайнер ще дойде след него.
  • 27 Име

    11 6 Отговор
    В България също има неправда - осъдиха много хора - без съд и присъда, имаме и си ние - диктатура.

    Гадно е да си жител и на България - имот - забрави, това-онова - забрави.

    Има и при нас - известна диктатура.
  • 28 Голям кеф, че се гърчите от яд

    25 17 Отговор
    Путин е силен лидер и им бърка в г... Ако беше слаб, нямаше да се дават в злоба и безсилие тези с колективния мозък.
  • 29 българин

    14 14 Отговор

    До коментар #20 от "Дебил":

    Тия дето ги описа са русофилите, завзели държавата след 44 година.
  • 30 гражданин

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Блатната джамахирия оркостан.
  • 31 Механик

    22 16 Отговор
    Путин ви спука като свинска пуска. (за особено интелигенттните жиндърляци ще поясним, че ПУСКА означава свински пикочен мехур)
    Дойдохте да разпадате Русия, а се оказа, че се разпадате ВИе.
    О-краина скоро ще сдава байряка. САЩ се самоубиха с тая война. То не стига малоумие, но подкараха и друга война в Израел.
    А снаряди няма.
    А и не искаме руски мед, алуминий, газ, химия....
    Хахахахах!
  • 32 Хахахаха

    15 16 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Факт на който копейките няма как да ти отговорят.
  • 33 Стойко

    19 17 Отговор
    Слава на Путин и на Русия
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 хахаха

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "хахахаха":

    Обърни внимание тука подтиснатите пленени от нато. Могат по цял ден да го псуват и кълнат. А ако са в русия и кажат нещо лошично за свото. Направо 10 годинки
  • 36 Ама отдавна са го замислили

    21 7 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    Алън Дълес 1945 г. реч с която очертава стратегията на САЩ за ерозирането на Съветския съюз и соца....

    „ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.
    Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза:
    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ
  • 37 Уточнявам

    15 11 Отговор
    "само през четвъртия мандат на Владимир Путин са водени повече политически съдебни процеси, отколкото при Никита Хрушчов и Леонид Брежнев, взети заедно."

    Само че тогава в СССР, филантропи като Сорос и човеколюбци като МИ6 и ЦРУ не са се разхождали там с пълни куфарчета за пазаруване на "демократи".
  • 38 Уффф

    14 8 Отговор
    Затъжих за
    НаСвалная..
    С кого си ляга с кого става, изплюска ли парите на навални
    Моля информирайте ни редовно и подробно, живо ни интересува
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Путин е само кукла на конци.

    4 21 Отговор
    Путин е верен служител на световната върхушка, която иска да премахне славянското население в онези части на Украйна, където се водят сражения и където смятат да се настанят евреи от Израел, САЩ и други страни, включително от Русия. Проектът Израел вече издиша. Търси се ново място. Нещата са прости, но не очевидни. Вижте какво става в украинския град Умань. Там няма сражения, никой не праща дронове и бомби. Защото там вече се заселват ултрарелигиозни евреи от Израел - онези с шапките и с масурите коса пред ушите. Напишете в ю туб: Хасиды Умань.
    И ще видите със собствените си очи.
    Нали знаете, че "совите не са това, което са".
    Големите игри стават пред очите ни, но на нас ни обясняват събитията по неверен начин. Защото хората са силни същества когато са единни и могат да се надигнат срещу плановете на злите сили и да ги осуетят.
    Путин е само пионка.

    Коментиран от #55, #85

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Механик

    16 15 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Колега, докато Путин както казваш ти "си затрива Русията", ОКРАИНА се споминаааа. НЯма я вече Окраината.
    Остана с половин земя, остана с неколко "последни О-краинци"... с един генерал Сирски остана и с един шмъркач. Е това е Окраина сега. А Русия бие. Яко бие!
    Та в тоя аспект на мисли, азне знам дали Русия ще се разпадне и дали Путин я зтрива, но вие там сте вече ЗАТРИТИ.
    Руските ви направиха на шарени бръмбари.
    казано накратко, Сбъркахте федерацията!
    п.п.
    А сега ревете като ползвани леки жени!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 шааа

    10 5 Отговор
    зелето отново е кисело

    я сложете във фракти филтър, за да може читателите само да отфилтрират източниците на фейкове и пропаганда (явно вие не се справяте с това)
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЖИВ И ЗДРАВ АМИН

    9 7 Отговор
    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И УСПЕХ ЗА ВЪ БЪДЕЩЕ ВТОРИ КАТО НЕГО НЯМА ЦЯЛ СВЯТ МЪЛЧИ КАТО МАСТИЯ ВЪВ ЪГЪЛА ..... ТОЙ Е ЧОВЕК НА НАРОДА ........ НА НИКОЙ НЕ ЦЕПЕ БАСМА ....ЗА БЛАГОТО НА РОДИНАТА ГОНЕ ИНТЕРЕСА ДО ДУПКА УМЕН ,,, КАДЪРЕН,,, ТЕРПЕЛИВ....НЯМА ТАКЪВ ВТОРИ НА ТОЗИ СВЯТ ....
  • 47 В света винаги е имало,

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    има и ще има държава или съюз от държави които са хегемон. Римската Империя, Османската, Монголската, Великобритания, сега САЩ в бъдеще дори да са БРИКС и те ще правят това което искат и могат. Който е силен той командва, да не мислиш, че китайците ще са мили и добрички. Пожелавам ти в бъдеще китаец за шеф.
  • 48 az #СВО

    15 7 Отговор
    На днешния ден преди десет години Александър Турчинов, /изпълняващ длъжността президент на Украйна след въоръжения преврат по-рано същата година/ подписа указа за началото на АТО /антитерористична операция с използването на армията/ срещу източните украински области, с което всъщност започа гражданската война в Украйна.
  • 49 Курд Околянов

    12 5 Отговор
    Националният спорт на руснаците е воденето на война и са най-добри в дисциплината "Ракети" с треньор Владимир Владимирович.
  • 50 Химика

    17 9 Отговор
    Ейййй тоя Путин бе , не дава тия метали , въглеводороди , гори , земя .
    Не дава ги и това е .
    Без пари де .

    Коментиран от #78

  • 51 тая

    13 10 Отговор
    се престара само и само да извади мъжа си борец за "свобода" - видите ли, мъжа й е бил против Путин още от идването му на власт, т.е. повече от 20 години. Още една иска да се облажи от положението на съпруга си, та да си живее на воля в САЩ.
    Милата куха лей..ка дори не може да смята, защото мъжлето й се захвана с парите, които падат ако си опозиционер едва след 2015 година. При това неговото "захващане" си беше по линия на баща му, конюктурно и меркантилно, както винаги е било в Русия.
    Не ми е жал за мъжа й, нито за веселата му вдовица, пардон тази още не е но може да се окъпе в слава, ако направи и невъзможното да извади от мъжа си мъченик, който да отлети след поредната си среща с адвоката, подобно на другия измислен герой Навални.
    Явно в Русия има нова мода за обогатяване - жените да превръщат съпрузите си в мъченици, но с добро заплащане на родата.
  • 52 касата

    14 18 Отговор
    Путин ще остане в историята, като долнопробен поръчител на убийства и главен виновник за стотици хиляди жертви!
  • 53 СПИРАМЕ КРАЖБИТЕ 😂 ПО ЗАКОН 3.8 % НА С

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    ТЕБ ВЪОБЩЕ ТЕ НЯМА НА КАРТАТА ИМА ТЕ САМО ВЪ БАНКОВАТА ИЗМАМА ДЪЛЖИШ МНОГО ПАРИ АМА МНОГО И ЩЕ ПЛАЩАТ И ТВОЙТЕ ПРА ВНУЦИ ВЪ БЪДИЩЕ 200ГОДИНИ ЗА НАПРЕД
  • 54 Евроатлантик

    27 12 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЕОН":

    Tpeпете го вече тоя дърт, пpocт гнoм, че да оцелеят хиляди руски и украински войници...

    Коментиран от #60

  • 55 Дам да

    15 9 Отговор

    До коментар #40 от "Путин е само кукла на конци.":

    Спъва се по стълби , ръкува се с духове ,
    среща се с Хелмут Кол , чака войната във Виетнам да свърши , ами няма да го ,,бъде ,,
  • 56 пиночет

    12 9 Отговор
    Палячото Путин,и той щял да ходи на фронта!

    Коментиран от #57

  • 57 Дон Корлеоне

    10 7 Отговор

    До коментар #56 от "пиночет":

    Джуджета и педофили не ходят на фронта!
  • 58 ЗАПАДА Е КРЪГЛА НУЛА СЪС ЛЪСКАВ ЕКРАН

    11 13 Отговор

    До коментар #43 от "На Запада трябва да им просветне !":

    ЗАПАДА Е ПРЕД ФАЛИТ ----БАНКРУД ПИТАЙ ГИ КОЛКО БОРЧОВЕ ИМАТ 😂🤣🤣🤣🤣🤣 КАРАТ НА МАГИЯ 😂🤣🤣🤣🤣ВСЯКА ИЗМИНАТА МИНУТА 😂🤣🤣🤣🤣🤣
  • 59 Цицерон

    8 2 Отговор
    Никоя страна не се управлява от правителства, премиери, президенти и личности, а от организации в сянка. Така е и на изток и на запад. Има много книги и филми за това. Докато е така нищо няма да се промени. Докато съглашението си играй играта ще има война. Когато те решат всичко ще спре и някои хора ще изгорят като виновни. Няма да ги споменавам кои ще са.
  • 60 Трол на посолствоТо

    9 6 Отговор

    До коментар #54 от "Евроатлантик":

    Имаш в предвид зеленото ГНОМЧЕ... за да си реален и истински
  • 61 Хм Хм

    8 11 Отговор
    Абе Западът май не загря. Докато има руснак ще има война. Който и да дойде след Путин, все тая. Агресията е в кръвта им.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Дядо Петко

    14 8 Отговор
    "Докато Путин е на власт, ще има репресии и война" - Даааа, като го нямаше преди Путин, нямаше ни репресии, ни войни. Да ви напомням ли кои и кой ги разпалваше, и колко народ загина. А дано се сетите.
  • 64 Ха,ха,ха

    8 5 Отговор
    Като му се катерят по онази му работа естествено че ще има война. С една дума, да би мирно седяло не би чудо видяло.
  • 65 касата

    13 12 Отговор
    Важното е, че Путин е вече бита карта както и Копейкин, Плюнчо и палячовците от Възраждане!
  • 66 Ха,ха,ха

    6 6 Отговор
    Като му се катерят по онази му работа естествено че ще има война. С една дума, да би мирно седяло не би чудо видяло.
  • 67 Пента Гона

    8 3 Отговор
    Ама, от къде дойде тоя Путин бе? Ако не беше той сега щяхме да имаме няколко бази в Крим и в Русия.
  • 68 Перо

    2 1 Отговор
    На всекиму своето!
  • 69 Путин

    10 3 Отговор
    " Те са свикнали да тъпчат шкембетата си с човешка плът а джобовете с пари, но трябва да знаят, че балът на вампирите приключва."
    Светът отдавна не се управлява от президента на САЩ, а от множество подмолни типове, които въртят тонове долари. Сред тях са съветникът на Никсън Питър Патерсън (вече на оня свят), който през 90- те беше в ръководството на Лемън Брадърс (онези дето фалираха през 2008) , който по-късно основа фонд на свое име заедно с още един мошеник. От този фонд наречен блакстоун се отцепи един от мрнъджерите и образува блакрок. И сега владее половината свят. Ако искате да разберете кой ще спечели война, кой ще стане президент, чия икономика ще се срине, това са истинските експерти по тези въпроси.
  • 70 ЗООМАГ

    6 2 Отговор
    ДА! ЧОВЕКА КАЗА БАЛА НА ВАМПИРИТЕ СВЪРШИ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Путин гол до кръста на кон

    2 4 Отговор
    - Хотят ли руские войнъй? Не искат естествено, но друго не могат!
  • 73 Павел пенев

    7 6 Отговор
    За информация на фашистката медия DW, след капитулацията на Украйна война няма да има защото и НАТО няма да го има.

    Коментиран от #77

  • 74 Това ще е дережето !

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Това ще е дережето !":

    Ще си Носиш фереджето

    Гюл 🥷 Бахча
  • 75 Бийк - мурзилът и уатабаутистът

    5 0 Отговор
    А па той бай Дъно много убав
  • 76 Логика

    3 4 Отговор
    Тъпо ДВ: когато Медведев дойде на власт, санкциите приключват ли?
  • 77 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Павел пенев":

    прав си пич а пък и на предатели като този и табуретката му е много. хахаха
  • 78 И аз да кажа

    5 7 Отговор

    До коментар #50 от "Химика":

    Що не помислиш малко: ако Западът "вземе" руската земя, нали трябва да добива тези ресурси, т.е. да плаща заплати по Западни стандарти?! А руските олигарси ги изсмукват за жълти копейки, държейки местните в нечувана бедност и после ги продават изгодно на запад на ниски цени без конкуренция. Та защо му било на Запада да им взема страната, казваш? И какво би правил с болното, зомбирано и алкохолизирано руско население същият този изнежен и със силен социален вектор Запад?

    Коментиран от #84

  • 79 Аде

    3 3 Отговор
    Американците и западно европейците откриха рецесиите и войните чрез Путин. Преди това дори не знаеха какво е.
  • 80 ХА ХА ХА

    5 1 Отговор
    ТЪПИ ФЕЙКАДЖИИ.
  • 81 В.В.П.

    5 2 Отговор
    Янките държат 2000 индивида в Гуантанамо..без вина ,ни съд ни присъда .23 год след Техния атентат 11/9...Само 5 човека направиха атентатите. .и умряха тогава ..Там е фашизма
  • 82 ДВ лъжливи кравари сте

    5 2 Отговор
    ДВ жалки сте
  • 83 Опа

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хохо Бохо":

    Това не важи ли и за украйнките?
  • 84 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "И аз да кажа":

    Опа, демокрация в някаква неясна светлина!
    Да вземат руска земя?
    Това не е демокрация а нещо друго. Помисли малко, точно какво друго е?
  • 85 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Путин е само кукла на конци.":

    Тук е пълна мъгла.
  • 86 Инна

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ами затвор бе господа...":

    Владимир Кара-Мурза е преместен в единична килийна стая (ЕКПТ) на ИК-7 в Омск като „злонамерен нарушител“.
    В писмо, което съпругата му публикува в социалните мрежи, Кара-Мурза каза, че трябва да прекара четири месеца в EPCT - до 26 май, като подчерта, че тези „срокове могат да бъдат изместени, ако отново има нарушение“. Той отбеляза, че всичко е наред с него: „облечен, обут, нахранен и топъл“ и „хората тук са нормални“.

    Кара-Мурза е обвинен по член 275 от Наказателния кодекс (държавна измяна), част 1 на член 284.1 (участие в дейността на нежелана организация) и параграфи "d" и "e" на част 2 на член 207.3 (разпространение на съзнателно невярна информация за руската армия). Той не се призна за виновен по нито едно от обвиненията, като настоя, че е преследван по политически причини.

    Кара-Мурза е британски поданик и гражданин на Северна Ирландия.

    Коментиран от #87

  • 87 Инна

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Инна":

    Владимир Кара-Мурза е преместен в единична килийна стая (ЕКПТ) на ИК-7 в Омск като „злонамерен нарушител“./ злостный нарушитель
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 фэхэъйх

    2 1 Отговор
    Зеленски вече е нелегитимен президент дефакто украйна е продадена
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 естествено, че така ще

    3 0 Отговор
    говорят най-големите агресори!!! А бай дънчо е миротворец неръкотворен!!!! Що за щуротии пишат някои от вас???

    Представете си колко им трябва и е важна Украйна, за да хвърлят толкова пари там. Украйна не е само плацдарм за война срещу Русия, там са скрити много взривоопасни за Дълбоката държава тайни. В допълнение е перфектната перачница на пари.
    И запомнете ! Истината винаги минава през три етапа:
    Първо е осмивана, след това е категорично отричана и накрая се признава, като нещо, което винаги е било очевидно.
    Ясно е, влизането в НАТО на всички държави по границите с Русия не променя баланса на силите, ама хич, изобщо, а?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 П. Желев

    0 0 Отговор
    Путя е достоен наследник на Сталин Иван Грозни и Петър Първи. Масови убийци и психопати унищожили милиони човешки съдби.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания