Last news in Fakti

11 Април, 2020 13:40 2 421 24

1667 заразени в Русия за ден

  • русия-
  • москва-
  • заразени-
  • коронавирус

Над 100 души са починали в Русия от началото на пандемията

1667 заразени в Русия за ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия съобщи за нови 1667 случая на заразени с новия коронавирус за един ден. С тях общият брой на потвърдените случаи става 13 584, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на оперативния щаб за контрол на ситуацията с коронавируса.

Броят на починалите за един ден се е увеличил с 12 души и вече е общо 106 човека. Повече от половината от новите случаи на заразяване са на млади хора, предаде ТАСС, цитирайки щаба.

47,5 на сто от новите разболели се са на възраст от 18 до 45 години; 35,5 на сто на възраст от 46 до 65, а 12 процента - над 65 години, като почти 4 процента са по-възрастни от 80 г. Пет процента от новите случаи са деца. Междувременно стана ясно, че осем московски свещеници от 5 различни църкви са заразени с COVID-19. Очакват се резултатите на още трима, за които има съмнения. Храмовете, в които те са служили, са затворени за дезинфекция.

Всичките пациенти, както и лицата, които са били в близък контакт с тях, са под медицинско наблюдение. Пациенти, излекувани от инфекцията, предизвиквана от новия коронавирус, които са били в тежко състояние, могат да бъдат заразни за околните до пет седмици след изчезване на клиничните признаци за пневмония.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    22 17 Отговор
    Полека ей, копейки, рублите дето ви ги дават да тролите не стават за нищо ;) ....
  • 2 Б Елцин

    21 16 Отговор
    Хайде червени кхмери, покажете колко сте остроумни ! Вие сте...
  • 3 РУСКИ МАНИПУЛАЦИИ И КОНТРА ДЕЗИНФОРМАЦИИ

    26 15 Отговор
    РЕАЛНИЯТ БРОЙ Е ДЕСЕТОКРАТНО ПО-ГОЛЕМ!
    ДРУГАРИТЕ ОТ КГБ...ЗНАЯТ .. ПОЧЕМУ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 учуден

    15 14 Отговор
    Каква става а? Това съгласувано ли е с гнома!
  • 6 ААААХААА...РУСОРОБИТЕ НА ФАТМАКА..

    16 12 Отговор
    БОЯЗЛИВО НАДНИЧАТ И ЧЕТАТ, ПЛЮЕЙКИ СТАТИЯТА, НО...СТОЯТ В..НЕЛЕГАЛНОСТ!😂
    ЧЕКАЙ САМИ ДА ПОСТНАТ СТАТИЯ ЗА...БОЙКО,..И...ИЗКОЧИХА НА БАРИКАДАТА!😂
  • 7 Роби

    12 9 Отговор
    руските болни, най-здравите болни
  • 8 Руски фашист

    5 9 Отговор
    Стигнах до извода, че в Русия трябва да се въведе извънредно положение - тотална карантина и установяването на директна политическа диктатура. Всички, които са против, да бъдат изолирани заедно със заболелите.

    Сбербанк и големите монополи трябва да бъдат национализирани безплатно. Цялата промишленост и банките да работят под контрола на Извънреден комитет (ЧК) на Спасението.

    Да се отмени гласуването: който се справи с пандемията, той ще бъде президент - победител, герой, суверен. И точка по въпроса!

    Тези, които са "за" тези мерки - са от "нашата партия". Тези, които са против - са врагове на руския народ, държава и агенти на коронавируса.

    Путин, въведи войската!
  • 9 Шекспир

    11 14 Отговор
    Русофилите са мат с пешка
  • 10 Крум Усаински Крупник

    12 18 Отговор
    Цървули!!!Лъжите на Кремълските демагози вече не впечатляват никого!!!Лъжеха за Чернобил,лъжеха за катастрофите с ядрени подводници,ракети,заводи и каквото се сетиха!!!Лъжата и дезинформацията в Рускенефа са норма!!!Тази "статистика" е поредната лъжа!!!Фалиралият Сибирско-Азиатски Катун със 140 милиона население имал "само" стотина починали от коронавируса!!!При положение,че там всичко е вехто,ръждясало,гори,взривява се и
    се разпада!!!Ура и Слава!!!
  • 11 Gen Gurko

    14 8 Отговор
    Вчера изчислих по актуални данни, че броя на официално обявените заразени у нас и в Русия са еднакви-0,008% от населението. Най- малко и най устойчиви. Не знам причината, но това е факта.

    Коментиран от #13

  • 12 Gen Gurko

    10 5 Отговор
    Забравих да поясня, че данните за Русия са върху извършени 1000000 теста.

    Коментиран от #17

  • 13 Секретар на Сорос

    8 11 Отговор

    До коментар #11 от "Gen Gurko":

    Тaкa или инaчe щe мe изкaрaт coрocoид, a нe нaциoнaлиcт, тaкa чe пo-дoбрe дa cъм ''ceкрeтaр'' нa тoзи Вeлик Гocпoдин! Eднo oт мaлкoтo пoлoжитeлни нeщa нa тoзи вируc e, чe зaпoчнa дa oбръщa нaшитe кoмуниcти, aтaкиcти и руcoфили към Мaйкa Бългaрия! Тoecт, тe зaпoчнaхa дa гoвoрят oт днec, зa ceбe cи кaтo зa ''бългaри'', a нe кaтo зa ''руcнaци'', oткaктo зaрaзeнитe в Руcия oфициaлнo ca 14000, нo нeoфициaлнo ca нaд 184000, кaтo зaгрoбeнитe caмo в Мocквa ca нaд 2580 вeчe....Дaжe вeчe ce хвaлят c тoвa, чe в Бългaрия имa caмo 650 зaрaзeни и 26 пoчинaли...Дaнo тoзи вируc им oбърнe и миcлeнeтo, въпрeки, чe щe ocтaнaт бeз пaри aкo ce признaят зa ''бългaри''!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 котопакси

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Секретар на Сорос":

    ХА ХА ХА бил секретар на Сорос ,ти си му подметката на Сорос бе мухльо .Той Българите за слива не ги бръсне ти и секретар му се изкара .Секретар ама да му лижеш дъртият гъз ти за друго не ставаш .
  • 15 котопакси

    6 4 Отговор
    Царят жестоко си отмъсти на българите: той ни натресе ето тези хора, които ни загробиха Царят жестоко си отмъсти на българите: той ни натресе ето тези хора, които ни загробиха: Баце, Миленчо, Шиши, Пасито, Шулевата, дръндареца Доган, агента Николай, агент Иван, Хампито, Оги Герджика, Ники Маус, плешивия Мавродинко…

    Акад. Петър Иванов

    Коментиран от #18

  • 16 fakeTAXI

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Секретар на Сорос":

    бате, с тези възможности, не ставаш за секретар на сорос, търси вариантиХ)) аре, със здраве)
  • 17 ⚡ Хрониките на Евразия

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "Gen Gurko":

    Тестовете на руснаците са като на Путин рейтинга ..
    Никъде не правят тестове !
    Започнаха в Москва преди една седмица и то не на всеки и ето резултата ..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ейййй...

    5 7 Отговор
    Фили, руски, защо не сте на амбразурата? Да браните матушката и копейките си. Или не ви останаха сили след фиаското със Саудитска Арабия, поредна катастрофа на най-великият...многоходовчик...😅😅😅, сега си сложете маските и започнете да мучите...😷😷😷😷, бат ви Бойко заповядва.

    Коментиран от #23

  • 21 Borislav Popov

    3 2 Отговор
    Пак манипулации и лъжи от Мацква.
  • 22 Бай хой

    1 1 Отговор
    Браво Дениз, заразяваш ги рамките без никаква милост по 1600 на ден. Да попитам само как разбра че точно този ден са се заразили? Да не би това да е фалшива новина? А истинската да е че 1600 са открити при тестване за ден? Разликата е огромна.
  • 23 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ейййй...":

    Я кажи по добре как трамп бие Путин по жертви. Само вчера 2000. Кога ще ги стигнат хамериканските. Схващаш ли разликата? 1600 открити с настинка при тестване и 2000 жертви, малко поумрели тъй да се каже. А и незнам защо бъркаш триумфа със фиаско. Май не знаеш значението на думите.

    Коментиран от #24

  • 24 Триумф няма...

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    Има пълен провал. Триумфа е само в болният ти мозък.