Last news in Fakti

3 Април, 2021 12:27 2 204 4

Щайнмайер: В Германия имаме криза в доверието!

  • германия-
  • ангела меркел-
  • коронавирус-
  • франк-валтер щайнмайер

Трябват ни разбираеми и прагматични мерки, каза президентът в обръщението си, което наблюдателите определят като необичайно критично към правителството на Ангела Меркел

Щайнмайер: В Германия имаме криза в доверието! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова съгражданите си да положат усилие за ограничаване на разпространението на коронавируса. Във великденското си обръщение, което ще бъде излъчено тази вечер, държавният глава изразява безпокойство от грешките, допуснати от властите.

По думите на Щайнмайер в Германия е настъпила „криза в доверието“ заради разнопосочните послания на канцлера и премиерите на 16-те федерални провинции за ограничителните мерки.

Пандемията показа на Германия, че не всичко винаги трябва да бъде организирано докрай, че германците се страхуват да поемат риск и че са склонни да прехвърлят отговорността, казва президентът във великденското си обръщение.

„Разбирам недоволството, имаше грешки - при тестването, при проследяването на заразата и при ваксинирането“, подчертава Щайнмайер, който се имунизира с препарата на „АстраЗенека“ в опит да върне доверието във ваксината.

„Трябват ни разбираеми и прагматични мерки“, допълни още президентът в обръщението си, което наблюдателите определят като необичайно критично към правителството на Ангела Меркел в нетипичен за държавния глава тон.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 0 Отговор
    Поздрави от Банкя!И ние имаме криза в доверието към властта.
  • 2 Охоо..

    13 0 Отговор
    Ние си я имаме тази криза от 1878г.Носим си я като алпинист раница.Само в бай Тошо вярвах,но той беше за малко..
  • 3 Doychin Hristov

    15 0 Отговор
    Добър ден и Guten Tag! Винаги ми е било забавно и смешно , как за неща които от години се говорят от обикновените, безвластни хора, някак си като по чудо изведнъж заговарят и властимащите. Те наистина живеят в друго измерение. Наши, германски, виетнамски.....сите са маскари и безочливи нахалници.
  • 4 въпросче

    5 0 Отговор
    Щайнмайер: В Германия имаме криза в доверието! А КОГА ЩЕ ИМАТЕ ХАЙЛ?!