Last news in Fakti

13 Август, 2021 12:26 6 042 6

Гръцката полиция въведе извънредни мерки

  • гърция-
  • полиция-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • атина-
  • пътища-
  • проверки

На пристанищата има опашки от чакащи туристи

Гръцката полиция въведе извънредни мерки - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцката полиция въведе извънредни мерки по контрол на трафика поради натоварено движение по цялата пътна мрежа. Премахнаха ограничителните мерки на остров Закинтос, но тези на Крит останаха. На пристанищата има опашки от чакащи туристи, предаде кореспондентът на БНР.

Натоварен е пътният трафик в Гърция, съобщават от Пътна полиция. Забранено е движението на товарни автомобили над тон и половина, за да се облекчи трафикът на леки автомобили. Увеличени са и екипите по контрол. През 20 километра има пътни полицаи, които следят за спазване на правилата за движение.

Гърците пътуват във връзка с празника Успение Богородично в неделя. Понеделник също е неприсъствен ден. Засилена е охраната на всички църковни храмове. Влизането в тях става при пълно спазване на протокола за епидемиологични мерки. Има силно движение от всички гранични пунктове. По няколко часа се чака на пристанищата за проверка на документите за здравен статус. Пуснаха и извънредни фериботи.

След като вчера удължиха със седмица мерките на остров Закинтос, днес премахнаха вечерния час и забраната за музика в заведенията. Епидемичната ситуация се усложнява на остров Крит. Ханя и Ираклио са с вечерен час. Премиерът Кириакос Мицотакис отправи послание да се спазват стриктно мерките на островите Родос, Наксос, Парос и Миконос, където има рязко покачване на броя на заразените с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    8 3 Отговор
    Според преданието това е денят, в който Божията майка на 64-годишна възраст напуска земния живот и отива при сина си. Три дни преди смъртта архангел Гавраил ѝ съобщава, че Бог е пожелал да я вземе при себе си в своето царство, за да царува вечно с него. Исус обаче не е пожелал да вземе и баща си.ТАЗИ САТАНИНСКА ДОКТРИНА ПРОИЗЛИЗА ОТ ПАПСТВОТО ПРЕЗ 1950 Г. И ВЕДНАГА НАВЛИЗА В “ЦЪРКВАТА“КАТО АКТ НА МНОГОБОЖИЕ.
  • 2 Какво

    24 1 Отговор
    да кажа...побъркана работа.Преди 10 години в Гърция се живееше спокойно.Нямаше полицейщина и проверки за щяло и нещяло.Сега тая страна се превърна в Хитлер_гестапощина.Ципрас ги започна,но Мицотаки ще ги довърши.Гърците не са това ,което бяха.За всяко едно нещо са контролирани.Няма вече бузукита,сиртакита...едно време нощите бяха ден.Народа сякаш не спеше...
  • 3 QR Виза

    10 0 Отговор
    Мицотака, щеше да отмени и Успение Богородично, като двата минали Великдена, но заради пожарите много му набраха гърците и реши да се прави на "милостив"! На друг "господ" се кланя този огрения от сион?
  • 4 Реалност

    4 1 Отговор
    В Гърция има по-малко полиция, отколкото в България. Само около Серес за 17 години веднъж ни си е случвало да ни спрат, никъде другаде, а средно на сезон прекарвам по 1.5 месеца в Гърция.
  • 5 аха

    2 3 Отговор
    и в България се набляга вече на полицейщината... тоо няма лошо да има ред в живота и морал и норми ама като имаме един луд напрегнат и непредвидим живот е много странно да разчиташ на много полиция и мерки и заключвания маски и тъпотии те хората просто си откачат в един момент... кво не му харресвахте на комунизма неразбирам
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.