Last news in Fakti

8 Декември, 2020 13:27 3 364 16

Китай се похвали: Ефективност от 97% на COVID-19 ваксината на фирма Sinovac

  • китай-
  • ваксина

Високият процент на успех на ваксината е важен, тъй като би позволил и други страни в азиатския регион, особено на тези от Югоизточна Азия, да се възползват от нея

Китай се похвали: Ефективност от 97% на COVID-19 ваксината на фирма Sinovac - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за коронавирусна ваксина на китайската биофармацевтична компания Sinovac Biotech - CoronaVac показва 97% ефективност в ранния етап на проучването в Индонезия, заяви във вторник производителят на ваксини от индонезийския град Бандунг - Bio Farma.

През август компаниите Bio Farma и Sinovac стартираха 6-месечния пробна ваксинация в Индонезия при 1620 доброволци на възраст между 18 и 59 години, половината от които получиха плацебо.

През ноември, публикувано в медицинското списание The Lancet Infectious Diseases проучване показва, че ваксината CoronaVac вероятно ще предизвика бърз имунен отговор у участниците въз основа на техния опит с други ваксини и данни от предклинични тестове върху животни.

От индонезийската компания съобщиха, че потенциалната ваксина е довела до създаването на антитела при 97 на сто от ваксинираните. Окончателните данни ще бъдат публикувани през януари. При тестовете в Бразилия ваксината показа 95 процента ефективност.

Междувременно през уикенда Индонезия получи първата си партида ваксина CoronaVac на китайската форма Sinovac.

Първата пристигнала партида е от 1,2 милиона дози, а следващата пратка от 1,8 милиона дози трябва да пристигне в началото на януари.

Високият процент на ефикасност на кандидат ваксината CoronaVac е важен, тъй като би позволил и други страни в азиатския регион, особено на тези от Югоизточна Азия, да се възползват от нея, тъй като редица от тези държави вече са сключили сделки с Китай за ваксини срещу коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Onq s konq

    12 3 Отговор
    В БАНскянската академиа, мой Бибо ще направи 166% сигурна ваксина.
  • 2 др Гей Билтс

    8 3 Отговор
    Всичките лочат от моята дамаджана. Всички знаете, че Уйндоусът е неуязвим за вируси.
  • 3 Емил

    16 0 Отговор
    При толкова много ефективни ваксини е време КОВИД да бъде записан в Червената книга на застрашените видове и Еко-талибаните да нададат вой за спасяването му!
  • 4 1234

    19 5 Отговор
    Същата която турция ползва, сащ няма да ни пратят с декрета на Тръмп, руската не е демократична както и китайската. Сега целия свят разбра какво представлява СКАПАНИЯ ЕС! Едно голямо нищо, не може дори ваксина да си измисли... Уж немски турци измислиха ама пак стана американска. Сащ изсмукват йевропа след 1945 до сега като пликче с мляко.... Дано германия и франция се осъзнаят какво им причини сащ за 75 г.и на останалите като нас покрай тях. Пълен крах и падение нчна това недоносче ЕС! Само лгтб са им в главите и мигрантски патки позор и срам за целия континент.
  • 5 4265

    5 6 Отговор
    Резултата се крепи на базата на 800 тествани човека.Другите държави ги тестват върху десетки хиляди.Ако Китай направо теста по-мащабен ,съм сигурен ,че процента ще падне драстично.
  • 6 оня с коня

    5 2 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО мераклиите да ползват Китайска ваксина трябва преди това да са ваксинирани СРЕЩУ НЕЯ!После вече може.
  • 7 Хи хи

    1 4 Отговор
    И какво от това.Всеки може да направи ваксина.

    Коментиран от #13

  • 8 123

    11 0 Отговор
    Кой би могъл да си представи, че през 2020 г. е нормално с маска и ръкавици да влезете в банка?
  • 9 Антитрол

    10 6 Отговор
    Горките соросоидчета - китайци и руснаци с по-добри ваксини от "високотехнологичните" американци че и ги направиха преди тях - мъка, голяма мъка - опорките падат една след друга. Какво ще правят сега не ми се мисли - ще пукнат от завист.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Хо хо хо

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Антитрол":

    Цитираш русмаци и китайци все едно са съюзници.А те не моат се гледат.
  • 11 Сандо

    4 3 Отговор
    Колкото и да се хвалят,демонкратичния свят няма да я признае.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факт!

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хи хи":

    Неоспорим Факт!
  • 14 До БаН

    1 3 Отговор
    Какво стана с ваксината, за която ви плащаме заплати?! Явно сте зациклили дали да бъде с розов цвят или небесно кафяв.
  • 15 Ахахах

    1 0 Отговор
    Искат да покоряват други светове, а не могат да се справят с някакви прости вируси по въздуха. Мисля, че е крайно време човечеството да си седне на дътата.
  • 16 Шамара

    1 3 Отговор
    Хвалбата и манията за величие и превъзходсто е отличителна черта на всички червени боклуци ! А забравих КРАЖБАТА под всякаква форма!