Last news in Fakti

15 Април, 2014 12:10 2 237 1

Отвлякоха посланика на Йордания в Либия

  • либия-
  • посланик-
  • йордания

Все още не е ясно кой стои зад отвличането

Отвлякоха посланика на Йордания в Либия - 1
Снимка: БТА/AP

Посланикът на Йордания в Либия е бил отвлечен в столицата Триполи, съобщава Би Би Си.

Фауаз ал Итан е бил похитен по време  на нападение над конвоя, от който е бил част автомобила му, оставило неговия шофьор ранен. Външният министър на Либия потвърди отвличането като заяви, че раненият шофьор е бил откаран в болница.

Нападението бе потвърдено и от посолството на Йордания в Триполи. Подробности около него обаче не се съобщават от никоя институция. Все още не е ясно кой стои зад отвличането. През януари петима души от египетското посолство също бяха отвлечени в Триполи.

За няколкото отвличания през последните месеци бе обвинявана местната милиция. Въпреки че тя е платена от правителството, изобщо не е ясно кой контролира нейните представители и на кого са верни те.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    4 0 Отговор
    Тези пък, взеха да се "крадат" помежду си...