Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 12:05 994 6

Спешният център в Бобошево затвори - единственият фелдшер в екипа е с COVID-19

  • бобошево-
  • линейка

Случай в провинцията

Спешният център в Бобошево затвори - единственият фелдшер в екипа е с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Спешният център в Бобошево е затворен, след като единственият фелдшер в екипа се разболя от Covid-19, а медицинската сестра и шофьорът на линейката са под карантина като контактни. Бобошево и 10-те съставни села на общината се обслужват от Спешния център в Дупница.

Фелдшерът Йордан Евтимов, който е на пенсионна възраст, е с Covid-19 от началото на седмицата, затова Спешният център в Бобошево, който е с работно време от 8 до 16 часа е затворен. Спешните случаи се поемат от екипите на Спешния център в Дупница.

В Бобошево има и лични лекари, които са на разположение по всяко време и общината не е без здравно обслужване, каза главният лекар на Спешното в Кюстендил д-р Албена Рапатинска:

"От понеделник пак си функционира центърът, връщат се. Изтече им почти карантината.

Д-р Рапатинска отбеляза, че въпреки пандемията няма много заболели колеги и екипите поемат графика и денонощните дежурства, не е имало случай за необслужен пациент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лонг Зи

    2 0 Отговор
    Че ли ли сте романа на Гогол ,, Бобошевки
    неволи " ?
  • 3 комунистче

    10 0 Отговор
    последният да изгаси лампите, и да заключи кабинета, няма болници, няма водопровод, няма полиция по селата, как при такива условия да има хора там
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Онзи

    2 0 Отговор
    Това да ви е проблема...я "светилата"ангелоф , онзи , шефа на пирогоф , да отиват и да докажат че са лекари (положили клетва)
  • 6 Важното е че

    0 0 Отговор
    КРЪЧМИТЕ СА отворени☝ТАМ ПЕРСОНАЛ мноого