Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 13:48 2 484 36

Пандемия! На всеки 30 секунди по един парижанин се заразява с Covid-19

  • париж-
  • ковид-19

Починалите през последните 24 часа са 418, с което техният брой от началото на пандемията достигна 37 435

Пандемия! На всеки 30 секунди по един парижанин се заразява с Covid-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Френският здравен министър Оливие Веран заяви във вторник, че по един парижанин се заразява с Covid-19 на всеки 30 секунди, докато един пациент пристига в болницата на всеки 15 минути заради инфекциозното заболяване.

В изказване по радио RTL Веран отхвърли искането, отправено от кмета на града Ан Идалго, която призова правителството да отвори отново малките магазини, за да запази икономическата активност.

"Искаме да спасим парижани и французи и правим това с решителност и последователност", подчерта здравният министър.

Последните данни от снощи показват, че във Франция са били регистрирани рекордните 52 518 нови случая на коронавируса през последното денонощие въпреки наложената национална карантина.

Починалите през последните 24 часа са 418, с което техният брой от началото на пандемията достигна 37 435. Хората на интензивно болнично лечение пък достигнаха 3 730 - най-голям брой от 3-ти май насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    12 5 Отговор
    Париж ще гори запален от собствените си граждани.

    Коментиран от #6, #30

  • 2 БАЙ Х@Й

    26 2 Отговор
    ПЛАНдемията върви по ПЛАН !!!
  • 3 един от овчеподобните браня

    20 1 Отговор
    СТРАХ! ПАНИКА! УЖАС! ЖА МРЕМ! ПО - СКОРО ВАКСИНАТА! СКРИЙТЕ СЕ В МАЗАТА ДО ТОГАВА! УЖАС!
  • 4 БАЙ Х@Й

    15 3 Отговор
    БЪЛГАРИ!!!!!!!! Колко дни могат да Ви лъжат , че ежедневно по 25% от Вас се заразяват???? НАРОДЕ ????

    Коментиран от #18

  • 5 Нещастник френски

    16 0 Отговор
    Абе нали има карантина, защо неспира разпространението. Тъпанари френски...
  • 6 5ко

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Няма да е за първи път. Пак има нужда от доктор Гилотен.
  • 7 Софиянец

    4 13 Отговор
    Колко трябва да си плитък да си мислиш че някой те лъже. Скоро и у нас ще е така, гответе се за голямото затваряне полезни идиоти.

    Коментиран от #11, #12, #13, #15

  • 8 БАЙ Х@Й

    8 1 Отговор
    При 1'000 теста и при 10'000 теста процентите са почти еднакви! Ами ако правеха по 100'000 теста с тези проценти за 200 дни колко процента щяха да стигнат - 100%, 1'000%, 5'000% ....
  • 9 Stéphanie 🎲

    6 2 Отговор
    Не само парижани ,има много болни нещо нормално за сезона.Във всички градове хората които работят се тестват задължително всяка седмица.След теста много с корона 😉 малко се съмнявам може и да лъжат ,питам колеги и приятели добре са у дома скоро се връщат на работа.Дали е корона или настинка ,ангина ,бронхит там е въпроса ???Важното е че всички болни са писани с корона .

    Коментиран от #21, #27

  • 10 Учуден

    15 1 Отговор
    И що така? Нали маските и изолацията помагаха?

    Коментиран от #17

  • 11 БАЙ Х@Й

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Не , приятелю , колко трябва да си зле с математиката ( избягвам думата тъп) за да не сметнеш 200 дни по обявените проценти колко пъти са надхвърлили 100% !!! Че по цял ден политиците ни казват колко хора са починали, но няма нито един политик починал !!!

    Коментиран от #19

  • 12 гжгж

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Не се прави на остроумен. Слагай намордника и се заключвай у вас. Хвърляй ключа в кенефа и чакай да те спасяват га утрепят вируса.
  • 13 Хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Много нервен си станал, сигурно от март си се заключил вкъщи:)

    Коментиран от #16

  • 14 А тука

    0 0 Отговор
    всяка секунда.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    😅😂😁Чел е Сто години самота -Габриел Гарсия Маркес😅Ако продължава може и агорофобия да получи доГодина😅
  • 17 5ко

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Учуден":

    Маските спират вируси колкото мрежа за отрада спира комари. Но задържат БАКТЕРИИТЕ от устата и могат да ти докарат респираторни заболявания на дихателната с-ма и бактериална бронхопневмония, при по - продължително носене. Изолацията е за дресировка на скотонаселението безпрекословно да изпълнява заповеди. А дали има пандемия - тогава има ли фея на зъбките?

    Коментиран от #24

  • 18 Никой не е казал подобно нещо

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й":

    От тези, които ходят да си правят PCR тестове, а те вече са хора със симптоми и то доста изразени в 90%от случаите. Останалите 10 % са контактни на болни или им ги изискват за пътуване в някоя държава. Даже се учудвам, че не са 50%положителните тестове. Като гледам колко кашлящи, подсмърчащи и т. н. има дори сред персонала на големите вериги супермаркети нещата не отиват на добре. А е едва началото на ноември. Тези, които говорят за ПЛандемия какво предлагат?Според тях коронавирусът не съществува ли?Гуруто им Мангъров сега обвинява личните лекари, че били абдикирали. А се хвалеше, че ходи без маска до вчера...По-безобиден бил от грипа. Да, но само от испанския преди век. В Швеция има мерки, защото и там нараства броят на случаите. Но там никой не се вози в претъпкан влакове, автобуси и т. н. И младите обикновено не живеят с възрастните си родители, за да ги заразяват. Преди десет дни имаха 39 души в интензивни отделения, сега са 73.По-точно са били 73 в петък. Там отчитането в момента е на седмица. И са твърде далече от стадния имунитет, дори да приемем, че такъв е възможен.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 пройчо

    5 1 Отговор
    Пандемия !...На всеки 10 секунди мисирки бълват паникьорски статии.

    Коментиран от #23

  • 21 Ами не са писани. Не и в България

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    Давам пример.Племенникът ми беше 10 дни с хрема, гърлобол, температура 38,която поддържа няколко дни въпреки антибиотика. Тест за антитела - отрицателен. PCR не е правен. Не влиза в статистиката като болен с коронавирус. През февруари(след 10 дневен престой в Барселона) пак беше болен и дори лежа с бронхопневмония 10 дни в болница(сестра му също) и ги лекуваха с няколко антибиотика , но тогава даже тестове нямаше, за да се разбере дали е било грип Б или коронавирус.Ако през февруари са били с коронавирус значи вече нямат антитела срещу ковид-19 след 7-8 месеца.А може и грип Б да е било тогава.Още поне 5-6 души познавам, които са със симптоми на ковид, но тестовете им са отрицателни(антигенни, като този, който си прави Мангъров), а не PCR, защото едно че са скъпи, друго, че трудно може да се вредиш в момента да ти направят такъв. Нямам представа какви правят на работещите във Франция всяка седмица и дали е така.Владея доста сносно френски и бих могъл да проверя какво пише из френските ежедневници.

    Коментиран от #26

  • 22 Политолог

    3 3 Отговор
    И тук ще стане така, имайки предвид колко главочи следват препоръките на пелтека...
  • 23 Паникьорски са за тези като теб

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "пройчо":

    -невярващите или за крайните параноици(които за щастие или за нещастие са много по-малко). Който не иска да чете такива статии ги прескача и ги игнорира. А не се опитва да внушава как всичко е лъжа, пЛандемия и прочее. Хипохондриците ги е страх и се пазят като спазват мерки до маниакалност. Вероятността да се заразиш от хипохондрик с коронавирус е доста по-малка, отколкото от някой фен на Мангъров, който бойкотира маските.

    Коментиран от #25

  • 24 Как в Япония не им докарват нищо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "5ко":

    маските, а на Ганьо бактериална пневмония непременно ще му докарат. Ами пери я тази маска. Или слагай нова всеки ден като си в автобуса и супермаркета. 40 стотинки струва в аптеката. На едро сигурно е по-евтино. Или за цигари по 5 - 10 лв на ден имате, а за маска-не. Аман от безмозъчни примати. Естествено, че не са панацея маските, но ако се носят масово от всички и както трябва и се спазват правила няма да е толкова зле положението. И да не можеш за линейка да се вредиш даже... От много умуване и слушане на Мангъров я докарахме до тук.
  • 25 пройчо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Паникьорски са за тези като теб":

    Не си разбрал....Не казвам ,че е лъжа....Не съм фен на Мангъров*****Казвам,че темата се преекспонира медийно,..което , впрочем проф.Кантаржиев вече каза !!!...андастЪнлАрЪ !??

    Коментиран от #34

  • 26 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ами не са писани. Не и в България":

    Правят ти теста и чакаш ,докторите само знаят каоя е истината.Аз в Donostia-San Sebastian я пипнах короната -Испания ,един месец бяхме там на почивка за щастие апартамент под наем.Инак щяха ме затворят в болница като прокажена .4 дни спях лежах дори и ходенето до 🚾 бе изморително и температура.Антибиотик с амоксециклин сироп ,долипран бяха дали.На 5я ден вече ходих ,но 1месец постоянна болка в дробовете все едно са ме стиснали с менгеме.Пуша като комин бях ги спряла или по 2 на ден.Ядях лимоните като ябълки нещо невиждано без захар.Всичко отмина след това не съм се разболявала ,малкия постоянно е болен от децката...До сега 5 пъти да бях се разболяла ,мъжа ми и той я мина също не болудува за сега.При всеки протича различно

    Коментиран от #29

  • 27 И какъв е интересът им да лъжат

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    щом се "лекуват" у дома познатите ти. Защо си мислиш, че непременно искат да те чипират с ваксина. На преболедувалите ти колеги поне за 5-6 месеца такава няма да им е нужна.Не че ще я има за масово приложение до пролетта.Дори да има желаещи да се ваксинират. То сега противогрипните в България са дефицитни. Дано всички сред тези над 400 починали вчера във Франция да са на 85+и поне с по три придружаващи заболявания, ама едва ли.Ти най-вероятно си под 40.Не зная как е във France, aма тук вече доста и под тази възраст си отидоха без време, заразени с ковид-19.

    Коментиран от #28

  • 28 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "И какъв е интересът им да лъжат":

    Може би заради големи заеми кото ЕС дава,за ваксина не знам тук не е задължителна мога да откажа .Различни етноси нямат ваксина никаква.Знам обаче чух че всеки мигрант преминал граница е ваксиниран 👀?А няма още ваксина 😉.Може би заради афроарабите не знам много се въдят 😂.Нямам инфо за стари хора да умират мбого ,малко грехота да призная свекъра пипна корона с диабет мъжа ми се надяваше да си иде 😁 на 74 години още работи семеен бизнес и постоянно се бърка.Абе не почина още е жив и пие всяка вечер чаша вино ,май и диабета си замина не знам ама е по добре...

    Коментиран от #31

  • 29 Значи си изкарала коронавируса, а се

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    съмняваш в броя на заразените, които се отчитат в момента? Това не го проумявам някак си. Има щастливци, които го карат почти безсимптомно.За щастие или нещастие. Никой, който се чувства що-годе добре не иска да го затварят, изолират и т. н.,но няма друг начин за ограничаване на ежедневния ръст на заразата. И който не го проумява си е пълен егоист, който мисли само за себе си и не му пука грам за другите, които може и да нямат неговия късмет. Умират лекари, учителки по на 48,49 години и т. н. Във Франция няма как с тези мерки да спрат заразата при положение, че децата ходят на училище. Абсурдно е.Но пък иначе трябва да плащат на единия от родителите да си стои в къщи ако са под определена възраст децата. Няма лесни решения, нито напълно правилни или напълно грешни в ситуация като тази. Труден е балансът между икономическа, социална и здравна страна на пандемията. А с тези терористични атаки, които пак започнаха в Европа става още по-зле положението.

    Коментиран от #32

  • 30 коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Удриии!
    Вижте ся, започвам сериозно да се тревожа за психичното здраве на политическия и икономически елит на планетата. Всичко води до диагноза психопатия.
  • 31 Ами Германия е най-големият донор

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Stéphanie 🎲":

    в ЕС и не иска да се дават заеми толкова лесно. А там също расте заболяемостта. И имат над 100 починали за вчера. Не се знае дали през зимата ще искат пак да приемат за лечение болни от Франция и Италия. Като гледам ще си имат и там предостатъчно.
  • 32 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Значи си изкарала коронавируса, а се":

    Съмнявам се защо ???Две колежки уж болни с корона -позитив след 2 дни идват да вземат децата от децка , другата ми е комшийка вчера косеше тревата в градината има само хрема на базата на това са ми съмненията .Преди короната болницата бе постоянно пълна няма място в паркинга на 3 етажа е и двора комплект.Зимата така научени франсетата постоянно болни в месеца поне веднъж са болни 3,4 дни много се изморяват.Сега им дойде дар божи короната .....не си правя майтап .
  • 33 PSG

    2 0 Отговор
    От цялата история най-много ме кефи снимката :)
    Още преди близо век между двете световни войни моят прадядо е донесъл от Франция снимка как гръм пада на Айфеловата кула, черно-бяла е разбира се.
    А по темата - резултат от националната карантина - евентуално след 10 дни, този вирус има дълъг инкубационен период, затова още известно време числата ще растат и после ще започнат да намаляват.
  • 34 Политолог

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "пройчо":

    Ами не не се преекспонира. По западните медии е в пъти повече. България да не е на Марс!?
  • 35 хахаха

    1 0 Отговор
    а всяка секунда умира по един човек в света, а за 2 секунди се раждат трима...
  • 36 любопитен

    0 0 Отговор
    Само ПАРИЖАНИ ли се заразяват ???Защото по таз статистика , след една година , 50% от парижаните ще са били заразени ! Около 1 200 000 индивида !