Last news in Fakti

18 Декември, 2020 21:13 2 000 19

В Европа обявяват кога започват ваксинацията срещу COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус

Очаква се Европейската агенция по лекарствата да обяви на 6 януари дали одобрява ваксината на компанията „Модерна“, след като до дни трябва да одобри ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“

В Европа обявяват кога започват ваксинацията срещу COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксинациите срещу COVID-19 в много европейски страни ще започнат още преди Нова година. А Европейската комисия одобри рамка за признаване на антигенните тестове във всички страни-членки.

Европейската комисия одобри обща рамка за бързите антигенни тестове за да се гарантира тяхната единна употреба, валидиране и признаване в ЕС. Комисията подписа и рамков договор с компаниите „Абот“ и „Роше“ за закупуване на 20 млн. такива тестове на стойност до 10 млн. евро.

Страните-членки обаче продължават да налага ограничения срещу разпространението на вируса.

От 23 часа в новогодишната нощ в Португалия влиза в сила полицейски час. Премиерът Антониу Коща обяви също, че от 1 до 3 януари няма да е позволено хората да излизат от дома си между 13 ч. и 5 ч. сутринта.

Очаква се премиерът на Италия Джузепе Конте също да обяви цяла Италия за червена зона, за да се избегне голямо движение и събиране на хора по празниците.

Хотелите, ресторантите и спортните зали в Чехия трябваше да затворят само две седмици, след като възобновиха работа, заради резкия скок в броя на заразените.

Милиони британци се подготвят за по-строги ограничителни мерки от полунощ. От 26 декември в Северна Ирландия влиза в сила 6-седмичен локдаун, Шотландия също не изключи затварянето за празниците. .

Гръцките власти наложиха строга карантина в три общини в област Атика, където разпространението на вируса е най-интензивно. Отворени остават само аптеки и хранителни магазини, а излизането от дома е позволено за работа и при спешен случай.

В Австрия, Гърция и Испания ваксинирането на населението ще започне на 27 декември.

„Това е много добра новина. Началото на края, но не е краят. Затова трябва да продължим да налагаме мерки, някои драстични, и е абсолютно задължително да ги спазваме, защото виждаме колко непредсказуем е вируса“, заяви испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля.

Музикалната легенда сър Пол Макартни заяви днес, че ще се ваксинира срещу COVID-19 и окуражи хората също да го направят.

Очаква се Европейската агенция по лекарствата да обяви на 6 януари дали одобрява ваксината на компанията „Модерна“, след като до дни трябва да одобри ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха сега

    27 2 Отговор
    Това което са тръгнали да го правят, ще им излезе през носа, защото съпротива има и ще има винаги. Живота ще си дам, но ваксина няма да ми биете! Не съм сам!

    Коментиран от #4

  • 2 Лелее

    23 1 Отговор
    Новогодишни “подаръци” от чичко Били !
    Бързат изродите ...
  • 3 зомби мишка

    19 3 Отговор
    Медицинска сестра
    припадна по време на живо
    предаване минути след
    COVID ваксинация(видео)
    Първите фронтови работници в Чатануга-четвъртият по
    големина град в щата
    Тенеси,САЩ получава ваксина в четвъртък (17.12.2020).
    Медицинска сестра,администриряна с ваксина COVID-19,пада е безсъзнание по време на интервю.
    Правят се огромни опити случаят да се потули.

    Коментиран от #14

  • 4 честен ционист

    3 20 Отговор

    До коментар #1 от "Ха сега":

    Като не те пускат в магазина без ваксина, ще те видим , какво ще си дадеш.

    Коментиран от #5, #7, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Първи Меркел, Урсула, целия евпопарламент, всички премиери, президенти и децата им в ефир! След това и на мен, ако ми изчезнат антителата ще си помисля дали да се боцна/
  • 7 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Що да не ме пускат в магазина без ваксина? Ти и магазинерите нали сте ваксинирани и "защитени"!? Кво ти пука за мен? Подобна забрана е долнопробен фашизъм, сравним с методите на Хитлер срещу евреите...

    Коментиран от #8

  • 8 честен ционист

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Магазинът ти е най-малкият проблем, за Нова година ще ти звънне работодателят ти и ще ти заяви, че без ваксина да не се връщаш на работа, това ще чуят всеки от семейството ти, а децата ти ще ги слагат в калсове с неваксинирани, главно от малцинствата. Май не разбираш, че който плаща, той поръчва музиката. Единственият ти шанс да не се ваксинираш, поне с първата партида е да се заразиш с истинския вирус.

    Коментиран от #10

  • 9 123

    4 0 Отговор
    Oчaквa ce Eврoпeйcкaтa aгeнция пo лeкaрcтвaтa дa oбяви нa 6 януaри дaли oдoбрявa вaкcинaтa нa кoмпaниятa „Мoдeрнa“, cлeд кaтo дo дни трябва дa oдoбри вaкcинaтa нa „Пфaйзeр“ и „Биoнтeх“
    а защо пишете ТРЯБВА да одобри,а не ДАЛИ ще одобри.Значи е СИГУРНО че вече е одобрена???
  • 10 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Ами вече цялото семейство се заразихме.... И изкарахме - кой по-тежко, кой по-леко, а някои и без симптоми! Имаме си и антитела! От какъв зор ми е ваксина? Бих си лоцнал, но не и на децата и то при положение, че Меркел, Локо, Макрон, Урсула и цялата им рода го направят в ефир и естествено, ако нямам антитела...

    Коментиран от #17

  • 11 Hoho Boho

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Като не ме пускат в магазина без ваксина,
    ще отворя магазин, където ще пускам и неваксинирани
    и този - без ваксина ще фалира.

    Гениално. Вече чувствам как почвам да забогатявам!
    Благодаря за идеята.
    :)
  • 12 Маргарет Кенан - актриса

    2 0 Отговор
    Мен вече ме ваксинираха от Pfizer два пъти за ковид 19, първият на 22 октомври 2020 и вторият път на 8 декември. Аз съм първата жена в света, която прие доброволно новата ваксина. Повяярвайте ми. Хи хи хи хи
  • 13 1235

    2 0 Отговор
    Ваксината може да им помогне, още веднъж да си сменят пола! Нищо повече! Ще умрат в мъки от бавната отрова, след като са им прибрали парите.
  • 14 Зомби плъх

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "зомби мишка":

    Полицаите и военните ще реагират! Те няма да припадат, просто няма да се оставят да ги убиват. Има един закон от 18 март 2013 и от 2017 година в сила, който е точно за военните,
    OPPT Military Order - всички държавни институции са юридически нелегални, банки, съдилища, полиция, телевизии... интересното е че това не е съобщено никъде официално и много малко хора знаят истината и помислете колко пъти от 2013 до днес сте били преследвани от частни съдебни изпълнители, колко глоби сте платили, колко сте се борили с безсмислена бюрокрация ? , докато те са незаконни - много добре знаят и даже има нареждане да бъдат арестувани. Полицаите вместо да стачкуват за повишение на заплатите трябва да се информират в каква система работят и да действат.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    И каква рода имат гореспоменатите, като нямат деца и са безплодни
  • 18 Кокорчо🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Зомби плъх":

    Много добър коментар, докато беше още първата вълна на измислената вълна се прокарваха и гласуваха закони, а за полицаите да не говорим те за 50 кинта и майките си ше продадат
  • 19 а честито

    1 0 Отговор
    „Модерна” унищожи 400 хил. ваксини заради проблем с производството. „Пфайзер” и „Модерна” с имунитет
    срещу съдебни искове за странични ефекти от
    ваксинацията. Също както американските войници
    могат да убиват в чужбина, но не могат да бъдат
    съдени или убивани там ! Краварска Демокрация !

    „В договора с „Пфайзер” е написано много ясно:
    „ние не носим отговорност за никакви странични
    ефекти”. Ако се превърнете в крокодил, това си
    е ваш проблем”, каза Болсонаро.
    В САЩ вече продават фалшиви ваксини срещу Ковид 19 !