Last news in Fakti

8 Януари, 2022 09:12 1 861 39

Радостина Александрова очаква повече деца да пострадат от Омикрон

  • проф. радостина александрова-
  • омикрон-
  • делта

Тя е на мнение, че трябва да бъдат взети всички мерки, за да се предотврати пика на инфекцията

Радостина Александрова очаква повече деца да пострадат от Омикрон - 1
Снимка: БГНЕС

Между 3 до 6 пъти Омикрон превъзхожда Делта. В много страни Омикрон започна да взима превес. За това предупреди вирусогологът от БАН проф. Радостина Александрова пред Нова тв.

По думите на вирусолога Омикрон си проправя път доста активно и амбициозно. 70-80% е защитата на бурстерната доза от новия вариант на коронавируса.

Проф. Александрова добави, че Омикрон е много бързо разпространяващ се вариант и асимилира много бързо хората, които нямат защита. Факт е, че на фона на заразените ще има много по-голям брой на деца, които са инфектирани и на деца, които да бъдат приети в болница ще се увеличи, предупреди проф. Александрова. Омикрон засяга много повече брой за единица време и може да инфектира голям брой деца за единица време, категорична бе тя.

Проф. Александрова е на мнение, че трябва да бъдат взети всички мерки, за да се предотврати пика на инфекцията. Ваксината е тази преграда, в която дупчиците са в най-малък размер, каза тя и допълни, че в следващите години ще се плаща цената от COVID-19.

Тя посочи, че това, което трябва да ни запази е нашата собствена дисциплина. COVID-19 с варианта Омикрон може да се окаже с по-лека клинична картина, но не е доказано. Предстои да се види при нас какъв ще бъде сценарият, но дори да протича по-леко, в момента трябва да проявим изключително висока доза съзнание, отговорност и да спазваме мерките, призова проф. Радостина Александрова.

Във връзка с комбинацията от грип и вирус наречена Флурона, Александрова заяви, че комбинацията между грип и вирус не е нещо, което сега се открива. Това, което се знае, че два вируса инфектират даден организъм и могат да си помагат. Те обаче се конкурират и никога не се знае накъде ще се тласне еволюцията, обясни тя. Хубаво е да се спазват мерките, за да се спести срещата, от който и да е тях, особено и двата, уточни проф. Александрова.

Вероятността човек да се срещне и с двата вируса, спазването на мерките е ключа към решаване на проблема, призова проф. Радостина Александрова.

Тя предупреди в заключение, че грипът ще се върне, но във вдигащия се ръст на вълната на инфекцията, е добре да бъдем разумни.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    44 1 Отговор
    Само да я поздравя 💩.
  • 2 Анонимен

    50 0 Отговор
    Е за първи път да кажат че освен ковида имало и грип.Миналата година защо нямаше грип

    Коментиран от #5

  • 3 един от многото

    72 0 Отговор
    Не знам от Омикрон дали ще пострадат , но ако я видят на снимката на доста дечица ще трябва да им се лее куршум. Аз като я видя , без да и чета статиите си губя съня най малко за седмица!
  • 4 Рошко

    63 1 Отговор
    За такива като тази" професорка" няма ли сгради с кочини. Та да я настаните в някоя ами ни в пускате тука рано рано та да ни разваля настроението докато си пием кафето, повдига ми се

    Коментиран от #9

  • 5 Кокорчо🙄

    33 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    То от две та веч и трета почна, няма. Всичко е ковид модерно е
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КРА

    61 0 Отговор
    Ковид плашилата изпъляха от дупките и започват да заработват "кървавите" си пари. Само лъжи, манипулации и демагогия.
  • 8 Последния Софиянец

    39 1 Отговор
    Дано нейните деца да са първите.
  • 9 Тая си има

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    замък.
    Нa планета Tatooine
  • 10 Свиня

    45 0 Отговор
    Тази може да напълни две качета с мас !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нннн

    42 0 Отговор
    Ха! Омикрон на снимка!
  • 13 за затвора и лудницата

    50 1 Отговор
    До кога "лелки" от този род ще занимават гражданите с изказванията си? Крайно време е някой да се самосезира и да даде ясна позиция отнсно подобни изказвания, всяване на масова психоза сред населението.

    Коментиран от #20

  • 14 Хаджи Генчо

    37 0 Отговор
    Най-накрая се чувствам обгрижен и защитен. Цял свят и в частност правителството ни се грижи да не настина. Но ако случайно настина(сам съм си виновен) ще ме "лекуват" по телефона и ще ми дадат същата рецепта която имам от преди две години.
  • 15 Спиди

    39 0 Отговор
    На тая профессссорка снимката,ако лепнем на бутилката с млякото, гаранция млякото ще вкисне.Изродка, сега пак почнаха с деца.
    Факти,, като ,,пик,,и ,,блиц,,жълтее и кани само хора с лоша енергия.

    Коментиран от #19

  • 16 Lssah

    42 0 Отговор
    Защо всички агитатори, като математици, лекари, професори и доценти изглеждат като уроди? Каквато душата такова и лицето...
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 0 Отговор
    Нямате никакви Лабораторни възможности да определите нов Вариант на "НЕЩОТО",а имате наглост да изкарвате всеки кихащ и кашлящ с Омикон!Ако Омикрон бе навлязъл в бг щеше да имате постоянно движение нагоре НЕ на НОви Случаи,а на Процента Заразени!!!Това правило вие не спазвахте и при предишните""Вълни"" и не случайно в първите ви ""Вълни"4 от ес ви казаха ,че лъжете.Не може за една хартия да си плюете на съзнанието.самия факт,че хора с диабет тип Б или 2 сега не боледуват опасно от "Нещото" показва само,че то е Генотипно оръжие!!!
  • 18 Човек от щаба

    41 0 Отговор
    1. От цял свят има данни, че прогича по-леко. Тази информация за професорката е непроверена. 2. Никъде няма данни, че повече деца пострадват, но за професорката тази новина е 100 % сигурна. 3. Цял свят гори ваксиниран, но за професорката единственото спасение е ваксината. Егати и професорката. Хора, Кирчо, Асене....така няма да стане. Ако работеше нямаше да има нужда да се рекламира.
  • 19 Това на снимката

    40 1 Отговор

    До коментар #15 от "Спиди":

    не е професор, зъл демон от биг фармата.
  • 20 не така де

    30 1 Отговор

    До коментар #13 от "за затвора и лудницата":

    Киро Лъжливия каза, да се пропагандира по всякакъв начин, явно това включва и уплах.
  • 21 Ццц

    31 1 Отговор
    Тая професорка я е треснал яко свинския грип, пък тя плаши с китайския...
  • 22 Реалист

    8 2 Отговор
    Лелката от яслите в бусманци:)
  • 23 престанете

    30 1 Отговор
    Това не са "очаквания", а пожелания. По-точно това са зложелания!
    От какъв зор децата дфа псотрадат, след като по света децата са по-малко раними от Ковид отколкото от стандартен сезонен грип?
    Данните от САЩ (те със сигурност са поне по-адекватни от родната стъкмистика) :
    През 2021 от ковид в страната са загинали 170- деца.
    През предходните 2 години от инфлуенца са загинали съответно 1100 и 890 деца.
    Когато фактите говорят и платените лаладжии следва да замлъкнат!
  • 24 Ахъъъ

    13 1 Отговор
    А от моя очакваше грозната то муцуна да са втеляса след 3 бистър 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 25 времена и нрави

    27 1 Отговор
    Едно време плашеха децата с баба Яга и Торбалан, днес ги плашат с КАКА РАДКА от снимката.
  • 26 Комон Сенс

    19 0 Отговор
    Просто им дайте грипна ваканция, щом толкова се шашкате. За последните 30 години вероятно имаме 28 грипнми ваканции без излишна паника
    Сега хем без грипна, хем с паника. Сякаш някой се чуди как да надуе и релано и стъкмистически черната сатистика за сда може после да предложи репресивни задължитлени "мерки" с финансова и цел.
  • 27 Абе

    18 0 Отговор
    Тази плаши повече от Омикрон, та даже и от мъжа, с който живее Емануел Макрон.
  • 28 карамфила

    24 0 Отговор
    Ами ваксинирайте ги тези деца от 3 месеца до 30 години и за по сигурно ги скопете за да нямат поколение.На това дередже сме защото такива продажни доктори промиват глаите на стадото българи.На бодлива крава бог рога не дава.Погледнете снимката на тази "докторка-професор", външния и вид означава само едно пазете се от мен.
  • 29 Лудница

    20 0 Отговор
    Един не излеза д каже, здравейте хора ще възстановим инфекциозните отделения, ще ги ремонтираме със супер модерни апаратура, ще изкараме нови кадри и ще ги направим добре платени, ще им направим план график за да не са прекалено изморени, ще ги разпредели в страната за д има баланс, ще вземем нови линейки за да има адекватна реакция за всеки, ще лекуваме както лекуват в страните които ковид намаля или почти го няма. Никой не иска да се помъчи малко. В най тъпия случай, затваряйте всичко, запасявайте хората с пари и храна за месец за всички разходи и да се свършва.то беше 2 седмици, 2 месеца, сега 2 години е то се не търпи, 21 век всички се праскат кой колко бил умен и успешен пращат хора в космоса а тука н земята хаус и мизерия.
  • 30 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    ДЖАБА! НЯМА ДА КЪЛНЕШ, СВЯТИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА БЕ ИЗГУЧЛЕК!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хаха

    13 0 Отговор
    Б..ти и пропагандата, много издиша...
  • 33 Хайл

    10 0 Отговор
    Гуци да ходи на дебелариум, а не да ръси мозък насам и натам
  • 34 Niknay

    8 0 Отговор
    Я , о чудо почнаха отново да говорят за грип! Милия толкова ми липсваше! Добре дошъл отново ....
  • 35 123

    9 0 Отговор
    Стига с тая елементарна пропаганда, бе, да ви приседнат сребърниците, за които продавате българския род!!! И да питам - вие, зли прокособясниц и българомразци, на коя планета живеете? От официални източници казаха, че настоящите ваксини пазят от 0 до 20 %, тогава? Само едно знаете и баете. Господ да ви накаже! Плашите, стресирате и манипулирате хората. Който иска да се вакса и точка! Който не иска, няма. Сложно ли е за разбиране?
  • 36 1234

    6 0 Отговор
    Вещицата предсказва, аз очаквам ти бабо яго да пострадаш
  • 37 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    КОЛКО ВРЕМЕ И КОЛКО ПЪТИ - ПРОБУТВАТ "МИС ПИГИ -АЛЕКСАНДРОВА " ЗА КАПАЦИТЕТ ПО КОРОНОВИРУСИТЕ !?!?!!? НЯМА КАК ДА НИ НАТРЕСЕТЕ ТАКИВА - ЦИОНИСТКИ ИДЬОТЩИНИ -ЧРЕЗ ТЛЪСТВА НАУЧНА СВ И НЯ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 Паразит

    4 0 Отговор
    Снимката е диагноза! Лицето е освидетелствувано и насочено за лечение в психиатричната клиника в Карлуково в отделението за "професори" ковидари. Моля, да влиза следващия!
  • 39 Интензивното

    1 0 Отговор
    Много ви моля спрете да вземате медицински мнения от тази жена не разбрахте ли,че не е добре със здравето?Идвате по болниците,но не говорите с персонала,като нито едно интервю нямате с нормален доктор,сестра или санитар,като изключим шефа на ковид отделението на Пирогов,който по незнайни причини успя да каже истината