Last news in Fakti

29 Януари, 2021 18:24 2 091 33

Проф. Чорбанов: Европа тотално се провали с ваксинационната програма срещу COVID-19

  • коронавирус-
  • андрей чорбанов-
  • ваксина

Турция имунизира по 200 000 души на ден с китайската ваксина

Проф. Чорбанов: Европа тотално се провали с ваксинационната програма срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Аз бях твърдо убеден евроинтеграционен човек, но напоследък се чувствам нещо като евроскептик. Европа тотално се провали, тъй като влезе в една ситуация, която граничи със скандалната. Европа инвестира големи средства за развитието на някои от ваксините, получи обещание да получи голяма част от тези ваксини и в крайна сметка частните компании, които ги произвеждат не ги доставят, защото Европа се е споразумяла на много ниски цени, но други държави предложиха много по-високи. Съответно тези компании са частни компании и си търсят интереса. Тези компании преференциално доставят на други страни и Европа е много възмутена от това нещо, сочи с пръст. Аз забелязвам, че частните компании са изкючително стреснати, дори отказват да разговарят с някои от европейските лидери. Нашите здравни власти може да имат цялото желание да направят масова имунизация, но ако ги няма ваксините в страната няма как да стане. Това коментира директорът на Департамента по Имунология към Института по Микробиология на БАН проф. д-р Андрей Чорбанов в ефира на "Дарик Радио".

"Израел са обещали март месец да имат 100% имунизирани хора. Това ще е изключително добър тест, би следвало след такава масова имунизация да няма вирусоносители. Би следвало да очакваме, че тази страна ще е оазис и нагледен пример за ефикасност на ваксините. От доста време казвам, че нито една от фармацевтичните фирми не е член на "Ордена на спасението" и няма желание да работи за едни дълбоко хуманитарни мисии. Това са частни компании, за които водещо е интересът. Мен ме учудва, че европейските лидери се учудват на това", коментира проф. Чорбанов.

"Дали пък не трябва да се обърнем с горчива усмивка към две наши съседни държави - Унгария и Сърбия, които започнаха внос на други ваксини - руската и китайската. Те ще напреднат доста повече с тези ваксинационни програми, които са си заложили. Какво да кажем за друга наша съседна страна - Турция, която имунизира по 200 000 души на ден с китайската ваксина", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 1 Отговор
    Браво!
  • 2 Да, професоре

    11 0 Отговор
    Отделни единици отново....!
  • 3 Ммммм

    31 2 Отговор
    Такъв е планът. Създават илюзия за дефицит с надеждата, че повече шарани ще клъвнат и доброволно ще сложат тази отрова в телата си.
  • 4 отвратен

    34 1 Отговор
    За ЕС. е по важно двама мъже или две жени да са родители на дете !!

    Коментиран от #6

  • 5 12345

    26 0 Отговор
    Тези в Брюксел така са се ояли че живеят в техен си свят.
  • 6 Дельо Хайдутин

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "отвратен":

    Две жени могат да си родят деца,ама двама мъже как?

    Коментиран от #23

  • 7 Дългият

    12 1 Отговор
    Какво като са частни компании нали има договореност...съд за стотици милиони...
  • 8 Ами браво

    11 0 Отговор
    ....на Турция
  • 9 Горката стара Европа

    20 0 Отговор
    То с какво ли не се провали Европа, т.е. либералните джендъри, които я превзеха и "управляват" начело с Меркел и сие !
  • 10 Каишков

    15 0 Отговор
    А тия частни компании като взеха авансово пари за разработка и организиране на производство как им пасваше на интересите. Сега продават на по високи цени на държави които не са вложили и един лев в техния бюджет. Виновни са от ЕС че сигурно не са подписали никакъв обвързващ договор. Иначе сега можеха да ги съсипят за неустойка.
  • 11 Отрова, в телата, си..... хахаха...!

    4 0 Отговор
    Има, тела и тела, чух от първо лице, ваксина и теста от компа, странно... странностите не свършват в този век....!
  • 12 ТОЧНО ГЛЕДАМ ФРАНС 24

    11 0 Отговор
    ЕВРОГЕИСКАТА ВАКСИНА. .50%..УСПЕШНА. .МОДЕРНА И ПФАИЗЕР 55 %УСПЕХ ХА ХА ХА

    Коментиран от #14

  • 13 Борисов съм

    2 4 Отговор
    Докторе ти ако искаш ги смеси и плати Руските и Китайските ваксини., Аз пари нямам за компенсиране на работниците ти за ваксини ми говориш.
  • 14 Държавите у Франция

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "ТОЧНО ГЛЕДАМ ФРАНС 24":

    И след ваксинацията гушват чемшира. Ваксините не действат на дъртаци със слаба имунна система. И сега идва въпросът, кого аджаба предпазваме с противоепидемичните мерки? И до кога ще търпим да ни баламосват?

    Коментиран от #19

  • 15 Дъртите у Франция

    7 2 Отговор
    И след ваксинацията гушват чемшира. Ваксините не действат на дъртаци със слаба имунна система. И сега идва въпросът, кого аджаба предпазваме с противоепидемичните мерки? И до кога ще търпим да ни баламосват?
  • 16 Хооооо

    5 1 Отговор
    Квоооо, говорят ни за Оазиси? Хахахаха голям смях.
  • 17 АНОНИМЕН

    13 0 Отговор
    Ндаа! Човека взе парите и каза: "Елате утре"! Това си е класика в жанра!
  • 18 Вън от ЕС

    16 0 Отговор
    За разлика от Съветския съюз Европейския съюз се проваля във всичко-ваксинация, расизъм, дискриминация, перверзии, джендър идеологии, истанбулски конвенции, двойни стандарти...
  • 19 ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "Държавите у Франция":

    ЗДРАВОСЛОВНО. .НАТУРАЛНИ ЕСТЕСТВЕНИ ХРАНИ. .СПОРТ. .НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА АЛКОХОЛ ЦИГАРИ ВСИЧКО ФАЛШИВО ИЗМАМА. .ДИСТАНЦИЯ МАСКИ И НАЙ ВАЖНО ДА МИЕМ РЪЦЕТЕ. .ДА НЕ СЕ ПИПАМЕ ПО ЛИЦЕТО. .

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Пшшшш

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ":

    Пффффф, закаш си.
  • 21 Който яде птичи крак той за мене е бунак

    13 4 Отговор
    Хора, набийте си го в кухите кратуни! Не ви трябва никаква ваксина за вирус измама! Не се опитвайте да се разболеете нарочно, защото на ваксината точно това и е действието - да ви разболее, за да може организма да си изгради имунитет! Вируси винаги е имало и ще има! Не виждате ли, че чувалите с трупове ги няма! Има само умъртвени хора от некадърните лекари, положили "хипократовата" клетва, ама сигурно отзад та напред! Също така има нарочно обявявана в ефир статистика на починалите от какво ли не, но вече само от "ковид" измамата, която до сега не е обявявана, с цел да психяса и да се стресира населението, и само да приеме хомота на робството, което ни гласят! Бъдете умни и мислете с главите си! А и въобще не гледайте телевизия и не слушайте радио, за да не ви промиват мозъците с лъжи и измами разни идиоти - кунчевци, кантарджиевци, ангеловци, мутафчиевци................! :(

    Коментиран от #25, #28

  • 22 Запознат

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ":

    Струва ли си изобщо да си жив без нещата ,които изброи. Забрави да кажеш и без клатене. Ще пасем люцерна и ще блеем,за да поживеем 5 години повече от хората,които си гледат кефа.

    Коментиран от #27

  • 23 Тольо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо Хайдутин":

    За мъжете опитите продължават :D
  • 24 Чорбалан

    2 11 Отговор
    Този доскоро плючше срещу ефективните ваксини понеже неговата ще е готова най малко след 10 години. Сега изведнъж се загрижил че нямало бърза имунизация. Явно си пее една и съща песен като Мангъров - винаги срещу мерките на правителстово. Иска и той да става депутат да надебелее като плондир, че само за клатене на краката не плащат много в БАН.
  • 25 Виденова Зима

    1 16 Отговор

    До коментар #21 от "Който яде птичи крак той за мене е бунак":

    Чувалите с трупове ги няма защото правителството игнорира дървени философи като тебе и наложи мерки. Ако беше БЦП правителсто чувалите определено щяха да бъдат нужни.
  • 26 Айде ся

    1 4 Отговор
    Департамента по имунология към института по микробиология и на баба ви фърчилото.
  • 27 Преди пушех и пиех

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Запознат":

    Тогава разбрах какво слагат в цигарите и алкохола. .оцветители ароматизатори. .в алкохола в магазина е пълно с фалшив спирт. .да се повиши градуса. .сулфид диоксаид за консервация. .сложи пестицидите преди да се обере гроздето. .ябълките и други. .Има само един начин да си посадиш тютюн или да си направиш ракия. .но това го забраниха в България! !
  • 28 Prof.Impfolog

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Който яде птичи крак той за мене е бунак":

    Искам само да допълня нещо!Част от пъкления план за доброволна(насилствена) ваксинация, след голямата лъжа в световен мащаб за смъртноста на Ковид 19(обикновенно грипче)е на път да се провали.Американското лоби в ЕС е в шок и все още удържат фронта,да не разрешат на европейските държави да ползват друга ваксина,освен трите американски-Пфайзер,Бионтех и Модерна.Първия голям проблем е,че хората разбраха,че да сравняваш промяната на генетичния код-американските ваксини(до 20.11.2020 абсолютно забранено)с органичните ваксини-китайска,руска и англошведска(Астразенека),е като да сравняваш ефекта от 1000 килотона атомна бомба и пиратка.И не е проблема в липсата на производство,а в липсата на овце,да се ваксинират с американската отрова.Желаещите за ваксиниране в западна Европа са паднали под 7% а в бившите соц,страни е под 4%.Другия момент е неадекватните обяснения на платени лакеи,които против логиката обясняват,че преболедувалия няма имиунитет а ваксинирания има(лъжа).И ваксините и болеста,действат по един и същи начин в имунната система на човека,създават антитела и след като те изчезнат, се създава памет в клетките.Ако тя теоретично изчезне в преболедувалия след известен период,по същия начин трябва да изчезне и след ваксината.Манипулацията в момента е,че нямало достатъчно ваксини(не е вярно).Другата манипулация е,че не разрешават за ЕС китайските,руските и англошведските ваксини,които не са биологично оръжие а нормално органични ваксини.Сигурен съм,.че и Кит
  • 29 Prof.Impfolog

    7 0 Отговор
    Сигурен съм,.че и Китай уи Русия и Швеция и Англия искат да спечелят от Ковидманипулацията,но поне не искат да убиват.От промяна на генетичния код,човечеството може да изчезне или да се върне 2 милиона години назад,а от органичните ваксини ефекта е само имунитет,който според мен,за този вирус не е необходим.
  • 30 Проф. Чорбанов

    0 1 Отговор
    Чобакът от Междузвездни воини ,тя войната започна но нямаме микро оръжия и амо пуснем бомбите ще измрат нашествениците от Марс и Земята ще се превърне на сателит на Луната

    Коментиран от #31

  • 31 хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Проф. Чорбанов":

    що ти да не си хан соло абе ай скрии се бе аман от псевдо философи

    Коментиран от #32

  • 32 НА ХаХахА

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "хахаха":

    Му пиша плюс за най голямата простотия ,която е измислил

    Коментиран от #33

  • 33 Драйфус

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "НА ХаХахА":

    Кой се интерисува от това???