Last news in Fakti

18 Август, 2021 17:50 2 285 22

6 седмици затвор за британец обиждащ хора и отказващ маска във влак

  • сингапур-
  • коронавирус-
  • маска

Азиатският бизнес център Сингапур е добре известен със спазването на строги правила, затвор и глоби за нарушения на разпоредбите срещу COVID-19

6 седмици затвор за британец обиждащ хора и отказващ маска във влак  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съд в Сингапур осъди британец на шест седмици затвор в сряда, съобщиха местните медии, след като той многократно е нарушил протоколите за коронавирус, отказвайки да носи маска за лице на публично място, съобщава "Ройтерс".

40-годишният Бенджамин Глин е признат за виновен по четири обвинения за това, че не е носел маска във влак и при последващо явяване в съда, както и за причиняване на обществена неприятност и използване на заплашителни думи към държавни служители.

По-рано Глин бе подложен и на психиатрична оценка, разпоредена от съдията в резултат на неговото поведение и забележки в съда.

В сряда той поиска от съда да отмени това, което той нарече "незаконни обвинения" и поиска паспортът му да бъде върнат, за да може да се върне във Великобритания, за да бъде със семейството си.

Съдията коментира пред Глин, че е "напълно заблуден" във вярата, че е освободен от законите на Сингапур за носене на маски.

Азиатският бизнес център е добре известен със спазването на строги правила, затвор и глоби за нарушения на разпоредбите срещу COVID-19. На някои чужденци са отнети разрешенията за работа поради нарушения на правилата.

Градът държава държи епидемиите от коронавирус под контрол, отчасти поради стриктното прилагане на мерки. През февруари съд в Сингапур осъди британец на две седмици затвор, след като избяга от хотелската си стая, за да се срещне с тогавашната си годеница, докато е в карантина.

Глин е предизвикал възмущение в обществеността по време на пътуването си с влак, като заявява: "Никога няма да нося маска". Той е коментирал и че Covid-19 е измама.

Британецът не е показал никакви угризения. В устните си изявления Глин казва, че изпитва "пълно пренебрежение към общото право в Сингапур. Вие не сте мои господари и аз не съм ваш роб".

За всяко обвинение съгласно Закона за временните мерки Covid-19 нарушителят може да бъде затворен за срок до шест месеца и глобен до 10 000 долара. Ако бъде осъден за тормоз, нарушителят може да бъде затворен за срок до една година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ингилизина

    7 30 Отговор
    А тука един ДЕБ'ИЛ караше Н'АРК'ОМАН'ИТЕ опикаващи жълтите павета да палят МАСКИТЕ И ПОЛИЦАИТЕ?!?

    Коментиран от #3, #4, #6, #18

  • 2 Последния Софиянец

    28 4 Отговор
    Значи мене ще ме осъдят на 101 години затвор!
  • 3 Последния Софиянец

    29 11 Отговор

    До коментар #1 от "Ингилизина":

    И аз палих маски на жълтите павета и се гордея
  • 4 МА ТОЙ СЕ ХВАЛИ И ГОРДЕЕЕЕ😂

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ингилизина":

    С ТОВА😬О МИСТЪР МОЛЛА ЕЛА И НИ ОТЪРВИ👳
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 сила

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ингилизина":

    я пак да разкажеш как се пали полицай,живо ме интересува и как се вари,пече,фламбира,шпекова и маринова в собствен сос....а,паниран също
  • 7 НАТО ВЕЦ

    23 0 Отговор
    В затвора, с маска ли ще бъде или от там ще го изгонят, че е без маска?!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Ники

    15 2 Отговор
    Малоумщини, които хора от целия свят тръгнаха да изпълняват. Не сте ли свободни, жалко столетие се нориха против робството, а това какво е?

    Коментиран от #21

  • 9 Ковидарите

    26 3 Отговор
    "Вие не сте мои господари и аз не съм ваш роб". Това трябва да чуват Ковидарите, всеки ден, час, минута, секунда!
  • 10 Маската

    10 5 Отговор
    Кофти е човек да се мисли за недосегаем само защото е гражданин на държава като Англия, САЩ, Германия или др. Най-често такива биват много бързо приземявани в чужди държави, където законите се спазват.
  • 11 Тцъ

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО ВЕЦ":

    Тцъ, ще го ваксинират принудително.
  • 12 Девети септември

    14 1 Отговор
    Няма да ви изреждам колко велики хора са били в затвора. Това че една власт е упадъчна, тоталитарна и опитвайки се да смаже хората е достатъчно за да имате право на отпор. Милиони са загинали или изгнили по затвори за да имаме днешните права.
  • 13 Алеле

    3 1 Отговор
    Алеле... Какъв е тоя ра.сизъм в заглавието бре...?!
  • 14 Цун Кай Го

    8 1 Отговор
    В Азия си носеха маски и преди "Пандемията", предимно зимно време, в градския транспорт и при силен смог, а специално в Сингапур могат да те глобят яко дори и само затова, че гледаш лошо.
  • 15 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 0 Отговор
    Този, ако беше българин и член на ГЕРБ-СДС. ПАРТИЯТА щеше да го напРави депутат.
  • 16 БПФ

    4 2 Отговор
    Няма ли как да си внесем десетина сингапурски съдии?
  • 17 Ники Драгиев

    10 1 Отговор
    Азиатците - японци, китайци, корейци и пр са най-промитите мозъци на света! там хората се дресират и моделират от най-ранна детска възраст, за да изпълняват команди и да работят до припадък. това са хора с ампутирана индивидуалност и собствена мисъл. ако им кажат да спят с противните маски, ще го направят без много да му мислят. общо взето - биомаса!
  • 18 Ковида

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ингилизина":

    Палех ги, паля и ще ги паля!
  • 19 гневна

    4 2 Отговор
    Маската не предпазва от вируси, набийте си го в главите това! Маските са ЗНАК. Робски знак. Не съм роб! И скоро ще ви изметем всичките!

    Коментиран от #20

  • 20 Ники Драгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "гневна":

    хора без лица и индивидуалност и страх от някакъв вирус - съвършена комбинация!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бодлива тел

    2 1 Отговор
    Полуоткаченото антиваксърче си го е получило. Само така! Законите са за всички, иначе няма общество и всеки за себе си в пещерите и по клоните.