Last news in Fakti

14 Март, 2014 10:32 1 790 0

Търсят изчезналия малайзийския боинг и в Индийския океан

  • боинг-
  • малайзия

САЩ имат информация, че самолетът може би е летял часове, след като за последно е подал сигнал

Търсят изчезналия малайзийския боинг и в Индийския океан - 1
Снимки:АП/БТА

Периметърът на издирвания изчезнал боинг на „Малайзия еърлайнс“ се разпростря и до Индийския океан, съобщи Би Би Си.

До тази стъпка на САЩ се е стигнало след като вече се появиха информации, че изчезналият боинг е излъчвал сигнал пет часа след кто официално е бил изчезнал от радарите.

В района на Индийския океан е изпратен специален екип, който е обучен в разследване и издирване на жертви и пострадали при транспортни инциденти.

САЩ имат информация, че самолетът може би е летял часове, след като за последно е подал сигнал.

Другият озадачаващ факт е, че системите за комуникация на борда са се изключили не едновременно, а в интервал от 14 минути.

Малайзийските власти смятат, че една от системите на борда е подавала пакети данни към сателитите 4-5 часа, след като машината е изгубена от радарите.

Това е една от причините търсенето да бъде разширено в Индийския океан, което е на стотици мили от Куала Лампур и в противоположна на първоначалния полет посока.

Япония се включи с 4 самолета в издирването на пътническия боинг, извършващ полет от Куала Лумпур до Пекин. Китай обяви, че добавя още 2 самолета в спасителната операция.

Освен това Китайската Народна Република изпрати 10 спътника, които да се включат в издирвателните дейности. Те трябва да направят висококачествени снимки на земната повърхност в района на операцията. Обхватът на търсенето се разширява, съобщават властите в страната.

Индия обяви, че се присъединява към търсенето на липсващия самолет по молба на Малайзия. С това ще се разшири и района към Андаманско море.

Виетнам обаче заяви, че спира своето участие в операцията докато Малайзия не подаде по-подробна информация.

Малайзийските власти заявиха по-рано, че Полет MH370 е изчезнал около час, след като е излетял рано в събота от Куала Лумпур към китайската столица Пекин.

Висш военен офицер обаче заяви, че самолетът е направил обход на запад след като е съобщил на гражданските власти.

Полет MH370 изчезна в събота с 239 души на борда, но разногласията в рамките на международната операция продължават да се задълбочават.

Малайзийски длъжностни лица обясниха, че не са успели да изяснят последните известни движения на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА