Last news in Fakti

12 Септември, 2020 08:11 3 300 9

Франция не планира нова национална карантина заради Covid-19

  • франция-
  • ковид-19-
  • карантина

Ще бъдат приложени серия от по-малко радикални мерки, сред които - ускорено извършване на тестовете за приоритетните случаи и локализирани ограничения в особено тежко засегнати от пандемията райони

Франция не планира нова национална карантина заради Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство не планира нова национална карантина заради нарастването на броя на случаите на Covid-19. Това заяви премиерът Жан Кастекс, цитиран от Ройтерс.

По думите му, ще бъдат приложени серия от по-малко радикални мерки, сред които - ускорено извършване на тестовете за приоритетните случаи и локализирани ограничения в особено тежко засегнати от пандемията райони на Франция.

Кастекс заяви, че ситуацията в Марсилия, Бордо и Гваделупа предизвиква особени притеснения. Той добави, че е поискал от лидерите на тези региони да му предоставят предложенията си за местни мерки за възпиране на разпространението на заразата.

Самият премиер е в самоизолация, след като е бил в контакт със заразен с коронавируса, припомня Ройтерс.

Вчера Франция обяви откриването на 9406 нови случая.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо

    5 4 Отговор
    ФРАНЦИЯ ПЛАНИРА УЧЕНИЯ(ВОЙНА).ЩЕ ПРОБВАТ НОВИТЕ АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ.

    Коментиран от #4

  • 2 Българин

    9 6 Отговор
    Ама как лъжат и тия въобще няма такава болест явно целия свят има един господар който манипулира медик и правителства в цял свят страшно е само като си го помисля в момента ни тестват колко сме послушни дали ще носим постоянно масло който ни разболяват вдишвайки постоянно CO2 следващия им ход ще бъде задължителна ваксинация според мен макс до година две и имам впредвид който не се ваксинира примерно ще му ограничава правата и свободите няма да може да ходи ба работа да пътува в чужбина а накрая и да излиза от вкъщи а който се ваксинира ще стане зомби и ... всеки може да си представи продължението кога ще се събудим човечеството ????

    Коментиран от #6, #7

  • 3 ЕЛЕМЕНТАРНО

    1 0 Отговор
    НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ПРЕД ВХОДА НА БЛОКА И ПРЕД АСАНСЬОРА НИСЪК ЛАМАРИНЕН СЪД ДЕЗЕМФЕТИРАЩ ОБУВКИТЕ ВИ.
    НАЛИ ИМА ЕПИДЕМИЯ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МАСКИ
  • 4 бл.134 в Зап. парк

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    Токава, какъв беше смисъла и целта на първата - да печатят пари, за да спасяват алчните дебели и с по 10 апарта старци ли ?
    Направо една джамия на мястото на Нотр Дам
  • 5 Бесен

    0 3 Отговор
    ама как бе нали тоя вирос е ного страшен и сичкишеумрем АААА искам КАРАНТИНАААААА!
  • 6 Корона глад

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Бях изказал почти същото мнение през април и имах само --- в коментарите,дано вече повече хора са прогледнали
  • 7 даскала

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Бих казал , че е група от Господари , които експериментират с различни форми на контрол . Разпорежданията са разнородни и несистематични , което потвърждава моето мнение , за няколко Господари - решенията се менят , в зависимост от кои вземат превес в конкретният момент .
  • 8 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор
    Лъжат!!!!!Жилетките се върнаха днес,това е проблема.
  • 9 Минаващ

    0 0 Отговор
    Извecтeн фрeнcки прoфecoр вируcoлoг ce cлюнчeшe, чe рaшънитe нe ca нaпрaвили нищo и мaнипулирaт пaзaрa. Ceгa при тoлкoвa нoвoзaрaзeни oт КВ 19 фрaнceтaтa дa cи изпoлзвaт cвoя ceрум, кoйтo oщe нямaт.Ceгa пък инглишмeнитe ce рeпчaт и пoдлaгaт нa кръcтocaн рaзпит руcнaцитe в нaдeждa дa изкoпчaт нeщo. Миcля, чe руcкитe фaрмaцeвти нямa дa издържaт рaзпитa нa МИ6 и щe им тeглят мaйнaтa.Тoвa нe e диcкуcия нa кoлeги вируcoлoзи и фaрмaцeвти, a издeвaтeлcтвo нaд руcкитe лeкaри, кoитo нe ca cвикнaли нa тaкъв рaзпит.