Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 11:21 8 101 9

Какво направи пандемията с наемодателите

  • португалия-
  • жилища-
  • наем-
  • спад-
  • оферти

Все по-малко собственици отдават жилищата си под наем

Какво направи пандемията с наемодателите - 1
Снимка: Shutterstock

От началото на 2020 г. на пазара на краткосрочни наеми в Португалия са пуснали едва 6000 апартамента. Това е най-ниския показател от 2015 г. досега, сочат данните на Агенцията по туризъм. Преди 5 години техният брой е бил 10 151, като тук влизат 2343 жилища в Лисабон и 4922 във Фару.

През 2016 и 2017 гг. на наемния пазар е имало, съответно 10 543 и 16 909 оферти. Рекордът е поставен през 2018 г. - 23 643 предложения.

През тази година, от 6000 имота 2368 се намират във Фару и едва 868 в Лисабон.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интелигентен

    7 1 Отговор
    За цяла Европа положението с ДЕМОГРАФИЯТА е едно и също,почти.Населението на Старият континент/вече империя /НАМАЛЯВА чувствително.Остават ПРАЗНИ много жилища.Наемите постоянно трябва да падат защото от празни жилища се губи.Трябва да се отдават и продават с.....отстъпки,ЗА ДА.......ПОЛУЧАВАШ,ВСЕ ПАК,НЕЩО,което не е като НИЩО.Така ще бъде от днес нататък.ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В ТОЗИ ЖИВОТ за ЧОВЕКЪТ.Като няма хора/клиенти....?????,няма и никаква дейност в Негово име,нито пък.....КАКЪВТО И ДА Е БИЗНЕС.И обратно;-където има пренаселение и изобилие от хора/консуматори-ВСИЧКО ВЪРВИ-трябва да има и къде да спят многото хора.
  • 2 Георги

    17 4 Отговор
    Най ме кефят наемодателите в България и особено в София.
    Вместо да се задоволят и с малкото по време на пандемията-те надуват цените до безбожие и обявите им стоят редовно по сайтовете.Ама българина е такъв-алчен и гладен!
    Ако може да спечели на чужд гръб,идеалнао.
    До момента стая в София се отдава за 300лв.,и по време на пандемия,когато хората могат временно да загубят и работата си.Ама българина трябва да изцоца и последните стотинки от пострадалите от пандемията.Скъпи наеми,големите претенции и измислените разходи-това е София, това е и България!
    Да живее българската алчнос и подобие!!!!!
  • 3 Венци

    7 5 Отговор
    ГЕОРГИ....а имаш ли на представа тия жилища на какви цени са плащани? Мислиш ли че банката я интересува дали е криза?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Георги

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Венци":

    Че хората или по-скоро наемателите каква вина имат,че някой си е взел жилище на кредит??
    И нямах ни най-малка идея в коментара си за тези,чиито жилища са на кредит.
    Плюс това и никой не им е виновен,че жилищата са им на кредит.Имаш-купуваш, нямаш-не купуваш!
    Кво е това.....,,искам жилище в София,,??
    Голямата София....мръсна,цялата в дупки,високи цени,мръсен въздух........
  • 5 Умен

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Венци":

    Да не се е правел на тарикат наемодателя, мислейки че наемателя ще му го изплаща. Имоти с цел инвестиция се купуват с кеш, не с кредит!

    Коментиран от #6

  • 6 Обратното е

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Умен":

    Ивестицията за препоръчване с чужди пари

    Коментиран от #7

  • 7 Умен

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Обратното е":

    В голяма грешка си. Точно за апартамент се инвестират лични средства, защото е най-сигурната инвестиция, но с най-малка възвръщаемост и не се изискват колосална сума пари. Апартамент се купува, когато имаш едни излишни пари в банката и се чудиш какво да ги правиш. И за да имаш по-добра печалба, отколкото да седят в банката, се купува жилище, което да отдаваш срещу наем, който ще е по-голям от лихвата в банката за 1 месец. А не наема да се определя от лихвата по кредита ти! Така го правят на запад, мисля.
  • 8 Владо

    1 1 Отговор
    Стая 300лв.Тия са бах ги и смешниците!
    За нищо ги нямат тия пари.Ей ся ще им дам толкова за една пиклива стая,кво като е в София.Накрая от много искане та и наематели няма да имат.Народа бавно и славно започна да се оттегля от хубавата София.Я към други градове я към други държави,а лакомия българина накрая ще си остане и без 200лв. и ''''златната и платинена стая за 300лв.''"" ще остане да прашасва.Найш кога ше им дам 300лв. за едно легло и четири стени..........га роди тати ;)

    Коментиран от #9

  • 9 Rumen

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Владо":

    Да бе и като ги заискат и тия депозити.....дето в последствие и не връщат накрая......
    Имам доста наблюдения по темата наем+депозит в град София , тъй като доста приятели и колеги живеят на квартири там.А най-наглите щото се срещат чат пат и такива , искали и по цели два депозита.По десет-двадесет не щат ли?
    , Много бързо им се забогатява на тия софиянци и типично по български на чужд гръб.Затова и хората започнаха по групи в мрежата да се организират и да наемат по апартаменти които да делят помежду си.
    Наем на една стая за 300 лв тва не е смешно а е жалко и унизително за предлагащите.Пльоснали едно счупено легло,евтин кинескопов телевизор и шкаф пред разпад и.....300 лв........жалка картина