Last news in Fakti

8 Декември, 2020 11:18 3 807 16

САЩ не искат да делят ваксините срещу COVID-19 с останалия свят

  • ваксина-
  • коронавирус

В указ, който президентът Тръмп ще подпише днес, ще бъдат посочени условията, при които американски правителствени агенции ще помагат на други страни с доставки на ваксини

САЩ не искат да делят ваксините срещу COVID-19 с останалия свят - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Доналд Тръмп ще забрани Съединените щати да предоставят на други страни ваксини срещу COVID-19, разработени по поръчка на правителството, докато достъп до тях не получат всички американски граждани, е съобщил високопоставен служител на Белия дом, пожелал анонимност, предаде Ройтерс.

Според служителя, в указ, който Тръмп ще подпише днес, ще бъдат посочени условията, при които американски правителствени агенции ще помагат на други страни с доставки на ваксини.

Междувременно американски медии, цитирани от Ройтерс, съобщиха, че две водещи компании - "Пфайзер" и "Модерна", чиито ваксини се очаква да бъдат първите, одобрени от здравните власти, са отклонили поканата от администрацията за днешния т.нар. "COVID съмит" в Белия дом.

От преходния екип на новоизбрания президент Джо Байдън казаха, че не са поканени на срещата.

Във фокуса ѝ ще бъде информирането на обществото за ваксинационния план и ваксинационната кампания, която предстои да започне в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахаах

    30 2 Отговор
    Наистина хубава новина
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    47 2 Отговор
    САЩ работят за себе си,а целият свят трябва да работи за САЩ.
  • 4 Леле

    52 2 Отговор
    Не искате руска ваксина, а демократичната американска ваксина пък не ви я дават. И кво ша праим ся? Май пак ще се лекуваме с чесън и ракия.

    Коментиран от #6

  • 5 Covid

    27 3 Отговор
    Хамериканския президент каза да си бием белина. Ако и ваксината е така измислена.. Не мерси.
  • 6 Циганин

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Леле":

    За съжаление ще си дадем всички дупки за ваксината. 😏
  • 7 Мнение

    17 0 Отговор
    Нарочно така говорят, за да заинтригуват нормалномислещите хора, за които е пълен абсурд да се ваксинираш с експериментална ваксина, за която никой не носи отговорност!
    Никакво доброволно ваксиниране!!!!!!!
  • 8 1234

    22 2 Отговор
    Ние също не я искаме, исламе Спутник 5! ЕС е скапана клоака, дори собствена ваксина няма.... Иначе комисии и комисари лгбт колкото щеш!
  • 9 Охо Бохо

    12 1 Отговор
    Ами всички си ги дръжте. Хората от Европа с изключение на правителствата им едва ли приритват за ваксинация.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анджело

    11 1 Отговор
    Тъй ми. Купувате нашите ваксини и нищо друго. Щот ще ви обявим за врагове. Щот ще има икономически санкции. Горката Унгария
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Антигерб

    21 1 Отговор
    Е каква стана тя - наш тиквуний побърза да плати ваксините а ще ги получим заедно със самолетите - 2027 година.

    Важното е веднага да преведем парите на "братята" хамериканци а какво ще получим насреща няма никакво значение - дали ваксини с изтекъл срок на годност или самолети модел от преди 50 години.

    Така е като ни управляват продажници назначени от Германия или САЩ за които интересите на работодателите им са по-важни от собствения им народ.
  • 14 Га4е

    11 1 Отговор
    Коментарът е излишен.В България смесените бракове/между руснаци и българи/ще си поставят руска ваксина.Останалите българи няма/така ви подреди предателя Б. Борисов/.
  • 15 antonow

    0 1 Отговор
    Стига бе !!!!
    Както няма по-сериозни локални войни в момента, така са се осъскали тия Хамериканци че ваксините са им единствената надежда да не паднат на нивото на руснаците
  • 16 един от многото

    2 0 Отговор
    Господа от ЕС , ситуацията е патова , вие не позволявате Руска и Китайска ваксина , а тази която позволявате , не ви я дават. За пореден път си показват егоизма. Заслужават ембарго от целия свят.