Last news in Fakti

9 Декември, 2020 08:46 2 535 34

Изготвят списъци с медици, които искат да се ваксинират срещу COVID-19

  • доц. ангел кунчев-
  • ангел кунчев-
  • ваксина-
  • ваксини-
  • медици-
  • заразени

Очакваме вече 125 000 дози като първа доставка. На 29 декември ще има препоръки от ЕМА, а един - два дни след това ще има решение на ЕК, припомни доц. Ангел Кунчев

Изготвят списъци с медици, които искат да се ваксинират срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че е започнало изготвянето на списъци с медицинските служители, които искат да си поставят ваксина срещу COVID-19. В сутрешния блок на БНТ той определи организацията като трудна.

"Има доста големи разлики между отделните лечебните заведения и отделните градове. Имаме места, където интересът е относително слаб - между 20 и 30%, както и места, където наближава 100%. Това е така, защото доста хора биха искали да има повече информация, данни и опит с ваксината и това ги притеснява, но докато не се получи официалното разрешение от ЕК, ние не разполагаме с всички данни, които ни интересуват. Достатъчно информация има, за да е ясно, че изследванията, които са направени с ваксината на над 40 000 души, показват много добри резултати. Когато тази информация достигне до всички, всеки ще се убеди, че това е ефективна ваксина, а междувременно много държави ще натрупат опит с ваксината“, посочи Кунчев.

„Много неща може да се променят за един месец. Хубаво е максимално точна да бъде бройката в списъците, защото организацията е трудна. Молбата ми е тези списъци да бъдат максимално точни и да работим по тях. Очакваме вече 125 000 дози като първа доставка. На 29 декември ще има препоръки от ЕМА, а един - два дни след това ще има решение на ЕК. Ще има и втора, трета и четвърта доставка - през 1-вото, 2-рото и 9-тото тримесечие. Те ще са по-големи - по 200 - 300 хиляди дози. През това време ще се получи и официално разрешение и на други ваксини“, добави Кунчев.

„Задължението на държавата е да осигури на всеки български гражданин възможност да се ваксинира, колко ще го направят е трудно да се каже. Идеята е да стигнем 70-75% имунизиране на хората, за да прекъснем предаването на вируса в обществото като цяло, а не само да защитим отделните индивиди. Дай Боже това да се случи, но няма да е никак лесно“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    55 7 Отговор
    Кои са тия ненормални медици, които ще искат да се имунизират с експериментална ваксина????
    Имате ли 1 медик дори в списъка, или само така си ги пишете тия работи???

    Коментиран от #5, #24

  • 2 БАЙ Х@Й

    41 6 Отговор
    Я пак сме в комунизма ! След списъци за коли, за апартаменти, за телевизори и перални , сега списъци за ...... ваксини !
  • 3 Реалност

    31 4 Отговор
    С тези списъци ще може да се направи преброяване на хипоците и хората с IQ под 60 в страната. Аз лично прогнозирам макс. 10% да се ваксинират.
  • 4 Глупост

    26 1 Отговор
    след глупост , че и пари вземат за тях !
  • 5 Има

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Куньо се е подписал десет пъти

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кметю Симитлиев

    14 0 Отговор
    Бацо обичам те страстно, шкафа то е прекрасен
  • 8 Дедо

    21 0 Отговор
    Аз може ли в некой списък за Асансьорче?
  • 9 Академик БТВ

    14 8 Отговор
    Не знам какво въобще има във ваксината и какво е въздействието, но е абсолютно безопасна и може да си я биете когато се сетите! Нищо не знам за ваксините, но трябва да си ги биете! Абсолютно безопасно са, вервайте ми!

    Коментиран от #12

  • 10 Българин

    34 5 Отговор
    Започва поредното голямо крадене, от тези 125 000 ваксини реално ще закупят 10 000 и ще ваксинират 5 000 желаещи, но ще ни кажат, че са ваксинирали 125 000. След три месеца ще са "закупили" 6 000 000 ваксини, а реално ще са 100 000, парите от останалите 5 900 000 - в чекмеждето.
  • 11 Бройки

    16 4 Отговор
    Нещо бройките не спадат, а се увеличават, но на тулупа мерките са в ход! Дали короната може да се спре чрез изолация - твърдо не! Не може! Всичконенопита да покажат тотален контрол над нас обикновените хора!
  • 12 Прав си

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Академик БТВ":

    За цял месец тестване само 25% имат сериозни странични ефекти, напълно е безопасна!
  • 13 Шопо

    12 0 Отговор
    ,,Ония,, списъци,а? €б@ти цирко ,ако докторите откажат ваксинация !!!
  • 14 Кутка Караянчева

    20 2 Отговор
    Май Мангъра ще излезе прав...
  • 15 Лелее

    8 1 Отговор
    Ясно : “На Места “ 100% ???
    И кои са тези места г-н Професор , Доктор , Академик , Усвоител ?
    На кои места ще “усвоим “ 100% пари за ваксинки и на кои НЕ ?
    Даже подозирам , че на места “желаещите “ ще достигнат 150 - 180 % от 100% възможни ...
  • 16 Centurion

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Има":

    Съмнявам се да ти кажа.Куньо е в щаба на хранилка,но не вярвам гарга да му е изпила акъла.А лекарите са най на ясно
    с експеримента,и с многото неизвестни около така набързо скалъпените ваксини.Трабва да си доказан идиот за да се инжектираш.Подозирам дори и ,че ще тръгнат да плащат за ваксинация.

    Коментиран от #20

  • 17 Петьо Петров

    4 1 Отговор
    Дори да приемем,че са безвредни, Чорбанов обясни,че тези ваксини не предпазват на 100%,а засилват само имунитета и се намалява шанса да се заразиш.Но,има едно НО,при прекаралите този вирус ,ваксината може да бъде опасна,понеже е голям рискът да се създаде свръх имунитет.И тук идва въпроса,как ще доказват,че даден човек не го минал безсимптомно. Има такива тестове,но са много скъпи/цената не се споменава/.Ще се правят ли на доброволците или ще караме само на сляпо доверие?
  • 18 С това "заразени"

    13 1 Отговор
    Направо зомбираха милиарди.Денонощно по всички медии от сутрин до вечер,в цял свят- корона,корона,корона! Ваксини,ваксини,ваксини! Зададох си въпроса: Да си представим,че нещо блокира технологиите,да не работят ТВ,да няма интернет- пълен блокаж.Само за месец! Какво ще се случи с тази страховита пандемия.
  • 19 Аз40

    4 0 Отговор
    Първо някакви измислени тестове, за които се плащаше цяла година при условие, че беше в цяла Европа безплатно, после пък щели да ваксинират до 75% всички, пак безплатно. Супер пожелание е всичко, вярвайте им.
  • 20 Истината

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Centurion":

    Куньо и щабаджиите са в списъка за физиологичен разтвор, който ще им бъде поставен на живо по НОВА ТВ
  • 21 Мечо Кух

    12 0 Отговор
    Всяка година Десетки милиони хора умират от глад, холера, ебола, малария, спин и т нт !! Да сте чули някога нещо по тоя въпрос по новините ??
  • 22 въпрос

    7 0 Отговор
    Въпрос към А.Кунчев и останалите от щаба,както и към всички мисирки от БНТ,БТВ,НОВА и останалите медии,които от сутрин до вечер ни облъчват с тая тема.Вие ще поставите ли тази ваксина на вас и на вашите деца.
  • 23 Гост

    7 0 Отговор
    Да видим списъка от медици, оглавяван от кунчо, целия нощ, ботоксовия министър и Балтов. Сред това всички те в ефир да си поставят ваксини от фризер до тях. Нека дадат личен пример колко са "безопасни", за да им повЕрваме....
  • 24 Санитар

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Всички медицински служители вчера заявиха,че ако ваксините станат задължителни ще напуснат от системата.Това е в нашата болница същото чувам от други болници.Пуснаха слух,че доктори се били избивали за руската ваксина и давали по няколко хилядарки за 1 бройка.Няма такова нещо това са слухове пуснати от мутрите.С Бойко си отива и вируса ковид настинката
  • 25 Ха-ха

    2 0 Отговор
    Ще броим балъците лятото, като се извият опашки за ваксина с мераклии за Гърция....

    Коментиран от #27

  • 26 Винце и Сужук

    5 1 Отговор
    Прави ли ви печатление как всички говорители на СИСТЕМАТА са като някакви търговци от битака, които надълго и нашироко си хвалят стоката и те убеждават да си я купиш! Как пък един не беше уклончив, да изрази леко съмнение към ваксините и тяхното приемане? То е ясно, че ако се изкаже така, не само ще си изтърве комисионната, ами и ще му бият шута
  • 27 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ха-ха":

    Тази година първи на опашката бяха именно Кунчев и Мутафчийски, дори Кунчев беше най първи от първите
  • 28 ШиШиШиШи

    3 1 Отговор
    А ако броят желаещите да се ваксинират с машини на Доминион (използвани на изборите в САЩ) желаещите може да достигнат до 120%
  • 29 Диверсант

    5 0 Отговор
    Близо година 90% от дЖурналалистите ядоха на корем.. Питам се вечер като се приберат по домовете си вкусен ли е хляба който са доставили на семейството си със своя труд. .. До тук бяха високо платени рекламни агенти на фармацефтичните компании. От няколко месеца тече надпревара за налъгване чия ваксина с колко процента е по сигурна и от там космически печалби на борсата..... . А какво мислят по въпроса адвокати, прокурори, съдии. ..... В Италия нещата стоят по особен начин за което тук не се пише...
  • 30 Армихал

    5 0 Отговор
    Докторите убиха много хора за пари по ко*ви*д пътеки. И това е истина-някои умряха бързо-други изписаха да се мъчат и да мъчат близките си у дома.
    Сега...нихната мадър докторска-да плащат-всички спо 5 дози от Гейбилтския сироп-да им поникнат косми в зъбите да им поникнат!
  • 31 любопитен

    3 0 Отговор
    НО , КЪДЕ Е ТОЗИ ЛЕГЕНДАРЕН ВИРУС ??? Вече 9 м. , се говори за вирус , но трибуна се дава на : политици , социолози , статистици , журналисти , военни и на НЯКОЛКО медици ! Същите тези медици , ДЕКЛАМИРАХА ЗАЗУБРЕНИ изречения , не отговаряха на преки въпроси или отговаряха уколничаво ! Сега се пише за ваксинация , но ПАК медиците не коментират ! Някакви псевдо-медици , които са с ПРИРОДНИ АНОМАЛИИ , ни убеждават , НЕУБЕДИТЕЛНО , за ваксини с недоказано действие или ефект !
  • 32 Tarnovetz

    0 1 Отговор
    Най-добра ваксина срещу COVID 19 – 35 млечни орехчета от Май – Юни нарязани и смесени в буркан c 1 кг мед – не ги киснете във вода предварително – 1 ч. л. през ден; ако може 10 km пеш/ден. Съхранявайте на тъмно, разбърквайте. След 20 дена е готова.
    Няма вторични ефекти, активира имунната, прочиства кръвта.
  • 33 Локумчев

    1 0 Отговор
    Да си турне една доза и след две години няма отърване ако още е жив ще го разпитват кой открабна парите и защо измря народът
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.