Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 08:31 2 428 12

78-годишен с COVID пети ден е в неизвестност, изчезнал от болницата в Бяла

  • мъж-
  • covid-19-
  • неизвестност-
  • изчезнал-
  • болница-
  • бяла

Той е обявен за общодържавно издирване 48 часа след напускането на болницата

78-годишен с COVID пети ден е в неизвестност, изчезнал от болницата в Бяла  - 1
Снимка: Нова телевизия

Болен от коронавирус вече пети ден е в неизвестност. 78-годишният мъж изчезна от отделението в общинската болница в град Бяла, а роднините му научиха за това едва след два дни. Той е обявен за общодържавно издирване 48 часа след напускането на болницата, разказват от Нова телевизия.

Димитър Димитров живее сам в къща в село Раданово. Тяна и Маринета са племенници на мъжа. Тяхната майка живее в съседното село. На 31 януари вика линейка, защото възрастният мъж се почувствал зле. Настанен е във фургон, който изпълнява ролята на COVID отделение в болницата в Бяла. След настаняването му близките на Димитър търсят информация за състоянието му. Успяват да се свържат свържат с управителя на лечебното заведение. Той им казал, че мъжът е стабилен. В същия ден Димитър напуска болницата без знанието на роднините му. Според тях той е отключил деменция вследствие на заболяването. По думите на охранителя на болницата заразени и преди са бягали от там.

„Болните се лекуват в корпуса на болницата и във фургоните, които са пред лечебното заведение. Те са отоплени, условията са добри. Приехме пациента без лична карта. Нямахме телефон на близките. Затова първо уведомихме полицията, а на другия ден успяхме да се свържем и с роднините”, обясни шефът на лечебното заведение.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаййай

    28 2 Отговор
    КОВИД ДАВААА КРИЛААА

    Коментиран от #6

  • 2 Кккккк

    31 2 Отговор
    Абе ако не му беше положителен измисления Тест на човека.щяхте ли да го приемете във болницата-Фургон ????

    Коментиран от #4

  • 3 Сийка

    37 1 Отговор
    Искал е да остане жив ......
  • 4 плевен

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Кккккк":

    За съжаление възрастните , постъпили в болница с тежък Ковид, в рамките на дни стават неадекватни и неорентирани. Не познават никого, не си пият лекярствата, спират да ядат, хвърлят си маските с кислорода, изтръгват си абокатите от вените и често ги разкъсват. В този момент може/ или не може да ги спасят само много специални грижи. Което включва специално прикрепен към тях роднина. Така описана ситуацията, за мен този човек е пътник.
    А това което си написал е гнусно.
  • 5 дааа

    18 0 Отговор
    Престоят във фургона не му е понесъл..
  • 6 страшна БОЛЯСТ

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаййай":

    78 ГОДИШЕН ХОДИ БЯГА ОТ БОЛНИЦА ЗАЩОТО БЕЛИТЕ ХАЛАТИ ИСКАТ ДА ГО СПАСЯТ ПЪК ТОЙ НЕ Е БОЛЕН НО ТЕ ИСКАТ ДА ГО СПАСЯТ СЪС МИОРЕЛАКСАНТИ И ТРЪБА С ЧИСТ КИСЛОРОД В ГЪРЛОТО 25% И ПОСЛЕ ЩЕ КАЖАТ КОРОНАТА МУ УВРЕДИЛА БЕЛИЯ ДРОБ СЕГА ЧЕТЕМ И ЗА ДЕМЕНЦИЯ ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ ОТГОВАРЯ КОРОНАТА СЛЕД МАРТ 2020Г.НОВА МЕДЕЦИНА ЦИРКАДЖИИ И АМСАЛАЦИ МИСЛЯТ НОРМАЛНИТЕ ЗА ПРОСТИ.
  • 7 Гого

    6 2 Отговор
    Ваксиниран ли е бил?
  • 8 Настанен във фургон!

    10 0 Отговор
    После не питайте ,защо смъртността в България е висока.
  • 9 Анонимен

    3 3 Отговор
    Човекът сигурно е и с т.нар. старческо оглупяване! На моменти губят "връзка с главния мозък", "превключват" и тръгват нанякъде и търсят нещо! Не знаят накъде, не знаят и какво, но тръгват и търсят! Ама бил КОВИД+ и затова са го взели в болница! Обаче, ако че да е КОВИД+ е бил все пак в достатъчно добра физическа форма за да ги изненада, да си излезе и да си тръгне?!

    Коментиран от #11

  • 10 Добре че

    12 0 Отговор
    е напуснал, има шанс да оживее. В болниците напоследък е трудно да оживееш след протоколното лечение на сзо.
  • 11 чичо Тончо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Какво ли няма да направят за едните пусти пари по КОВИД-пътеката! Прибират човека с деменция защото е тръгнал нанякъде и се е изгубил, правят му КОВИД-тест и "ХОП" болницата инкасира паричките за скъпата пътека! Той обаче ги изненадал, защото тези с деменцията са изключително недоверчиви с непознати, а са при това и невероятно изобретателни! Дано се е осъзнал в някакъв момент човекът и да се е прибрал в къщата си! А може и добри хора да са го познали и откарали до дома му! Та така! Старост нерадост!
  • 12 Трагедия

    0 0 Отговор
    Веднага всички в Бяла под карантина! Може някой да е бил контактен!