Last news in Fakti

13 Март, 2014 14:19 2 491 0

Сателитни снимки на изчезналия самолет били "грешка"

  • снимки-
  • изчезнал самолет-
  • малайзия-
  • мистерия-
  • боинг 777

Транспортният министър на Малайзия Хишамудин: китайските изображения не показват никакви отломки от MH370

Сателитни снимки на изчезналия самолет били "грешка" - 1
Снимки АП/БТА

Китайските сателитни снимки, които уж показаха отломки от изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии са били освободени по погрешка, казва транспортния министър на Малайзия по време на пресконференция, съобщава Би Би Си.

Хишамудин Хюсеин също така отрече доклад на САЩ, в който се заявява, че самолетът може да е летял в продължение на часове, след като бе загубил контакт.

Полет MH370 от Куала Лумпур до Пекин изчезна рано в събота сутринта, с 239 пътници и екипаж на борда.

Министърът заяви, че изчезването на самолета е безпрецедентно в новата история на авиацията.

Хюсеин заяви пред репортери на международното летище в Куала Лумпур, че китайското посолство е заявило, че Пекин е пуснал сателитните снимки по погрешка и "не показват никакви отломки от MH370".

Трите снимки, направени от китайски сателит показват големи, плаващи предмети в Южнокитайско море.

Изображенията са били освободени от китайската държавна администрация в сряда.

Хюсеин също отрече съобщението в американския вестник „Уол стрийт джърнал“, че самолетът е изпращал данни от двигателя си от земята за повече от четири часа след като е загубил контакт с контрола по въздушното движение.

Той заяви, че хората му са говорил с „Малайжа еърлайнс“ и „Ролс ройс“, производителите на двигателя, които са били категорични, че докладът е неточен.

"Последното предаване от въздухоплавателното средство е било в 01:07 местно време и в него се казва, че всичко е нормално", каза Хюсеин като добави, че усилията за намиране на самолета няма да спрат и обеща да "направи всичко възможно за намирането на MH370".

"В момента има 43 кораба и 40 самолета, които търсят в Южнокитайско море и пролива Малака", каза той.

Вчера малайзийският посланик в Китай на среща с близки на китайските пътници заяви, че последното радио съобщение, което изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии е изпратил до контролната кула минути преди да изчезне от радарите над Южнокитайско море е било: "Всичко е наред. Лека нощ. Прието!"

Думите били произнесени от един от пилотите, преди машината да навлезе във виетнамското въздушно пространство, съобщи посланикът Искандар Сарудин в Сингапур. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА