Last news in Fakti

15 Март, 2021 16:15 2 263 9

Антъни Фаучи: САЩ да избегнат грешките на Европа!

  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • антъни фаучи

Междувременно американските власти предвиждат намаляване на социалната дистанция, препоръчана за овладяване на разпространението на COVID-19 от два на един метър, което ще улесни отварянето на училища

Антъни Фаучи: САЩ да избегнат грешките на Европа! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният експерт по инфекциозни заболявания на американското правителство д-р Антъни Фаучи предупреди днес, че в САЩ може би се задава нова вълна на инфекциите от COVID-19, изтъквайки, че ръстът на случаите на коронавируса в Европа е нещо, което Америка трябва да се опита да избегне, предаде ДПА.

Експертът заяви, че спадът на случаите в САЩ, отчетен през последните няколко седмици, е достигнал "плато от близо 60 000 случая на ден" - ситуация, която прави страната "много уязвима" за нова вълна, предава БТА.

"Точно това се случи в Европа: Те отчетоха спад на случаите, достигнаха плато и тогава облекчиха рестрикциите", каза Фаучи пред телевизия Ей Би Си нюз и даде примери с разхлабването на мерките в някои страни, като отварянето на ресторанти.

Доктор Фаучи заяви, че се надява бившият президент Доналд Тръмп да насърчи привържениците си да се ваксинират срещу COVID-19, и подчерта, че ограниченията не трябва да бъдат вдигани преждевременно, отбелязва Ройтерс.

Публикувано миналата седмица социологическо изследване сочи, че близо половината от мъжете в САЩ, които се самоопределят като републиканци, заявяват, че не планират да се ваксинират.

Междувременно американските власти предвиждат намаляване на социалната дистанция, препоръчана за овладяване на разпространението на COVID-19 от два на един метър, което ще улесни отварянето на училища, заяви днес д-р Фаучи, цитиран от Франс прес.

Здравните власти "са взели под внимание натрупаните данни, които като че ли все повече показват, че един метър е достатъчен при определени условия", подчерта съветникът на Белия дом по въпросите на пандемията.

"Те ги анализират и мога да ви уверя, че в рамките на разумен срок ще дадат препоръки според данните, с които разполагат", заяви д-р Фаучи пред телевизия Си Ен Ен.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    15 3 Отговор
    Фамагучи, гледайте си обора и не се притеснявайте за останалия свят
  • 2 гадно

    12 0 Отговор
    Излизе, че по света Европа вече е нарицателно за неуспех както ние в ЕС.
  • 3 Плато

    5 1 Отговор
    Имаше едно такова понатие "плато". Къде изчезна то? Движение към върхове и спадове постоянно. Вярва ли още някой, че вируса е естествен?
  • 4 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    3 0 Отговор
    ТАМ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ВАКСИНИТЕ,НЯМА КАК ДА СБЪРКАТ,ДОРИ КУБА ИМА 2 ВАКСИНИ
  • 5 Америка е на първо място

    3 2 Отговор
    в света по жертви...
    Какви грешки да избягва...
    То,те са най-голямата грешка отвсякъде.
  • 6 Мууу

    3 2 Отговор
    Е как навсякъде се вдигат бройките и връхлитат вълни-нали уж имат 3-4 ваксини краварите?
  • 7 Майна

    4 2 Отговор
    ТОЗИ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МРЪСНИЦИ, ТОЙ СПОНСОРИРА И Е ВИНОВНИК ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕЗИ ,,ВАКСИНИ,, ЗАЕДНО С Б. ГЕЙТС...
  • 8 Майна

    3 2 Отговор
    ПФАЙЗЕР Е ПОД КРИЛОТО НА ТОЗИ И СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЛАБОРАТОРИИТЕ НА ПЕНТАГОНА...СТАВА ЛИ ВИ ЯСНО..
  • 9 Логиката каза

    0 1 Отговор
    1 метър може да е достатъчен ама не като прекараш няколко часа в затворено помещение с други, със или без маски е без значение. И в САЩ ги тресе едно малоумие .... Фаучи е прав, ваксинирали са под 15% и вече си мислят че са хванали господ за шлифера.