Last news in Fakti

25 Март, 2022 12:09 1 296 18

ГЕРБ пращат на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ документи срещу Стойчо Кацаров

  • герб-
  • кпконпи-
  • спецпрокуратура-
  • документи-
  • стойчо кацаров

В тях се съдържа информация за евентуално извършено престъпление, обясни Костадин Ангелов 

ГЕРБ пращат на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ документи срещу Стойчо Кацаров  - 1
Снимка: БГНЕС

Изпращаме в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за евентуално извършено престъпление от Стойчо Кацаров, бивш служебен здравен министър. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Народното събрание, съобщават от БГНЕС.

"Предаваме документи, разкриващи факти и обстоятелства за евентуално извършено престъпление по служба и конфликт на интереси, извършени от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Изпращаме документите до Специализираната прокуратура и КПКОНПИ за установяване на двата състава, които ви казах. От представените документи се вижда следното. В България регистрирано сдружение Център за защита на правата в здравеопазването, регистрирано в СГС на 8 октомври 2007 г. като юридическо лице с нестопанска цел. Центърът за защита правата в здравеопазването се ръководи от УС. Председател на УС до 10 юни 2021 г. е Стойчо Кацаров. Един от основните проекти и дейности на този център е националната система за външна оценка за качеството на клиничните лаборатории. За извършването на тази дейност този център подписва договори с лечебните заведения за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории. Договорите са възмездни, с уредени от тях възнаграждения, срок и начин на плащане. Договорите са подписани от Стойчо Кацаров като председател на УС на Националния център. В тази връзка сме задали парламентарно питане до министъра на здравеопазването, с копие от което прилагаме към настоящия сигнал", каза още Ангелов.

Той уточни, че става въпрос за договори на центъра с болниците "Св. Иван Рилски", МБАЛ Шумен и болница "Св. Георги".

Костадин Ангелов уточни, че става ясно, че търговско дружество "Св. Иван Рилски" има сключен договор с центъра на стойност близо 2000 лв., който продължава да е действащ и към датата, в която Кацаров е бил министър. По думите му търговското дружество е с принципал министърът на здравеопазването. "Търговско дружество "МБАЛ Шумен" също има сключен договор. Във връзка с горното поискахме справка от министъра на здравеопазването дали има извършени плащания от министър Кацаров към горните болници, с които той има договор като лице, което да извърши външна оценка на качеството на тези болници", каза Ангелов и уточни, че Стойчо Кацаров е нареждал плащане към болниците и към този момент е министър и председател на дружеството, с което болниците са имали договор.

"Сезираме Специализираната прокуратура с молба да се извърши проверка съобразно тяхната компетентност, дали е извършено закононарушение или престъпление по служба с цел лично облагодетелстване на министър Кацаров. Сезираме и КПКОНПИ да се произнесе за евентуално наличие на конфликт на интереси", посочи още проф. Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ПРИ ТЕБ

    37 2 Отговор
    ВСИЧКО БЕШЕ "ОК". НО И ТВОЯТ РЕД ЩЕ ДОЙДЕ.
  • 2 ГЕРБЕРАСТИТЕ ЗАМИНАВАТ В ТРЕТА ГЛУХА 🤣

    36 2 Отговор
    Започва злобата и съпротивата 😇
  • 3 ГОРСКИ

    35 1 Отговор
    Това евентуално нарушение сега ли го измисли или си го сънувал, само това ли мислите във герб!!!!!!
  • 4 !!!?

    10 0 Отговор
    Клановете от казуса "Магнитски" - Око за Око, Zъб за Zъб !!!?

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дрът ма.на.ф

    15 2 Отговор
    костадинкееее, ша ти чистя комина моме
  • 7 Както каза Киро

    13 8 Отговор
    Кацаров отдавна трябваше да е затворник. Некадърника с висналата човка погуби повече животи от войната в украйна

    Коментиран от #10

  • 8 коки цайс

    1 2 Отговор
    радост на караибраим с рахат локум...Честито....
  • 9 На Ботокса

    12 1 Отговор
    посадената му коса съвсем се опърпала, и тя не ще да е върху такава кратуна !
  • 10 Народа

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Както каза Киро":

    Иновация та му беше лекарите да се държат за ръчички а болните да се лекуват чрез естествен подбор. Аз оцелях въпреки кацарое но 10 край мен неможаха
  • 11 Ива

    11 1 Отговор
    Няма как сикаджията да управлява повече - бита карта е , абсолютен политически и физически труп , след престоя му в дранголника стана и за смях пред целия свят !
  • 12 НЯКОЙ

    8 1 Отговор
    Значи като сгазиш лука, за да се изчистиш топиш някой друг? Да ама не - все още си окалян!
  • 13 коко

    9 1 Отговор
    Чудят се и те какво да омаскарят, кого да натопят, мъгла да има.
  • 14 Уфффф

    7 1 Отговор
    Единия да хванеш, другия да удариш.... Контраатака се нарича това. Защото наскоро стана ясно, че самият този, който е на снимката, също ще бъде разследван, та така. Нормално, нищо изненадващо
  • 15 Реалист

    2 4 Отговор
    Той Кацаров се отчиташе на Фатмака! Така че не Мунчо е в кюпа. Деса що тоалети си накупи от народната пара...!
  • 16 Последния Софиянец

    0 1 Отговор
    Тия в кой век живеят. Кирчо отдавна ги закри тия структури
  • 17 Емил

    1 0 Отговор
    Какво направи със софиямед само крадци а златен медал Минчев онкология
  • 18 г-н

    0 1 Отговор
    Герберски бо---к с Мутрата в дранголника