Last news in Fakti

9 Март, 2014 09:29 5 235 2

Мистерията с изчезналия самолет продължава

  • малайзия-
  • самолет-
  • мистерия

Разследващите органи в Малайзия заявиха, че разглеждат тероризма като възможна причина за изчезването му

Разследващите органи в Малайзия заявиха, че разглеждат тероризма като възможна причина за изчезването на малайзийския пътнически самолет Boeing 777-200 във Виетнам. 
 
ФБР изпраща агенти и технически експерти в помощ на групите, които търсят изчезналия пътнически самолет. Представител на властите в САЩ е заявил, че службите се опитват да установят дали има някаква „терористична следа” в изчезването на самолета, на който е имало поне трима американски граждани.
В същото време стана ясно, че най-малко двама от пътниците са били с чужди паспорти, съобщи "Фокус", като се позова на Франс прес. 
 
Представители на външните министерства на Италия и Австрия са потвърдили, че имената на двама техни граждани, вписани в списъка на пасажерите на изчезналия самолет, разпространен от компанията, собственик на самолета „Малайзия Еърлайнс”, съвпадат с имената на притежателите на паспорти, обявени за откраднати в Тайланд.

Нито един от двамата европейци не се е намирал на борда на самолета, изчезнал само час след като излетял от Куала Лумпур за Пекин.

Австриецът си е бил в Австрия, а италианецът е пътувал в Тайланд.

 
Бащата на италианеца е заявил, че паспортът на сина му е откраднат преди година и половина по време на пътуване в Тайланд.
 
По данни на Malaysia Airlines, на борда на самолета е имало 227 пътници и 12 члена на екипажа. 153-ма от тях са граждани на Китай, 38 – на Малайзия, 12 – Индонезия, 7 – Австралия, 4 – на САЩ, 3 – Франция, по двама на Нова Зеландия, Канада и Украйна, по един на Русия, Италия, Холандия и Австрия. 
 
Все още няма следи от изчезналия самолет.  Досега операцията беше концентрирана във водите край източното крайбрежие на Малайзия в Южнокитайско море. Началникът на гражданската авиация на страната съобщи, че спасителните групи все още не са забелязали отломки в Южнокитайско море или на мястото, където самолетът е изчезнал от радарите.  В същото време той заяви, че данните от радарите показват, че самолетът може да се е опитал да промени курса си и да се върне обратно към Куала Лумпур. Властите разширяват обсега на търсене.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    1 0 Отговор
    Представители на външните министерства на Италия и Австрия са потвърдили, че имената на двама техни граждани...
    Австралиецът си е бил в Австралия...
  • 2 ннннн

    1 0 Отговор
    Не й връзвай кусур на Мимето. Те повечето си вършат работата през куп за грош и изобщо не им пука, че правят фрапантни грешки. Ама то щом им плащат и за такава работа защо да се пънат за повече. Жалко, че се правям лошо с чуждите езици и не мога да чета новини в оригинал. нямаше да надниквам даже в българска медия. В другите новинарски сайтове е същото и навикът ме преще все тук ...