Last news in Fakti

24 Август, 2021 09:06 1 365 5

ЕС започва дискусии за последици от кризата

  • афганистан-
  • бежанци-
  • европейски съюз

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова Европейския съюз да помогне на съседни на Афганистан държави да спрат притока на мигранти към Стария континент

ЕС започва дискусии за последици от кризата  - 1
Снимка: shutterstock

Европейският съюз ще започне дискусии тази седмица за възможните последствия от кризата в Афганистан за сигурността и ситуацията с миграцията в общността. Това съобщи източник от словенското председателство, цитиран от Ройтерс.

Експертите ще обсъждат въпроси, свързани с бежанците и помощта за съседните страни по-късно днес, а в четвъртък ще последва среща на ниво посланици в Евросъюза.

Според словенския външен министър Любляна иска да проведе и заседание на вътрешните министри на страните членки.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова Европейския съюз да помогне на съседни на Афганистан държави да спрат притока на мигранти към Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРБАН

    8 0 Отговор
    ТИЯ ОТ ЕС САМО ЛАЯТ И НИЩО НЕ ПРАВЯТ.
  • 2 Някой

    8 0 Отговор
    Просто чесане на езиците и имитиране на дейност. Най-добре би било просто да не създават кризи, както стана с т. нар. КОВИД. Всички тези ограничения предизвикаха кризата. Същите тез иограничения се оказа, че нямат никакво позитивно влияние върху разпространението ан вируса.
    Така че, ЕС сам си създаде икономическа криза. Дали умишлено или от глупост, не знам.
  • 3 честен ционист

    1 1 Отговор
    ЕС трябва да прати всички бежанци афганци в България, понеже тук никой не е ваксиниран и ще си паснат идеално с родата пущуни.
  • 4 Сандо

    2 0 Отговор
    Докато си поприказват,наприказват и надприказват,Злото вече чука на вратата.И за сведение на заблудените То не се казва Русия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.