Last news in Fakti

21 Юни, 2020 17:49 1 463 1

На избори! Вучич свали маската, пускайки бюлетина (СНИМКИ)

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Вотът, освен в условията на пандемията от Covid-19, се провежда и на фона на обявен бойкот на изборите от страна на основните опозиционни партии

На избори! Вучич свали маската, пускайки бюлетина (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

При засилени противоепидемични мерки протичат изборите за парламент и местна власт в Сърбия. В избирателните секции са предприети всички необходими епидемиологични мерки, всички членове на избирателните комисии работят с маски, ръкавици, използват се защитни средства, посочи председателят на Републиканската избирателна комисия (РИК) Владимир Димитриевич, цитиран от БТА.

Той допълни, че ако гражданите, които отиват да гласуват, нямат маски или ръкавици, им се раздават защитни средства на място.

Димитриевич посочи, че в парламентарните избори участват 21 партии, което е най-големият брой в сравнение с предишните четири изборни цикъла.

Вотът, освен в условията на пандемията от Covid-19, се провежда и на фона на обявен бойкот на изборите от страна на основните опозиционни партии. Въпреки това в тях участват 20 малки опозиционни формации.

На избори! Вучич свали маската, пускайки бюлетина (СНИМКИ)

Представителят на Републиканската статистическа служба и член на РИК Миладин Ковачевич съобщи, че избирателната активност до 12 часа местно време (13 часа българско) е била 18,01 процента. Ковачевич добави, че най-активно гласуват гражданите във Войводина, където избирателна активност до 12 часа е била 20,08 процента.

Сръбският президент Александър Вучич е гласувал в ранния следобяд в избирателна секция в Нови Белград. Вучич е влязъл в избирателната секция със защитна маска, но е свалил маската преди да пусне бюлетината в урната. Президентът не е носел ръкавици.

За гласуване на днешните избори са отворени общо 8385 избирателни секции, от които 42 в чужбина.

Право на глас на тези избори имат 6 583 665 граждани. Изборите ще се следят от 3341 местни и 111 чуждестранни наблюдатели, което е с 50 процента повече от предходните избори. Избирателните секции ще бъдат отворени от 7 до 20 часа местно време (от 8 до 21 българско).

На избори! Вучич свали маската, пускайки бюлетина (СНИМКИ)

Очакванията са управляващата Сръбска прогресивна партия на президента Александър Вучич да получи докъм 60 % от гласовете, следвана от Социалистическата партия.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.