Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 09:33 1 066 7

И в Северна Македония обсъждат задължителна ваксинация за медиците

  • северна македония-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Гражданите, които имат противопоказания от ваксините, а този брой е много малък, няма да са задължени да се ваксинират, нито да правят PCR тестове

И в Северна Македония обсъждат задължителна ваксинация за медиците - 1
Снимка: shutterstock

"Това е абсолютно и законово обосновано. Опазването на собственото ни здраве и здравето на хората около нас е заложено в Конституцията". Така министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче обосновава предложените мерки за задължителна ваксинация за администрацията и здравните служители.

Очаква се предложенията да бъдат приети във вторник на правителственото заседание, пише скопското електронно издание "Локално", цитирано от "Фокус".

По думите на Филипче Конституционният съд вече се е произнесъл по предишни искания за тълкуване на конституционносъобразността на мярката да се изисква задължителна ваксинация на децата в детските градини.

"Решението на Конституционния съд е, че общественото здраве е над всичко," казва министърът.

Той обясни, че гражданите, които имат противопоказания от ваксините, а този брой е много малък, няма да са задължени да се ваксинират, нито да правят PCR тестове, но ще е нужно потвърждение от определен специалист, че не могат да получат ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    1 16 Отговор
    триябва да се учиме от другите даржави аз сам сас фазер две дози никакви проблеми не сам имал

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1520

    15 0 Отговор
    задължителното е равно на фашизъм
  • 4 Раданч Татлъту

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Мечу,ти си ваксиниран по рождение!🤡🥳👍
  • 5 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Вижда се, че нямаш. Нямаш една правилно написана дума. Боцкай се смело.
  • 6 Ема

    2 0 Отговор
    Официалната база данни на Европейския съюз на подозираната лекарствена реакция уебсайт сега отчита 30,551 смъртни случаи и 1,163,356 нежелани лекарствени реакции от кобит препарати фРизер, модерен балет, Джонсън и Джонсън, и астразеленка до ноември 13, 2021 въз основа на данните, представени в неговата система.

    Коментиран от #7

  • 7 Евала како

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ема":

    Как само ги редиш, еле за модерния балет ...