Last news in Fakti

12 Март, 2014 11:56 2 677 1

Търсят изчезналия самолет в Андаманско море

  • самолет-
  • малайзия-
  • изчезнал-
  • мистерия-
  • издирване

Виетнам отзова част от издирвателните си екипи в очакване на повече информация

Търсят изчезналия самолет в Андаманско море - 1
Снимка АП/БТА

Мистерията на липсващият самолет се заплита все повече и повече след като Виетнам отзова част от издирвателните си екипи в очакване на допълнителна информация от Малайзия, съобщи вестник „Гардиан“.

Япония се включи с 4 самолета в издирването на пътническия боинг, извършващ полет от Куала Лумпур до Пекин. Китай обяви, че добавя още 2 самолета в спасителната операция.

Освен това Китайската Народна Република изпрати 10 спътника, които да се включат в издирвателните дейности. Те трябва да направят висококачествени снимки на земната повърхност в района на операцията. Обхватът на търсенето се разширява, съобщават властите в страната.

Индия обяви, че се присъединява към търсенето на липсващия самолет по молба на Малайзия. С това ще се разшири и района към Андаманско море.

Виетнам обаче заяви, че спира своето участие в операцията докато Малайзия не подаде по-подробна информация.

"Решихме да спрем временно някои дейности по издирването и спасяването, в очакване на нова информация от Малайзия", заяви заместник-министърът по транспорта на Виетнам, Фам Ки Тю.

В една от най-озадачаващите мистерии в най-новата история на въздухоплаването, мащабната операция по издирването на Боинг 777  на Малайжия Еърлайнс не е открила нито частица от самолета или пътниците.

Командващият малайзийските военновъздушни сили отрече новината, че военен радар за последно е засякъл мистериозно изчезналия самолет над Малакския проток, съобщиха световните медии.

В крайна сметка се оказа, че отново става въпрос за спекулации.

Вчера военните заявиха пред Ройтерес, че липсващият в продължение на почти пет дни самолет, е  направил контакт с граждански контрол на въздушното движение около час след загубата на контакт.

Малайзийските власти заявиха по-рано, че Полет MH370 е изчезнал около час, след като е излетял рано в събота от Куала Лумпур към китайската столица Пекин. Висш военен офицер обаче заяви, че самолетът е направил обход на запад след като е съобщил на гражданските власти.

"Той  е променил курса след Кота Браху и се е снижил на по-ниска надморска височина. Т.е. Е тръгнал към  Малакския проток", каза служителят. Такова отклонение би могло да подкопае теорията, че самолетът е претърпял внезапна катастрофа или механична повреда.

Пролива Малака, един от най-натоварените корабни канали в света, минава покрай западното крайбрежие на Малайзия , докато Кота Браху е на североизточния бряг.

След като семействата на изчезналите прекараха пет ден в очакване на новини за полет MH370, който изчезна в събота с 239 души на борда, разногласията в рамките на международната операция продължават да се задълбочават. Малайзийски длъжностни лица обясниха, че не са успели да изяснят последните известни движения на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rock Stenley

    2 0 Отговор
    само извънземнните са го гепили малките зелени гадове са го прибрали а ние се чудим КАДЕ ЛИ Е ? кой предложи пеевски