Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 14:32 3 606 3

Болките в кръста сигнализират за опасни заболявания

  • заболяване-
  • болест-
  • болки-
  • болки в кръста

Упоритите болки в кръста могат да бъдат симптоми на 3 сериозни болести

Болките в кръста сигнализират за опасни заболявания - 1
Снимка: Shutterstock

Учен от Университета на Стеленбош съобщи за какви страшни заболявания могат да алармират болките в гърба.

Ако човек се оплаква от неспиращи и силни болки в гърба, той може да страда от рак, остеоартрит или диабет.

Лекарят припомня, че остеоартритът засяга ставите. Неговите симптоми са мускулна слабост, изтръпване на крайниците и неподвижност на гърба, пише zdrave.to.

Болката в долната част на гърба може да бъде симптом на рак на костите. Ученият твърди, че ракът на червата, простатата, белите дробове и гърдите също причинява силна болка в гърба. В този случай туморните метастази могат да се разпространят в костите на гръбначния стълб и да провокират болки в гърба.

Друга опасна диагноза е диабетът, казва ученият. Както стана известно от резултатите от последните проучвания, хората с диабет имат с 35% по-висок риск от болки в долната част на гърба. Диабетиците, казва ученият, често се оплакват от хронична болка в долната част на гърба поради проблеми с нервите и кръвообращението.

За съжаление хората са склонни да не се лекуват, а само да облекчават симптомите. Лекарите в тази връзка предупреждават, че по този начин можете да игнорирате сериозно заболяване и да го откриете вече в напреднал стадий.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болките в кръста се

    4 2 Отговор
    предизвикват от големи гърди ! Вижте я тази кака !
  • 2 хахаха

    0 3 Отговор
    новия щам...
  • 3 да питам

    2 1 Отговор
    ами болките на юг от кръста за какво сигнализират?