Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 08:12 2 051 7

Рекорден брой нови случаи на коронавирус в света за последната седмица

  • ковид-19-
  • пандемия

Властите в Полша решиха да освободят медиците от задължението да спазват карантина след контакт с хора, заразени с Ковид-19

Рекорден брой нови случаи на коронавирус в света за последната седмица  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация (СЗО) съобщи за рекорден брой нови случаи на коронавирус, регистриран за последната седмица - над 3,3 милиона.

Досегашният най-висок брой новозаразени беше отчетен в периода 19-25 октомври - повече от 2,8 милиона души.

През последната седмица са починали над 45 хиляди заразени - с 9 хиляди повече отколкото през предходната.

Франция съобщи за най-големия брой починали с Covid-19 за едно денонощие от 15 април насам - 854 души.

Общият брой на случаите в страната е над 1,5 млн. В същото време гимназисти в Париж протестираха срещу недостатъчните според тях мерки срещу коронавируса и се стигна до сблъсък с полицията. Основното им искане е големината на паралелките да бъде намалена на половина.

Заради това няколко десетки ученици използваха кошчета на колела, метални скари и колички за пазаруване, за да блокират входа на гимназия в центъра на френската столица.

Някои от тях замеряха полицаите с оцветена течност и парчета стъкло. Силите на реда се опитаха да ги изтласкат, използвайки лютив спрей и щитовете си.

Великобритания съобщи за 397 смъртни случая от Ковид-19 - най-много от 27 май. Общият брой на починалите в страната, която е на първо място в черната статистика в Европа, достигна 47 250.

Властите в Полша решиха да освободят медиците от задължението да спазват карантина след контакт с хора, заразени с новия коронавирус. В момента под изолация се намират 30 000 медици. Полският парламент планира да приеме законодателство, според което граждани на трети държави с медицинска специализация ще могат да работят в страната.

В Унгария отново въвеждат извънредно положение заради влошаването на ситуацията с новия коронавирус. През нощта в страната ще бъде в сила полицейски час, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумието

    3 3 Отговор
    на ГЕП е тотално. Ще пълнят гушите на свои хора хотелиери. Ще правят от хотелите-болници.
  • 2 БАЙ Х@Й

    3 4 Отговор
    От Ковид 19 ли ще почине учител който след като не успее да каже на учениците колко % от населението е заразени след 200 дни по 5% плюс 20дни по 20%, реши да скочи отАспаруховия мост????

    Коментиран от #7

  • 3 нбмг

    3 1 Отговор
    Поне напишете в заглавието, че статията е за Европа!
  • 4 Адам

    6 4 Отговор
    Единственото рекордно нещо броят на ковид лумпенядата. Спирайте се еииии. Не пречите само на мен. Пречите на децата си , дори пречите и на самите себе си !!!!
  • 5 ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ

    5 2 Отговор
    НА 30 ОКТОМВРИ СА БИЛИ НАЙ МНОГО ОКОЛО 580 ХИЛЯДИ А ЗА ВЧЕРА 3ТИ СА 480 ХИЛЯДИ ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БЕ?

    Коментиран от #6

  • 6 Адам

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ":

    Това Което правят е много хубаво ( лъжат) . Хубаво е за нас , защото всеки Еди грамотен или полуграмотен човек може да види цифрите и съответно лъжата. Лошо е за Пинокио. Все по голям брой хора се събуждат от дълбокия си сън и виждат нарастващия му нос .
  • 7 А ти можеш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    ли да кажеш? Или и ти си вадиш заключение ЗА НАСЕЛЕНИЕТО въз основа на процента положителни тестове. Сметките ти при всички положения ще са грешни.